FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua - CS Otopeni 1 - 1

«11011121314»
MoWeed05.10.2008 10:42
Pentru a juca un 4-4-2, trebuie sa ai un mijlocas central care sa iti faca bine si faza defensiva, si faza ofensiva + un atacant inalt. Nu suntem Man.United sa jucam cu 2 pitici care sa faca diferenta (Tevez,Rooney). Nu cred ca Dayro Moreno si B.Stancu pot face multe singuri in fata, avand in vedere ca sunt ajutati in centru de Lovin si Radoi.

Exact, degeaba am avea 2 atacanti in fata daca ar depinde de Lovin si Radoi sa construiasca atacul

piturca200205.10.2008 10:44
@predatorpulse7

Mie mi se pare ca avem jucatori doar de acest sistem imbecil: 4-2-3-1, tocmai pentru ca avem mijlocasi buni doar pe faza defensiva (Radoi, Lovin, poate si Ov. Petre) si mijlocasi buni doar pe faza onfensiva (D.Moreno, care aseara a fost foarte slab, prea lent si piedut in spatiu). Cei doi inchizatori dupa ce recupereaza mingea trebuia sa caute cea mai sigura si buna solutie de pasa in fata (doar daca asezi jocul, tragi de timp etc dai in spate). Cei trei mijlocasi ofensivi (pe faza defensiva de obicei raman pe pressing sus) trebuie sa-ti faca jocul, beneficiind si de spatiile si devierele varfului de careu, recomandat in cazul asta. Benzile sunt ofensive, cei doi mijlocasi defensivi si fundasii laterali avand misiunea sa inchida spatiile cand acele extreme sunt prinse (destul de des) sus.

Eu cred ca pentru un 4-4-2 iti trebuie mijlocasi polivalenti, sa faca si faza de aparare si cea de atac foarte bine. Tiago si Plesan mi s-ar parea pe acest profil. Sunt niste linii mai clare in acest sistem. Benzile si ele de obicei vin mai mult in aparare dect vin intr-un 4-2-3-1.

Spania vara asta a jucat 4-1-4-1.

Plus ca nu vrea Kapetanos sa joace accidentat si Badea nu poate da o fuga pe Ghencea sa arate ce poate.:)

Pe Paraschiv de ce nu l-a bagat macar 10 minute? Si lui Nesu i se poate da mai mult credit pe partea stanga, in locul lui Petrica.

Dayro moreno nu este mijlocas (defensiv, ofensiv, de constructie) el este atacant care trebuie sa primeasca mingii utile in fata careului si de acolo sa incerce sa finalizeze, acesta bineinteles mai poate intra in combinatii cu mijlocasii veniti din spate sau cu un jucator de genul pepe moreno sau Thereau

zloty05.10.2008 10:49
Exact, degeaba am avea 2 atacanti in fata daca ar depinde de Lovin si Radoi sa construiasca atacul

Da cine zice ca Radoi si Lovin sa joace neaparat la mijloc??tiago cel putin mie mi se pare un jucator f bun pentru .noi in acest moment face si faza ofensiva(el fiind mijlocas ofensiv la Estrella) cat si pe cea defensiva , cum de acest jucator nu primeste o sansa nu stiu?

sabin130705.10.2008 10:51
8) Antrenorul duce jucatorii pana la 20 de m de poarta. Aseara s-a jucat acolo. Daca nu au reusit nimic e vina jucatorilor.

Hai ca asta e chiar hazlie, pai Otopeniului s-a aparat cu toata echipa in careu, practic antrenorul Stelei si-a facut deja treaba prin insasi tactica adversarilor? Imi place ca atunci cand ramaneti fara argumente incepeti cu clisee precum "treaba antrenorului se opreste la 20m de poarta", "ceilalti au tot 2 picioare", "mingea a rotunda", "fotbalul e 20% valoare si 80% noroc" si alte vorbe de duh.

