@ThereauRistul: ce bine ca Protasov nu vine la Steaua sa iti infirme varianta cum ca ar lua titlul fara nici un transfer.
Vrabia malai viseaza, ok, jucam frumos si imi placea sa ma uit la Steaua, dar hai sa nu ne amintim din nou ca a busit si cupa Romaniei, si super Cupa si calificarea in grupele CL si a lasat si Steaua pe locul 2 la sfarsitul turului.
Una peste alta, exista o explicatie logica a faptului ca Steaua sta atat de prost in clasament: o mentalitate de 2 lei a jucatorilor actuali. Cum adica? Pai adica ma uitam ca Urziceni era pe primul loc (inainte de meciul cu Timisoara) cu 11 victorii si 4 infrangeri. Adica NICI UN EGAL. In timp ce Steaua are 8 egaluri.
Matematic:
4 infrangeri = -12p
8 egaluri = -16p
Nu inteleg de ce nu le explica nimeni si jucatorilor stelisti ca din egal nu castigi un punct, ci pierzi 2. Nu imi dau seama cine, Hagi, Lacatus, Becali sau cine le-a explicat lor ca daca fac egal, vezi Doamne, nu se indeparteaza nici ceilalti in clasament, dar uite asa se face ca peste Steaua in clasament sunt si Poli Timisoara si Craiova si Urziceni si Dinamo si culmea, si FC Arges fratilor !!!
Daca jucatorii astia, buni rai cum sunt ei, nu se multumeau cu cate un rezultat de egalitate, preferam sa piarda 4 meciuri si sa castige 4 si insemna 12p in loc de 8p ... cu 4 puncte in plus ... poate ii ia si pe ei cineva deoparte si le explica, ca in cele 8 meciuri, daca pierdeau 5 si castigau doar 3, tot ar fi facut cu un punct in plus in clasament ...
Mie imi place acum sincer, cum joaca Steaua, de vreo 5 etape. Am dominat Dinamo in Groapa si Rapid in Giulesti, am dominat pe Timisoara acasa si pe Craiova in deplasare, ziarele au scris frumos de noi, am ratat din 2m, am dat 10 bare, am ratat penalty-uri, avem acum cele mai multe ocazii create pe meci, foarte frumos ... sincer, prefer alea 0,1 ocazii pe meci ale "altor antrenori" cand mai si castigam si noi un titlu, o cupa, niste puncte prin CL ...
Ati zis voi ca mare lucru ca "zerOli" a facut 5p in CL fata de 1p Hagi sau Lacatus, dar alea 4 puncte in plus ale lu Oli insemnau ca idee 1.500.000 euro in plus, adica 30% din bugetul anual al Stelei ...
.
Asa e cand te uiti la fotbal ca la telenovele.
Si oricum, concluzia e clara: vremurile din 1986 nu se vor mai repeta, traim in alta lume, s-a schimbat lumea in sine, Europa e alta, jucatorii nu vor mai juca niciodata ca in 1986, acum sunt sute de alte aspecte care conteaza in fotbal. Niciodata, dar NICIODATA (in urmatorii 30 de ani) nu se vor mai incropi 11 jucatori romani care sa joace de la egal la egal cu vreo forta a Europei, nici la echipe de club si nici la nationala.
De ce zic 30 de ani? Pai ar mai trebui 10 ani sa se schimbe macar un pic mentalitatea, sa se nasca alti copii si sa ajunga fotbalisti la 20 de ani sa aiba creier si mentalitate. Deci 10 (pentru schimbare) + 20 sa creasca plozii = 30. Dau pariu ca 30 de ani de acum vom avea performante gen Romania - Lituania 0-3.
Majoritatea fotbalistilor provin din familii sarace de cartier, de pe langa stadion, care nu se tin de scoala si care vad in fotbal o salvare financiara. In acest fel, cresc numai jucatori retarzi, lipsiti de creier pe teren, cu o mentalitate de saraci si de frustrati, care se bucura la un egal si la o prima de 5.000 de euro. Jucatori care dupa 3 calificari in CL si in titlu', isi iau Audi Q7 si isi fac o vila, se vad iesiti din saracie si se cred buricul pamantului si uita ca defapt fotbalul e o arta pe care trebuie sa o iubeasca si sa o respecte ...
Cum vreodata v-ati imaginat voi ca Ghionea, Banel, Lovin, Plesan, Nicolita, P Marin, Vali Badea si alte petarde (sa nu mai amintesc Bostina, Oprita, G Coman, Baciu, Croitoru sau Cristocea) au mentalitate de invingatori?
Mentalitatea lor s-a vazut in semifinala de la Boro. Cand jucau amicale in turneele din Cipru si din Austria, se ciocneau de jucatori de 18-20 de ani de la echipe necunoscute si se faceau praf, de-alde Paraschiv si Plesan ...
Sunt o mana de jucatori mai acatari la Steaua, Radoi, Goian, Ov Petre ... ce sa faci cu Ov Petre si Radoi cand ei de doi ani joaca PlayStation la Bologna, iar Goian nu mai are nici un chef de Steaua?
Va dati seama de valoarea actuala a lotului Stelei facand, foarte usor, urmatoare comparatie clara ca lumina zilei: Dica, motorul Stelei 4 ani, golgheterul echipei in campionat 4 ani, in CL, cel mai jupan jucator al Stelei in ultimii 4 ani, perla Stelei ca sa glumim asa un pic, n-are loc in Italia la marea nebunie de echipa Catania.
Orice alte incercari si explicatii sunt de prisos.
Iar in legatura cu marele fotbalist Ochirosii: pai a intrat la Craiova si la primul contact fizic umar la umar cu un copilas din ala de la Craiova, a sarit Ochirosii 4m in afara terenului ... poate o avea omu talent in glezna, dar daca el se dezintegreaza la dueluri cu jucatorii Craiovei, imi dau seama cam ce poate face el mai departe ...
Ma uitam aseara la Inter - Juventus ... pai mi-ar fi mila sa joace vreodata nemancatii nostri cu Muntari, Maicon, Adriano, Ibrahimovic, Amauri, Vieira, Cambiasso, etc ... chiar am fi ridicoli, am arata ca hobbitii din Lord of the Rings in puii mei ... =))
P.S.:
Lari, merci.
Si ca idee, ma uitam acum in datele de la FM 2008:
P Marin: 169 cm / 62kg
Bicfalvi: 178 cm / 69 kg
Banel: 175cm / 70kg
Lovin: 190cm / 74kg (poreclit Sarma saracu)
Vali Badea: 182cm / 76kg
Bogdan Stancu: 182cm / 74kg
Andrei Ionescu: cred ca nici n-are rost, poate a mai crescut, in 2008 avea 169cm / 54kg ![]()
Ochirosii: 176cm / 74kg
Prin comparatie, atacantul Bendtner de la Arsenal, avea la aceiasi data 191cm si 80kg, mijlocasul olandez Barazite de 18 ani avea 194cm si 90kg, Cedric Evina de numai 16 ani avea 182cm si 79kg ... Senderos 190cm si 87kg, Djorou de 21 de ani avea 191cm si 89kg ... Amauri are 188cm si 80kg, Adriano 189cm si 86kg iar Ibrahimovic 192cm si 84kg ...
Partea nasoala este doar ca avem asteptari de la ei in Champions League.