FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Nicolae Dica

«1333435363740»
Lari17.12.2008 09:22

Mijlocașul român s-a împãcat cu Walter Zenga. Drept dovadã, antrenorul nu doar cã l-a convocat cu Fiorentina, dar l-a și folosit dupã o pauzã de trei luni! Cele 9 minute de final prinse duminicã înseamnã un nou început.

"Vorbesc puțin italiana și încã n-am demonstrat mare lucru în teren. Poate în ianuarie, ne vom putea înțelege mai bine și veți scrie despre un alt Dicã", a declarat românul pentru "La Sicilia".

Optimist e și Zenga, care vrea sã arate cã nu s-a pãcãlit cu unicul fotbalist adus de el, fãrã girul conducerii:

"Sînt aici ca sã-i pun în valoare pe unii jucãtori care încã nu au confirmat. Iar Dicã e unul dintre aceștia și, încet-încet, o sã vedeți cum îl repun pe picioare".

"Decarul" Cataniei și-a schimbat și atitudinea. Nu se mai plînge cã nu s-a acomodat și cã nu poate ține ritmul cu colegii. "Rãmîne dupã antrenamente sã exerseze loviturile libere, uimindu-i pe toți cu execuțiile la vinclu, cu dreptul sãu parcã telecomandat", îl laudã același cotidian.

104 minute a adunat Dicã din trei meciuri în acest campionat, la care se adaugã cele 90 din Cupã

2 milioane de euro a plãtit în varã Catania pentru transferul de la Steaua al mijlocașului de 28 de ani

Anca_stelista4ever18.12.2008 17:48

Sper ca Dica sa confirme la Catania si sa joace cat mai bine :) daca ar marca cu Milan sau cu inter...ce vise

Joga Bonito18.12.2008 17:56
@joga

Crezi ?

Pai vezi...

Lari31.12.2008 13:56

Jurnalistii de la Corriere dello Sport despre Dica:

"Catania s-a pãcãlit rãu de tot cu Dicã spun italienii, care nu înțeleg de ce fostul stelist a fost adus la echipã. Nu spui numele Dicã la Catania fãrã sã întrebi de ce. Românul, adus cu surle și trâmbițe în varã, a vazut terenul mai mult la televizor"

grizzly01.01.2009 07:56

Dica a plecat prea tarziu ca sa se mai poata face ceva cu mentalitatea sa. harfele de vedete si ura de munca nu o sa il paraseasca nici in strainatate. desi ca talent ii face pe aia toti la un loc.

MarkCortez07.01.2009 03:30

Din pacate, degeaba te ajuta picioarele daca nu te ajuta si capul. Ar fi putut sa fie cel putin la fel de bun ca Mutu (desi nu mi se pare cel mai bun compliment), pacat de caracterul lui jegos. Indiferent cati jucatori au fost contestati la Steaua, nu-mi aduc aminte de altul care sa fi venit si sa fi scuipat in directia suporterilor. La Vaslui cand am luat titlul lumea il felicita si el: "Da BA acum sunteti langa noi, ca e bine. Dar in rest vi se rupe, ne injurati". Cand a plecat de la Steaua a zis ca a facut-o din cauza suporterilor. Eee, cu un asa caracter, si ar mai fi multe de povestit, poate sa fie si al doilea Maradona, mai bine ne lipsim. O sa stea la Catania pana o sa-l vanda aia pe 3 saci de cartofi sau pana un sa-l faca pachet vreun mafiot din zona si dupaia o sa revina in tara ori pe la Cluj, ori pe la dIANMO, unde o sa-si revina putin, cateva goluri, si gata cariera.

Lari14.01.2009 21:40

N-are ce sa caute Dica in Serie A. Am vazut in aceasta seara meciul Juventus - Catania, in care cel poreclit DiCanio (in afara asemanarii de nume, alt motiv nu vad) a fost cel mai slab jucator de pe teren: nu a alergat nici macar jumatate din cat au alergat colegii sai (am uitat sa mentionez ca a jucat in spatele varfului de atac), nu a creat niciun culoar, a pierdut o groaza de mingi, se demarca dezastruos, a avut o singura lovitura libera, de pe la 30 de metri, care a trimis-o ca pentru un bebelus la vreo 3 metri de poarta, nici nu are rost sa vorbim de faza defensiva la el.

Zenga l-a pus capitan in seara asta si, inaintea meciului, era tot numai un zambet.

Doamne, ce putini jucatori romani se pun pe munca macar atunci cand ajung pe astfel de stadioane si joaca impotriva unor astfel de echipe...

Io cre'ca Dica asteapta sa iasa la pensie.

redondo14.01.2009 22:02

Dica e genul de jucator care e bun doar acasa la noi.Asa se spune ca era si Dobrin. pentru ca vedeti voi,daca nu ar fi plecat, toata lumea ar fi zis ca Dicanio poate juca si la Milan.Uneori adevarul e dureros.Dar la noi a fost mare.

