FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Transferuri In Pauza Dintre Tur Si Retur

«1234529»
mountytoma30.11.2008 20:30

ai mare dreptate c. Ronaldo, Radoi joaca fiecare meci ca pentru 50000$. din pacate, 50000$ pentru el. altadata, juca pentru Steaua, pentru gloria ei, si tragea de el tragand si echipa dupa el. acum chiar trebuie sa plece la o echipa de afara, dar sa aiba mare grija la ce-a patit Dica. altfel va ajunge antrenor mult mai repede!

se7en03.12.2008 23:26

daca Banel pleaca, Ugur Yildirim, mijlocasul dreapta de la Herenveen acum vreo 2 ani, e liber de contract si nu cred ca ar refuza sa joace pt Steaua. salariul n-ar trebui sa fie o problema din moment ce dupa plecarea din Olanda a jucat pe la o echipa mica din Turcia. are vreo 26 de ani daca nu ma insel si ar reprezenta un mare plus si la fazele fixe dar si fata de Banel. daca tot Gigi nu vrea sa mai dea bani pe jucatori macar sa nu ia inca o pancota fara echipa.

predatorpulse704.12.2008 00:17

Daca as fi responasbil cu transferurile as lua un fundas stanga pentru ca Petre Marin trebuie retras,emeghara se dovedeste a fi o mare teapa din pc de vedere medical iar rada e exilat din motive stiute numai de cioban.

Insa cel mai important,as face o evaluare a jucatorilor de la mijloc in sus. Eu i-as pastra doar pe urmatorii: Dayro moreno,ionescu,Ochirosii,toja,thiago,kapetanos,Stancu si Neaga. Plesan,Abel Moreno si Pedriel sunt niste necunoscute pentru mine asa ca la ei nu ma pronunt,primul a stat accidentat foarte mult timp iar pe ultimii 2 nu i-am vazut decat vreo 120 de minute combinat.

Problemele Stelei la mijloc sunt mai ales cele ofensive insa putini oameni au remarcat ce mijlocasi defensivi slabi avem. Eu mereu judec jucatorii dupa cerintele postului. De la Nicolita,aripa dreapta,vreau viteza,dribling si abilitatea de a centra precis si de pe loc si din alergare,de la zapata vreau interventii bune si gafe cat mai putine,de la atacanti vreau goluri. Ei bine,de la mijlocasi defensivi vreau recuperari si tehnicitate buna. Desi lumea traieste cu impresia ca inchizatorii in lume sunt oameni care intra la rupere,majoritatea sunt niste duri care stiu si cu mingea doar ca rolul lor nu e sa dribleze tot pana la portarul advers(desi sunt unii care stiu sa faca si acest lucru).

Asadar,va pun eu intrebarea,cate mingi recupereaza mijlocasii nostri defensivi si ce fac cu ele? Dintre Radoi,Lovin,Ov Petre si Thiago,ultimul mi se pare cel mai apropiat de postul de inchizator modern. Are un dribling de baza,stie sa avanseze cat de cat cu mingea si mai face si recuperari din cand in cand. Lovin si Ov Petre sunt niste cocostarci care mai mult se agata de adversar in loc sa-i ia mingea si nu stiu sa dribleze iar in conditiile in care recupereaza mingea nu stiu sa avanseze cu ea nici macar 5 metri asa ca in 90% din cazuri mingea se intoarce in spate. Oricat s-ar strofoca unii sa ma convinga ca Radoi e mijlocas nu o sa cred asa in ceva niciodata. El este fundas central 100% nu mijlocas. E prea agresiv in anumite cazuri si are doar pasa lunga(cam ca Goe) insa nu poate sa dea pase precise in adancime. De asemenea sufera la capitolul deposedari pentru ca de prea multe ori faulteaza in loc sa recupereze mingea in mod curat. In schimb cand il pui in aparare isi arata clasa desi a avut si el cateva episoade nefericite gen rosenborg.

