FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

De ce mai stã Lãcãtuș?

«191011121314»
Marius08.10.2008 14:25

Sabine,

Sincer, credeam ca poti fi mai realist. Ii arunci in fata pe Roux sau Ferguson ca si cand cei doi ar fi lucruri cotidiene in vest. Ei bine nu-i asa... Ce vrei sa-ti spun? De PSG care schimba un antrenor pe an, asta in anii buni? De OM care face acelasi lucru? De Bayern? Sau sa vorbim de Aragones si Juande Ramos care sunt pe faras? De ce nu au turcii si englezii rabdare cu un campion european sau cu un dublu castigator de Cupa UEFA?

Aici gresesti, nimeni nu mai asteapta acum un antrenor. Daca Ferguson si-ar fi inceput acum cariera ar fi zburat in secunda 2 de la MU. Trezeste-te putin si realizeaza ca nu suntem in perioada romantica a fotbalului, cand era in voga dictonul subpodarilor "mai bine o bara frumoasa decat un gol urat". Acum toata lumea doreste rezultate, rezultate care sa aduca bani din marea afacere numita fotbal.

Pentru mine, "exemplul" Ferguson e pueril. Si... negandit sa spunem.

sabin130708.10.2008 14:53

@Marius

M-am referit la Roux si Ferguson tocmai sa nu se inteleaga ca as da ca exemplu pe cei doi. Vad ca mai rau am facut:). De obicei combati o idee extrema cu extrema cealalta, sa iasa o ¨medie de opinii¨ undeva pe langa adevar.

Iar exemplele date de tine sunt cam in minoritate fata de celelalte ca sa poata impune o concluzie generala. Eu raspundeam unei opinii coform careia 1 an e termen expirat pt un antrenor de fotbal, iar 3-4 sunt deja SF. La noi nu se pleaca de la ideea ¨sa-l lasam sa vedem ce poate si dupa aia il executam¨, se pleaca mai mult ¨cand draq ne arata ca nu poate ca sa-l executam odata¨. Ceva de genul.. oricum, tine de perceptia fiecaruia.

Nici in acest post nu m-am referit la perioada romantica, cum nici in celalalt nu am facut-o.

MoWeed08.10.2008 14:56

@Marius

Juande Ramos a avut rezultate execrabile la Tottenham. Ca lot, Tottenham sunt aproape la fel de puternici ca si Liverpool, United, Chelsea sau Arsenal.

Anul trecut, abia daca s-au calificat pentru o cupa europeana(de fapt prezenta intr-o finala de cupa le-a asigirat calificarea) iar anul asta sunt ultima echipa in clasament cu 2 puncte dupa 7 etape. Asta in conditiile in care investitiile au fost foarte mari!

Pe cat de pueril ti-se pare tie exemplul Ferguson, pe atat de pueril mi-se pare mie contra-exemplul Ramos

Marius08.10.2008 15:08

De ce e pueril ex. Ramos? Pentru englezii aia mult laudati nu au rabdare cu el? Singurul motiv pentru care Ramos, dublu castigator de Cupa UEFA, este si acum la Tottenham este dat de penalitatile pe care i le-ar plati englezii. Care e partea puerila?

P.S. ti se, mi se etc sunt fara cratima.

Sabin,

Eu am spus ca nimeni nu mai asteapta un antrenor. Nu-i ceva specific Romaniei. Apropo, cat a stat Dan Petrescu in Polonia? Hagi cat a stat in Turcia? Pe ei de ce nu i-a asteptat nimeni?

MoWeed08.10.2008 15:16

Iti inteleg ideea; vrei sa spui ca lipsa de rabdare cu antrenorii este o realitate.

Dar ia sa vedem marile echipe englezesti(United, Arsenal, Liverpool) cat timp si-au pastrat antrenorii? Antrenorul de la Everton are vreo 5 ani de cand e la club, ani in care conducerea si fanii au avut rabdare cu el.

Juande Ramos este mai degraba un exemplu rar intalnit in Anglia, o tara in care antrenorilor li se da rabdare.

Ai si tu dreptate, dar noi nu am avut atat de multe rezultate proaste sezonul asta precum tottenham sau fenerbahce.

