FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Sorin Ghionea

«123456»
The_Foxes23.08.2007 05:51

sa fiu sincer e mai fotbalist chiar si decat Goian care nu stie decat sa dea decat cu capu. numele lui Sorin merita scandat miercuri pentru a vedea ca nu-l uitam chiar daca este accidentat

Wally23.08.2007 10:40

Aveti dreptate. Parerea mea e ca Sorin este cel mai bun fundas din lotul Stelei.

wolfi23.08.2007 13:28

ce se mai aude de el...a inceput sa se antreneze cu echipa ? sper sa-l vedem cat mai curand in teren, este un fundas de care avem nevoie

Wally23.08.2007 15:24

Nu a inceput inca sa se antreneze cu echipa. A plecat din nou la Bologna pentru ultima perioada de recuperare.

mountytoma04.09.2007 12:10

Sper din toata inima sa nu reintre decat cand e refacut 100%. Lipseste enorm echipei, si mai ales lui Goian, pe care parca il iau mereu durerile de spate cand vede ca trebuie sa joace langa rada sau Baciu sau o.Petre...

pentru mine este ADEVARATUL CAPITAN DE ECHIPA AL Stelei!

forever_STEAUA05.10.2007 07:56
Secret dureros

Ghionea suferã de o afecțiune rarã la rotula genunchiului stîng. Osul se degradeazã și nici un medic nu poate anticipa cînd va putea fundașul sã joace iar fotbal, însã doctorii garanteazã cã se va întoarce pe gazon. Peste 7 luni. Atît a trecut de la ultimul meci jucat de Sorin Ghionea. Pe 24 februarie, în minutul 68 al unei partide cu UTA, stelistul s-a prãbușit la pãmînt și ținîndu-se cu mîinile de genunchiul stîng a urlat de durere. Acest moment a însemnat începutul coșmarului. Ce s-a întîmplat de fapt?

Durere fãrã pauzã

Ghionea a fost operat la o clinicã din Roma, pentru cã suferise o traumã la cartilaj. "Vei putea juca în maximum trei luni", i-a spus doctorul care a realizat intervenția chirurgicalã. Fundașul a început recuperarea, însã în chiar prima lunã de refacere s-au ivit complicații post-operatorii. În termeni medicali, a apãrut un sindrom distrofic, pe nume algodistrofie. Adicã o degradare a scheletului, a calitãții osului.

În plus, terminațiile nervoase de la nivelul genunchiului au avut de suferit și ele transmit acum creierului impulsuri dureroase continue! Concluzia? Deși el a reluat de o lunã de zile antrenamentele la clinica de la Bologna și chiar a lovit și mingea, durerile insuportabile nu-l lasã sã joace din nou, în rest genunchiul sãu fiind OK, ligamentele și meniscul nefiind afectate deloc.

Stresat psihic

"Este o afecțiune extrem de rarã, Ghionea a avut un ghinion incredibil. În 60 de ani de activitate n-am întîlnit așa ceva! El trebuie sã se antreneze zi de zi pînã cînd vor dispãrea durerile. E o afecțiune care te streseazã psihic. De ce? Pentru cã poate apãrea urmãtoarea situație: sã se pregãteascã fãrã sã simtã nimic 4-5 zile, sã creadã cã totul e OK și în a 6-a zi sã reaparã durerile. Nu trebuie sã renunțe deloc, nimic nu trebuie sã-l doboare", a explicat unul dintre cei mai vechi medici români, acum angajat la Institutul Național de Medicinã Sportivã și prin mîna cãruia au trecut zeci de fotbaliști.

6 ore pe zi petrece Ghionea la clinica Isokinetic, acolo unde face exact programul unui fotbalist apt sutã la sutã: antrenamente pe teren, cu și fãrã minge, dar și program la sala de forțã

"Poate reveni în 3 luni sau în 15 luni"

Afecțiunea de care suferã Ghionea îl pune la grea încercare pe jucãtor tocmai din cauza faptului cã lui nu i se poate explica în mod clar cînd va reveni pe teren. A fost consultat chiar și de cel mai important medic din Italia, un ortoped celebru din Roma. "De jucat va mai juca fãrã nici un fel de probleme, însã în astfel de cazuri nu se știe exact cînd. Poate sã reintre peste 3 luni, dar și peste un an și douã luni. Nu se pune însã problema sã renunțe la fotbal, este exclus așa ceva", a transmis italianul conducerii Stelei.

sursa: gsp

predatorpulse705.10.2007 08:54

Insanatosire grabnica, Sorine!