Ca tot veni vorba de Radoi nu inteleg cum unii mai pot pune la indoiala loialitatea capitanului. Omul a stat 8 ani la Steaua si majoritatea meciurilor din ultimii 3 ani de zile le-a jucat ba cu infilitratii,ba refacut pe jumatate etc. As mai vrea inca vreo 10 Radoi din pc de vedere al determinarii. Mirel merita sa plece afara pentru ca nu mai are provocari la Steaua. A castigat campionate,a ajuns cu Steaua in grupele Cl de 3 ori,a ajuns in primavara europeana de 3 ori(ba chiar in semifinala UEFA) si se stie lider in Ghencea. Pentru ce mai are de luptat in Romania?

Radoi e cazul perfect de fotbalist valoros care si-a ratat cariera pentru ca a fost prost sfatuit din mai multe parti,mai ales cand a fost vorba de numeroasele sale accidentari,din care nu cred si-a revenit vreodata cat sa fie 100% atunci cand intra in teren. De asemenea daca nasul sau il lasa sa plece acu 2 ani de zile ii era mult mai bine acum indiferent unde mergea pentru ca avea noi provocari. Acelasi lucru s-a intamplat la Steaua cu Dica,cel ce s-a plafonat aici si s-a vazut asta in ultimul an la noi,iar acelasi lucru se va intampla in 1-2 ani cu Goe si Ghionea(la Ghionea mi se pare ca se intampla deja). Sunt oameni care sunt aici de peste 3-4 ani de zile carora ar trebui sa li se dea drumul,se stie ca un ciclu de performanta tine vreo 2-3 ani de zile iar la Steaua nu s-a facut schimbul de generatii,schimb care trebuia facut acu vreo 2 ani de zile.

Daca vrem sa facem o echipa performanta avem nevoie de o combinatie intre tineret si experienta,sa nu cadem in extreme becaliene.

CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

GOD04.12.2008 07:05

Cum poti zice de Pedriel,daca nu l-ai vazut decat intr-un meci.

Si apropo el inscrie meci de meci la Steaua II.

Trebuie lasat sa se afirme.

Marius04.12.2008 07:21

4 goluri inseamna meci de meci? :noexpression:

GOD04.12.2008 07:36

Trebuie sa i se dea o sansa asta e clar,oricum e peste Arthuro /Kapetanos.

cum si Andrei Ionescu va ajunge mare daca i se va da o sansa.

Marius04.12.2008 07:55

Kapetanos e golgheterul Stelei, 5 goluri in 7 meciuri jumate. Plus vreo 3 pase de gol si 2 penalty-uri pe care le-a obtinut.

A spune ca Pedriel e mai bun e o dovada de naivitate.

DelPiero1004.12.2008 08:40
Kapetanos e golgheterul Stelei, 5 goluri in 7 meciuri jumate. Plus vreo 3 pase de gol si 2 penalty-uri pe care le-a obtinut.

A spune ca Pedriel e mai bun e o dovada de naivitate.

De fapt a spune ca Pedriel e mai bun nu inseamna nimic.E doar o presupunere.De cate ori l-ai vazut pe Pedriel jucand?

Marius04.12.2008 09:17

Urmand logica ta, foarte corecta de altfel, pot spune cu mana pe inima ca Gigi Manolache, echipier al formatiei AS Geormane din divizia Elita a judetului Dolj, este mult mai bun ca Nemanja Vidic.

De cate ori l-ai vazut pe Gigi jucand? :shifty:

redondo04.12.2008 10:34

Acum sa fim seriosi,nici Kapetanos nu e exceptional,si e destul de lent.Asa si Victoras Iacob in primul an avut executii bune chiar si cu piciorul (golul cu Rosenborg).Pedriel e insa sud-american,iar pe faza ofensiva e mult superior tehnic unui grec.Dar sa-l vedem.

