Daca as fi responasbil cu transferurile as lua un fundas stanga pentru ca Petre Marin trebuie retras,emeghara se dovedeste a fi o mare teapa din pc de vedere medical iar rada e exilat din motive stiute numai de cioban.
Insa cel mai important,as face o evaluare a jucatorilor de la mijloc in sus. Eu i-as pastra doar pe urmatorii: Dayro moreno,ionescu,Ochirosii,toja,thiago,kapetanos,Stancu si Neaga. Plesan,Abel Moreno si Pedriel sunt niste necunoscute pentru mine asa ca la ei nu ma pronunt,primul a stat accidentat foarte mult timp iar pe ultimii 2 nu i-am vazut decat vreo 120 de minute combinat.
Problemele Stelei la mijloc sunt mai ales cele ofensive insa putini oameni au remarcat ce mijlocasi defensivi slabi avem. Eu mereu judec jucatorii dupa cerintele postului. De la Nicolita,aripa dreapta,vreau viteza,dribling si abilitatea de a centra precis si de pe loc si din alergare,de la zapata vreau interventii bune si gafe cat mai putine,de la atacanti vreau goluri. Ei bine,de la mijlocasi defensivi vreau recuperari si tehnicitate buna. Desi lumea traieste cu impresia ca inchizatorii in lume sunt oameni care intra la rupere,majoritatea sunt niste duri care stiu si cu mingea doar ca rolul lor nu e sa dribleze tot pana la portarul advers(desi sunt unii care stiu sa faca si acest lucru).
Asadar,va pun eu intrebarea,cate mingi recupereaza mijlocasii nostri defensivi si ce fac cu ele? Dintre Radoi,Lovin,Ov Petre si Thiago,ultimul mi se pare cel mai apropiat de postul de inchizator modern. Are un dribling de baza,stie sa avanseze cat de cat cu mingea si mai face si recuperari din cand in cand. Lovin si Ov Petre sunt niste cocostarci care mai mult se agata de adversar in loc sa-i ia mingea si nu stiu sa dribleze iar in conditiile in care recupereaza mingea nu stiu sa avanseze cu ea nici macar 5 metri asa ca in 90% din cazuri mingea se intoarce in spate. Oricat s-ar strofoca unii sa ma convinga ca Radoi e mijlocas nu o sa cred asa in ceva niciodata. El este fundas central 100% nu mijlocas. E prea agresiv in anumite cazuri si are doar pasa lunga(cam ca Goe) insa nu poate sa dea pase precise in adancime. De asemenea sufera la capitolul deposedari pentru ca de prea multe ori faulteaza in loc sa recupereze mingea in mod curat. In schimb cand il pui in aparare isi arata clasa desi a avut si el cateva episoade nefericite gen rosenborg.
Ca tot veni vorba de Radoi nu inteleg cum unii mai pot pune la indoiala loialitatea capitanului. Omul a stat 8 ani la Steaua si majoritatea meciurilor din ultimii 3 ani de zile le-a jucat ba cu infilitratii,ba refacut pe jumatate etc. As mai vrea inca vreo 10 Radoi din pc de vedere al determinarii. Mirel merita sa plece afara pentru ca nu mai are provocari la Steaua. A castigat campionate,a ajuns cu Steaua in grupele Cl de 3 ori,a ajuns in primavara europeana de 3 ori(ba chiar in semifinala UEFA) si se stie lider in Ghencea. Pentru ce mai are de luptat in Romania?
Radoi e cazul perfect de fotbalist valoros care si-a ratat cariera pentru ca a fost prost sfatuit din mai multe parti,mai ales cand a fost vorba de numeroasele sale accidentari,din care nu cred si-a revenit vreodata cat sa fie 100% atunci cand intra in teren. De asemenea daca nasul sau il lasa sa plece acu 2 ani de zile ii era mult mai bine acum indiferent unde mergea pentru ca avea noi provocari. Acelasi lucru s-a intamplat la Steaua cu Dica,cel ce s-a plafonat aici si s-a vazut asta in ultimul an la noi,iar acelasi lucru se va intampla in 1-2 ani cu Goe si Ghionea(la Ghionea mi se pare ca se intampla deja). Sunt oameni care sunt aici de peste 3-4 ani de zile carora ar trebui sa li se dea drumul,se stie ca un ciclu de performanta tine vreo 2-3 ani de zile iar la Steaua nu s-a facut schimbul de generatii,schimb care trebuia facut acu vreo 2 ani de zile.
Daca vrem sa facem o echipa performanta avem nevoie de o combinatie intre tineret si experienta,sa nu cadem in extreme becaliene.
CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!
FORZA Steaua!!!
Intotdeauna superiori.