Veti vedea ca ne asteapta o luna noiembrie foarte grea.
Daca in aceasta luna noiembrie Steaua clacheaza, s-a dus dracului tot campionatul.
Asa ca s-ar putea ca sfarsitul turului sa fie prea tarziu pt a mai schimba ceva.
p.s.
oricum, daca Steaua prinde locul 2, Lacatus nu pleaca.
Adrian,
Din ceea ce afirmi rezulta ca, dupa parerea ta, ar fi utila o schimbare a antrenorului Lacatus acum, inainte de meciurile grele din luna noiembrie.Adica exact intre doua meciuri cu Dinamo si Lyon, probabil, nu ?
Pai indiferent ce parere am avea despre Lacatus, cum crezi ca ar fi benefica o astfel de schimbare exact in punctul culminant al acestui sezon ? Nu crezi ca (presupunand prin absurd ca s-ar intampla asa ceva) asta ar destabiliza complet atmosfera din cadrul echipei si ar determina in mod sigur dezastrul ?
Despre Lacatus nu are rost sa discutam acum, dupa parerea mea, in ciuda nerabdarii unora (care probabil nu constituie nici pe departe o opinie majoritara) de a-l vedea schimbat din functia de antrenor al Stelei.
De ce nu au rost aceste discutii acum ? Iata cateva motive care, consider eu, sunt foarte justificate :
- Asa cum chiar tu ai remarcat, suntem in perioada de foc a acestui sezon, cu niste meciuri foarte importante.Schimbarea antrenorului (oricine ar fi el) ar avea consecinte dezastruoase, cum am spus.
- La ora actuala exista o atmosfera buna la echipa, nu sunt conflicte (cel putin nu evidente) intre patron-antrenor-jucatori-suporteri.Sa ne amintim ce era inaintea venirii lui Lacatus.Chiar daca nu este, probabil, cel mai experimentat si bun din punct de vedere profesional antrenor (si aici se pot purta discutii nesfarsite), Lacatus a reusit un lucru foarte important, sa aduca ceva din mentalitatea unui adevarat stelist si sa insufle acest lucru jucatorilor.Nu mi se pare putin lucru.
- Daca am ajunge in situatia de a schimba antrenorul nu am avea nicio varianta viabila la ora actuala.Dan Petrescu, numele cel mai vehiculat, nu s-a remarcat prin niste performante rasunatoare pana acum.Sigur, Urziceniul nu e Steaua (cum zicea si nea Jiji), dar din cate imi amintesc nici la Rapid nu a avut niste rezultate excelente.Chiar la ora actuala, iata, Urziceniul pierde acasa de vreo
trei meciuri si, daca am fi carcotasi, am zice ca de vina e Dan Petrescu.Dan Petrescu este un temperament vulcanic, mult mai putin autocontrolat decat actualul Lacatus, astfel ca exista destule probabilitati sa intre in conflict cu patronul, in primul rand.Mai mult, in acest sezon competitional, Dan Petrescu nici nu ar putea antrena o alta echipa din Liga I, conform regulamentelor actuale.
Un alt stelist invocat este Boloni.Cred ca este evident ca in acest moment nici nu se pune problema ca el ar putea renunta la Liege si ar veni la Steaua, mai ales ca este cunoscut conflictul sau cu Becali (dupa cum se vede multe sau toate se invart in jurul lui Becali).
- Analizand prin prisma rezultatelor, fiindca pana la urma asta e masura capacitatilor si performantelor unui antrenor, nu putem sa-i reprosam prea multe lui Lacatus.In campionat avem o situatie multumitoare, e nevoie doar de o victorie cu Dinamo ca sa fim complet satisfacuti.In UCL avem, la acest moment, sanse nu numai teoretice de a ne califica din grupe, ceea ce ar insemna o performanta excelenta.Sigur, ne doare jocul, dar chiar si jocul echipei marcheaza o evolutie favorabila, desi este inca departe de ceea ce ne-am dori.Dar aici as pune mult mai multe pe seama jucatorilor, care unii nu au forma corespunzatoare pentru o evolutie constanta desi ar putea mult mai mult, iar altii atata pot.
- Lacatus iubeste Steaua.Spre deosebire de noi astia care stam si chibitam pe aici si deasemenea iubim Steaua, el are si posibilitatea sa antreneze aceasta echipa, ceea ce noi nu o sa avem niciodata.Noi pierdem din vedere un lucru important : fotbalul nu se joaca numai cu mintea, pe hartie, cu diverse scheme si mutarea jucatorilor pe patratele ca la sah.E nevoie si de suflet, care de foarte multe ori poate insemna totul.Iar Lacatus pune mult suflet.
- Lacatus are cred destul bun simt si iubeste prea mult acest club ca sa nu plece singur atunci cand va simti ca lucrurile nu merg bine din cauza lui, sau, pur si simplu, e momentul unei schimbari.Nu stiu de ce dar de acest lucru sunt cel mai sigur.