Lari11.02.2009 10:39

Am vãzut cã Mirel îmi propune sã merg sã joc cu el la Al Hilal. Nu pot sã spun cã nu mi-aș dori asta. Dar e greu sã joci în Arabia, pentru cã ei nu au voie sã joace cu mai mult de trei stãini. Poate când se va elibera un loc va fi posibil sã ajung acolo, dar e gre. La Catania nu îmi merge bine. Dacã situația va rãmâne așa voi pleca. Aici ce sã fac? Sã vizitez Italia? Trece timpul și nu mai sunt la echipa naționalã, lucrur care mã doare foarte mult. Eu nu mã lupt pentru titularizare, eu mi-am dat silința, dar dacã nu e nevoie de mine, ce sã fac?

Sursa: NewsIn

SteauaB11.02.2009 11:44

Nicolae Dica. Vreti sa stiti de ce Dica nu are valoare de fotbalul European? E PREA LENT! si nu doar asta. Are si o tehnica limitata. Deci, tehnica sa e destul de bun pentru Liga lui mitica. Insa in Serie A? Iti trebuie ceva mai mult.

Nu e ca e lenes, ci pur si simplu ca are o tehnica limitata.

Iar daca voi credeti ca talentat ca Ronaldinho..Suit yourself.

mountytoma11.02.2009 11:45

asa a ajuns Dica si milog ...

cred ca e terminat ca jucator. demuncit nu vrea sa munceasca, dar pretentii salariale are. pe criza asta nu mai da nimeni bani pe unul ca el. daca nu se trezeste acum, cand mai poate schimba ceva, pana la sfarsitul sezonului in Italia, Dica se distruge definitiv si irevocabil!

danimarcu11.02.2009 13:27
Am vãzut cã Mirel îmi propune sã merg sã joc cu el la Al Hilal. Nu pot sã spun cã nu mi-aș dori asta. Dar e greu sã joci în Arabia, pentru cã ei nu au voie sã joace cu mai mult de trei stãini. Poate când se va elibera un loc va fi posibil sã ajung acolo, dar e gre. La Catania nu îmi merge bine. Dacã situația va rãmâne așa voi pleca. Aici ce sã fac? Sã vizitez Italia? Trece timpul și nu mai sunt la echipa naționalã, lucrur care mã doare foarte mult. Eu nu mã lupt pentru titularizare, eu mi-am dat silința, dar dacã nu e nevoie de mine, ce sã fac?

Sursa: NewsIn

Pacat de el,daca nu era asa lenes si indolent,putea sa reuseasca in Italia.

Asa cred ca si-a cam ratat cariera...

Timp ar mai avea ,dar se pare ca nu poate mai mult.

Eu sper sa-si revina.

Lari13.02.2009 20:58

Catania vrea sa scape de Dica:

"Am încercat în orice mod sã facilitãm acomodarea lui Dicã la echipã. Inițial, a fost declarat de mulți unul dintre cele mai bune transferuri din perioada de varã, dar se pare cã acum trebuie sã renunțãm... Cu siguranțã nu conducerea este responsabilã pentru acest eșec, care a încercat toate cãile posibile pentru ca acest transfer sã fie unul reușit. L-am adus și l-am tratat ca un jucãtor important, ceea ce pentru noi a fost și va rãmâne. Jucãtorul spune cã nu vrea sã facã turism la aceastã formație, sã ne comunice atunci ce dorește sã facã. Noi nu avem ce sã ne reproșãm. Sã își facã un examen de conștiințã, o autocriticã sãnãtoasã și sã ne explice ce s-a întâmplat cu adevãrat...", a precizat președintele clubului Catania, Antonino Pulvirenti.

"Am gãsit chiar o echipã disponibilã sã-l transfere pe Dicã, în Turcia: cluburile ajunseserã la un acord pentru un împrumut, cu drept de transfer definitiv. Dicã nu a dorit sã accepte acest transfer din motive pe care nu le cunosc. Sã ne spunã atunci el ce dorește sã facã. O revenire în echipã este extrem de dificilã dat fiind faptul cã Zenga a încercat deja în toate modurile sã-l aducã în mediul sãu favorit. Acum nu ne putem aștepta decât la gãsirea unei soluții de transfer, care este convenabilã pentru ambele pãrți", a concluzionat Pulvirenti.

Mediafax

mountytoma17.02.2009 15:35

tipic Dica. acum intelegeti ce voia sa spuna Boloni despre fotbalistul roman?

redondo17.02.2009 16:31

@mountytoma

Tocmai din aceasta cauza e de apreciat Mutu.

mountytoma18.02.2009 16:36

pentru cine poate aprecia o asemenea javra.

daca mussolini a hotarat construirea unor monumente superbe nu inseamna ca e mai putin tiran. daca boul ala cu minerii sponsoriza echipa Jiul Petrosani nu inseamna ca a fost mai putin criminal aducand minerii in Bucuresti. daca Mutu are ambitie nu inseamna ca pot trece cu vederea peste faptul ca este un rahat de om.

