@xray
Sigur aici suntem in perfect acord, din pacate. Numai ca imi e ciuda ca de multa vreme venim aici si incercam sa ne compatimim unul pe celalalt in loc sa ne intoarcem cu cantari de victorie si mandrie de la stadion. Am ajuns sa cadem in pacatul platitudinii.
Asa este!
Trebuie sa recunoastem si ca acest meci s-a jucat si pe fondul unei "impotente" ofensive si a frecventelor balbe defensive manifestate de Steaua in ultimele luni, indiferent de meci sau adversar(de la Liga a-II-a la CL).
Ca Steaua sa bata Lyonul, fara interventia sansei(eficienta mare la rapotul goluri/suturi), trebuia sa aiba, cel putin, o forma cu care sa fluiere prin Liga 1 si doar sa se opinteasca un pic cu Dinamo, CFR, etc, dar sa le bata fara drept de apel. Ori noi am gafait cu "Steluta", cu Otopeniul, etc...
Speranta mea este ca Dorinel sa-i poata "revitaliza", sa-i aduca macar aproape de nivelul maxim al potentialului valoric pe fiecare jucator(atat cat este de "mic" acest "maxim" al lor, fata de jucatorii de top).
Nu se poate ca un jucator sa scoata 10 secunde/100m pe Ghencea si 15 pe alte stadioane.
Acum pare o echipa rupta-n doua, pe care se exerseaza diverse combinatii "la insipiratie".
Singura constanta a Stelei este linia de fundasi(un imprumutat, un viitor pensionar si 2 visatori la transferuri grase), in rest, a fost o miscare browniana pe posturi, atat in era Lacatus cat si acum in era Dorinel.
Uita-te la echipele mari. Cand baga rezervele o mai fura in cupa interna si de la echipe de Liga a3a:), in rest au o formula cvasi-constanta de primii 11.
Lyon de exemplu. A jucat aproape cu aceasi echipa din tur, pe cand noi am inceput cu rezervele din primul meci cu ei:)
Nu spun ca a fost rau si nici nu comentez "de ce ala si nu ala?", ci vreau sa scot in evidenta inconstanta in formula de echipa. Asta pt ca Dorinel nu a avut timp sa-i cunoasca bine si a luat acceleratul din mers, cu meciuri de gradul "0" la 3 zile, dar cred ca va pune ordinea valorica in scurt timp.
Cat pot afecta aceste schimbari?
Un exemplu recent: CFR-ul nu l-a avut pe Trica si a resimtit in joc absenta lui, desi Peralta e cotat ca jucator bun. De aici a plecat totul, ca un bulgare de zapada ... nu a mai mers nici Muresan, Culio si nici restul de la mijloc in sus. Lipsea piesa care-i lega.
In opinia mea, Dorinel va avea o munca f dificila, datorita situatiei din vestiar: jucatori care viseaza transferuri, jucatori care nu mai sunt agreati de oier si blazati ca au zilele numarate si jucatori care nu au valoare de Steaua, fie ca asa sunt ei de la mama natura, fie ca sunt total iesiti din forma.
Pe langa ei, sunt cativa buni, dar care intra si ei in tonul echipei fara sa iasa in evidenta ostentativ.
Doar un antrenor dibaci poate sa slefuiasca aceste piese, sa le redea stralucirea si sa le puna in valoare la locul si la timpul potrivit, iar din iarna sa faca o "renovare", separand graul de neghina:)
Sper sa fie Dorinel acel "dibaci"
Atunci poate ne vom intoarce si cu cantari de victorie de la stadion chiar cu o echipa a carei valoare de piata(ca jucatori) este 20-30% din cea a lui Benzema.
Altfel, la anul, nu vom mai apuca sa ne infuriem si pe bataile luate in CL pt ca nu mai ajungem in CL sa le primim:)
Sub aceste auspicii de rau augur s-a disputat si acest meci, pe care daca il castigam era o intamplare cat o minune!
>>>Felicitari baietilor, care in aceasta bulibaseala pe care o traverseaza clubul, au depus suflet si au luptat atat cat i-au tinut puteriler si moralul ... si cu putin noroc si atentie scoteau si un egal...in extremis!
Nu s-au facut de ras, chiar daca au luat-o cu 2-0!
Daca Lyonul era cu mult peste noi cum se acrediteaza, trebuia sa ne calce poarta in picioare si nu sa dea un gol, cadou de la Zapata si pe final, in minutul 90, cand fundasii nostri erau atacati centrali la ei in careu pt ca nu mai aveam ce pierde. Ori era 1-1, ori 2-0!<<<
PS.
Pentru a iesi fara griji din grupe CL, echipa nu are nevoie de o "renovare", ci de o "reconstructie" profesionista din temelii! Din pacate, la aceasta reconstructie, nu prea vad ce "material" indigen ar putea contribui.
Dar... principalul obstacol va fi Becali. Ca in trecut si cu atat mai mult pe "praful asta" economic, nu va investi in jucatori f buni.
Aici, indiferent de optica patronului, mai este si o chestie de perceptie si de optiune a suporterului.
Oare se vrea ca Steaua, simbolul fotbalului romananesc, sa devina o multinationala ca Rapidul sau CFR-ul fara nimic stelist/romanesc in ea?
Este o intrebare la care raspunsurile vor fi mereu impartite, indiferent de performantele obtinute cu o echipa "eminamente" de stranieri! Cum va fi primita si comentata o cupa CL, adusa de stranieri. langa Cupa Ros-Albastra, 100% romaneasca, din '86? Brrrr, mi-e teama sa ma si gandesc ce discutii patimase se vor aprinde!
Cum sunt convins ca mereu vor fi framantari, exultari, necazuri si bucurii personale atat timp cat esti suporterul unei echipe, indiferent cum se numeste ea!:)Este crucea pe care o purtam ca un Sisif la fiecare meci!