Cred ca se va juca la Chiajna...
Cred ca se va juca la Chiajna...
MKB Veszprem-Steaua 31-23, in optimile Cupei Cupelor
Steaua a pierdut, sambata, in deplasare, meciul cu MKB Veszprem (Ungaria), scor 23-31 (12-17), in mansa tur a optimilor de finala ale Cupei Cupelor si va fi obligata sa faca mari eforturi pentru a surmonta diferenta de opt goluri pentru a spera la calificarea in turul urmator.
In minutul 5 al partidei, Vujin, de la gazde, a primit direct cartonasul rosu, pentru ca l-a lovit intentionat pe Alin Sania.
La Steaua nu a putut evolua Marius Stavrositu, pentru ca s-a accidentat in meciul de campionat cu UCM Resita, cand a suferit o intindere de ligamente.
La meciul care s-a desfasurat in Sala Sporturilor din Veszprem au fost prezenti aproximativ 100 de suporteri ai Stelei, dar organizatorii nu le-au pus la dispozitie decat 70 de locuri, astfel ca fanii au stat inghesuiti pe tot parcursul partidei.
Returul optimilor de finala ale Cupei Cupelor se va desfasura la Chiajna, pe data de 16 februarie.
NewsIn
Poze de la meciul MKB Veszprem KC - Steaua MFA Bucuresti:
Pe site-ul oficial al MKB Veszprem KC:
http://www.mkbveszprem.hu/modules.php?name...ls&album=58
Pe site-ul fan club Veszprem:
- de la antrenamentul oficial: http://www.veszpremkfc.hu/?page=galeria_ke...95&g_from=0
- de la meci: http://www.veszpremkfc.hu/?page=galeria_ke...96&g_from=0
La Veszprem am fost 106 suporteri stelisti pe 70 de locuri (vezi poze la link-urile de mai sus). Eu zic ca ne-am descurcat onorabil avand in vedere ca in sala erau 2400 de suporteri ai echipei maghiare (recunoscuti ca cei mai fanatici din tara).
La Chiajna sambata vor veni 150 de suporteri ai lui Veszprem. Vor veni si cei din galeria obisnuita a echipei de handbal Steaua insa ar fi culmea sa avem mai multi sustinatori ai oaspetilor decat ai Stelei in sala. Eu zic ca efortul nu e prea mare sa umplem sala (capacitate aprox 600 locuri) de data asta si sa sustinem Steaua. Rezultatul din meciul tur e greu de recuperat , insa eu zic ca nu e imposibil. In plus baietii au nevoie de un rezultat pozitiv sa iasa din "pasa neagra" in care se afla (doua infrangeri consecutive, cu Resita si Veszprem).
Date despre meciul de sambata:
16.02.2008 16:30 (ora locala), 1/8 Finala / meci retur la Chiajna
C.S.A. "Steaua" MFA Bucuresti : MKB Veszprém KC
Arbitri: Oyvind Togstad (NOR) Arne M. Kristiansen (NOR)
Delegat EHF: Zivan Stakic (SRB)
La sala se ajunge cel mai simplu pe urmatorul traseu:
De la crangasi mergeti in sus spre lujerului, dreapta pe b-dul uverturii inainte de pasaj si ajungeti direct in chiajna dupa ce treceti prin satul rosu . Sala sporturilor se vede din strada (ca reper biserica din Chaijna), dar intrebati pe oricine si sa spune unde este. Atasez si un link catre o imagine cu zona: http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...t&id=189498.
duminica 09.03.08, Steaua-hcm, avem sansa sa ne distantam, poate decisiv, in lupta pentru titlu la handbal
Echipa de handbal a Stelei, aproape de un nou titlu de campioana
Campioana Romaniei la handbal masculin, HCM Constanta, a pierdut derby-ul cu Steaua Bucuresti, 'militarii' impunandu-se cu un concludent 34-28 (18-11), intr-un meci disputat, duminica, in etapa a 19-a din Liga Nationala.
Duminica a avut loc la Chiajna partida intre ocupantele locurilor 1 si 2 in clasamentul Ligii Nationale la handbal masculin, Steaua si HCM Constanta. Meciul a fost unul extrem de spectaculos si tensionat, fazele de joc si prestatiile jucatorilor facand deliciul publicului. Cu 31 de puncte acumulate in acest sezon Steaua se afla, inainte de aceasta intalnire, pe prima pozitie in clasament, urmata la mica distanta de HCM, care desi nu a pierdut nici un meci in acest an competitional se afla doar pe pozitia secunda cu 27 de puncte castigate.
