FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Dialog socant Becali - Mititelu despre cazul Valiza

«167891013»
vanfootball19.12.2008 10:12
Recent, Prosport a reprodus rezultatele unei anchete recente in Italia relative la numarul de suporteri ai diferitelor echipe:

1) Juventus 10,040,000

2) Inter 5,928,000

3) Milan 5,818,000

4) Napoli 2,887,000

5) Roma 2,493,000

6) Fiorentina 2,080,000

7) Lazio 1,791,000

8) Palermo 1,470,000

9) Torino 1,153,000

(http://www.prosport.ro/fotbal-extern/campionate-externe/italienii-prefera-purisancele-10-milioane-de-tifosi-tin-cu-juve-3666097)

Asadar pentru echipele din Torino avem peste 11 milioane de suporteri, si tot peste 11 milioane de suporteri pentru echipele din Milano: Milano are 1,3 milioane de locuitori, Torino are aproape 1 milion. E o diferenta de vreo zece milioane pentru ambele orase.

Daca toti cetatenii Romei ar tine cu AS Roma, am fi aproximativ de acord cu statistica, insa ce ne facem cu suporterii lui Lazio?! Florenta are 400000 de locuitori: daca toti ar tine cu Fiorentina, tot ar ramane 1,6 milioane din afara orasului. Napoli are cam un milion de locuitori iar Palermo, cu suburbiile, cam tot pe-atat: e clar ca nu se pot explica toti suporterii doar prin criteriul local.

Poate ca lumea tinea cu Steaua si din alte motive. De exemplu pentru ca a reprezentat un fel de echipa-simbol, pentru ca s-a preocupat de cultivarea unui anumit tip de joc, pentru ca nu s-a facut constant de cacao in calitate de reprezentanta a noastra in Europa, pentru ca le-a placut lor cum suna numele clubului, etc. Fiecare are motivatia lui, este absurd sa reducem masa suporterilor nerezidenti in jurul stadionului Ghencea la suporteri de rezultat.

Nu am nici cel mai mic respect pentru un milanez care tine cu Juventus sau un torinez devenit fan al Romei. Dupa cum am spus, romanii au o scuza foarte solida, dar italienii nu au. Nu poti sa te nasti si sa locuiesti in Milano, dar sa tii cu Juventus pentru ca joaca mai spectaculos sau e mai buna pe plan european. Ala e suporter de rezultat si nu e un model demn de urmat.

MoWeed19.12.2008 10:13
M-am referit exclusiv la cei care tin cu Steaua doar de acasa din Arad. Stii si tu cum e cu pasiunea care nu se vede.......

Dar pot sa sustina Steaua cand vine la Arad sau la Timisoara. Poate nu au venituri destul de mari incat sa-si permita sa vina la meciurile de acasa ale Stelei. Nu uita ca veniturile in Bucuresti sunt mai mari decat in Vaslui(de exemplu) si nu toti lucreaza in slujbe bine platite. Conteaza trairile pentru Steaua, pe Steaua nu o iubesc numai cei care-si permit, o iubesc si oameni care abia daca au din ce trai de pe o luna pe alta.

Cat despre "patriotismul local" despre care vorbesti....un om nascut in alt oras care s-a mutat din facultate in Bucuresti(sunt cazuri numeroase) ar trebui sa tina tot cu echipa locala, pentru ca echipa nu se schimba nu?

andromopa19.12.2008 10:16
urmand rationamentul tau ar trebui sa tii cu acs berceni.

Am zis simbolul orasului! De ce e asa greu? Nu stiti istoria fotbalului?

Povestea aia draguta cu targurile?

Am spus ca traiesc in Berceni ca un fapt divers. Simbolul unui oras. Asta e o echipa de fotbal. nu mai comentez nimic.

Nu pot sa spun ca iubesc o fata cat timp nu am vazut-o decat pe mess, nu pot sa declar ca Noua Zeelanda e o tara superba si ma reprezinta, cat timp am vazut-o doar in poze sau la televizor, nu pot sa iubesc o alta tara decat cea in care m-am nascut si am crescut.

cine poate sa contrazica aceste 3 afirmatii este un idiot ( mii de scuze pentru cuvantul asta, dar asta imi e parerea).

Virgil19.12.2008 10:20
desi toata istoria romanilor am copiat, se pare ca acum nu mai putem face asta si incercam gresit sa ne fabricam propriile noastre valori.

