FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Roakery Exclusiv

«1234515»
dee17.08.2008 06:06

la care metal te referi?

Sound-ul 'metal'( riffuri de chitara distorsionata - thrash metal, blast beats, riffuri de trash mai joase- death metal,snare drumming- black metal etc, etc) e mai greu de digerat , in timp ce rockul comercial( hibrid intre rock, electro,hip-hop) e digerabil :rolleyes:

CatalinBerceni17.08.2008 07:46

Dee.....i think i'm inlove , :)) glumeam, oricum nice descriere, deci mai pe romaneste :

Rock-ul comercial este dorinta poducatorilor de case de discuri sa scoata bani din orice netalentati pe cand metalele sunt cantate de oameni care in general au talen, voce si ajung performante incredibile in ceea ce priveste chitara voce sau baterie,oricum diferenta este cam de la Linkinpark la Pantera, daca le asculti una dupa alta o sa-ti dai seama cat de semnificativa este diferentza.

let__s_rock.jpg

dee17.08.2008 08:15
Rock-ul comercial este dorinta poducatorilor de case de discuri sa scoata bani din orice netalentati

exagerezi , exista si comercial de calitate... tu pe unde ai situa pe Nightwish?

Formatiile comerciale sunt cele care vizeaza un anumit public tinta, deci muzica lor e creata strict in scop material, gen linkin park,green day,rage against the machine,limp bizkit, papa roach etc.

SS Lazio17.08.2008 08:23
exagerezi , exista si comercial de calitate... tu pe unde ai situa pe Nightwish?

symphonic power metal ... cam asta e nightwish.

Eu inclin sa-i dau dreptate lui Catalin. Insasi cuvantul "comercial" este intr-un contrast mai mult decat evident cu muzica rock. Rockul comercial nu e nimic altceva decat transformarea rockului in pop/ hip-hop/ etc.

A nu se confunda rockul adevarat cu rockul comercial.

Chiar daca si ac/dc , deep purple sau altii au avut videoclipuri, asta nu i-a facut comerciali.

In alta ordine de idei, diferenta dintre metal si rock consta in gradul de elitizare (publicul de metal este in general unul foarte priceput si specializat si, de asemenea, mult mai atasat de muzica pe care o asculta), gradul de duritate (vocile devin harsh, in majoritatea cazurilor)+ cele mentionate de tine mai sus.

Pentru a se intelege mai bine, ascultati-i pe Black Sabbath. Ei sunt, in conceptia multora, prima trupa de metal veritabil. Ozzy a zis sa mai dinamizeze un pic scena si uite ca azi s-a ajuns de la heavy, power, speed la thrash, death,black metal.

Sper ca te-am edificat, 1on. ;)

axl17.08.2008 08:27

Bai, ce mama dracu' faceti voi aici? Anarhie?

Anarhie!

dee17.08.2008 08:38
Sper ca te-am edificat, 1on. ;)

si ca sa mai adaug ceva, pe langa instrumental si vocal, difera mult si versificatia In general, 'metal' abordeaza teme nihiliste, teme controversate legate de religie si societate (death,thrash,black), singuratate (doom, gothic), spre deosebire de versurile comerciale, care , stii si tu, sunt superficiale, lipsite de profunzime, agramate.

sper ca acuma ai inteles ceva, 1 on :)

CatalinBerceni17.08.2008 08:38
Bai, ce mama dracu' faceti voi aici? Anarhie?

Anarhie!