Marius08.10.2008 15:21

Mo,

Nu mai luati Anglia exemplu. Acolo nu exista antrenori, exista manageri care au contracte diferite total de cele ale antrenorilor din restul Europei.

Hai sa ne uitam in Germania: Bayern, Hamburg, chiar Wolfsburg; Franta: Marseille, PSG, chiar Lyon; Olanda: Feyenoord, Ajax; Portugalia: Benfica;

Singurul contra-exemplu care imi vine in minte e Ancelotti... Dar cam atat.

oop08.10.2008 15:21
Numai la noi e de domeniul SF´ului sa atepti 2-3-4 ani cu un antrenor dupa ce ii dai un lot (nici lotul asta complet, destul de important). Daca in campionatul romanesc se schimba cate 5 antrenori la 3 etape nu inseamna ca e si normal. Cand spun asta nu ma gandeasc neaparat la Guy Roux care a stat vreo 40 de ani la Auxerre sau la Ferguson cu vreo 20 la MU.

Am spus ca termenul de 3-4 ani e de SF in fotbalul actual.Te rog sa imi dai exemple recente de antrenori care au fost tinuti atat timp fara sa aibe rezultate

Te rog sa imi raspunzi la urmatoarea intrebare : ai fi avut rabdare cu Olaroiu 3-4 ani?

¨Ca finantatorul/creditorul nu are interes sa puna un antrenor de valoare asta e alta problema.¨ Adica noi acum facem o concesie simbolului si il lasam asa si pe el sa se joace, ca noi stim ca nu are valoare? Vezi-ti de treaba in privinta asta.

fact: Laca a fost pus antrenor pentru a inchide gura suporterilor

fact: Laca ii permite lui Becali sa se bage peste el in alcatuirea primului 11

fact: Laca permite achizitionarea de jucatori peste capul lui

Crezi ca un antrenor consacrat ar fi de acord cu astfel de lucruri?De asta spun ca Becali nu are nici un interes sa puna un antrenor cu ceva tupeu in el.Lui ii place sa fie in prin plan

Mai ai schimba discul cu ¨nu cred ca stima,respectul,dragostea fata de un fost mare jucator al Stelei ar trebui sa ne intunece gandirea¨ ca e expirat, nu crezi? Tu ai incetosata privirea daca nu vezi nici o imbunatatire in joc, ori obisnuiesti sa tragi concluzia din cateva exemple.

la cat de rar postez,crede-ma ca ai auzit-o in prima auditie ... ai un raspuns concret la acea afirmatie,in afara de mistouri?

Ba suntem, ba nu suntem, ba mai coafata, ba mai fardata. Asumati-va si voi parerile si nu o mai dati dupa cires.

Nu am inteles faza cu asumatul ... am si eu dreptul la o parere si,logic,imi asum raspunderea pt ea,ca doar e a mea,nu?

MoWeed08.10.2008 15:25

@Marius

Mancini(a stat mult timp la Inter desi erau destul de multi nemultumiti), Spalleti,Juande Ramos(cat a fost la Sevilia)

Astea sunt doar exemplele care mi-au venit acum in minte, daca mai caut mai gasesc.

Dar daca unele echipe nu au rabdare cu antrenorii, asta nu inseamna ca nu tre sa avem nici noi...

LE: Multe din echipele enumerate de tine au avut niste rezultate mult sub asteptari in ultimii ani. Nu crezi ca si lipsa asta de rabdare a avut un oarecare rol in asta?

Marius08.10.2008 15:32

Cate titluri a luat Mancini la Inter? Cate trofee a luat Ramos? Evident ca lipsa rezultatelor duce la concedieri, nimeni nu-i tampit sa dea afara un antrenor care aduce trofee (doar Abramovici :D).

MoWeed08.10.2008 15:39
Cate titluri a luat Mancini la Inter? Cate trofee a luat Ramos? Evident ca lipsa rezultatelor duce la concedieri, nimeni nu-i tampit sa dea afara un antrenor care aduce trofee (doar Abramovici :D).

Mancini a fost pastrat chiar si inainte sa ia titluri si chiar daca in Europa rezultatele erau slabe(asta tinand cont ca o perioada de timp nu au avut rivali pe plan intern. Si toata lumea stie ca dorinta lui Moratti e sa castige Champions League.