Dupa o prima repriza dominata in totalitate de Steaua, care a condus si cu 9 goluri diferenta, la pauza scorul de pe tabela era 18-11 pentru gazde. Tensiunea meciului a avut efecte si asupra oficialilor, antrenorul Stelei, Dumitru Berbece suferind o cadere de tensiune, nereusind sa-si revina decat dupa interventiile medicilor echipei.
Replica jucatorilor de la malul marii a venit in repriza secunda, cand s-au mobilizat exemplar si au reusit sa reduca din diferenta marcand 5 goluri consecutive fara sa primeasca vreunul. Partida a devenit foarte echilibrata, ambele echipe luptand cu toate fortele pentru victorie. HCM a reusit chiar, la mijlocul reprizei secunde, sa se apropie la un singur gol diferenta de Steaua, insa Stefan Laufceac a aparat miraculos cateva mingi, iar Mazilu, Ionut Georgescu si Sania au jucat perfect pe atac, aducand victoria pentru echipa lor.
Scorul final, 34-28, duce Steaua la o distanta confortabila in clasament, asigurandu-i titlul de campioana dupa 7 ani in care nu a reusit sa castige trofeul. La meci a asistat si Marius Lacatus, antrenorul echipei de fotbal a Stelei, alaturi de sotia sa, Mariana.
Celelalte rezultate ale etapei:
Dinamo Baumit - Pandurii Tg.Jiu 27-22
Universitatea Bucovina - CSM Medgidia 34-26
Romvag Caracal - CSM Oradea 29-37
Stiinta Dedeman Bacau - HC Odorhei 32-32
Poli Izometal Timisoara - Minaur Baia Mare 30-25
UCM Resita - Uztel Ploiesti 37-23
In clasamentul Ligii Nationale continua sa conduca Steaua, cu 33 de puncte, fiind urmata de HCM Constanta si Stiinta Bacau, cu 27 de puncte fiecare. Urmatoarea etapa este programata, sambata, 15 martie.
Onlinesport: Irina Maxim
Minaur a învins Steaua MFA, la zece goluri: 37-27 ![]()
La aproximativ trei luni dupã ce a fost dat afarã de la Steaua MFA, antrenorul Radu Voina a decis sã rupã tãcerea. El a acordat un interviu în exclusivitate pentru ProSport, susținând cã a dat în judecatã clubul militar.
Care este motivul pentru care ați fost schimbat de la Steaua?
Din decembrie și pânã acum n-am aflat motivul real pentru care am fost demis. A fost o schimbare pe care nu prea o înțeleg, dar cum trãim într-o democrație, trebuie sã o accept.
Care au fost totuși motivele care au dus la aceastã demitere?
Probabil cã cele cinci puncte avans din Liga Naționalã sau calificarea în optimile Cupei Cupelor nu au fost acceptate de conducere. Motivele invocate, lipsã de comunicare și problema organizatoricã sunt pentru adormit copiii.
"Steaua sã-și asume responsabilitatea!"
A fost vorba și de vreun conflict?
Dacã putem numi "conflict", atunci acesta a venit din partea conducerii. Un antrenor este angajat sã aibã rezultate și judecat prin prisma lor. Este ca și într-o cãsnicie, dacã unul dintre soți decide sã se separe sigur cã o poate face, dar trebuie sã-și asume și responsabilitatea.
La ce vã referiți mai exact?
Am semnat un contract pânã în 2010 și dacã s-a decis schimbarea mea, cred cã trebuia respectat și contractul. Trãim în România, iar legea trebuie sã fie cea care cãlãuzește angajatul și angajatorul. Sunt douã luni și jumãtate în care conducerea Stelei n-a avut nicio reacție. Am epuizat toate cãile amiabile, dar negãsind înțelegere am decis sã merg mai departe și m-am adresat unui cabinet de avocaturã. Rãmâne ca instanța sã se pronunțe acum.
Ați cerut daune morale?
Am cerut doar sã-mi fie respectate drepturile financiare. Nimic în plus. Nu sunt de acord, dar accept cã am fost demis. Am primit o notificare de reziliere unilateralã a contractului de muncã între Steaua MFA și persoana mea pe 16 ianuarie, în care motivele rezilierii sunt cel puțin bizare, incapacitatea mea de a realiza obiectivele de performanțã impusã, demonstratã prin rezultate negative.
