FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Rapid - Steaua 0 - 0 (0 - 0)

«123456»
c.ronaldo1708.11.2008 15:15

Adrian

Nu am inteles deloc ce vrei sa spui prin "jocul cu atacant masiv e bun pt ca intareste defensiva.". Probabil este o alta idee de-a ta revolutionara... Ma rog.

Asta cu atacantul masiv nu este o idee pe care noi ne-am bagat-o in cap. Asta oricine ti-ar putea-o confirma. Crezi ca cei de la Bayern sunt prosti inca joaca numai cu matahale? Oare Fergusson de ce a platit o caruta de bani pe Berbatov? E oare mai bun la jocul pe jos decat Tevez sau Rooney? Sa fim seriosi. Oare de ce majoritatea echipelor prefera sa joace cu un varf inalt si solid?

Oare Dayro nu dadea mai bun randament cand ii avea pe Arthuro sau chiar Pepe Moreno (cat de prosti or fi ei)? Mi-e sincer asa mi s-a parut. De ce? Pentru ca ei stiau sa impinga defensiva adversa care trebuia sa stea foarte aproape de ei pentru un eventual joc aerian.

Si la comparatia cu marii atacanti ai lui Dinamo... Pai oare Danciulescu, Bratu sau Niculae sunt de 1,7m? Ce zici? Stii cand juca marele Peseiro cu Pitbull si Cesinha in atac? Prastie. E cam Stancu-Dayro. Mici si slabi. Nu au nici-o sansa cu fundasii adversi daca nu sunt sprijiniti.

Adrian08.11.2008 15:29

Ronaldo

1.Jocul cu un atacant masiv ajuta la intarirea apararii pt ca:

a) 1 atacant tine in spate 2 jucatori adversi

b) Echipa care foloseste varful masiv are de obicei superioritate numerica la mijloc

c) La cornere atacantul masiv poate sa faca o treaba la fel de buna ca un fundas prin respingerea baloanelor.

Si astea sunt doar cateva din motivele pt care jocul cu varf masiv e mai mult defensiv decat ofensiv.

2.De cand e Berbatov atacant masiv care creaza spatii pt atacantii veniti din spate?

Berbatov e golgeter prietene.La fel si Luca Toni,Van Nistelrooy,etc.

Care majoritatea echipelor prefera sa joace cu 1 varf masiv?

Barcelona - 3 atacanti- Messi-Eto'o-Bojan - cel mai inalt: Eto'o - 180

Lyon - 3 atacanti - Ederson-Benzema-Keita(Govou) - cel mai inalt: Benzema: 180

Arsenal foloseste atacanti inalti ca Bendtner sau Adebayor.Care din ei e folosit sa creeze spatii?

Iti spun eu: NICI PRIMUL, NICI AL 2LEA.Amandoi sunt atacanti care stau tot timpul cu fata la poarta.Scopul lor e de a da gol, nu de a intoarce mingi.

(Te-ai uitat la Arsenal-Manchester?Ca stiu ca esti fan United.Cate mingi a intors Bendtner?)

Acum ma uit la Hamburg - Dortmund.E 2la 0 pt Hamburg.Dintre Olic si Petric care e atacantul masiv care creaza spatii?

Echipele mari nu cauta atacanti care sa creeze spatii.Echipele mari cauta golgeteri.

3.Dayro dadea cel mai bun randament cand juca varf.Asa a jucat in Columbia.

Asa a dat16 goluri in 16 meciuri.Asa a ajuns la nationala Columbiei.Asa a dat gol argentinei.

4.bratoo si Danciulescu nu fac spatii prietene.Aia 2 dau goluri.

Stancu la 182 si 70 si ceva de Kile ti se pare micut?

Lui peseiro nu i-a iesit pt ca a jucat in atac cu o extrema si un mijlocas ofensiv, nu cu 2 atacanti.E o diferenta enorma.

Virgil08.11.2008 16:25

In mod sigur Munti isi va mentine stilul ofensiv, atat cat ii permite adversarul. Ma astept ca Steaua sa intre direct in meci, asa cum a facut-o cu Dinamo si sa ia fraiele partidei in propriile maini. Trebuie avut in vedere ca giulestenii isi vor juca sansa pana la final, asa ca e bine sa ii tinem permanent sub presiune.