Eu cred ca aseara Lacatus a inceput cu linia ofensiva Toja-Dayro-Szekely (cum multi doreau pe-aici ceva timp in urma) pentru ca sunt printre cei mai tehnici jucatori, care pot scoate un adversar prin dribling, au viziunea jocului (ar trebui) si mai dau si pase, centrari bune. Cred ca a facut asta tocmai pentru ca se astepta ca Otopeniul sa sape transee in fata portii si sa le umple cu 10 jucatori. Doar ca cei trei au jucat foarte slab si au facut meciul praf. Nici macar vina lui Lovin nu poate fi, nici mare lucru de recuperat nu avea si-si facea si el de treaba prin atac.

Mari solutii de schimbare nu avea in acea linie ofensiva. Pe maratonistul Nicolita nu avea rost sa-l bagi (nu se juca meciul de la o poarta la alta, nu avea de alergat dupa nimeni) ca sa-ti incerce niste ¨biciclete¨, si nici nu era nevoie de un pasator ¨fin¨ ca el. L-a incercat pe Semedo, poate pentru ca ar avea un procentaj mai mare de pasa/centrare reusita decat Banel.

Astea au contat la 20 de metri aia. Acum ar veni iar povestea cu motivatia. Nu te poti prezenta atat de indolent, cateodata inert pe teren. Poate au intrat la misto pe teren, nu erau impresari de nicaieri.

piturca200205.10.2008 10:54
nu stiu daca a remarcat cineva dar noul sistem de calificare introdus de Platini pentru grupele UEFA CL este extrem de 'parsiv': in primul rand stimuleaza castigarea campionatului prin orice metode si cu orice pret prin locul direct calificant in grupe(vezi cazul CFR-ului de anul trecut si , ceea ce se prefigureaza a se intampla cu dinamu anul asta) iar, mai grav, introduce un sistem DRACONIC de acces pentru locul doi(care se pare ca ESTE pentru noi...)..practic pentru a te califica trebuie sa treci (bineinteles daca faci fata unui prim tur unei echipe din pozitiile 6-15 UEFA) OBLIGATORIU de o forta fotbalistica din primele 5 ligi ale Europei: Anglia/Italia/Spania/Germania/Franta!!!

ma intreb daca onor conducerea noastra este macar la curent cu acest nou sistem de calificari!

platini dorea sa introduca alt sistem ( in care sa se califice direct in Liga doar campioanele si sa dea dreptul si castigatoarelor cupelor nationale de a intra in preliminarii) dar nu a fost lasat de marile cluburi europene care au amenintat UEFA cu falimentul prin crearea unei super ligi europene separe si astfel in lasau pe acest penibil presedinte fara banii din publicitate sau televiziune deoarece meciuri ca bate borisov levski sofia sau CFR Cluj Dinamo tirana nu ar fi avut un asa mare succes pentru reprezentantii media

din sezonul viitor vicecampioanei ii va fi aproape imposibil sa se califice in Liga Campionilor, fiind nevoita sa treaca in prima faza de echipe ca galatasaray sau anderlecht (turul 2 preliminar pentru noncampioane) iar apoi de echipe imposibile ca werder bremen , atletico madrid sau marseille (turul 3 preliminar pentru noncampioane) de aceea campionatul este esential

MoWeed05.10.2008 10:58

Da cine zice ca Radoi si Lovin sa joace neaparat la mijloc??tiago cel putin mie mi se pare un jucator f bun pentru .noi in acest moment face si faza ofensiva(el fiind mijlocas ofensiv la Estrella) cat si pe cea defensiva , cum de acest jucator nu primeste o sansa nu stiu?

Si in afara de Tiago mai avem o alta varianta viabila? Si pentru netitularizarea lui Stancu a fost criticat Lacatus pe aici si in ultimele 2 meciuri s-a dovedit ca Lacatus avea dreptate

sabin130705.10.2008 11:03
@predatorpulse7

Mie mi se pare ca avem jucatori doar de acest sistem imbecil: 4-2-3-1, tocmai pentru ca avem mijlocasi buni doar pe faza defensiva (Radoi, Lovin, poate si Ov. Petre) si mijlocasi buni doar pe faza onfensiva (D.Moreno, care aseara a fost foarte slab, prea lent si piedut in spatiu). Cei doi inchizatori dupa ce recupereaza mingea trebuia sa caute cea mai sigura si buna solutie de pasa in fata (doar daca asezi jocul, tragi de timp etc dai in spate). Cei trei mijlocasi ofensivi (pe faza defensiva de obicei raman pe pressing sus) trebuie sa-ti faca jocul, beneficiind si de spatiile si devierele varfului de careu, recomandat in cazul asta. Benzile sunt ofensive, cei doi mijlocasi defensivi si fundasii laterali avand misiunea sa inchida spatiile cand acele extreme sunt prinse (destul de des) sus.