Iti doresc sa revii cat mai repede pe gazon, ar fi o mare nedreptate ca Sorin sa se lase de fotbal din cauza acestei afectiuni la rotula.

Tot respectul din partea mea, e un fundas de fier, cel mai bun din lot dupa parerea mea, si e un caracter adevarat si in afara gazonului, unul dintre putinii nebecalizati.

Ce ghinion avem, marcatorul primului gol romanesc in CL de dupa 10 ani sta acum la Bologna in loc sa participe din nou in grupe cu Steaua Bucuresti.

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

razvan_stelist200706.10.2007 10:51

Ghionea e un fundas foarte bun, care daca joaca impreuna cu Goian in centrul defensivei nu poate gresi, pentru ca se cunosc foarte bine.

Din pacate, el s-a accidentat si vad ca nu revine.

Cei de la Gsp spuneau ca s-ar putea sa isi incheie cariera aici - eu sper ca nu se va intampla acest lucru, si nu cred ca se va intampla pentru ca nu a avut o accidentare atat de grava incat sa puna capat carierei!

mountytoma10.11.2007 15:36

Ce dor mi-e de Ghionea! Abia astept sa revina, sa ne simtim si noi din nou in siguranta in defensiva.

Iar Sorin sigur va fi superincantat sa il aiba in spate pe Zapata!

Chiar daca ne e dor de el si echipa are nevoie de el, sper sa nu forteze, sa revina doar atunci cand e 105% refacut!

Wally10.11.2007 21:07

Din retur vom avea, probabil, un cuplu de fundasi centrali de picior stang Rada-Ghionea.

c.ronaldo1711.11.2007 06:48

@Wally

Si finutu'?

Wally11.11.2007 11:52

Am uitat de "finut". De cand sta pe la Bologna si nu mai joaca nimic il uita lumea...

steaua_gloria05.12.2007 19:01

Un fundas central bun. Face un cuplu excelent cu Goian.

De-abia astept sa revina. Sa vedem cu cine va face pereche.

Wally31.12.2007 10:29

L-am vazut aseara la TVR. Ce dor imi e de el... abia astept sa-l revad pasind in Ghencea!

bodanelu31.12.2007 13:34

Astept cu narabdare primul meci al celui mai bun fundas din Ghencea!

mountytoma01.01.2008 22:10
De-abia astept sa revina. Sa vedem cu cine va face pereche.

Daca oierul il va impune pe finut in aparare, parca il vad pe Goian varf de atac! Si uite asa am aflat unde ne era atacantul de zece milioane de euro la care visa prostul prostilor!

Sper ca Ghionea sa readuca echilibrul in echipa, este jucatorul care ne-a lipsit cel mai mult. Ii tin pumnii si sper sa fie refacut complet!

steauaaa02.01.2008 19:26

[...]

se7en03.01.2008 18:20

Fundas mai rafinat decat el nu exista in campionatul nostru, sper sa revina cat mai repede in forma.

1on25.02.2008 07:35

Mi se pare mie sau în momentul ãsta, judecând dupã meciul de la Iași, Rada e mai bun ca el?

MoWeed25.02.2008 08:04

Totusi, a fost un singur meci si primul dupa foarte mult timp...

mountytoma25.02.2008 09:06
Mi se pare mie sau în momentu ãsta, judecând dupã meciul de la Iași, Rada e mai bun ca el?

Daca e cineva intre fundasi care a jucat bine mereu, acela e Baciu. Ghionea nu a jucat rau ieri, lui Goian i-as trage palme pentru faultul inutil din care a iesit golul 2. Despre Rada, adu-ti aminte meciul de pe Emirates, cand era mai ceva ca Banel pe teren. Nici nu stia unde e poarta!

cornisa5802.03.2008 11:36

Revenit dupã o perioadã foarte lungã nu știu dacã o sã mai fie vreodatã cel pe care îl stiam totuși eu cred cã Rada trebuia ținut în lot.

mountytoma05.05.2008 20:10

eu cred ca Ghionea ar trebui sa poarte banderola de capitan de echipa. este de departe cel mai serios, responsabil si constiincios jucator al Stelei. daca pleaca Radoi si Dica, sper ca Ghionea sa traga echipa dupa el, sa formeze un grup unit, caci acum echipa seamana mai mult a adunatura de gen legiunea straina!

raducelbun08.05.2008 09:25

Bun. Sper sa nu se mai accidenteze sii sa faca o pregatire buna in vara. Il vad facand cuplu cu Radoi.

MoWeed11.05.2008 09:17

La multi ani Ghionea! Sper sa prinzi si ceva minute la euro....

«123456»