E posibil sa invingem, pentru ca jocul s-a schimbat in bine si ghinionul nu poate tine la infinit.

Bodanel08.11.2008 16:39

@virgil

Daca Deaconu a arbitrat perfect in groapa fie nu te pricepi la arbitraj fie ai vazut alt meci. Fara nici un fel de ironie dar intrarile alea cu talpa ale javrelor de rosu direct nu le-ai vazut? Sau ai uitat si de asta spui ca a arbitrat perfect.

On-topic

2-0 pentru Steaua

Virgil08.11.2008 16:49

@ Bodanel

Acum nu o lua si tu ad literam.

A lasat jocul mai liber si cred ca nu a procedat rau. In ziua de astazi nu exista meci in care sa nu vezi o talpa sanatoasa sau un fault aproape criminal. Nu a influentat rezultatul si nu am observat nicio clipa ca ar fi favorabil cainilor. Daca nu a arbitrat aproape perfect, cred cu convingere ca a arbitrat echitabil. Sau cel putin asta a dorit. Au avut si ai nostri intrari la limita regulamentului.

Bodanel08.11.2008 16:52

Daca ar fi dat un rosu unei javre s-ar fi potolit si ai nostri si ai lor. Lasand jocul asa s-a riscat foarte mult o accidentare grava. Eu cred ca daca Radoi nu l-ar fi pus la punct pe Ropotan in finalul jocului am fi asistat la un meleu. Gestul lui Radoi a facut potaile sa o lasa mai moale cu tupeele (si petarda aia de niculae se luase in gura cu Goian).

Virgil08.11.2008 16:57

Sunt de acord cu fiecare cuvant scris in postul anterior. Nu de complezenta, ci pentru vad lucrurile identic.

Totusi, intr-un meci Steaua-Dinamo e preferabil sa se joace 11 la 11 pana la final. Orice meci intre ele e o adevarat finala. Si apoi Deaconu nu e Corpodean.

Virgil08.11.2008 17:32

9. Rapid Bucuresti - Steaua Bucuresti

Stadion: "Valentin Stanescu" 09.11.2008 ora 21.30

A: Tudor Alexandru (Bucuresti)

A1: Onita Aurel (Constanta)

A2: Sovre Octavian (Oradea)

R: Craciunescu Teodor (Rm. Valcea)

Obs: Satmari Sorin (Bucuresti)

Grigorescu Nicolae (Timisoara)

c.ronaldo1708.11.2008 19:49

Atacantul masiv nu are rolul de a face spatii. El, spre deosebire de jucatorii de 1,6-1,7 poate sa se lupte la o pasa mai gresita a unui coechipier, poate sa impinga discret un adversar fara sa cada si el in cap, poate sa castige duelurile aeriene din timpul unui meci, poate sa protejeze mingea etc. etc. Evident ca de-aceea trebuie sa si inscrie, de aceea nimeni nu e de acord cu alde` Arthuro sau altii ca el. Prin varf inalt si masiv, nu zic Luca Toni sau Van Nisterlooy neaparat, zic un atacant de macar 1,82-1,85. Unul care sa poate castiga duelurile si prin forta.

Priveste meciul Steaua-Bayern. Uita-te la atacul nostru si la defensiva lor. Iti zic eu, ei aveau oameni de aproape 2 metri, si noi de 1.7 cu exceptia lui Arthuro.

In fotbalul de astazi, o matahala de 2m castiga oricand si la orice ora un duel 1vs1 cu un tehnic de 1.7m. Degeaba are Stancu 180, daca sunt doar oasele pe el.

Adrian08.11.2008 19:58

Ronaldo ma lesi?

Aia de la Barcelona de ce pot da gol?

Da' aia de la Atletico?Aia de la Lyon?

Atat timp cat joci pe jos nu ai nevoie de matahale ca sa se bata pt mingi aeriene.

Cu cat ne-a batut Bayernul cu matahalele lor lente?Cu 1-0.

Dar Lyonul cu jocul in viteza si jucatori rapizi? 5-3.

De ce sa joci pe sus?

Doar pt ca asa a vrut idolul tau in materie de antrenori, Lacatus?