Eu cred ca pentru un 4-4-2 iti trebuie mijlocasi polivalenti, sa faca si faza de aparare si cea de atac foarte bine. Tiago si Plesan mi s-ar parea pe acest profil. Sunt niste linii mai clare in acest sistem. Benzile si ele de obicei vin mai mult in aparare dect vin intr-un 4-2-3-1.

Spania vara asta a jucat 4-1-4-1.

Plus ca nu vrea Kapetanos sa joace accidentat si Badea nu poate da o fuga pe Ghencea sa arate ce poate.:)

Pe Paraschiv de ce nu l-a bagat macar 10 minute? Si lui Nesu i se poate da mai mult credit pe partea stanga, in locul lui Petrica.

Dayro moreno nu este mijlocas (defensiv, ofensiv, de constructie) el este atacant care trebuie sa primeasca mingii utile in fata careului si de acolo sa incerce sa finalizeze, acesta bineinteles mai poate intra in combinatii cu mijlocasii veniti din spate sau cu un jucator de genul pepe moreno sau Thereau

Dayro Moreno a jucat varf in meciul cu Fiorentina. Ti-a placut? Tu incerci sa ma convingi ca acest jucator e atacant ´de gura portii´ si in momentul asta trebuie jucat la asteptarea unei pase de la niste jucatori fara pic de atitudine sau de la Lovin si Radoi? Dayro Moreno e varf de careu cum erau Victoras Iacob si Cyril Thereau de la noi, sau mai clar Van Nistelerooy de la Real? De ce? Ca a dat 16 goluri intr-un campionat cu aparari la misto? Ca scrie in fisa lui psihotehnica ST?

Sau vorbim asa in aer, ca stim pe ce posturi joaca si e la moda ¨ca nu-i joaca unde stie fiecare¨. Eu zic sa inceapa cu 6 benzi meciul, ca sa-i joace pe cei mai buni fiecare pe postul ¨unde s-a consacrat¨. Mai tii cont si de circumstante.

¨Dayro moreno nu este mijlocas (defensiv, ofensiv, de constructie)¨ -Eu asta am zis? Astea trei au vreo semnficiatie pentru tine? Sau le zice asa, ca niste porcle? De fapt fotbalul e mai clar. Portarul e ala care are voie sa puna mana pe minge intr-un careu pe -acolo, aia care o pocnesc sunt fundasii, aia de pe langa cercul de la centru si care se vad mai mult la TV sunt mijlocasii si aia ¨cei mai buni¨, vedetele, sunt atacantii. Ce tot atatea imparteli..

zloty05.10.2008 11:07
Si in afara de Tiago mai avem o alta varianta viabila? Si pentru netitularizarea lui Stancu a fost criticat Lacatus pe aici si in ultimele 2 meciuri s-a dovedit ca Lacatus avea dreptate

da de ce nu folosim singura varianta pe care o avem atuncea???

Stancu nu e un fotbalist rau ,oricum mai are de crescut dar nu ai cum sal joci in acelasi mod ca pe Arturo sau kapetanos ,nu are fizic pentru postul de varf impins ,degeaba joci pe el cu mingi inalte ca no sa castige niciodate , lui ii trebuie pase printre sau de un joc mai rapid sa isi puna in valoare viteza

bodanelu05.10.2008 11:07
Hai ca asta e chiar hazlie, pai Otopeniului s-a aparat cu toata echipa in careu, practic antrenorul Stelei si-a facut deja treaba prin insasi tactica adversarilor? Imi place ca atunci cand ramaneti fara argumente incepeti cu clisee precum "treaba antrenorului se opreste la 20m de poarta", "ceilalti au tot 2 picioare", "mingea a rotunda", "fotbalul e 20% valoare si 80% noroc" si alte vorbe de duh.

zi`mi o solutie pentru meciul de aseara. Ce ar fi facut antrenorul din tine sa desfaca apararea otopeniului?