Ce legatura are asta cu subiectul articolului? E vorba de altceva aici, nu incerca sa deviezi a doua oara.

Sa facem un studiu sa vedem ce parere au torinezii de aceste statistici?

Nu ma intereseaza ce spun torinezii. E problema lor.

Si iti repet, ceea ce spui tu nu are nicio relevanta referitor la dialogul dintre Gigi si Miti. Esti pe langa subiect si daca vei continua in aceeasi nota, le vei da motive moderatorilor sa te sanctioneze. Sunt foarte severi si personal nu as risca.

O zi buna.

MoWeed19.12.2008 10:21

@andromopa

Si de ce ar fi simbolul Bucurestiului Steaua si nu dinam0, rapid, Progresul, Rocar, Sportul, Inter Gaz, etc.... Pentru suporterii acestor echipe, echipa lor reprezinta simbolul orasului...

Dar Noua zeelanda nu poate veni la tine; Steaua poate sa vina in Galati, de exemplu, sa o vezi. Deci o vezi live, doar ca nu o vezi pe Ghencea(tinand cont ca tii cu Steaua nu cu stadionul Ghencea nu vad care ar fi diferenta dintre un meci vazut din galeria Stelei la Brasov, Tg Jiu sau Cluj si unul vazut pe Ghencea; nu tot pe Steaua sustii?)

Ce legatura are o tara cu o echipa de fotbal? Nu poti sa vezi o intreaga tara la televizor, dar poti sa vezi o echipa de fotbal. Steaua a atras numerosi fani prin spirtul ei, prin palmaresul ei si prin faptul ca ani de zile a fost peste mizeria din fotbalul romanesc, atat in culise cat si pe teren prin joc.

axl19.12.2008 10:21

Andromopa, lamureste-ma te rog si pe mine, ca-s confuz, si dupa ce-am citi ce-ai scris nu stiu cu cine sa mai tin.

Un om care s-a nascut la Ruginoasa, Iasi, a facut gradinita la Arsa, Constanta, scoala primara la Mangalia, liceul la Constanta, facultatea la Bucuresti si acum munceste in Constanta dar o arde mai mult prin Vama, cu cine ar trebui sa tina?

FC Ruginoasa?

Hoinarii Arsa?

Callatis Mangalia?

Farul Constanta?

FC Steaua?

Omul asta a fost la meciuri, acasa, la cam toate echipele astea, daca este e criteriul.

andromopa19.12.2008 10:21
Dar pot sa sustina Steaua cand vine la Arad sau la Timisoara. Poate nu au venituri destul de mari incat sa-si permita sa vina la meciurile de acasa ale Stelei. Nu uita ca veniturile in Bucuresti sunt mai mari decat in Vaslui(de exemplu) si nu toti lucreaza in slujbe bine platite. Conteaza trairile pentru Steaua, pe Steaua nu o iubesc numai cei care-si permit, o iubesc si oameni care abia daca au din ce trai de pe o luna pe alta.

Cat despre "patriotismul local" despre care vorbesti....un om nascut in alt oras care s-a mutat din facultate in Bucuresti(sunt cazuri numeroase) ar trebui sa tina tot cu echipa locala, pentru ca echipa nu se schimba nu?

nu am nimic impotriva cu asta. e ca un tavalug forumul asta. am mai spus pe pagina 8 ca atata timp cat ai fost macar la un meci de`al Stelei nu e nicio problema. eu am "atacat" suporterii Stelei din Arad de televizor. Suporterii Slatinei de televizor. daca nu ai vazut niciodata echipamentul Stelei live pe un teren (nu conteaza unde), poti sa afirmi ca esti fan infocat cat timp nu stii cum arata? poate televizorul e stricat si iti arata galben in loc de rosu si verde in loc de albastru.

am multi colegi care s-au mutat in Bucuresti venind din provincie care nu mai vazusera niciodat Steaua dar tineau cu ea. Iar pentru asta m-am considerat obligat sa ii duc la meciuri pe Ghencea.

(desi e in alt context la ce ma refer, dar, echipa nu se schimba niciodata)

dee19.12.2008 10:22

@andromopa

hai ca esti amuzant, insa omiti un singur lucru: iubirea poate fi de mai multe feluri.

mdionis19.12.2008 10:28
Nu am nici cel mai mic respect pentru un milanez care tine cu Juventus sau un torinez devenit fan al Romei.