=)) nu e frate nici o anarhie doar discutam nimik mai mult, dar te anuntam cand incepem sa incendiem Bucurestiul :D

Asa....si despre nightwish sa ma gandesc....putin mai agresivi insa tot cu elemente de Rock Comercial, bine si fara sa fiu misogin pot spune ca este o formatie pentru fete ( pe placul vostru) la fel cum percep eu BLS-ul ( Black label Society), o formatie puternica pentru Barbati carora le plac motoarele si consumul de Alcool, iar formatiile gen AC/DC , Deep Purple, Europe,LedZepelyn,Queen,Pantera,Metallica sunt Pionierii unor genuri de muzica , si pot spune ca muzica lor va fi religie in continuare pentru toti Roakerii si peste 100 de ani pentru ca nu poate fi egalata aceasta muzica "clasica" a rock-ului.

rock_music_blacklabel.jpg

Marius17.08.2008 08:39

Io nu m-am edificat asupra conceptelor comercial/necomercial.

In my opinion (ce british suna asta :D) absolut toate trupele care inregistreaza intr-un studio profesionist sunt comerciale. De ce? Pentru ca in momentul cand lucrezi cu un producator, acesta intervine in procesul de creatie, "ghidand" respectiva trupa spre un anumit target. Pentru ca da, ORICE trupa are un target.

Asa cum imberbii aia de-si spun Tokio Hotel au ca target copii retardati si batuti de parinti, asa si Black Sabbath (ca tot au fost adusi in discutie) au o nisa in piata muzicala, oameni care le cumpara materialele si care platesc bilete la concerte, oameni pentru care ei compun si canta.

Daca m-ai intreba pe mine, necomercial inseamna sa stai cu 3-4 prieteni intr-un garaj, sa ai niste instrumente luate la SH si sa canti exact ceea ce ai chef sa asculti, fie ca versurile sunt de genul "lalalalala" fie ca vrei sa canti despre "problema din Georgia".

E doar o parere, pur personala :)

axl17.08.2008 08:44

Eu sunt destul de rocker asa, adica am fost la Metallica and shit (si-acum 9 ani!!!) da' in metale inca nu mi-am bagat nasul. Nici in Nightwish sau chestii de-astea. Adica daca stau sa ma gandesc sunt destul de rocker doar pentru Metallica. In rest ma incadrez ca pestele-n apa in curentul pseudo-comercialo-light-pop-rock care se numeste RHCP. Si Frusciante, bineinteles.

Ma amuza oamenii care fac furii (pogo, mai nou) pe Voltaj.

CatalinBerceni17.08.2008 08:45
Io nu m-am edificat asupra conceptelor comercial/necomercial.

In my opinion (ce british suna asta :D) absolut toate trupele care inregistreaza intr-un studio profesionist sunt comerciale. De ce? Pentru ca in momentul cand lucrezi cu un producator, acesta intervine in procesul de creatie, "ghidand" respectiva trupa spre un anumit target. Pentru ca da, ORICE trupa are un target.

Asa cum imberbii aia de-si spun Tokio Hotel au ca target copii retardati si batuti de parinti, asa si Black Sabbath (ca tot au fost adusi in discutie) au o nisa in piata muzicala, oameni care le cumpara materialele si care platesc bilete la concerte, oameni pentru care ei compun si canta.

Daca m-ai intreba pe mine, necomercial inseamna sa stai cu 3-4 prieteni intr-un garaj, sa ai niste instrumente luate la SH si sa canti exact ceea ce ai chef sa asculti, fie ca versurile sunt de genul "lalalalala" fie ca vrei sa canti despre "problema din Georgia".

E doar o parere, pur personala :)

Pe o parte ai dreptate dar specialitatea metalului este ca nu este asa editata, adik Tokio Hotel sau Linkinpark canta melodii gata facute in studio si editate, la AC/DC am urmarit trei concerte si oamenii improvizau in voia sortii fara sa-i deranjeze nimeni , si adevarul ca improvizau marfa, diferenta se face la talent, si cand am spus rock comercial m-am referit la ceva de genul.....Tokio Hotel canta pentru toata lumea comerciala, AC/DC canta pentru cunoscatori.....o muzica de zeci de ani, acelasi stil care este inegalabil

Axl daca veneai acum vreo 3 ani pe la festivalurile Berii din p-ta revolutiei observai vreo 15.000 de oameni care cantau piesele lui Iris mult mai bine decat cantam noi in peluze, pogo pe voltaj n-am facut, inca nu m-am imbatat asa rau :D

6564_rock_music.jpg

Marius17.08.2008 08:48

Am vazut destule concerte Linkin Park si te asigur ca si ei improvizeaza....