Acum ceva timp:

de ce nu joaca Stancu, de ce nu joaca toja pe stanga, de ce nu joaca Janos. Mai nou de ce nu joaca Thiago :))

L-a avut pe Kapetanos aseara o repriza. Abia au combinat cei doi. L-a avut si pe Stancu. La fel.

Sa primeasca pase unde? pe cei 10 cm patrati care erau liberi in careu?

MoWeed05.10.2008 11:08
da de ce nu folosim singura varianta pe care o avem atuncea???

Stancu nu e un fotbalist rau ,oricum mai are de crescut dar nu ai cum sal joci in acelasi mod ca pe Arturo sau kapetanos ,nu are fizic pentru postul de varf impins ,degeaba joci pe el cu mingi inalte ca no sa castige niciodate , lui ii trebuie pase printre sau de un joc mai rapid sa isi puna in valoare viteza

De unde stii ca varianta asta ar fi mai buna? Ai aceeasi siguranta ca atunci cand ziceai ca Arthuro ar trebui sa fie rezerva lui Stancu si Kapetanos ar trebui sa joace titular la Buzau?

zloty05.10.2008 11:19
De unde stii ca varianta asta ar fi mai buna? Ai aceeasi siguranta ca atunci cand ziceai ca Arthuro ar trebui sa fie rezerva lui Stancu si Kapetanos ar trebui sa joace titular la Buzau?

Nu stiu dar tiago pare cam singuru mijlocas central care face ambele faze pana acuma nu a dezamagit dar tot nu i se acorda incredere ,de asemenea nu spun ca abel moreno sau Ochirosii ar trebui sa fie titulari dar acesti 2 jucatori sunt ignorati complet

Iar despre varfuri eu si acum consider ca Stancu este un atacant mai bun decat arturo iar despre kapetanos nam spus niciodata ca ar trebui sa joace la buzau ,mie unu mi se pare o prostie sa imprumuti jucatori la o asea formatie mai degraba ii imprumutau la galati de unde chiar au ce invata jucatorii tineri

Adrian05.10.2008 11:19

Daca vrei sa castigi meciuri trebuie sa iti surprinzi adversarul.

Trebuie sa faci in timpul meciului schimbari de sistem.

De la 4-4-2 la 4-3-3 la 4-2-3-1 etc.

Steaua nu poate sa faca asa ceva.

De ce?

Pt ca antrenorul nu stie.

4-2-3-1 e doar un alt nume pt defensivul 4-5-1, o formula de joc facuta ca sa nu iei gol.

Mana lui Lacatus se vede tot mai mult de la meci la meci.

Inainte, fazele fixe erau exploatate la maxim de echipa.

Acum?

Cand am zis ca Lacatus nu a avut nici un merit la fazele fixe din care dadeam gol in returul trecut toti mi-au sarit in cap.

Acum se vede ca am avut dreptate.Din pacate!

MoWeed05.10.2008 11:22
Mana lui Lacatus se vede tot mai mult de la meci la meci.

Inainte, fazele fixe erau exploatate la maxim de echipa.

Acum?

Cand am zis ca Lacatus nu a avut nici un merit la fazele fixe din care dadeam gol in returul trecut toti mi-au sarit in cap.

Acum se vede ca am avut dreptate.Din pacate!

Inainte avea si cine sa le execute. Degeaba exerseaza el fazele fixe daca jucatorii care le executa acum sunt mult mai slabi la acest capitol ca Mendoza

piturca200205.10.2008 11:37

zi`mi o solutie pentru meciul de aseara. Ce ar fi facut antrenorul din tine sa desfaca apararea otopeniului?

Acum ceva timp:

de ce nu joaca Stancu, de ce nu joaca toja pe stanga, de ce nu joaca Janos. Mai nou de ce nu joaca Thiago :))

L-a avut pe Kapetanos aseara o repriza. Abia au combinat cei doi. L-a avut si pe Stancu. La fel.