Constantin Cazacu, președinte Steaua MFA: Domnul Voina dorește venituri pânã în 2010 fãrã prestație, dar sã antreneze o altã echipã din varã
ce-i drept si pentru mine este un mister de ce a fost demis radu voina:(, mai ales ca titlul asta, daca-l luam, in mare parte i se datoreaza
pacat ca ne spalam mizeriile-n presa si la handbal:(
![]()
rog administratorii&moderatorii sa adauge si ei langa celelalte adrese site-ul oficial al Handbal Club Steaua Bucuresti,
www.Steaua-handbal.ro si nu in ultimul rand www.ice-hockey.ro site-ul este dedicat echipei de copii si juniori Steaua CSS 6
![]()
Steaua MFA Bucuresti este noua campioana a Romaniei la handbal!
Cu 2 meciuri inainte de final Steaua castiga titlul de campionana dupa victoria cu 38-27 de azi de la Oradea.
Va asteptam pe 04 mai la Chiajna (la ultimul meci de acasa din acest sezon), sa sarbatorim acest titlu, pe toti cei ce iubesc culorile ros-albastre!
Iata cum arata un palmares de campioni:
CSA Steaua MFA Bucuresti - palmares:
28 de titluri nationale: 1963, 1967, 1968, 1969, 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1987, 1988, 1989, 1990, 1994, 1996, 2000, 2001, 2008
7 titluri nationale la handbal in 11: 1950, 1951, 1952, 1954, 1955, 1957, 1961
7 Cupe ale Romaniei: 1981, 1985, 1990, 1997, 2000, 2001, 2007
2 Cupe ale Campionilor Europeni: 1968, 1977
1 Cupa Challenge: 2006
HAI Steaua!
Suntem mandri de voi!
Si la handbal suntem cea mai titrata echipa din tara....
Pacat de hochei ca puteam zice ca asta e anul Stelei....
la handbal suntem deja campioni sper sa fim si la fotbal ![]()
Felicitari echipei de handbal, ei au deschis sezonul de campioni sper sa urmeze fotbalul si rugby-ul. Pacat de hochei, polo si volei ca ei ar fi putut sa faca un an cu adevarat ros-albastru in sportul romanesc.
Abia astept Liga Campionilor, acolo se va vedea cu adevarat valoarea noastra, pacat ca nu s-a reusit aducerea lui Butulija si Irimescu dar sper sa vina altii la fel de buni sau chiar mai buni.
Echipa care a adus titlul 28 la handbal: Ionut Ciobanu, Obrad Ivezic, Stefan Laufceac, Claudiu Stan, Bogdan Voina, Predrag Vujadinovic, George Buricea, Claudiu Dediu, Alin Sania, Radu Pertea, Marius Tudor, Viorel Mazilu, Marius Stavrositu, Marius Novanc, Dan Ilies, Bozo Rudic, Ionut Georgescu, Andrei Cian. Antrenor: Dumitru Berbece / Radu Voina
In ultima etapa Steaua a invins pe Stiinta Bacau in deplasare cu scorul de 35-30.
Linia de clasament a campionilor a fost 21 victorii, 2 egaluri, 3 infrangeri, acumuland 40 de puncte cu 6 mai mult decat decat HCM Constanta, echipa de pe locul 2.
Astazi Steaua MFA a invins pe CSM Medgidia cu scorul de 30-29 in primul meci din turneul pentru Cupa Romaniei si va juca maine impotriva echipei Stiinta Municipal Bacau in semifinale.
Steaua MFA Bucuresti: 1.Ionut Ciobanu, 12.Obrad Ivezic - 2.Claudiu Dediu, 3.Radu Pertea, 4.Marius Tudor, 7.Viorel Mazilu, 9.Bozo Rudic, 11.Marius Stavrositu, 13.Alin Sania, 17.Ionut Georgescu, 18.Dan Ilies, 34.Andrei Cian, 69.Predrag Vujadonovic , 77.George Buricea.
Antrenor: Dumitru Berbece si Nicolae Munteanu
Pentru echipa ros-albastra au inscris: Alin Sania 7g, Bozo Rudic 5g, Ionut Georgescu 4g, Dan Iles 3g, Andrei Cian 3g, Pedrag Vujadonovic 3g, George Buricea 3g, Viorel Mazilu 1g, Marius Stavrositu 1g.
Steaua a cucerit Cupa Romaniei la handbal masculin!
