Romania va ajunge cel putin pe locul 10 in clasamentul pe tari. Actualmente, suntem pe 12 cu 29.790 de puncte. Pe locul 11 este Belgia cu 30.250 puncte, iar pe 10 este Scotia cu 30.375 puncte.
Echipele romanesti vor scoate minim inca 3 puncte:
2 din returul de pe Lia (care speram ca vor fi virate in contul Stelei), plus inca un punct rezultat din accederea in semifinale.
Impartit la 3, asta inseamna 1 punct pentru Romania. ceea ce ne va propulsa fara dar si poate pe locul 10 cu 30.790 de puncte
Daca vom stationa pe locul 10 atunci campioana Romaniei va juca in turul III CL, vicecampioana va juca in turul II CL, si daca nu ma insel inca doua echipe vor juca in turul II UEFA.
Deci daca ramanem doar pe locul 10, atunci chiar daca nu vom lua campionatul tot vom putea sa accedem in grupele Ligii Campionilor (atata timp cat iesim macar pe locul 2). A nu se intepreta ca nu am incredere in baietii nostri. Eu doar vorbesc acum la modul obiectiv si ipotetic.
Nu as dori sa ajungem pe locul 9. Asta ar insemna automat caci campioana va intra in grupele CL. Ceea ce mi se pare prea aristocrat pentru o echipa romaneasca, chiar si Steaua. Ca sa nu mai spun de situatia in care un alde Dinamo sa iasa campioana pe nedrept. Asadar, ideal ar fi sa jucam o finala cu Zenit Petersburg. In felul acesta si Rusia (ocupanta locului 9) va acumula puncte, tinandu-ne la mal.