Ferguson al tau anul trecut a jucat fara varf masiv si a luat titlul si CL. Rooney,Tevez, Ronaldo-astia 3 i-au facut toata treaba.Care din ei e varful masiv?

Barcelona cu jucatorii ei de buzunar ne da 7-8 in orice zi a saptamanii.Si poate sa aibe Steaua in echipa doar handralai de 2 m.

bodanelu08.11.2008 20:05

@Adrian... mai usor cu acuzele la adresa lui Lacatus cand noi am jucat cu in varf masiv de pe vremea lui Zenga, si mingile pe sus sunt marca Oli!

redondo08.11.2008 20:11

Dinamo se pare ca va castiga la Timisoara,deci obligatoriu trebuie sa batem si noi maine,altfel se fac 8 puncte si in fata lui Dinamo sunt greu de recuperat.

c.ronaldo1708.11.2008 20:11

Adrian

Oare de ce Fergusson prefera acum sa joace cu Rooney-Berbatov si nu cu Rooney-Tevez? Si iti spun ca Man.United nu joaca 4-3-3. E un 4-4-2 100%. Ronaldo nefacand si faza defensiva da impresia ca Manchester ar avea 3 varfuri. Fals!

Jocul pe sus are multe avantaje. Benzema parca a fost nascut pentru acest sistem, 4-3-3. La fel si Eto`o. Ei se simt cel mai bine pe acest post doar in acest sistem. Discutia noastra pleaca de la Stancu si Dayro Moreno in sistem 4-4-2. Ei 2 nu au ce face intr-un astfel de sistem(4-3-3). Sunt praf. Cred ca cel mai bine ti-ai da seama daca ai juca fotbal la o echipa si ai avea in fata un varf masiv.

CFR oare de ce a renuntat la Ruiz(parca asa il chema) si l-a adus pe Kone? Ruiz dadea goluri totusi.. dar era slab, nu putea sa traga deloc apararea adversa in spate, nu putea sa castige un duel cu fundasii adversi etc.

kaymack08.11.2008 20:12
victorie la 2 goluri...fara comenatrii...asa cum trebuia sa fie si la Dinamo

sa speram...am sa fiu si eu la ciori pe stadion...dar ca steward ..:-< singura solutzie pe care am gasit`o sa fiu alaturi de Steaua! :) as opta pt un 1-3 :D

Adrian08.11.2008 20:25

:))

1.Daca as avea in fata un varf masiv mi-ar fi foarte usor sa joc.

De ce?Pt ca sunt mai rapid.Si daca echia lui joaca tot pe sus as face marcaj foarte strans.

Daca reuseste sa faca preluarea(si e foarte greu sa contolezi o minge aeriana daca te sacaie cineva, indiferent de marime) ma bag in picioarele lui.Sa vad atunci ce face cand trebuie sa lucreze cu mingea la picior.

Cefere l-a adus pe Kone tocmai de aia.Kone nu e mai puternic ca Ruiz niciodata.E chiar mai mic si mai slab.

Dar are viteza mult mai buna si intra in combinatii mai bine.Kone e un atacant care sta cu fata la poarta.Nu varf care sa faca spatii.

De aia nu prea a dat randament.Degeaba zice lumea de el ca e tare.A dat doar 4 goluri in acest campionat(2 date doar in blatul cu gloria).

Tot atat a dat si Kapetanos si nu cred ca grecul are 270 de minute de joc adunate in total.

Eu ti-am zis.Pe Berbatov l-a adus Ferguson pt ca e inlocuitorul perfect pt Van Nistelrooy.Berbatov e un marcator innascut.Cand ai oameni de banda ca Ronaldo,Nani,Giggs e pacat sa nu ai si un varf care sa faca gol din fiecare centrare. Tevez si Rooney nu pot face asta desi sunt la fel de buni cu mingea la picior.

Hai sa iti mai zic o chestie care o sa te supere.

In legatura cu sistemul de joc al lui United de anul trecut.

Chiar era 4-3-3.

In timpul jocului United schimba de mai multe ori formula de joc.

4-4-2, 4-3-3,4-2-3-1(de aia si-au adus jucatori ca Anderson sau Hargreaves.Oamenii astia pot juca pe mai multe posturi la mijloc)

De ce?Pt ca Ferguson e antrenor.

Jocul pe sus are avantaje doar cand te grabesti.