Si in cazul lui Ramos, a trecut ceva timp pana sa castige un trofeu.

Abramovic si presedintele care l-a dat afara pe Del Bosque de la Real Madrid

oop08.10.2008 16:10

Juande Ramos a castigat 5 trofee in cei 2 ani petrecuti la Sevilla. :smile:

sabin130708.10.2008 16:36

@ oop

Tu plecai de la premisa ca nu se vad imbunatatiri in jocul echipei, si trageai ¨un semnal de alarma¨ ca a trecut 1 an. Eu plecam de la premisa ca se vad imbunatatiri in jocul echipei si are si rezultate concrete. Deja divergenta ce continua nu are sens si probabil ar fi trebuit sa-mi dau seama mai devreme. Normal ca nu puteam avea rabdare cu Olaroiu atat timp cat vedeam regrese sau stagnari, sau pur si simplu nu-mi placea stilul lui.

Stiu de ce a fost adus Lacatus, nu cred ca mai poate fi asta un secret pt nimeni. Acum vorbim despre prezent, cand Lacatus deja este aici. Da, poate exista antrenor de valoare care in numele unei iubiri duse la extrem sa accepte mizerii si sa-si riste imaginea, in fata tuturor. Compromisul asta este dincolo de discutia valorii stricte de antrenor. Consacrarea presupune mai multe lucruri, nu se rezuma doar la palmaresul pe hartie. Iar depinde de perceptia fiecaruia..

In general este vorba despre ¨discul¨cu pricina. Il sustii, iti raspund, nu contabilizez de cate ori a zis fiecare, deoarece nu ¨atac¨ persoana, ¨atac¨ ideea sustinuta.

Si mi se pare in continuare ca va ¨coafati¨ acuzele la adresa lui Lacatus, si nu sunteti mai ¨pe fata¨. Si asta tine de perceptie, de ¨dreptul la o parere¨.

Adrian08.10.2008 17:19

Iarasi vad ca il comparati pe Lacatus cu alti antrenori mari.

Si bineinteles o faceti gresit din lipsa de informatii.

Antrenorii pe care i-ati enumerat au adus fiecare trofee.

Si au plecat doar atunci cand au incetat sa aduca trofee.

Nimeni nu a avut rabdare cu ei.Au fost adusi ca sa castige.Nu ca sa faca echipe.

Cand nu au facut-o(fie ca era vorba de Campionat sau CL) au zburat.Au scapat cluburile alea mari de ei ca de niste obiceiuri proaste.

Doar noi avem rabdare.

Si cica de ce nu mai facem ce faceam pe vremuri....

Pai daca nu exista nici un pic de profesionalism...?

Bine macar ca exista sentimentalisme inutile.

c.ronaldo1708.10.2008 17:30

Ce rabdare?

In Romania nimeni nu mai are rabdare cu nimeni. Pai voi nu ati vazut cati antrenori a schimbat Dinamo sezonul trecut? Nici bine nu era anuntat "x" seara ca devine antrenor ca dimineata era deja schimbat. In Romania nu mai exista acest cuvant in fotbal, rabdare. Nici pentru antrenori, nici pentru jucatori. Va aduc aminte cat de prost juca Neaga, Danciulescu la Dinamo, Mazilu si muti altii la echipele de club la inceput si cat de huiduiti sunt acum Arthuro sau Toja?

Ce rabdare sa aiba romanii cu Lacatus? Lacatus sta la Steaua pentru ca are rezultate! Din acest motiv rezista inca in acest loc.

DanStan08.10.2008 18:27
(...) Andone si Dan Petrescu nu sunt ultimii antrenori de pe lumea asta asa incat sa nu avem de unde alege.Ca finantatorul/creditorul nu are interes sa puna un antrenor de valoare asta e alta problema.

Pai daca 'finantatoru nu are interes' atunci ... ce fel de antrenor va fi cel care-l va inlocui pe Lacatus ?

