Stai ca am ramas paralel... Adica daca o echipa ea locul 9 poate sa se duca in UCL, si una care i-a locul 2 poate sa ramana in afara Europei? Cum vine asta?!
Stai ca am ramas paralel... Adica daca o echipa ea locul 9 poate sa se duca in UCL, si una care i-a locul 2 poate sa ramana in afara Europei? Cum vine asta?!
Locurile 6-9 nu pot ajunge in Liga sau in Cupa UEFA(decat via Intertoto). Lamuriri suplimentare:
Locurile 2,3,4 si 5 se lupta pentru un loc in Champions League si 3 locuri in Cupa UEFA. Locurile 6-9 se lupta pentru locul in Cupa UEFA Intertoto.
Sistemul se aseamana unei Cupe, cu duble manse eliminatorii.
Semifinale:
Dubla 1: L2 cu L5
Dubla 2: L3 cu L4
Castigatoarele celor doua duble manse joaca "finala", castigatoarea avand acces in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Finalista are acces in Cupa UEFA, alaturi de cele doua echipe invinse in "semifinale".
Realizam usor ca locurile 2 si 3 sunt de regula favorite pentru a-si disputa finala. Anul acesta nu face exceptie. Alaturi de doua din cele trei favorite la titlu(AZ, Ajax si PSV), in acest sistem play-off pentru UCL si Cupa UEFA(format din locurile 2-5) mai fac parte FC Twente si Feyenoord/Heerenveen. Feyenoord este umbra echipei din anii trecuti, deci in mod normal regula se respecta.
Acelasi sistem este valabil si pentru locurile 6-9:
Semifinale:
Dubla 1: L6 cu L9
Dubla 2: L7 cu L8
Castigatoarele celor doua duble manse joaca, asemenea cazului anterior, "finala". Doar castigatoarea are acces in Cupa UEFA Intertoto, restul echipelor ramanand "cu mana goala".
Lucrurile sunt inca foarte stranse cu o etapa inainte de final, dar duminica se va stabili ierarhia finala si vom vedea cine cu cine joaca.
Trebuie sa existe o explicatie rationala pentru jucarea meciurilor suplimentare. Altfel ar fi o mare prostie. Cum ar fi la noi sa terminam pe doi si apoi sa mai jucam o serie de meciuri dupa care sa pierdem oportunitatea de a juca in preliminariile CL?
Ogararu si Mitea au pierdut titlul la un singur gol
George Ogararu si Nicolae Mitea au fost foarte aproape duminica dupa-amiaza de câstigarea titlului în Olanda cu Ajax Amsterdam, fiind însa depasiti la golaveraj (primul criteriu de departajare în Eredivisie) de PSV si ocupând astfel doar locul 2 în clasament.
Ajax, cu Ogararu integralist si Mitea introdus în minutul 46, a câstigat cu 2-0 meciul din deplasare cu Willem II Tilburg, insuficient pentru obtinerea titlului, adjudecat de PSV Eindhoven, care a învins acasa cu 5-1 pe Vitesse Arnhem. AZ Alkmaar, liderul din Eredivisie înaintea acestei ultime etape, a pierdut cu 2-3 la Rotterdam cu Excelsior si a terminat pe pozitia a treia. Alte rezultate din ultima etapa: Heerenveen - Feyenoord 5-1, Roda Kerkrade - Heracles 7-0.
Clasament:
1. PSV Eindhoven 75p (75-25)
2. Ajax Amsterdam 75p (84-35)
3. AZ Alkmaar 72p (83-31)
4. Twente Enschede 66p (67-37)
5. Heerenveen 55p (60-43)
Pacat...
Cate aranjamente au mai fost etapa asta in Olanda!
A fost un singur meci aranjat in aceasta etapa(am vazut cele 3 meciuri importante concomitent). Meciul in cauza a fost PSV - Vitesse. PSV-ul putea sa dea 10 goluri daca avea nevoie... cei de la Vitesse radeau in timpul meciului. Alkmaar a primit o lovitura crunta atunci cand arbitrul le-a eliminat portarul(pe merit). Ajax a luptat, dar nu a reusit sa castige cu 3-0.
Urmeaza play-off-urile:
Pentru Champions League:
Ajax - Heerenveen
Alkmaar - Twente
Heerenveen este in mare forma si celor de la Ajax le va fi foarte greu sa treaca de fosta echipa a lui Huntelaar. Totusi, probabil ca "finala" se va disputa intre Ajax si Alkmaar. Bafta Ajax! Bafta George!
Per total cred ca PSV merita titlul.
Ajax si AZ s-au trezit cam tarziu.
Pacat pentru George Ogararu, va veni si anul lui Ajax cat de curand.
