Foarte bun albumul lui JerryCo.
Da. L'am luat si eu si chiar merge.
Foarte bun albumul lui JerryCo.
Da. L'am luat si eu si chiar merge.
Pe www.myconcert.ro este Tu-R Bucuresti Live, Guess Who si Spike ,concertul final la JET SET Events Hall.
Este transmisie legala ![]()
E plin de pissssssssssssdeeeeeeeeeeeeeee!
Industria muzicala dupa era CD-ului. Reteta lui Tataee
La 14 ani dupa Pantelimonu' petrece, Vlad Tataee Irimia, membru fondator al trupei B.U.G. Mafia, spune ca era muzicii contra cost s-a incheiat. Despre cum ar putea artistii romani sa ofere muzica gratuit si sa obtina totusi profituri frumoase, si despre detaliile unui plan cincinal de business pentru B.U.G. Mafia, intr-un interviu acordat Wall-Street.
CD-ul, mp3-ul si GSP-ul
Vlad Irimia, 34 de ani, e reprezentantul unei industrii in criza. O industrie care a inceput sa se prabuseasca independent de criza financiara si care scade continuu de 13 ani, pana cand a ajuns, in 2009, la 23 miliarde dolari la nivel global, adica jumatatea valorii din anul de varf 1997. In Romania, desi nu exista statistici clare, piata muzicala este estimata la circa 10 milioane euro, inclusiv vanzarile de CD-uri, concertele si drepturile de autor. Vanzarile de CD-uri au scazut cu circa 20% in ultimul an, potrivit casei de discuri Cat Music.
Industria muzicala din Romania a fost in criza din momentul unu, spune Vlad Irimia. Daca in anii '90 vindeam cam un produs original la 9 piratate, la sfarsitul anilor '90 a intrat si la noi Internetul si atunci chiar si piratii au dat faliment. Speranta, la nivel global, se indreapta catre vanzarile de muzica digitala, care in termen de doi-trei ani le vor depasi, ca valoare, pe cele de CD-uri (firmele de cercetare inainteaza anul 2012 pentru Statele Unite si 2013 pentru Europa).
In Romania, insa, vanzarile de muzica digitala abia depasesc 100.000 euro iar cele mai bune performante le-a inregistrat, potrivit lui Irimia, un album Vama Veche, care s-a vandut in circa 1200 de exemplare.
O luminita in acest decor a aprins Gazeta Sporturilor, care vinde la pachet cu ziarul albume noi ale artistilor romani, in exclusivitate. In ultimul an, si-au lansat albume impreuna cu GSP nume precum Vita de Vie, Puya, Parazitii, Bitza sau Mihai Margineanu. Si B.U.G Mafia au folosit canalul GSP in august 2009, cand au lansat albumul Viata noastra, vol. 2, care s-a vandut la chioscuri cu 7,99 lei. Chiar daca au dat atunci 80.000 de exemplare, Irimia spune ca nu vor mai repeta experienta deoarece veniturile obtinute sunt foarte mici. Unii opteaza pentru asta pe principiul «mai bine decat nimic». Dar avand in vedere pretul la care ajunge pe taraba, distributia si comercializarea fac undeva la 40% din pretul final, raman bani destul de putini.
Muzica, indiferent daca e pe CD sau in format digital, a fost mereu prea scumpa pentru cei care alegeau s-o asculte legal, este de parere artistul. Costurile de productie ale unui CD se ridica la 50 de centi, iar albumele se vand cu 15-20 de euro " ce industrie isi permite sa-si puna un astfel de adaos?. Chiar si in format digital, un album costa circa 5 euro " exact acelasi produs pe care utilizatorul poate sa-l ia gratuit de pe net, ce-i drept, de cele mai multe ori ocolind legea.
E foarte greu sa convingi consumatorii de muzica sa mai dea bani atunci cand la doua click-uri distanta e gratis, spune Irimia. Muzica platita, indiferent daca e digitala sau imprimata pe CD, e over.
Parere personala: Guess Who mi se pare al 2-lea Puya... Spike,nu se ridica la nivel inalt,e slabut... Si amandoi o ard comercial...
Guess Who chiar daca a facut o melodie comerciala care oricum e plina de mesaj, nu poti sa il compari cu Puya de la acest moment.
Si Spike dupa parerea mea e printre cei mai promitatori artisti din Hip-Hop`ul romanesc.
PS: Poti sa te explici cum "o arde comercial" Spike?
Guess Who chiar daca a facut o melodie comerciala care oricum e plina de mesaj, nu poti sa il compari cu Puya de la acest moment.Si Spike dupa parerea mea e printre cei mai promitatori artisti din Hip-Hop`ul romanesc.
PS: Poti sa te explici cum "o arde comercial" Spike?
Dupa ce au vandut multe albume,nu stiu exact cate(fiecare au avut colaborare cu gsp),dupa ce au tricorui cu tot felul de semne care ii reprezinta,dupa ce au concerte super multe,ies si spun sa le cumparam albumu'.Pai mai bine cumpar Nimeni Altu',CIA etc,oameni care nu sunt asa mediatizati si,parerea mea,sunt mai buni!