Vizavi de rezultatele lui Dan Petrescu la Wisla nu esti informat corespunzator.El a preluat echipa la 1 ianuarie 2006(deci nu e responsabil de eliminarea din cupa) si din cele 13 meciuri ramase din sezon a scos 31 de puncte(10-1-2,dupa ce dupa primele 17 meciuri Wisla avea 34 de puncte),pierzand campionatul la 2 puncte diferenta fata de Legia.

Ai dreptate in ceea ce priveste palmaresul lui Dan Petrescu la Wisla. A preluat echipa la 1 ianuarie atunci cand aceasta se afla la o mare distanta de lider si a dus-o pana pe locul 2. In sezonul urmator se afla pe locul secund atunci cand a fost demis iar dupa demitere Wisla a evoluat din ce in ce mai slab, incheind acea editie de campionat pe locul 8.

Intr-un fel Dan Petrescu a fost pentru Wisla ceea ce e azi Lacatus pentru Steaua. Dar schimbarea lui Dan Petrescu n-a fost implicit si un pas inainte pentru polonezi ci a dus la un mare regres. Cum ar fi sa se intample asa ceva la Steaua ? Sau pe noi ne apara de ... necuratu' rugaciunile de la muntele Athos ?

Eu nu sunt pentru demiterea/demisia lui Lacatus,cel putin nu acum - e clar ca nu ar folosi la nimic,dar trag un semnal de alarma ca se face 1 an de cand a preluat echipa si nu se vede o imbunatatire in joc,cu toate ca are un lot bun.In cazul in care nu iesim bine din luna noiembrie,imi pare rau pentru el.

Ce inseamna 'nu iesim bine din luna noiembrie' ? Cu exceptia meciului de cupa mai sunt 7 etape de campionat + meciurile din CL. Ce ar trebui sa faca Lacatus in cele 7 etape de campionat ? Sa castige 21 de puncte ? Lasati exprimrile eliptice si precizati clar CATE puncte trebuie sa castige Steaua pentru ca noi, expertii, 'sa-l mai lasam' pe Lacatus la carmsa Stelei.

Vad ca unii cer 3-4 ani de rabdare,hai sa fim seriosi termenul e de domeniul SF-ului pentru fotbalul actual.Sunt curios daca acele persoane au avut aceeasi rabdare cu Oli sau cu un alt antrenor ... nu cred ca stima,respectul,dragostea fata de un fost mare jucator al Stelei ar trebui sa ne intunece gandirea,pentru ca pana la urma toti vrem acelasi lucru : binele Stelei.

Care 3-4 ani ? De un an si o luna ce zici ? Primul meci oficial al antrenorului Lacatus la Steaua a avut loc la 31 octombrie 2007. Turul sezonului in curs se incheie pe 29 noiembrie 2008. UN AN SI O LUNA. Ti se pare prea mult ? Poate ar fi trebuit sa-l contestam dupa 3 luni ? Dupa 3 saptamani ? Daca rezultatele la finalul anului vor fi dezamagitoare corul contestatrilor va avea aproape 3 luni la dispozitie pana la reluarea campionatului. De ce TREBUIE sa plece acum ? Deranjeaza pe cineva ? Steaua e pe locul 2. Poate era mai bine daca era pe 12 ? Ce faceam in acel caz, linsam antrenorul ?

vios2608.10.2008 18:27

Lacatus sta la Steaua pentru ca are rezultate! Ce rezultate are Lacatus la Steaua?(ca nu mai rezist!)

Ce scheme de joc are Lacatus asta?. Ce asi a avut in maneca la vreun meci? Ce jucatori a pus in valoare?

Pe ce se bazeaza el intr-un meci?

Pe ce loc e Steaua in campionat?

Vi se pare ca joaca din ce in ce mai bine echipa?

Va uimit cu ceva?

Aveti o parere atat de buna despre el incat credeti ca ar trebui sa mai stea la Steaua?

A adus ceva nou ?

Nu uitati, ne asteapta niste meciuri in campionat de imi vine sa plang.

DanStan08.10.2008 18:35

Va rog ca incepand de acum inainte sa precizati clar ce rezultate doriti sa aiba un antrenor. Ca sa stim cand putem sa-l ... trimitem la plimbare. Adrian spunea mai devreme ca nu-l intereseaza Liga Campionilor ci campionatul. E tot corul contestatarilor de acord ? Nu merge asa, unu zice ca vrea doar campionat, altu' poate zice ca vrea neaparat Liga si ca n-ar trebui sa ne intereseze campionatu'. Puneti-va urgent de acord pentru ca nici cel mai mare antrenor din lumea asta nu poate castiga tote meciurile.