Acum cateva momente s-a incheiat finala Cupei Romaniei la handbal, iar Steaua a reusit event-ul, cucerind Cupa, in fata celor de la HCM Constanta, dupa o serie dramatica de lovituri de la 7 metri.
Felicitari baietilor!
Un meci foarte echilibrat...
Felicitari pentru event!!
Ce meci dramatic, mai ales la penalty-uri unde am avut cele mai mari emotii. Pana la urma s-a sfarsit cu bine si am facut eventul.
Forza Steaua ! Felicitari baietilor
In turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, campioana Romaniei, Steaua MFA va infrunta echipa belgiana HC KV Sasja pe data de 6 si 7 septembrie la Buzau. Daca vor trece de belgieni, stelistii vor avea o grupa cu Portland San Antonio (Spania), Cehovskie Medvedi (Rusia) si Cimos Koper (Slovenia).
Pentru meciurile din Liga Steaua a achizitonat urmatorii handbalisti: Bozidar Nadoveza de la HCM Constanta, Dan Andrei Savenco de la CSM Medgidia si Razvan Cenusa liber de contract, plecand Claudiu Dediu la Stiinta Bacau si Bogdan Voina pus pe liber de club. Astfel lotul Stelei pentru sezonul 2008-2009 arata altfel:
1. Ionut Ciobanu (portar)
3. Marius Novanc (pivot)
4. Marius Tudor (extrema stanga)
7. Viorel Mazilu (centru)
9. Bozo Rudic (inter dreapta)
11. Marius Stavrositu (centru)
12. Obrad Ivezic (portar)
13. Alin Florin Sania (inter dreapta)
16. Stefan Laufceac (portar)
17. Ionut Stefan Georgescu (extrema dreapta)
18. Dan Antoniu Ilies (pivot)
19. Radu Cristian Pertea (inter dreapta)
31. Bozidar Nadoveza (inter stanga)
34. Andrei Cian (extrema dreapta)
69. Predrag Vujadinovic (extrema stanga)
77. George Ionut Buricea (extrema stanga)
83. Razvan Cenusa (portar)
85. Dan Andrei Savenco (pivot)
mergem si noi in deplasare cu echipa de handbal :X???
Programul campioanei in editia '08-'09 a campionatului national:
Etapa a I-a 06.09.08: Steaua MFA Bucuresti - CS H&V Pitesti
Etapa a II-a 13.09.08: HC Minaur Baia Mare - Steaua MFA Bucuresti
Etapa a III-a 20.09.08: Steaua MFA Bucuresti - CSM D&C Oradea
Etapa a IV-a 24.09.08: UCM Resita - Steaua MFA Bucuresti
Etapa a V-a 27.09.08: Steaua MFA Bucuresti - Dinamo Baumit Bucuresti
Etapa a VI-a 04.10.08: Stiinta Municipal Dedeman Bacau - Steaua MFA Bucuresti
Etapa a VII-a 11.10.08: Steaua MFA Bucuresti - Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu
Etapa a VIII-a 18.10.08: Univ. Poli. Izomet. Timisoara - Steaua MFA Bucuresti
Etapa a IX-a 08.11.08: Steaua MFA Bucuresti - Univ. Bucovina Suceava
Etapa a X-a 15.11.08: Steaua MFA Bucuresti - CSM Medgidia
Etapa a XI-a 06.12.08: HC Odorhei - Steaua MFA Bucuresti
Etapa a XII-a 10.12.08: Steaua MFA Bucuresti - Universitatea Cluj
Etapa a XIII-a 13.12.08: HCM Constanta - Steaua MFA Bucuresti
In perioada 8 - 10 august echipa noastra a participat la turneul Banja Luka Kup 2008 in Bosnia Hertegovina.
Campionii au facut parte din grupa B alaturi de echipele Celje Pivovarna La¹ko ( campioana Sloveniei) si Italgest Casarano (campioana Italiei).
In prima zi contra italienilor, Steaua, s-a impus cu scorul de 38 la 35 ( goluri: Georgescu 8, Novanc 6, Rudic 6, Buricea 6, Ilies 4, Sania 3, Stavrositu 3, Mazilu 2)
In al doilea meci impotriva celor din Celje, Steaua a fost infranta la un gol diferenta, scor 29-30 pentru noi marcand Rudiæ 8, Cian 7, Stavrositu 5, Vujadinoviæ 3, Sania 2, Novanc 2, Mazilu 1, Ilies 1.