Cea mai scurta distanta dintre 2 puncte e o linie dreapta.Portar-Atacant.

Iti aduci aminte cand am zis ca jocul cu un varf mare inseamna defensiva mai buna?

Ei uite aici alta dovada.

Jocul cu un varf masiv e foarte bun pt contraatac(ca de obicei echipele astea au jucatori rapizi in linia a 2a-Banel,Semedo,Dayro,szekely,etc)

Portarul arunca mingea pe varf.Asta preia.Si da pasa la mijlocasul rapid care poate vine, poate nu.

c.ronaldo1708.11.2008 20:32

Pai in momentele in care jocul se disputa pe sus esti mort daca joci in atac cu Dayro si Stancu. Inca nu s-a inventat echipa care sa joace doar pe jos, cu mingea lipita de pamant. In fine, de-acuma deviem urat de tot. Manchester United juca intr-o perioada in sistemul 4-6-0. Era chiar o conferinta de presa in care Fergusson explica acest lucru. Si ca tot veni vorba de schema portar-varf, sa iti aduc aminte de tactica lui Tottenham de acum doua sezoane. Degajare Robinson - Berbatov stop - Keane/Lennon/Malbranque gol. Au inscris vreo 10-15 goluri cu aceasta faza in sezonul respectiv.

Oricum, discutia asta ar putea continua la nesfarsit.

PS: Bai cat de prost sa fii sa ai 3-0 si sa tragi de timp si sa iei 2 cartonase rosii in min 87 :))))

Joga Bonito08.11.2008 20:37
PS: Bai cat de prost sa fii sa ai 3-0 si sa tragi de timp si sa iei 2 cartonase rosii in min 87 :))))

Hehe, cum bine ti-a explicat Emil Gradi, vor fi apti 100% la meciul cu Urziceni. Mare atentie la ce spune Gradi, dinam0 e echipa lui de suflet, imediat le ghiceste "tacticile securiste". :))

Adrian08.11.2008 20:49

10 - 15 goluri e putin pe sezon.Nu e nimic nou.Zi-mi mai bine cate goluri a dat Berbatov.Pasele de gol sunt pe plan secund.

Dar ai dreptate, nu poti juca tot timpul pe jos.Dar e destul sa joci pe jos 60-70% din timp(si vorbim aici doar de timpul de joc in care se joaca pe atac- asta poate ajunge la 20 de minute intr-un meci echilibrat.poate ati observat ca in Romania timpul de joc e pe undeva pe la 40-50de minute pt fiecare echipa.)

Atat de prost:

La 3-0, cei doi dinamoviști au fãcut tot posibilul sã fie eliminați, pentru cã aveau 3 galbene înainte de acest meci, iar cu Poli l-au primit pe al patrulea, astfel cã urmau sã fie suspendați în campionat, cu Unirea Urziceni.

Pentru cumul de galbene, stãteau un joc în Liga I, astfel, pentru cã au luat cartonaș roșu, vor sta în meciul urmãtor, adicã cel din Cupã.

Mancatorii astia de rahat au obiectiv clar: CAMPIONATUL.

Daca nu batem maine pe cioroi ne-am dus...

MoWeed08.11.2008 23:57

Au fost gandite eliminarile; asa vor juca cu Urziceni....

fiara709.11.2008 00:36

Si cu alea 3 galbene ce se intampla? Se sterg sau raman acolo si la urmatorul galben stau o etapa?

LucaSteaua9409.11.2008 09:47

As opta pentru urmatoarea echipa :

Zapata

Ogararu,Goian,Ghionea,Golansky

Radoi

Toja,T.Gomes,Nicolita

Dayro,Kapetanos

ce ziceti?:D

Si presimt ca o sa maercheze Toja si Gomes.:D:steag_cruce_invers:fular-campionii

RaMs3s09.11.2008 13:13

cine ma :blink:

TOJA ..... nici nu cred ca o sa joace

razvan_stelist200709.11.2008 14:48

suntem obligati sa batem azi...daca nu batem adio titlu

cornisa5809.11.2008 14:56

Nici nu vreau sã mã gãndesc cã putem pierde și acest meci

redondo09.11.2008 15:24

Marcheaza Toja?! Vai omule...

«123456»