Sa primeasca pase unde? pe cei 10 cm patrati care erau liberi in careu?

tiago nu thiago, cred ca de sute de ori i-ati gresit numele jucatorului

thiago este un jucator brazilian care joaca la Dinamo venit de la tiraspol ,jucatorul Stelei se numeste tiago Gomes si este portughez , spuneti ca strainii ne stalcesc numele si nu ne arata respect dar se pare ca si noi facem la fel

Adrian05.10.2008 11:38

Caline, asta e scuza pt popor.

Sunt oameni care lovesc foarte bine mingea.

Problema e ca nu ei bat loviturile libere.

xray_rom05.10.2008 11:39
....

As zice sa-si dea Lacatus demisia insa nu vom rezolva nimic cu asta pentru k nici un antrenor cu coloana nu va veni la Steaua acum. De cand a plecat ultimul om care stia fotbal(Stoica) si Steaua a ramas sub comanda ciobanului am intrat intr-un "loop" al incompetentei: jucam jenant in campionat,ne impiedicam de echipe mici si rar batem rivalele----> urmeaza "traditionala" iesire din cupa din primele tururi---> terminam campionatul cu un "grandios" loc 2,jucam preliminarii(unde culmea de obicei jucam bine) si intram in CL---> In CL tragem cu dintii de un loc 3 si cam atat iar cat jucam acolo ne compromitem sansele in campionat---> se termina sezonul si o luam de la capat.

Prietene!Nu e chiar asa!

Jucam jenant in campionat, ne impiedicam de echipe mici si rar batem rivalele, etc. si pe vremea lui Stoica, in ultima perioada a erei Olaroiu! Ai uitat cam repede porecla de ZEROloiu:)

Cum la fel ai uitat ca Lacatus a luat echipa de pe locul 6 si a dus-o pe 1, dar a ratat titlu si din cauza lui(1-1 cu Timisoara, 1-2 cu Dinamo) si din cauza celor 2 blaturi oridinare ale CFR-ului cu Dinamo si Rapid. La 13 puncte distanta de locul 1 si vreo 8 fata de 2, nimeni nu ne mai datea sanse nici la locul 3. Lacatus a reusit!

La blaturile alea, presa a pus batista pe tzambal, ca tinta lor(ca si a ta!) era Becali, nu Paskany, Copos sau Borcea!

In schimb, a tipat cat o tineau paginile si ecranul doar despre "cazul valiza" si"bricheta", unde culmea imbecilitatii, rapidistii au aruncat brichete, dar injuraturile si blamul le-a primit Becali si Steaua pt ca dobitocii au pierdut meciul la masa verde.

De ce? La fel! Tinta era Becali! Nu conta adevarul!Nimeni nu mai intreba de cei care au aruncat brichetele, nimeni nu-i blama, nimeni nu investigat si nu i-a aratat pt ca datea mai bine inventia ca sunt stelisti sub acopeire platiti de Becali.

La fel si tu!

In lupta ta surda cu Becali, ai uitat ce a facut Lactus in campionatul trecut, cum ai uitat de calificarea in CL impotriva Galatei! Atunci nu erau tot el?Cine are meritul pt calificarea al-3-lea an la rand in CL?

Cine din Romania mai are o astfel de performanta?Cine mai poate spune ceva de valize, brichete, cand s-a vazut clar ca tot cee a fost sub noi a capotat jenat in calificarile UEFA!Cine a fost antrenorul care a sapat acea prapastie intre echipa lui si restul lumii?Nu trebuie sa-mi raspunzi. Sunt doar intrebari retorice ... cu raspuns unic!:)

Un antrenor ar sta pe ganduri sa vina in Ghencea nu din cauza "coloanei", ci din cauza presiunilor:

- Presiunea rezultatelor. Fiecare meci trebuie abordat numai la victorie!

- Presiunea asupra echipei al acestui razboi aberant, ca intindere si scop. suporteri-Becali. Am spus aberant ca scop pt ca Becali pleaca din Ghencea numai cand vor muschii lui!

