Ochi de suporter
Steaua -Sportul a fost un meci foarte slab, cu un rezultat rușinos. Voi încerca sa analizez prestația jucãtorilor fãrã a avea pretenția ca sunt un fin cunoscãtor sau un mare tactician. Voi spune exact ce am vãzut prin ochii suporterului care sunt:
Am jucat azi cu echipa a doua cu inserții de la a treia dar și de la prima (Golanski). Rezervele au arãtat de ce au acest statut iar tinerii de ce nu reușesc sa facã marele pas.
Vatca - nu si-a depãșit condiția de portar de mana a treia. Venit ca mare speranța, a dezamãgit din nou. O mare parte din vina de la golul doi o împarte cu Ghionea. Cred ca ar trebui transferat.
Golanski - S-a mișcat bine dar se vede lipsa de jocuri din ultima vreme. Când își va intra în mana ne va fi de mare folos. Sper sa nu fi recidivat accidentarea.
Ghionea - Blazat. Greșeli la ambele goluri. S-a vãzut lipsa de motivație dar vina o poarta alții nu el pentru asta. Cu siguranta va juca altceva cu Galațiul.
Rada - Fara determinare și în contra timp. Ar fi trebuit sa rupã pãmântul ca sa arate ca merita sa intre în atenția lui Laca și pe viitor. Nu a fãcut-o. Pãcat, talent are.
Baciu - Sârguincios dar atât. O eterna rezerva cuminte. Pãcat de centrarea buna la Stancu.
Filip - Pana la jocul de azi mulți dintre userii acestui site îl criticau pe Lãcãtuș pentru ca nu da credit tinerilor. Azi a fãcut-o, momentul fiind unul oportun. Din nefericire fãrã succes pentru ca aceștia nu au arãtat nimic. Sper sa ma înșel dar la prima impresie Filip mi s-a pãrut un jucãtor comun. Ii doresc succes și dacã are valoare sa o arate la urmãtoarea șansa.
A. Ionescu - Mult talentatul și comentatul Ionescu a caut un meci slãbuț deși a dat impresia la început ca e destul de conectat. E o vorba care spune - mai e mult pana departe - si departe pare chiar și banca de rezerve.
Ochirosii - A jucat puțin și în puținul asta prost. Nu i-am vãzut motivația de a se impune. Talentul nu ajunge.
Tiago - Un jucãtor bun dar limitat. Nici el nu a avut atitudine de profesionist. Sange latin - ce sa-i faci...E o opțiune pentru banca.
Pleșan - La experiența și valoarea pe care se presupune ca o are ar fi trebuit sa tragã echipa dupã el. Nu a mișcat în front fiind una din marile mele dezamãgiri. Are circumstanța cã vine dupã o serie de accidentari dar parca am vrea mai mult de la un nume ca el. Bãiatul asta îmi amintește într-un fel de Radu Niculescu...Trezește-te Pleșane !
Vlad Rusu - aceeași situație ca și în cazul lui Filip, cu mențiunea ca a jucat mai puțin. Însa când vezi ca jucãtori cu cota sunt atât de blazați, ce sa mai faci ?
Neaga - O umbra a celui care era odatã. Nu pot sa înțeleg ce se întâmpla cu el. A avut mai multe șanse și nu a profitat. Poate ca ar fi mai bine sa plece. Îmi e dor de vechiul Rica Neaga dar asta seara a fost Plesan 2. Ar fi trebui sã tragã echipa dupã el, sa fie un exemplu...
Stancu - A vrut dar i-au ieșit puține. A ratat doua situații mari: una in prima repriza despre care eu zic ca ne-ar fi asigurat calificarea dacã intra iar una spre final care ne-ar fi readus în meci. E un jucãtor de real talent și a avut puține mingi. Mai multa ambiție și concentrare îl vor face mare.
Lãcãtuș - Destul de blazat...parca uimit de neputința jucãtorilor sãi. Un plus pentru ca a încercat tinerii. Un minus mãricel pentru ca și-a lãsat echipa nemontata. Are o parte de vina la esec. Probabil ca face distincția clara intre obiectivele și prioritãțile trasate de conducere (nimãnui nu-i pal)iar cupa nu este nici anul asta spre nefericirea noastrã una din ele. Daca ar fi folosit echipa mare ne-am fi calificat fãrã probleme. A încercat varianta asta și dacã ne calificam am fi avut parte la fiecare meci de echipe experimentale. Continui sa-i acord sprijinul meu. Cel puțin pana la iarna.
Concluzionând, cu toții suntem triști dar nu trebuie sa facem un capãt de țarã din eșecul asta. Sã sperãm cã eliberarea calendarului va fi una de bun augur pentru câștigarea titlului și pentru o calificare in primara europeana.
Cupa e un trofeu care ne lipsește, dar sa fim realiști este cel mai slab trofeu intern de dupã 89. Veti spune ca un trofeu este totuși un trofeu...și în mare sunt de acord. Titlul este însa și mai mare și mai important pentru ca marile batalii sunt în Europa.
Tot ceea ce nu te omoarã te face mai puternic.
Lupta Steaua ! Lupta Laca !