Viteza,disciplinat tactic,polivalent,tehnica medie(nu sare mingea din el cum lasa unii sa se inteleaga),forta,poate scoate adversarul direct din joc prin viteza,are executii spectaculoase,apare la finalizare.
Puncte slabe:jucator de moral,uneori pierde in cascada multe baloane,alterneaza centrarile bune cu unele penibile,nu are viziune de ansamblu asupra jocului,dispare uneori din joc,datorita moralului oscilant uneori da impresia ca este rudimentar.
Termina cu pupatul in regiunea fesiera chiar daca iti place s-o faci......
Viteza? Poate prin 2005-2006. De vreo 3 ani nu mai are nici o viteza. Cel putin eu nu l-am mai vazut sa castige vreun duel 1 la 1 cu vreun fundas de banda. Testele de viteza au aratat ca cei mai rapizi de la Steaua sunt Szekely, Surdu si Stancu. Banel nu se regaseste aici. Viteza e ceva cu care te nasti. Foarte greu o poti imbunatati. Daca Banel a reusit de anul trecut sa isi imbunatateasca viteza, atunci e superman si trebuie trecut in cartea recordurilor.
Disciplinat tactic? Atat de disciplinat tactic e Banel incat e surprins tot timpul in offside. Dar sa nu vorbim despre meciuri care au fost. Sa vorbim despre meciuri recente. Cu Liverpool, la golul lui Leiva, faza golului a plecat de la cativa metri de el. Favoritul tau doar statea pe teren si privea, nu a intervenit. Atat e el de disciplinat tactic. Poti sa vezi pe net faza golului daca nu ma crezi.
Polivalent? Polivalent inseamna sa joci bine pe mai multe posturi. Nu doar sa joci pe mai multe posturi. Ca Banel joaca prost pe dreapta si execrabil pe stanga nu inseamna ca e polivalent. S-a vazut acum vreo 3 ani, cu dinam0, ce polivalent e el. Atunci aveam nevoie de un egal ca sa luam titlul si Lacatus l-a folosit pe el fundas dreapta. Ne-au batut aia, el a fost penibil, am pierdut titlul. Polivalent, indeed!
Tehnica medie - acum stiu ca glumesti. Poate ca are tehnica medie la nivel de Liga a patra. Nu stie sa faca preluari, nu stie sa dribleze, nu stie sa loveasca mingea. Atat e de tehnic Banel incat, intr-un meci din acest sezon, a incercat sa faca o bicicleta si a plecat fara minge. Iti aduci aminte faza cu siguranta. De asemenea, daca tot vorbim despre tehinca sa, sa ne aducem aminte autogolul marcat cu Poli Iasi acum cativa ani, atunci cand mingea lovita de el s-a dus IN SPATE, direct in vinclul portii lui Zapata.
Forta? Ce forta are Banel cand el nu poate sa castige nici un duel fizic? Nu vezi ca e tot timpul pe jos? Nu vezi ca tot timpul cerseste? Dar probabil ca asta e ceva caracteristic rasei sale. Daca Banel avea forta, adversarii erau pe jos, nu el.
Poate scoate adversarul direct din joc prin viteza - iarasi un aspect pe care doar tu l-ai vazut. Unii ar spune ca el, prin simpla prezenta pe teren, le ofera adversarilor avantajul de a juca 12 contra 10. Daca tu vezi ca el scoate adversarul direct din joc prin viteza, sa ne arati si noua. Pana una alta, uita-te la toate simularile lui, la toate pasele la adversar, mingile pierdute si centrarile in primul om si spune-ne cum scoate el adversarul din joc.
Are executii spectaculoase - la asta sunt de acord cu tine. Am amintit deja tricicleta facuta de el dar si autogolul cu iasiul, niste executii superbe pe care nici Ronaldinho sau Messi nu le-ar fi putut face.
Apare la finalizare - si? Cu ce se deosebeste aici de Tanase sau Szekely sau alti mijlocasi de banda ai Stelei?
Daca aparea des la finalizare si marca cate 10 goluri pe sezon, intelegeam. Dar la 3 goluri pe sezon, sa ne scuteasca.
Vad ca, pentru a-l apara, dai vina pe moral. Uiti faptul ca, spre deosebire de alti stelisti, el a fost cocolosit si cand si-a dat autogoluri.
Pe Szekely nu l-a consolat nimeni cand voia jegul sa il dea afara. Cu toate astea, Szekely a dovedit ca e barbat si le-a dat peste bot tuturor prin prestatiile sale de pe gazon. La fel au facut si alti fotbalisti stelisti care, spre deosebire de Banel, la prima greseala au fost dati de toti peretii.