Dica e branza buna in burduf de caine, cum se zicea pe vremuri la noi. judecand dupa ce i se intampla lui acum, eu il consider un rapidist tipic: MILOG si PUTUROS

redondo18.02.2009 16:48

Mutu e de apreciat pentru caea ce face pe teren.Chiar nu ma intereseaza alte aspecte.

mountytoma18.02.2009 19:37

pai si pentru ce face pe teren il detest pe mu(is)tu. nici un jucator, nici chiar Hagi, nu confisca pentru el jocul echipei! si Hagi era cineva! ajuns la Steaua in 1987 Hagi a inceput sa participe la pressing, sa sara la cap, chestii pe care nu le facea la Sportul sau la Farul. adica, s-a pus in slujba echipei.

Mutu vrea totul la el. de-aia nu am ce sa apreciez la el.

SteauaB18.02.2009 20:14
Mutu vrea totul la el. de-aia nu am ce sa apreciez la el.

Pai normal ca vrea totul pentru el. Cand vede cat de antitehnici sunt compatriotii lui. Hai sa fim seriosi. Tu nu crezi ca si Mutu se oftica, ca si noi, cand vede cat de "talentat" este un jucator precum Nicolita? Sau precum un F.Petre, Cocis etc?

Iar vorba cu Dica. Hai sa fim serios. Ce mare fotbalist e si Dica asta? Nu are viteza, dar nu are nici tehnica sau talent de mare clasa. Dica niciodata nu afost un jucator de clasa, si niciodata va fii un jucator de clasa.

mountytoma19.02.2009 07:12

Dica ar putea fi un foarte mare fotbalist. daca ar avea ceea ce are Banel: vointa, ambitie, daruire, viteza si capacitate de efort.

refritor la mu(is)tu, ce-ar fi trebuit sa-i faca colegii cand si-a batut joc de toti batand cum a facut-o penalty-ul cu italia? trebuia impuscat in cap cum au facut aia cu fundasul columbian in 1994!

Melku26.02.2009 17:49
Dica ar putea fi un foarte mare fotbalist. daca ar avea ceea ce are Banel: vointa, ambitie, daruire, viteza si capacitate de efort.

refritor la mu(is)tu, ce-ar fi trebuit sa-i faca colegii cand si-a batut joc de toti batand cum a facut-o penalty-ul cu italia? trebuia impuscat in cap cum au facut aia cu fundasul columbian in 1994!

Surpriza, capacitate de efort se pare ca avea, din cate tin minte, la testele fizice iesea in urma lui Banel :) culmea nu?

ultrash26.02.2009 18:06

acum au aparut unii printre noi care zic "ce mare jucator e Dica asta?" sa fim seriosi, n`o fi el vreun Messi sau dobrin dar nici un jucator de rahat nu e...a dat 69 de goluri la Steaua si a fost unul dintre jucatorii buni ai echipei in ultimii ani, daca nu ma insel pana sa plece a fost mereu golgeterul echipei...e baiatu` care a dat golurile alea cu dinamu`, cu Dinamo Kiev in tur si`n retur...si multe altele...

eu unul il respect ca fotbalist, desi vad ca multi ii reproseaza lipsa de viteza, vointa ambitie, etc! nu e nimeni perfect, Dica , cu lipsa asta a lui de vointa a facut atatea la Steaua si chiar nu merita acum luat la misto.

doar daca ar semna pt caini atunci mi`ar iesi si mie de la suflet, ca om, nu ca fotbalist...

SteauaB26.02.2009 18:09

Aha, fiindca la talent, e mai talentat ca Ronaldinho, nu? Dica, nicioadata nu putea sa fie un jucator de mare clasa, chiar daca avea cea ce are Banel. Si vrei sa stii de ce? NU ARE TALENT DE MARE CLASA! La pase, Dica sta cel mai prost din Serie A. La tehnica, Dica sta cel mai prost din echipa Cataniei. Mascara e de 30 ori mai fotbalist ca Dica....Asa ca, stati domnilor linistiti . Ca nu suntem noi romanii, cine stie ce.

clausblaus27.02.2009 08:35
Surpriza, capacitate de efort se pare ca avea, din cate tin minte, la testele fizice iesea in urma lui Banel :) culmea nu?

Pai cam toti ies in urma lui Banel!Eu nu stiu unul mai atlet ca el.

:steag_cruce_invers:

Melku27.02.2009 15:58

Nu il mai plangeti atata pe Dica, a primit ce a meritat. A fost arogant cu suporterii si a reactionat urat la faptul ca era contestat. A si declarat ca a plecat si din cauza suporterilor, vezi doamne simtea ca se sparg toate oalele in capul lui. Asa se intampla probabil cand lumea asteapta ceva de la tine si nu se multumeste sa vada doar un nume pe tricou ci si pe cineva care sa munceasca in el. Are mari probleme de atitudine si d-asta nu a reusit la Catania.

«1333435363740»