Marius08.10.2008 18:46

Cam multa aroganta in ultimele tale posturi Dane. Neasteptat de multa. Nu uita ca Lacatus a pierdut un titlu care trebuia sa fie al Stelei.

DanStan08.10.2008 18:55

As putea aduce in discutie faptul ca Lacatus a dus echipa de pe locul 5 pe locul 2. Dar nu asta e important. Nici eu nu sunt de acord cu unele decizii ale antrenorului Lacatus. A avut cateva realizari la Steaua dar fiecare realizare a fost umbrita de cate o decizie cel putin discutabila.

Sunt de acord cu faptul ca Lacatus nu e un antrenor de top. E doasr un antrenor de nivel mediu, nu tocmai potrivit pentru o echipa cu obiectivele Stelei. Dar de aici si pana la a-i nega realizarile si a-i atribui toate aspectele negtive e o cale foarte lunga. Mai ales in conditiile in care deocamdata nici un obiectiv nu e complet ratat. Si nici nu avem vreo reteta-minune, un antrenor despre care sa stim sigur ca dupa inscaunare va reusi sa realizeze mai mult decat Lacatus.

Marius08.10.2008 19:14

Asta e clar, nimeni nu stie cine va veni dupa Lacatus sau daca respectivul va reusi mai mult.

LE: returul campionatului e mai... complicat.

Adrian08.10.2008 19:26
Ce rabdare sa aiba romanii cu Lacatus? Lacatus sta la Steaua pentru ca are rezultate! Din acest motiv rezista inca in acest loc.

Zi-mi un rezultat.

Joga Bonito08.10.2008 19:32

1-0 acasa cu Galata, echipa ce ii are pe: Arda Turan, Harry Kewell, Nonda, Milan Baros, Meira si jumate din nationala Turciei.

DanStan08.10.2008 19:59

Nu, nu asta e ideea. Orice rezultat e contestabil. As vrea sa stiu care sunt rezultatele ce ar putea fi considerate 'normale' pentru Steaua. Dar nu aberatii gen 'sa castigam toate meciurile' sau 'sa ne calificam in optimile CL'. Prima varianta n-a reusit-o nici macar marea echipa din anii '80. A doua varianta e fortata intrucat Steaua trebuie mai intai sa incepa sa-si castige punctele pe teren propriu. Din pacate Steaua a realizat doar 2 (DOUA) puncte din 21 posibile in ultimele 7 meciuri jucate acasa in grupe. De-abia dupa ce vor fi castigate cel putin 5 puncte din 9 posibile ne putem gandi la o eventuala calificare.

Adrian08.10.2008 20:27
1-0 acasa cu Galata, echipa ce ii are pe: Arda Turan, Harry Kewell, Nonda, Milan Baros, Meira si jumate din nationala Turciei.

Fenomenal!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pai daca a reusit sa bata pe Galata, echipa de 100 de ori castigatoare a CL si care nu are adversar in aceasta galaxie e clar ca e bun.

Auzi prietene, da' de ce ai o parere asa de proasta despre jucatorii nostri?

Piece of Mind08.10.2008 20:29

E un rezultat mare, chiar daca s-a obtinut dintr-un offside de vreun metru.

Dincolo de aceasta calificare, trebuie spus ca am prins Galata intr-un moment favorabil, cu un nou antrenor, extrem de putine meciuri "in picioare" si un portar comic.

Cu toate astea, e meritul lui Lacatus ca nu a clacat, desi a avut in fata o echipa cu un buget impresionant. Chiar si asa, eu cred ca trebuia sa ne impunem mai clar si ceea ce i-am reprosat atunci si in genere ceea ce ii imput si astazi este o excesiva frica, in momente cheie ale jocurilor (cum a fost la Istanbul repriza a doua, de prin minutul 60). Sclipirile/curajul in astfel de momente deosebesc antrenorii de nivel mediu de cei de top. Parerea mea.

«191011121314»