OK, atunci sa reformulam fraza "In alte tari, nu e normal sa tii cu un club din afara orasului tau" in forma "Eu [vanfootball] nu consider ca faptul, totusi raspandit si in alte tari in pofida parerii mele despre normalitate, de a tine cu un club din afara orasului tau este normal".

In rest, garantez ca oriunde in lume exista suporteri in afara oraselor de resedinta si nu numai de rezultat. Fiorentina n-a mai castigat un trofeu de nu mai stiu cand si totusi suporterii din afara orasului sunt de cel putin patru ori mai numerosi decat cei din Florenta (in realitate, raportul este inca mai mare, nu toti locuitorii Florentei intre 0 si 100 de ani sunt interesati de fotbal si de sustinerea echipei locale).

Dupa cum am spus, romanii au o scuza foarte solida, dar italienii nu au. Nu poti sa te nasti si sa locuiesti in Milano, dar sa tii cu Juventus pentru ca joaca mai spectaculos sau e mai buna pe plan european. Ala e suporter de rezultat si nu e un model demn de urmat.

Inca o data: trebuie facuta distinctia intre ceea ce credem noi ca ar trebui sa fie normalitatea si starea de fapt. Suporterii nu isi aleg echipa de sustinut exclusiv in baza criteriului geografic al vecinatatii: este un fapt. Iar daca echipa sustinuta nu este cea cu stadionul cel mai apropiat, nu inseamna ca sustinerea este dictata exclusiv de rezultat. Suporterii isi aleg echipele pentru ca simt intr-un fel ca ii reprezinta cumva pe ei sau aspiratiile lor, lucru valabil si in cazul Stelei.

Eu inchei aici paranteza OT.

andromopa19.12.2008 10:29
@andromopa

hai ca esti amuzant, insa omiti un singur lucru: iubirea poate fi de mai multe feluri.

1. propun mutarea posturilor pe un alt topic

2. daca in Cluj o sa fie plin de negri sau in Romania plini de chinezi, nu o sa te deranjeze ca isi spun romani?

3. discutia asta ar dura la nesfarsit. consider ca Steaua (la fel ca Rapid, Rocar, Dinamo, Sportul etc) reprezinta Bucurestiul, orasul meu.

4. este normal punctul vostru de parere si nu vom putea ajunge niciodata la aceeasi parere pentru ca fiecare dintre noi a traiti in medii diferite, Mangalia, Brasov, Cluj, Bucuresti. Mai bine ne unim si incercam sa scapam de Becali si sa ne planuim diminetile in Liga B (ce bine ar fi sa o luam de la capat si sa construim echipa, noi, suporterii)

5. iubirea poate fi de mai multe feluri. ai dreptate. (insa nu pot sa spun ca te iubesc, dee -----m-am referit in posturile astea doar la suporterii din provincie de televizor, chiar si din Bucuresti de fapt).

vlad7519.12.2008 10:33
Andromopa, lamureste-ma te rog si pe mine, ca-s confuz, si dupa ce-am citi ce-ai scris nu stiu cu cine sa mai tin.

Un om care s-a nascut la Ruginoasa, Iasi, a facut gradinita la Arsa, Constanta, scoala primara la Mangalia, liceul la Constanta, facultatea la Bucuresti si acum munceste in Constanta dar o arde mai mult prin Vama, cu cine ar trebui sa tina?

FC Ruginoasa?

Hoinarii Arsa?

Callatis Mangalia?

Farul Constanta?

FC Steaua?

Omul asta a fost la meciuri, acasa, la cam toate echipele astea, daca este e criteriul.

Cu Dinamo!

Dupa regula de 3 simpla! FC

Iasi sta capra la Dinamo in toate meciurile. Iar Ruginoasa este in Iasi.

@Catalin,esti dinamovist ??? :w00t:

axl19.12.2008 10:36

Sa lasam aiurelile si sa revenim la dialogurile "socante".

vanfootball19.12.2008 10:41
OK, atunci sa reformulam fraza "In alte tari, nu e normal sa tii cu un club din afara orasului tau" in forma "Eu [vanfootball] nu consider ca faptul, totusi raspandit si in alte tari in pofida parerii mele despre normalitate, de a tine cu un club din afara orasului tau este normal".