Spike a fost promitator de mult timp,de 3-4-5 ani el tot promitator a ramas...un fel de Zicu al hip-hop-ului...
GW e bun,dar vrea tot mai multi bani...Nu se compara cu Puya,dar am zis ca incet incet apuca si el pe acelasi drum...Si Puya are mesaj in piese,dar asta nu inseamna ca sunt de calitate...
Eu cred ca voi aveti o obsesie cu comercialul asta. Voi nu mai ascultati Guess Who pentru ca scoate tricouri cu el?!
Puya a câștigat procesul cu BUG Mafia pentru numele "La Familia"
Înalta Curte de Casatie si Justitie a dat o decizie definitivă prin care numele de La Familia este inapoiat rapperilor Sisu si Puya.
Trupa La Familia a fost reprezentată la proces de Dragoș Gardescu, alias Puya. În 2006 membrii trupei BUG Mafia au depus la OSIM o cerere prin care cereau inregistrarea marcii La Familia. Reactia baietilor din Salajan a fost promptă: lansarea single-ului "Foame de bani", in care ii puneau la zid pe, pană de curand, bunii lor amici.
Puya a facut o plangere in justitie la sfarsitul anului 2006 si, abia in februarie 2009 Curtea de Apel Bucuresti i-a dat dreptate. A urmat recursul si decizia definitivă a ÎCCJ de astazi.
libertatea.ro
Gata? Puya s'a saturat de manele, si vrea sa se relanseze tipul...?
Cu nume, fara nume, nu se compara si nu se vor compara niciodata cu B.U.G. Mafia si punct.
Gata? Puya s'a saturat de manele, si vrea sa se relanseze tipul...?Cu nume, fara nume, nu se compara si nu se vor compara niciodata cu B.U.G. Mafia si punct.
trage'ti ma un glontz in cap
Nu am pistol.
Si nici nu are de ce.
Bug Mafia e printre cele mai importante trupe de Hip-Hop din Romania, oricat de mult ar decade.
@Red Scorpyon
Eu cred ca Spike nu e doar promitator, ci si arata ceva.
E ceva sa ai un Tu-R al Romaniei in nu stiu cate orase si sa se stranga nu stiu cate zeci de mii de oameni.
PS: Comercial my ass.
Ai ascultat pi2de? Ghici ce.O sa fie si videoclip. Abia astept sa vedem ce comerciala o sa fie piesa cu cel putin 20 de cenzurari, probabil si la clip.
Bug Mafia e printre cele mai importante trupe de Hip-Hop din Romania, oricat de mult ar decade.
B.U.G. Mafia nu mai are nimic de demonstrat... melodiile lor spun totul.
"Daca murim noi trei o sa inviem de fiecare data cand apesi play" ![]()
Si nici nu are de ce.Bug Mafia e printre cele mai importante trupe de Hip-Hop din Romania, oricat de mult ar decade.
@Red Scorpyon
Eu cred ca Spike nu e doar promitator, ci si arata ceva.
E ceva sa ai un Tu-R al Romaniei in nu stiu cate orase si sa se stranga nu stiu cate zeci de mii de oameni.
PS: Comercial my ass.
Ai ascultat pi2de? Ghici ce.O sa fie si videoclip. Abia astept sa vedem ce comerciala o sa fie piesa cu cel putin 20 de cenzurari, probabil si la clip.
Pfff...Melodia aia e de tot cacatul! Pe langa faptul ca,fata fiind,sa te f**i cu Spike ti-ar trebui foarte mult creier de completat, nu cred ca tre' sa faci un hit in care sa spui ca **** tu mult...Eu cred despre aia care se lauda ca sunt labari...Dar hai ca deja o dam in diverse... Parazitii(reprezinta ceva in HH) au spus ca proiectul Spike a fost cea mai mare nereustia din cariera lor,motiv pt care l-au expediat...
Cat despre BUG,nu ai cum sa nu ii respecti pt trecut,au fost no1,dar in momentul de fata,daca nu esti fan BUG,nu cred ca te lasa urechile sa asculti... Mie mi se pare ca folosesc vulgaritatea fara rost,plus ca mesajul lor se face la persoana a 2-a,deci nu e adresat fanilor(daca e adresat lor,e nasol :-s ).
Dupa ce au vandut multe albume,nu stiu exact cate(fiecare au avut colaborare cu gsp),dupa ce au tricorui cu tot felul de semne care ii reprezinta,dupa ce au concerte super multe,ies si spun sa le cumparam albumu'.Pai mai bine cumpar Nimeni Altu',CIA etc,oameni care nu sunt asa mediatizati si,parerea mea,sunt mai buni!Spike a fost promitator de mult timp,de 3-4-5 ani el tot promitator a ramas...un fel de Zicu al hip-hop-ului...