Oricum per total la nr de titluri situatia se prezinta astfel :
AFC Ajax 29
PSV 20
Feynoord 14
[...]
Da, PSV a avut mult timp un avantaj, iar finalul de campionat le-a aprins sprerantele atat lancierilor cat si celor de la Alkmaar. Repet: nu mi-a placut felul in care s-au prezentat cei de la Vitesse in fata campionilor din Eindhoven.
Ar fi fost frumos pentru George sa fi luat titlul si cu Ajax(ar fi fost 3 titluri in trei ani consecutivi pentru un jucator care merita aprecierea tuturor). De asemenea, Ajax ar fi ajuns la cota 30, o cifra rotunda.
Sa speram ca il vom vedea anul acesta in Grupele Champions League cu Ajax. O merita cu prisosinta.
Si de ce nu... o calificare in CL impotriva cainilor!
Ajax a cucerit Cupa la penaltyuri. Ogãraru a transformat și el
Ajax a luat Cupa Olandei, iar George Ogãraru a marcat și el la penaltyuri. A fost prima sa reușitã la Ajax. O searã superbã la Rotterdam.
Ce finalã! Intensitate maximã, ritm frenetic, determinare rar vãzutã. Jucãtorii au mușcat ca sã cîștige duelurile, de multe ori peste limita regulamentului. Arbitrul, bãtrînul Dick van Egmond, 46 de ani, de-abia a rezistat.
Nimeni nu voia sã piardã acest meci, transmis pe Boom Sport One. Ajax, fãrã Mitea, doar rezervã, și AZ scãpaserã titlul în ultima etapã, n-ar fi vrut sã rateze și Cupa Olandei. ªi s-au luptat pentru fiecare minge. Ogãraru s-a prins și el în aceastã horã nebunã, necedînd nici o clipã. Nici cînd s-a lovit cap în cap cu Koevermans, în prelungiri.
Alkmaar a surprins din start. Dembele l-a driblat de douã ori pe Vermaelen, șutînd necruțãtor la colțul scurt: 1-0. Era minutul 4. Ajax a revenit furibund, cu Ogãraru șutînd periculos, dar putea fi 2-0. Donk a împins mingea în plasã. Cu mîna însã. ªi a egalat Huntelaar (51), la pasa idealã a lui Sneijder: 1-1.
Cine cîștigã? Bara lui Davids n-a hotãrît partida. Rãmas în zece jucãtori, dupã eliminarea lui Gabri pentru o loviturã cu pumnul, Ajax a fost copleșit în prelungiri. Dar n-a fost învins, deși AZ a avut cîteva ocazii rarisime. Inclusiv o transversalã în ultimele secunde, a lui Arveladze. Penaltyuri: Ajax a fost mai tare. 8-7, iar Ogãraru a transformat și el.
"A fost teribil, dar a ieșit bine. Nu mi-au tremurat picioarele la penaltyuri. E primul trofeu cu Ajax și sînt fericit. Dedic familiei succesul"
George Ogãraru
Cu pumnul
Partida s-a dezechilibrat în minutul 90, cînd Ajax a rãmas în zece. La o acțiune inițiatã de Ogãraru, Gabri, mult prea înfierbîntat, l-a lovit cu pumnul în cap pe adversarul sãu, De Zeeuw. "Centralul" Van Egmond n-a vãzut ce s-a întîmplat, dar asistentul, foarte aproape de fazã, a semnalizat imediat: Gabri a fost eliminat.
4 penaltyuri!
Arbitrul Van Egmond a refuzat sã dea penaltyuri în timpul primelor 90 de minute. Deși ar fi trebuit sã acorde minimum 4: douã de fiecare! În prima reprizã, De Zeeuw l-a împins pe "lãncierul" Davids. Apoi, Heitinga l-a faultat pe Cziommer în celãlalt careu. Dupã pauzã, Jaliens, fundașul lui AZ, a fost tras de tricou de Stam. Iar Boukhari l-a agãțat pe Gabri. "Omul în verde" n-a clipit.
Felicitari George!
Din pacate echipa lui George a pierdut partida tur a play-off-ului pentru Champions League in fata celor de la Heerenveen(scor 1-0). Sa speram ca lancierii vor reusi sa se califice dupa meciul retur.
Bafta George!
Sa-l sune cineva pe George ca, cica in Olanda sunt 40 de grade si ca o sa fie inundatii. Hai inapoi la noi...
Geroge va juca finala play-offului olandez dupa ce Ajax a trecut cu scorul general de 4-1 (4-0, 0-1). Ogararu a jucat tot meciul, din nou. Mitea a intrat in minutul 83.