Adrian04.12.2008 11:04
Pedriel e insa sud-american,iar pe faza ofensiva e mult superior tehnic unui grec.

Presupuneri si rasism.

Hagi era Roman si era mult superior tehnic multor jucatori Brazilieni.

redondo04.12.2008 11:18
Presupuneri si rasism.

Hagi era Roman si era mult superior tehnic multor jucatori Brazilieni.

Ce legatura are cu rasismul? Daca spun ca un neo-zeelandez e mai puternic nativ decat un indian inseamna ca sunt rasist? Hagi era roman.Tu da-mi exemplu de un grec cu adevarat foarte tehnic in afara de Hadzipanagis.Sigur a mai fost un Zagorakis,Basinas,Nikolaidis,Saravakos...dar nu-i poti compara tehnic cu un sud-american. Grecii au alt tip de scoala de fotbal,mai mult anglo-saxona.

axl04.12.2008 11:23

@redondo

Depinde ce intelegi tu prin putere nativa.

Intradevar, sa sustii ca unul e mai bun decat altul, fie si la driblinguri, din cauza ca e de rasa diferita aduce un pic a rasism, dar tinand cont ca-i vorba despre latino-americani si greci, acuzatia-si pierde din valoare.

Adrian04.12.2008 11:23

Redondo

Era o mica gluma pt ca tu ai apelat la stereotipuri.

Doar pt ca esti sud america nu inseamna ca esti tehnic.Nu cred ca trebuie sa dau exemple de jucatori sud americani non tehnici.

Eu zic ca Giorgios Karagounis e mult mai tehnic decat multi sud americani.

Pedriel e un jucator tanar despre care nimeni nu stie nimic.Nu are rost sa ne dam cu presupusul.

Marius04.12.2008 11:27

De Gigi Manolache ce ziceti? Mie mi se pare excelent, mult peste unu' ca Dellas, de exemplu.

redondo04.12.2008 11:31

Singurul grec capabil sa faca un dribling pe metru patrat (noi am avut multi) era Hadzipanagis prin anii 70,dar a jucat doar la Iraklis Salonic refuzand marile echipe din Atena.Un fel de Dobrin sau Le Tissier.

Normal ca ma refeream la sud-americanii tehnici ca doar nu vorbeam de fundasi sau de Arthuro.

Iar in legatura cu presupunerile,e ceva normal ca doar si tu presupui ca e mai bun grecul....totul in fotbal e legat de presupunere pana la urma ca doar nu e matematica sa vorbim de siguranta. O planeta intreaga presupune ca Ronaldinho e mai bun decat Banel,dar poate ca presupune cineva ca nu...depinde de cum vrei sa privesti.

Iar sud americani tehnici sunt foarte multi dar nu se cunosc in Europa decat varfurile,iar multi nu se adapteaza.

Adrian04.12.2008 11:39

Unde am zis eu ca e Kapetanos mai tehnic decat Pedriel.Am zis doar ca nu isi au rostul aceste presupuneri avand in vedre ca Pedriel a jucat un singur joc la Steaua.

Iar faza cu: "e bun pt ca da gol dupa gol in c" e exact ceea ce e.Asta da gol dupa gol in C.Nu in A.

Un fotbalist bun in C nu e la fel de bun si in A.

Aaaa....Daca dadea cate 10 goluri pe meci in C din faze lucrate doar de el, era altceva.

Dar, avand in vedere ca da 1-2 goluri pe meci avand in spate o echipa destul de talentata, asta nu e mare miracol.

Pedriel e international Bolivian.Depinde de el daca va reusi ceva la Steaua.Inca mai are de tras.

redondo04.12.2008 11:39
@redondo

Depinde ce intelegi tu prin putere nativa.

Intradevar, sa sustii ca unul e mai bun decat altul, fie si la driblinguri, din cauza ca e de rasa diferita aduce un pic a rasism, dar tinand cont ca-i vorba despre latino-americani si greci, acuzatia-si pierde din valoare.