In rest, garantez ca oriunde in lume exista suporteri in afara oraselor de resedinta si nu numai de rezultat. Fiorentina n-a mai castigat un trofeu de nu mai stiu cand si totusi suporterii din afara orasului sunt de cel putin patru ori mai numerosi decat cei din Florenta (in realitate, raportul este inca mai mare, nu toti locuitorii Florentei intre 0 si 100 de ani sunt interesati de fotbal si de sustinerea echipei locale).

Inca o data: trebuie facuta distinctia intre ceea ce credem noi ca ar trebui sa fie normalitatea si starea de fapt. Suporterii nu isi aleg echipa de sustinut exclusiv in baza criteriului geografic al vecinatatii: este un fapt. Iar daca echipa sustinuta nu este cea cu stadionul cel mai apropiat, nu inseamna ca sustinerea este dictata exclusiv de rezultat. Suporterii isi aleg echipele pentru ca simt intr-un fel ca ii reprezinta cumva pe ei sau aspiratiile lor, lucru valabil si in cazul Stelei.

Eu inchei aici paranteza OT.

Hai sa nu reformulam nicio fraza! Am spus foarte clar, in alte tari nu e normal pentru ca acolo nu au fost cluburi departamentale. In Romania, consider ca este normal sa-ti fi ales o echipa a Minsterului Apararii Sau Ministerului de Interne, pentru ca ministerele nu apartin numai Bucurestiului, iar din banii tai erau sustinute financiar oricare dintre ele.

Nu ma intereseaza starea de fapt, ci normalitatea. Nu ma intereseaza ca 95% dintre romani sunt manelisti. Tot un lucru anormal o sa-l consider.

dee19.12.2008 10:42
1. propun mutarea posturilor pe un alt topic

Axl, muta discutia la mistouri.

2. daca in Cluj o sa fie plin de negri
nu suna tocmai rau :)
sau in Romania plini de chinezi, nu o sa te deranjeze ca isi spun romani?

din contra, as spune ca m-as simti mandra (,) ca si altii imbratiseaza nationalitatea noastra.

3. discutia asta ar dura la nesfarsit. consider ca Steaua (la fel ca Rapid, Rocar, Dinamo, Sportul etc) reprezinta Bucurestiul, orasul meu.

pintre altele, insa chiar nu orasul e reprezentativ pentru ceea ce inseamna Steaua.

4. este normal punctul vostru de parere si nu vom putea ajunge niciodata la aceeasi parere pentru ca fiecare dintre noi a traiti in medii diferite, Mangalia, Brasov, Cluj, Bucuresti. Mai bine ne unim si incercam sa scapam de Becali si sa ne planuim diminetile in Liga B (ce bine ar fi sa o luam de la capat si sa construim echipa, noi, suporterii)

aici ai dreptate, atata timp cat esti din Bucuresti, nu ai de unde sa stii ce simte un stelist din provincie.

5. iubirea poate fi de mai multe feluri. ai dreptate. (insa nu pot sa spun ca te iubesc, dee -----m-am referit in posturile astea doar la suporterii din provincie de televizor, chiar si din Bucuresti de fapt).

iubirea pentru Steaua e una, insa maniera in care-si aleg sa-si manifeste atasamentul e altceva. Unii aleg sa mearga pe stadion, altii se multumesc sa urmareasca meciul la TV, altii-l asculta la radio etc, dar toti pana la urma iubesc Steaua.

vanfootball19.12.2008 10:42
Sa lasam aiurelile si sa revenim la dialogurile "socante".

Asa e. Gigi, la puscarie, la puscariiiieeee, la puscariiiieeee!

eduardo_stelist19.12.2008 10:47
Mai oameni buni, de ce ii mai luati apararea lui Lacatus? Voi nu vedeti ce face echipei?

De ce ii mai luati apararea finului lui nea Gigi 7?

Ce simbol mai poate sa devina o scarba de fotbalist ca Radoi, un blatist..? Valoarea lui a crescut datorita lui Becali, si cu ajutorul presei .. nu-i contest calitatile de fotbalist, dar ca om este o scarba !

