Muzeul de istorie al Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu) organizeaza aniversarea a 140 de ani de la nasterea savantului roman cu renume mondial Profesor Doctor Nicolae C Paulescu , descoperitorul insulinei.
DATA: Luni, 7 septembrie 2009 , ora 17.
Intreg afisul este atasat la finalul mesajului.
Nicolae C. Paulescu (30 octombrie 1869–17 iulie 1931), om de științã român, medic și fiziolog, profesor la Facultatea de Medicinã din București, descoperitorul incontestabil al insulinei și recunoscut ca atare de comunitatea științificã internaționalã, continuã sã rãmânã cvasi-necunoscut în țara sa, exceptând mediile strict medicale.
Acest om a fost un adevarat traitor ortodox.
Concepția lui despre viațã era una eminamente ortodoxã: omul trebuie sã slujeascã acest adevãr. "Profesorul trebuie sã cântãreascã toate cuvintele pe care le pronunțã și sã probeze tot ce afirmã", aceasta a fost, timp de 31 de ani, deviza lui Paulescu, cât timp a ocupat catedra de Fiziologie a Facultãții de Medicinã din București. Trebuie sã probeze tot ce afirmã, inclusiv existența lui Dumnezeu; ceea ce a și fãcut, în toate cãrțile și cursurile sale, primind, ca urmare, titlul de "cel mai mare interpret științific al Divinitãții".
Omul, aflãm din lucrarea "Instincte sociale, patimi și conflicte, remedii morale", din ciclul Fiziologie filozoficã, 1910, "a ieșit din mâna lui Dumnezeu perfect, dar l-au schimonosit patimile". Singura regenerare posibilã stã în educația creștinã, în trãirea în spritul exigențelor Evangheliei. În acest context, clerului îi revine un rol fundamental, așa cum aratã Paulescu în lucrarea "Sinagoga și Biserica"; trei sunt funcțiile fundamentale care îi revin clerului:
- cea apostolicã – Predica – întemeiatã pe porunca: "mergeți și învãțați toate neamurile…".
- ceea de sãvârșire a Sfintelor Taine, întemeiatã pe continuarea poruncii de mai sus: "…botezând pe oameni în numele Tatãlui…" și
- jurisdicția sacerdotalã, care constã în "judecarea" credincioșilor și aplicarea de pedepse "pur spirituale", în urma spovedaniei.
Paulescu este renumit pentru lucrarile sale:
"Dr. N.C. Paulescu: Notiunile "SUFLET" si "Dumnezeu" in fiziologie" in care efectiv DEMOLEAZA teoria lui Darwin si demonstreaza ca intreaga teorie evolutionista Darwinista este falsa.
Puteti sa o cumparati de la magazinul (pangarul) Manastirii Antim din Bucuresti.
http://ro.wikipedia.org/wiki/M%C4%83n%C4%83stirea_Antim
Probabil ca mai poate fi cumparata si din alte locuri, dar eu am cumparat-o de la Manastirea ANTIM din Bucuresti (este langa Casa Poporului) si stiu sigur ca acolo este.
I-am pozat coperta si am atasat-o la finalul acestui mesaj.
Pe spatele copertii cartii "Dr. N.C. Paulescu: Notiunile "SUFLET" si "Dumnezeu" in fiziologie" apare textul fotografiat si atasat se asemenea la finalul mesajului.
Sunt cuvintele superbe ale lui Nicolae Iorga la moartea profesorului Paulescu.
si
Dr. Nicolae Paulescu: "SPITALUL, CORANUL, TALMUDUL, KAHALUL ªI FRANCMASONERIA"
Aceasta carte este atasata in acest mesaj, dau o puteti descarca de la:
http://shots.snap.com/explore/18996/?url=h...cp=&tol=url
Este o capodopera.
Nicolae C. Paulescu (30 octombrie 1869–17 iulie 1931), om de științã român, medic și fiziolog, profesor la Facultatea de Medicinã din București, descoperitorul incontestabil al insulinei și recunoscut ca atare de comunitatea științificã internaționalã, continuã sã rãmânã cvasi-necunoscut în țara sa, exceptând mediile strict medicale.
Câți dintre oamenii de rând, beneficiind de tratamentul cu insulina sau dintre cei, mult mai numeroși, care fac gestul banal de a înghiți o aspirinã, știu ce-i datoreazã doctorului Paulescu? Câți dintre cei care suportã o operație a hipofizei știu cã procedeul întrebuințat se numește, din 1906 încoace, "Procedeul Paulescu"? (Expus într-o carte celebrã în Iumea medicalã, apãrutã la Paris în 1906, intitulatã "Ipofiza creirului" Câți dintre cei care beneficiazã de tratamentul anevrismelor, al glandei tiroide, al glandelor limfatice, ficatului și splinei, de substanțe medicamen¬toase anestezice ori de somnifere, de cele destinate eliminãrilor renale – ca sã citãm doar câteva dintre direcțiile în care activitatea sa a revoluționat de-a dreptul știința medicalã – câți dintre toți aceștia, așadar, știu ce-i datoreazã savantului Paulescu?
Cauzele acestei situații sunt de cãutat în politica naționalã falimentarã pe care o practicã mai-marii zilei, dar și în felul în care mijloacele de informare în masã înțeleg sã slujeascã valorile naționale.
Intreg articolul la:
http://saccsiv.wordpress.com/2009/01/27/dr...neria%E2%80%9D/

Paulescu__Dr._N.C.___Spitalul_Coranul_Talmudul_Cahalul_Francmasoneria.doc