N-are legatura cu rasismul in mod negativ. In emisfera sudica se practica rugby deoarece barbatii sunt nativ foarte puternici...in Asia,artele martiale datorita vitezei si agilitatii,in Sud America fotbalul datorita tehnicii in primul rand pentru spectacol(poti spune orice despre sud-americani numai ca nu sunt roboti precum nemtii). Rasele sunt diferite pana la urma,oricum am da-o. Cati africani de valoare exista ca mijlocasi? Putini, deoarece exceleaza ca varfuri datorita vitezei si instinctului...la constructie,mai greu.

Ca o gluma...imi spunea un prieten ca o echipa africana nu poate castiga niciodata cupa mondiala,deoarece in finala un fundas va pune mana pe minge in careu in min .90.

axl04.12.2008 11:59

@redondo

Pai eu am inteles ca sud-americanii ar fi, nativ, mai buni decat grecii, ceea ce e o mare eroare. Grecii au dat civilizatiei, as we know it, infinit mai multe decat au dat sud-americanii, care n-au dat mai nimic. Republica, matematica, geometrie, sculptura, arhitectura, urbanistica, filosofie, sport, medicina, religie, teatru, samd, in ordine aleatorie. Latino-americanii, si in cazul de fata bolivienii (inka) au dat lumii ciocolata si-un calendar dubios.

De-asta-ti zic, poate avem pareri diferite despre puterea nativa. Neo-zeelandezii au fost foarte multa vreme un popor inapoiat, si cand zic inapoiat zic epoca de piatra, pe cand indienii sau asiaticii, in special chinezii si japonezii ajunsesera si depasisera la un moment dat civilizatia europeana, care este sistemul nostru de referinta aici. Nu poti compara Japonia, care era un stat feudal atunci cand Europa se zbatea inca sa iasa din tenebrele ce-au urmat caderii Imeriului Roman, cu Noua Zeelanda, unde sacrificiile umane, totemismul, samanismul si cultul strabunilor in faza incipienta inca se mai practica acum 100 de ani.

Daca-i vorba de puterea pur fizica, atunci e alta mancare de peste.

fredysteaua04.12.2008 12:06

deviati rau de la subiect frate:))) astia sunt deja la noi

nu se aude nimic despre cine o sa vina?? Cine o sa plece etc?

ar fii foarte frumos sa-l aduca ciobanu pe Dica inapoi :D

speranta moare ultima

MoWeed04.12.2008 12:09
Acum sa fim seriosi,nici Kapetanos nu e exceptional,si e destul de lent.Asa si Victoras Iacob in primul an avut executii bune chiar si cu piciorul (golul cu Rosenborg).Pedriel e insa sud-american,iar pe faza ofensiva e mult superior tehnic unui grec.Dar sa-l vedem.

Daca e sud-american nu inseamna neaparat ca e superior tehnic unui grec. Sunt o gramada de sud-americani care nu sunt tehnici deloc.

Asta nu inseamna ca Pedriel nu are tehnica, ci doar ca nu trebuie neaparat sa fie tehnic doar pentru ca e sud-american

Bogdan4Steaua04.12.2008 12:10

Apropo, il mai tineti minte pe Nivaldo?

redondo04.12.2008 12:25

Cand am vorbit de neo-zeelandezi m-am referit la fizic,statura...iar la brazilieni si sud-americani la tehnica fotbalistica - nu ca ar fi peste greci la cultura s.a.

@Mo Weed

corect,nu inseamna asta...dar asta se intampla de cele mai multe ori

Joga Bonito04.12.2008 12:41
@redondo

bolivienii (inka) au dat lumii ciocolata si-un calendar dubios.

Si pe Simón Jose Bolívar Antonio de la Santisima Trinidad.

Marius04.12.2008 13:03

Nu era maya calendarul ala dubios?

«1234529»