Singurul jucator din lotul actual, de nationalitate romana, care mai poate sa devina un simbol, este Nicolita ... da, tiganul cinstit, muncitor si injurat de o mare parte din voi ! Repet: TIGAN CINSTIT ! Si a dovedit-o de multe ori, chiar si la faza cu rasismul ! Nicolita se dedica echipei, si face tot ce poate... dar cand ai un asemenea pastor la echipa, si o mare parte de suporteri in spate care te injura...ce mai poti sa faci?

Eu as zice ca singurul care merita statutul de simbol, daca vreti cu adevarat sa ne gasim un altul, este George Ogararu..merita acest apelativ din plin....faptele si textele de pe blog din perioada Ajax o confirma din plin.

catasteaua1719.12.2008 11:19

oierule lasane :steag_cruce_invers::steag_sah_mic::steag_cruce_invers::steag_sah_mic:

pufi19.12.2008 11:26

sunt douã probleme de discuta:

1. Gigi e vinovat doar pt inceracrea de blat cu mititelu(bv mititelu ca a reyistat tentatiei)

2. Lacatus e vinovatul moral pt egalul cu Dinamo.

asa ca in prezent avem in conducere pe Gigi si antrenor Lacatus...

:steag_cruce_invers:

I.N.Money19.12.2008 12:06

"Petarde ude , Fumigene , joc de glezne" , ca sa il citez pe un nebun in viata (Vadim) cu privire la circul asta de prost gust .

Ma doare undeva ce au facut acesti nesimtiti , ma doare insa ca 7 mai , acea frumoasa zi de primavara o sa fie asociata si cu cel mai mare scandal fotbalistic de dupa revolutie si de ce ? Pentru ca am ajuns sa avem in club miezul cocalarismului din Romania .

Au vrut probe , uite acum au probe , acum DNA-ul are telefoane interceptate , valize gasite , oameni interogati . Ce o sa se intample ? Becali o sa fie cercetat in libertate inca vreo..20 de ani , Steaua o sa primeasca maxim o amenda , Radoi & Marin o sa fie considerati ca nu s-au implicat (are Mitica grija) si totul se musamalizeaza . Ce naiba , s-a luat vreo masura dupa blatul secolului Rocar - Petrolul ? Nu , iar aceste stenograme o sa fie uitate , ascunse pe rafturile DNA-ului si noi o sa ramane cu imaginea dialogului iesit din lucrarile lui Caragiale , dintre Becali si Mitica .

gascoine1319.12.2008 12:24

Am ajuns ca Gloria Bistrita pe vremuri!!!!mie sila!!!!!!!!!!!!!!!!!!

trebuie sa se termine odata cu ciobanul asta imputit !! a ajuns Steaua de batjocuta si ocara tuturor!!!!!!!!!!

Dano19.12.2008 12:28

Se zice ca Steaua risca retrogradarea...asta ar fi cireasa de pe tort.

Cipper19.12.2008 12:32
La acea data regulamentul nu interzicea premierile.

Regulamentul FRF nu le interzicea, dar mita era la fel definita din punct de vedere legal. Nu au sarit procurorii DNA pt ca la acel moment nu era interesanta pentru public punerea in scena a acuzarii lui Gigi. Acum, din considerente care ma depasesc, se pare ca e.

Am auzit o idee vehiculata cum ca Basescu si-ar toca marunt adversarii pentru a alerga de unul singur la toamna. Ok eram perfect de acord acum 2 ani cu ideea asta, dar la 2% ai lui Gigi proaspat obtinute oare sa-l mai vada Basescu drept adversar?

redondo19.12.2008 12:36

@andromopa

Tu prezinti problema de parca ar exista inca orase-stat sau cetati ca in epoca antica sau medievala.Ai tu un dram de dreptate,dar sunt multe lucruri pe care nu le-ai inteles.Ti le-au explicat ceilalti useri.

Catalyn0719.12.2008 12:42
Eu as zice ca singurul care merita statutul de simbol, daca vreti cu adevarat sa ne gasim un altul, este George Ogararu..merita acest apelativ din plin....

de acord cu tine

zloty19.12.2008 12:51
Eu as zice ca singurul care merita statutul de simbol, daca vreti cu adevarat sa ne gasim un altul, este George Ogararu..merita acest apelativ din plin....faptele si textele de pe blog din perioada Ajax o confirma din plin.

Ogararu si nesu zic eu ,un fotbalist care niciodata nu ezita sa isi pun capu in gheata adversarului pentru echipa

«167891013»