Finala playoff-ului pentru Liga Campionilor se va disputa in doua manse:
20 Mai: AZ - Ajax
27 Mai: Ajax - AZ
Sa speram ca Ajax va reusi sa castige aceasta dubla. George merita sa joace in Champions League!
George Ogararu a castigat finala playoff-ului pentru UCL.
In tur: AZ Alkmaar - Ajax 2-1
In retur: Ajax - AZ Alkmaar 3-0
Cu un scor general de 4-2, lancierii si-au asigurat prezenta in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.
Felicitari George! Iti tinem pumnii in turul 3.
Felicitari si te asteptam inapoi...
Felicitari George pentru victoria cu AZ Alkmaar; Ajax a batut-o pe Alkmaar cu 3-2 in derby-ul etapei din Olanda, Ogararu fiind integralist.
E retard Piturca daca nu-l ia la nationala, Contra nu a mai jucat de nu stiu cand, iar Petre Marin nu e in cea mai buna forma.
Eu unul inca il regret pe Ogararu...
FORZA Steaua!
Intotdeauna superiori.
Ogararu cu siguranta este cel mai bun fundas dreapta in Erevidse. Dar cand Contra e in mare forma, pot sa va spun ca este printre ceii mai buni fundasi din lume!
Numai cand este in forma ca la Alaves.
In sfarsit, George Ogararu isi vede visul cu ochii! Dupa debutul la Nationala in meciul cu Olanda de acum doi ani, fotbalistul lui Ajax este convocat inca o data alaturi de Mutu, Chivu, dar si Contra. Este bine-stiut faptul ca selectionerul Piturca l-a tot evitat pe fostul fundas al Stelei, selectionerul motivand ca Ogararu nu intra in conceptia sa de joc. Decizia lui Piturca a fost indreptatita in parte de meciurile bune prinse de "Gurita" Contra, concurentul pe post al lui Ogararu. Accidentarea de durata suferita de fundasul lui Getafe l-a scos din circuit pentru mult timp, iar Ogararu ar putea fi una dintre variantele pentru meciul cu olandezii lui Van Basten.
Sursa: Sport.ro
Degeaba, din moment ce a fost convocat și Contra...
Eu zic ca este un pas inainte.
Nu-mi vine sa cred! Eu stiam ca Gurita e accidentat, dar daca a fost convocat e clar ca se va renunta la Ogararu, acesta gasindu-se in lotul largit...
Nu va bucurati pentru ca Ogararu a fost chemat ca rezerva. Si daca boul de Piti nu l-a chemat mai demult ca sa se integreze in nationala, acum o sa-l bage cu Olanda, si exact ca si in campania precedenta de calificare, George va fi scos tap ispasitor in cazul unui esec.
Nu poti sa chemi in jucator care practic re-debuteaza in nationala si sa il pui sa joace cu Olanda.
George merita sa joace fundas dreapta la nationala ca titular insa trebuia adus de acum 5-6 luni.
Piti are noroc ca nu sunt contracandidatele noastra in forma grozava ca altfel nu ne calificam(da, eu zic ca ne calificam) la ce selectie face el, desi recunosc ca stie sa vada talentele tinere, problema lui e ca e prea orgolios, exact ca Van Basten, care fara Van Niestelrooy era demis la ora asta.
Care sunt alternativele pentru fundas dreapta la nationala:
- Petre Marin - un jucator bun, dar timpul nu iarta pe nimeni, nu e de perspectiva pentru nationala din cauza varstei.
- Contra - jucator cu experienta, dar cred ca e timpul ca odata si odata sa facem naibii intinerirea echipei nationale, iar faptul ca joaca la Alaves nu-l ajuta
- Ogararu - jucator tanar, foarte bun dupa parerea mea, si are un mare plus dupa mine, si anume ca joaca foarte multe meciuri titular la Ajax Amsterdam, in afara de perioada cu accidentarea cred ca a jucat in 90% din meciuri.
Deci intre 2 fundasi batrani, chiar daca experimentati(unul jucand la Steaua si celalalt la o echipa mediocra din Spania), si unul care joaca meci de meci la viitoarea campioana a Olandei, Piti ii prefera pe primii, pentru ca, cica, Ogararu joaca in alt sistem la Ajax, de parca baiatul e batut in cap si nu stie sa joace altceva.
Eu totusi as incepe meciul cu Olanda cu Contra si nu cu Ogararu, pentru ca raman la parerea mea ca nu poti sa debutezi cu Olanda.
FORZA Steaua!
Intotdeauna superiori.
L-a chemat de gura lumii, ca de jucat va juca Contra.
Contra nu va putea juca din cauza accidentarii, dar inclin sa cred ca va fi convocat si Badoi si preferat inaintea lui Ogararu.