GW e bun,dar vrea tot mai multi bani...Nu se compara cu Puya,dar am zis ca incet incet apuca si el pe acelasi drum...Si Puya are mesaj in piese,dar asta nu inseamna ca sunt de calitate...
desi nu sunt un fan inrait Nimeni Altu', probabil tie iti place mai mult decat mine. GW, Spike, cer bani pe munca lor de care profita sute de mii de ascultatori? Ce comerciali, Dumnezeule... Dar vai, din putul gandirii mele, tot imi suna o melodie, oare cum s-o chema? Aaa, gata, mi-amintesc... Cedry2k feat. Nimeni Altu' - Contra cost. Ca fan Nimeni Altu', presupun ca ai ascultat macar strofa lui.
Lasa`l puyol ca e in lumea lui.
El ii crede labari, se uita la Spike cat de frumos e, isi imagineaza cum o fi sa te ftzi cu el.
@_@
desi nu sunt un fan inrait Nimeni Altu', probabil tie iti place mai mult decat mine. GW, Spike, cer bani pe munca lor de care profita sute de mii de ascultatori? Ce comerciali, Dumnezeule... Dar vai, din putul gandirii mele, tot imi suna o melodie, oare cum s-o chema? Aaa, gata, mi-amintesc... Cedry2k feat. Nimeni Altu' - Contra cost. Ca fan Nimeni Altu', presupun ca ai ascultat macar strofa lui.
M-ati inteles gresit! Mi-am spus doar parerea! Nu-mi place Spike! Decat sa cumpar GW,mai bine cumpar alti artisti care au nevoie de banii de pe album! Si fac asta pt ca nu imi permit sa cumpar 30 de albume originale pe luna...
Iar melodia aia cu pi**ele,vad ca toti fac un trend din a scrie pi2de,din a pune la sts versuri etc. Mie mie se pare penibila! E parerea mea! PAREREA MEA E CA melodia aia e de rahat! Gusturile nu se discuta! Nu am acuzat pe nimeni ca asculta sau nu,ma repet inca o data din nou iar si de mai multe ori: E PAREREA MEA!
@pyty...
Plm...nu cred ca trebuie sa ma omor sa iti explic...Ai 14 ani,hobby-uri in conformitate cu varsta(sunt curios cate femele ai avut pana la varsta asta:)...)Las-o asa...
nici eu nu m-am explicat bine, ma rog... ma refeream la partea cu banii, ca si Nimeni Altu' vrea bani pe munca lui. Intr-adevar, gusturile nu se discuta, si nici nu mi-am permis.
Lasa`l puyol ca e in lumea lui.El ii crede labari, se uita la Spike cat de frumos e, isi imagineaza cum o fi sa te ftzi cu el.
@_@
la varsta ta, nu m'as baga sa comentez despre hip hop si greii din tara noastra, nu ai avut ocazia sa primesti cultura muzicala la timpul ei,nu cred ca ai inceput sa asculti pe la varsta de 7-8 ani, si atunci cand ai inceput, mafia si la familia erau formatii moarte, cu siguranta nici nu te'ai sinchisit sa asculti primele albume hip hop de la noi, pentru ca sonorizarea era de o proasta calitate,ori trase pe magnetofon.
in ziua de azi toti care apar vor direct pe comercial... tot ce era de zis in hip hop'ul de pe l'a noi a fost spus pana in anul 2000,poate 2001 odata cu aparitia albumului irefutabil a celor de la parazitii.
puya a spus'o pe fata si nu s'a ferit sa recunoasca :
" Am pus muzicara din nou in top.
Ce, trebuia sa sune ca in 98,"
"In ziua de azi ca sa fi hip-hop
Tre sa stai mult incruntat,
Sa stai mereu afumat
Femeia ta sa o arda-n gen baiat,
Nu mai sunt underground
Acuma sunt comercial
Imi cer scuze ca am asa de multe showuri intr-un an"
pe langa asta, daca cineva de aici il cunoaste pe dragos, stiu ca este un super caracter de baiat, facand o comparatie cu ingamfatul ala de tataee, bug de la inceput nu au avut altceva in cap decat femei, masini, bautura, pe cand La- Familia scotea pe banda piese cum ar fi : Bagabontii adevarti nu mor niciodata, baieti de cartier , cine a zis ca e usor , cu fruntea sus , Dumnezeu e baiat de cartier, nopti albe , probleme de familie , tupeu de borfas , unii nu inteleg, zile insorite , daca n'ai , nu ati inteles nimic , generatii , vip , pune'i la pamant, foame de bani , adevarul gol golut,
asculta melodiile astea, si apoi cauta in discografia bug ceva asemanator. da e adevarat bug sunt printre gigantii inceputurilor, dar la fel de repede cum s'au afirmat, s'au si stins
Nu ma intelege gresit, am un respect foarte mare pentru ce insemna Puya si mai ales Sisu, dar acum Puya nu mai suna a hip-hop.
BUG Mafia chiar daca este cum spui tu , Tataee e un ingamfat si sunt de acord , au cam pus bazele hip-hopului romanesc.
nu , nu au pus ei bazele ![]()
Alaturi de Parazitii si Racla.