Salutare si bine v-am regasit.
Dupa o indelungata pauza am decis sa scriu si eu cateva randuri pe acest site. Recunosc ca imi doream sa fac acest lucru cu ceva vreme inainte, cand a inceput campionatul dar nu prea aveam ce scrie. De privit... am tot privit si am analizat comentariile fiecaruia, in tot acest timp. Am observat ca nu-mi place sa comentez in pauza competitionala. Probabil din pricina faptului ca duceam lipsa de exact acel lucru pentru care e menit un site de genul asta: fotbal. Daca tot a inceput, ii dam inainte, nu?
Sa recapitulam: Steaua a terminat pe 2, in campionat, a jucat tur preliminar si s-a calificat pentru al 3-lea an consecutiv un UCL. Felicitarile mele! Nu poate decat sa ma bucure faptul ca avem doua echipe in UCL, anul asta, mai mult de atat in conditiile in care cealalta echipa, CFR, campioana in exercitiu a Romaniei, s-a calificat automat de pe prima pozitie tot prin meritele Stelei. Rezultatul poate fi un paradox: Steaua e singura echipa din Europa care a calificat doua echipe in aceasta competitie. Stiu, suna utopic, dar privit din alt unghi... cam asta-i adevarul.
Sincer mi-a fost dor sa-i vad moaca lui Muresan la TV, plin se sarcasmul si de prostia cu care ne-a obisnuit, explicandu-ne problema grupelor: CFR are grupa mai grea decat Steaua. L-as ruga, in numele tuturor stelistilor, sa ne ierte lipsa de altruism, faptul ca am uitat sau pur si simplu n-am putut sa-i rezolvam si grupa, sa ajunga ei intr-o grupa usoara si noi in alta, mai grea. Ce-am putut am facut si noi: i-am adus pana in UCL pe gratis, pardon, pe spatele Stelei. Hai sictir, Muresene!!!
Sa revenim la grupe:
Sunt, dintre voi, care spun ca avem o grupa grea sau usoara. Facand o comparatie cu grupa Stelei din ultimii doi ani( pai Steaua poate face aceasta comparatie, pe cand CFR-ul nu), la prima vedere am nimerit bine anul asta. O grupa echilibrata, fara mari super echipele din anii trecuti.
Acum o sa spuneti ca Bayern e o mare echipa. Nimic mai adevarat, vorbim despre o echipa din esalonul superior. Singura lor problema ar fi faptul ca apartanenta de esalonul superior se rezuma la un fir de ata, Bayern neavand notabile succese in UCL, in ultimii ani. Normal ca nu sunt de neglijat, doar ca putem, cu grija, scoate cel putin 1 punct de la ei.
Fiorentina... aici e dificil pentru ca nu au jucat de mult intr-o competitie puternica, decat prn UEFA, unde nu au facut mai mult decat Steaua, ma rezum la ultimii ani pentru ca nu mi se pare deloc corect sa facem aprecieri dupa renume si trecut, UCL se joaca in prezent. Fiorentina e genul de echipa care se bazeaza pe individ, nu au un joc legat, tot timpul asteapta sclipirea unui singur om, cam cum asteptam noi una, alta de la Dica, va amintiti? Aici poate fi mare lor problema.
Lyon. Pe astia deja ii cunoastem. Ne-am capacit cu ei si-am vazut ca nu sunt extraterestrii, ba mai mult... nu prezinta aceiasi forma, de acum doi ani. No more comments...
In raport cu celelalte grupe as putea spune ca stam chiar bine, intr-o grupa relativ echilibrata, fara echipe de top 5 ale momentului. Poate in B aveam o paine mai buna de mancat, daca eram in locul celor de la Inter. Lucru imposibil datorita asezarii echipelor pe urne la tragerea la sorti.
Sa tinem pumnii Stelei, sa-i incurajam si sa credem in ei, cum am facut si pana acum.
FORZA Steaua!!!