O seara trista. Daca era 4-0 sau 5-0 si noi marcam, poate ca nu am fi avut acest gust amar.
Totusi, dincolo de aparente, acest meci a marcat o istorie post decembrista pozitiva!
Este pentru prima data cand in fata unei echipe de urna 1-2 realizam niste premieri:
1) Ii dam 3 goluri;
2) Obtinem o diferenta temporara de 2 goluri;
3) Conducem aproape 70 min.
A fost, dupa meciul de la Kiev, cea mai buna prima repriza acasa din istoria participarii in grupele CL.
Pana acum a fost mult mai bine decat in precedentele participari, dar mult prea putin fata de dorintele noastre.
Am fost ca un alergator care se desprinde detasat, dar se sufoca si abandoneaza pe ultimii metri.
Pacat ca nu am fructificat suficient balbele lor din aparare, unde mai era o paine de mancat.
Pacat ca am oferit cu nonshalantza spatii largi fortei lor ofensive deosebita de parca jucam cu Otopeniul.
De ce s-a terminat 5-3?Sunt multe de spus.
Ma opresc in a ma limita doar la cateva chesti care au pus cirese pe tort:
1) Armosfera incarcata de la echipa in ajunul meciului;
2) Lipsa de experienta in astfel de competii ale jucatorilor straini: Dayro, Semedo, Toja si Arthuro. Emotia le-a turnat plumb in picioare si ceata pe minte. Asa cum nici CFR-ul nu a reusit sa-si sudeze o echipa decat in aprox 2 ani, asa nici aceasta echipa nu "renaste" peste noapte.
3) Mult trambitatele primeniri din iarna sub patronajul lui Ioan Becali, au tensionat suplimentar.
Inclin sa cred ca prezenta/implicarea lui Ioan Becali la Steaua este de rau augur. Omul asta nu are mana buna!A dat chix si la Rapid si la Dinamo. Se lauda ca aduce el jucatori...si Steaua va sparge norii. De ce nu a facut-o pana acum la Dinamo??I-a umplut si pe aia de petarde!
In rest, un meci in care echipa a trecut de la extaz la agonie si in care drumul jucatorilor dintre "eroi" si "trompete" a fost de cateva minute! "Boro" de Ghencea reloaded!
Nu cautati vinovati sau tzapi ispasitori!Nu pentru ca nu sunt!
E si greu cand joci cu o superputere ca Lyonul, care domina de 7 ani Franta si sa nu gasesti usor vinovati! Dar ... e mult mai greu sa gasesti calea/solutia spre victorie in fata unei echipe la care un jucator este evaluat la cat este valoarea de piata(umflata de Becali) a intreg clubul Steaua... si e enorm de greu de suportat sa stii ca ai avut 2-0, 3-2 si apoi pierzi cu 5-3 ...
Nimic nu mai e de facut, cel putin pana in iarna. Important este sa-si revina psihic dupa aceasta infrangera=victorie scapata printre degete si sa nu o apucam pe tobogan ca Rapidul. Dupa Boro nu si-au mai revenir cateva luni!
Unii cred ca nici acum!