Acest razboi nu are invinsi si invingatori, pt ca se desfasoara intre lumi paralele, care nu se intersecteaza decat pe stadion pentru ca privesc impreuna la acelasi meci. Atat! Ati vazut efectul fluieraturilor la adresa lui Lovin? Sunt nule!

- Presiunea media care-l vaneaza, ca si suporterii, tot pe Becali. Pe Becali il doare-n palarie, dar cand presa da in Becali, da si in tot ce tine de el, echipa, antrenor, etc. Din acest punct de vedere, niciodata nu va avea o presa favorabila!

Porumboiu a declarat ca a luat bataie de la Urziceni pt ca s-a bagat peste Hizo si l-a impus pe Aliutza. Ati auzit voi presa sa comenteze ceva, sa infiereze amestecul patronilor in treburile antrenorului??Nu!Si nu veti auzi. Dar veti auzi numai adevaruri si minciuni despre amestecul lui Becali peste Lactus! Culmea este ca la unele puneti botul cu aceeasi naivitate pe care au mizat cei care le-au inventat

La Steaua si Murinho daca ar veni si Becali ar jura cu mana pe biblie ca nu se amesteca si ar fi adevarat, presa tot ar inventa!Poate mai abitir!Cu cat antrenorul este mai mare cu atat creste si intensitatea fluxului de "stiri bomba". La fel si atunci, ca si acum, se vor gasi multi steliti si nestelisti sa puna botul. De ce? Pt ca e vorba de Becali!Acest cioban transformat mediatic intr-un Mefisto national.:))

Eu nu sunt nici avocatul lui Becali si nici al lui Lacatus. Nici nu ar avea nevoie de avocati ca mine!

Dar, cum spunea Aristotel: "Amicus, Platon, sed magic amica veritas(Mi-e prieten Platon, dar mai prieten mi-e adevarul)", parafrazez si eu spunand: sunt stelist, prieten cu toti cu stelistii, il dezavuez pe Becali din foarte multe puncte de vedere, dar asta nu ma impiedica sa vad adevarul, chiar atunci cand adevarul inlocuit tendentios cu o minciuna ... credibila!

MoWeed05.10.2008 11:42

Adriane nici eu nu inteleg cum de bate Banel fazele fixe, dar sezonul trecut aproape toate fazele fixe finalizate porneau de la Mendoza si Dica.

Au mai executat faze fixe sezonul asta si Szekely sau Semedo si uite ca nu s-a rezolvat nimic.

Pana una alta observ ca, dupa ce ca sezonul trecut echipa era criticata ca dadeam goluri numai din faze fixe, acum este criticata ca nu mai dam goluri din faze fixe. Si aici nu ma refer in mod special la tine...

Adrian05.10.2008 11:47

Acum e criticata ca nu mai da goluri.

E a 3a remiza consecutiva.

Si mai mare problema e ca e aceste remize au fost facute cu echipe de batut.

Guardian05.10.2008 11:49

Nu era bun acum Pepe ? este un fel de Kone

*ce inseamna sa te zgarcesti pentru 5-6 sute de mii

MoWeed05.10.2008 11:50

De acord cu tine, dar eu consider ca e o vina colectiva. Vina e a tuturor incepand de la Becali, Argaseala, Lacatus, Pedrazzini si continuand cu jucatorii. Toti sunt mai mult sau mai putin vinovati

Adrian05.10.2008 11:51

de fapt, Lacatus e un fel de Rednic

MoWeed05.10.2008 11:53

Hei, hei nici chiar asa.

Daca era un fel de Rednic ne batea Galatasaray de ne suna apa in cap, si apoi ne-o luam si in UEFA de la Bellinzona

Guardian05.10.2008 11:55

daca zici macar o asemanare intre ei te credem

Adrian05.10.2008 11:56

lasa ca nici Rednic nu are la dispozitie lotul Stelei.

Gardiene, nici unul nu are nici o treaba cu antrenoratul.

MoWeed05.10.2008 11:57

Dar nici NEC nu e Galatasaray sau Fiorentina...

«11011121314»