Rãdoi are rupturã de menisc la genunchiul stîng, se va opera la finalul sãpentruãmanii la Clinica Isokinetic din Bologna și va reveni în octombrie.
Imediat dupã ce s-a prãbușit pe gazon, el a fost preluat de medicul Radu Paligora și dus la vestiare. Doctorul a încercat sã-i palpeze genunchiul, însã la fiecare atingere Mirel urla din cauza durerilor și chiar i-au dat și lacrimile. Genunchiul i se umflase foarte tare.
Ieri de dimineațã, la ora 10 fix, Mirel s-a prezentat la Spitalul Militar. Aici a efectuat o rezonanțã magneticã. Diagnosticul? "Leziune de gradul 3-4 a cornului anterior al meniscului extern", a sunat explicația staff-ul medical al Stelei. În traducere? "E rupturã de menisc, are nevoie de operație și va sta pe margine 45 de zile", a declarat Teofil Bora, cel mai vechi medic din fotbalul românesc, acum la FCM Bacãu.
Din nou la Bologna
Consecința? Rãdoi va pleca la finalul sãpentruãmînii la Bologna și va suferi o intervenție chirurgicalã efectuatã dupã tehnici moderne, adicã va suporta o artroscopie. Cel mai probabil, cãpitanul va rãmîne acolo pentru a efectua recuperarea, revenirea lui fiind prognozatã pentru jumãtatea lunii octombrie.
"Rãdoi are rupturã de menisc, dar nu e ceva foarte grav. În maximum 45 de zile poate fi recuperat sutã la sutã și poate juca însã cu o condiție: sã nu aibã și alte complicații"
Lucian Diaconescu, ortoped la Spitatul Sf. Ioan din București
Mirel: "Eu joc"
Doctorul care i-a efectuat ieri rezonanța magneticã, Ionuț Codorean, a refuzat sã facã orice fel de comentarii, însã surse din interiorul Spitalului Militar au dezvãluit cum a reacționat Rãdoi cînd a aflat cã nu va intra pe teren disearã. "Nu se poate așa ceva. Am dureri mari, însã vreau sã joc. Eu joc", a spus Mirel. Doctorul echipei, Radu Paligora, a fost însã ferm și i-a spus cã nu-i va permite sã intre pe teren.
A forțat cînd trebuia sã stea
De ce Rãdoi va fi nevoit sã ajungã din nou la Bologna și de ce pare extrem de fragil? Surse din cadrul Spitalului Militar au explicat: "Jucãtorul a forțat de multe ori cînd trebuia sã se menajeze sau sã nu joace. Recuperarea nu s-a fãcut cum trebuie, el a riscat cînd nu era cazul și acum iatã unde s-a ajuns".
sursa: gsp.ro