Astfel Steaua a terminat pe locul 2 grupa si a jucat pentru locurile 3-4 impotriva unei echipe din cel mai puternic campionat din lume, Bundesliga, Frisch Auf! Göppingen (locul 9 editia trecuta ). Nemtii au castigat aceasta partida cu scorul de 31-25 cucerind locul 3, cu mentiunea ca un mare aport la aceasta victorie au avut-o si jucatorii Rares Jurca 5 goluri si neamtul Dragos Oprea 3 goluri. Pentru Steaua au marcat Rudiæ 6, Mazilu 4, Georgescu 3, Nadoveza 3, Vujadinoviæ 3, Stavrositu 2, Buricea 1, Savenco 1, Novanc 1, Sania 1.
Un turneu util de pregatire in care jucatorii nostri au aratat ca pot juca de la egal cu echipe bune din Europa si ca putem spera la un parcurs promitator in Liga Campionilor.
Aflati in pregatire pentru Liga Campionilor, campionii Romaniei, au participat la al doilea turneu international Handball Champions Cup 2008 intre 22 si 24 august in orasele Wittenberg, Magdeburg si Nordhausen din Germania. Acest turneu a reunit echipe puternice din Germania, Franta, Suedia, Elvetia, Rusia, Polonia. Steaua a jucat in grupa B cu echipele HV Stralsunder (nou promovati in Bundesliga), Zaglebie Lubin (locul 2 in Polonia) si ZMC Amicitia Zurich (campionii Elvetiei).
In prima zi a turneului Steaua a jucat cu nemtii de la Stralsunder, pierzand cu scorul de 34-31. Al doilea meci a fost de asemenea pierdut de militari contra elvetienilor de la Amicitia, scor 36 -34, in ultimul meci din grupe, ros-albastrii invingand campionii Poloniei cu scorul de 35 la 28.
Steaua a terminat grupa pe locul 3 si a jucat pentru locurile 5-6 contra campioanei Suediei, IK Sävehof, pierzand cu scorul de 37-23 si terminand turneul pe locul 6, un loc onorabil avand in vedere numele echipelor paricipante.
Steaua a pierdut astazi la Baia Mare in fata echipei Minaur, cu 20-24. Meciul a fost echilibrat. Noi am ratat foarte mult, multe dintre suturile handbalistilor echipati in albastru lovind barele portii. In mod sigur am fi castigat, daca acele lovituri in bara ar fi intrat in poarta. A fost si multa nesansa.
Il remarc pe Rudici si pe portarul Ivezic.
Meciul s-a jucat in cadrul etapei a 2-a a Ligii nationale de handbal.
Minaur Baia Mare - CSA Steaua MFA 24-20 (13-10)
Marcatori: Bozo Rudici (6), Savenco (5), Georgescu (3), Buricea (3), Sania (1), Nadoveza (1), Novanc (1)
Este al 9-lea an consecutiv in care Steaua nu reuseste sa invinga la Baia Mare si dupa cum au jucat azi nici nu prea aveau cum. E ingrijorator ca jucatorii nostri au pierdut in fata unor pustani, tinand cont ca peste 2 saptamani vor infrunta una din cele mai puternice echipe ale lumii, Portland San Antonio tot in deplasare.
In urmatoarea etapa Steaua va infrunta acasa pe CSM D&C Oradea, echipa care anul trecut era sa retrogradeze.
Constantin Cazacu, presedintele sectiei de handbal: "Am vorbit doar un pic cu jucãtorii dupã meci. Le-am transmis cã sunt total nemulțumit de modul în care au jucat. Nici nu știu dacã e vorba despre neputințã sau au vrut sã se protejeze în vederea meciurilor din Ligã. Nu aș vrea sã iau decizii la nervi, dar trebuie sã schimb ceva. Au fost jucãtori, îndeosebi români, care au fãcut figurație. S-ar putea ca unii dintre ei sã devinã transferabili. Vor ajunge în tribunã și dacã vrea sã-i ia cineva le voi da drumul. Dacã nu, vor rãmâne pe barã. Au crezut cã dacã Minaurul are patru copii pe teren meciul e dinainte câștigat. Uite cã nu e așa. Tot respectul pentru antrenorii și jucãtorii de la Minaur. Acolo se face handbal adevãrat? (prosport)
Steaua a pierdut la handbal in deplasare la Bm
pacat sper sa revenim pe Primul loc in urm etape