In fine, eu ti-am spus cum vad lucrurile cu comercial/necomercial...

Tokio Hotel nu canta pentru toata lumea, mie nu-mi plac deloc. Tokio Hotel canta pentru copii impresionabili care pun botu' la o campanie de marketing excelenta.

SS Lazio17.08.2008 08:53

Nunu Marius,

Ceea ce spui tu e diferenta comercial/ underground nu comercial/necomercial.

Comercial, in conceptia mea, inseamna, literalmente, faptul ca o muzica se produce pentru a fi difuzata "la grup" in vreun club sau in orice alt stabiliment onorabil.

Inseamna, de asemenea, abordarea superficiala a temelor, dar, in aceleasi timp, si a muzicii.

Muzica comerciala are si o instrumentatia si o schema a melodiei usoara, care poate fi "simtita" de orice ... neofit:)

Muzica necomerciala si, ca un exemplu, heavy-metalul,( cum au fost Black Sabbath) in ciuda faptului ca se lansau videoclipuri, ramanea cu aceeasi doza de independenta fata de gusturiule marii mase. Mai pe scurt: cantau ceea ce doreau sa cante si ceea ce puteau sa cante cel mai bine, nu ceea ce era la moda.

Eu judec asta prin prisma oamenilor carora, in fapt, le era adresata muzica. De aici vedem ca oamenii care mergeau la concerte la Black Sabbath erau mult mai curpinsi de muzica englezilor. Muzica reverbera si rezona atenuant, facandu-i sa-si schimbe mentalitati, sa devina mai circumspecti societatii, sa aiba "un look" diferit. Pe scurt: muzica necomerciala are si un scop educativ, nu doar unul de divertisment. Nu doar dansezi, ci te si dumiresti.

"Omul, cat traieste, nu cunoaste, ci se dumireste." ca o mica paranteza.

Muzica necomerciala schimba ceva in oameni pe termen lung (War Pigs de la Sabbath si acum este un fel de anatema a celor mai... elitisti), in schimb cea comerciala, adesea, dureaza un an, pana cand apare alt hit sau alte tendinte ale oamenilor.

La Black Sabbath auzi, dar si vezi cu ochii mintii. Cred ca asta e nucleul

ireductibil in jurul caruia s-a nascut metalul si, la limita, rockul ;)

axl17.08.2008 08:53
Axl daca veneai acum vreo 3 ani pe la festivalurile Berii din p-ta revolutiei observai vreo 15.000 de oameni care cantau piesele lui Iris mult mai bine decat cantam noi in peluze, pogo pe voltaj n-am facut, inca nu m-am imbatat asa rau :D

Nu-mi place Iris pentru ca ma deprima ideea de rocker batran si bolnav. In schimb si contradictoriu imi placea Cargo si chiar ii vanam in concerte, intr-un timp, pana sa se schimbe vocalul.

Din noul, sau aproximativ noul val ii apreciez mult pe cei de la Urma, care fac o treaba excelenta.

CatalinBerceni17.08.2008 08:58

Nu-mi place Iris pentru ca ma deprima ideea de rocker batran si bolnav. In schimb si contradictoriu imi placea Cargo si chiar ii vanam in concerte, intr-un timp, pana sa se schimbe vocalul.

Din noul, sau aproximativ noul val ii apreciez mult pe cei de la Urma, care fac o treaba excelenta.

Cargo nu-mi prea plac ca sonorizare, ei cu trooper au o sonorizare naspa la concerte dar pe CD-uri super melodii, cat despre Cristi Minculescu l-am cunoscut personal si este super om......pe langa ca te baga sub masa numai Votka goala bea

let__s_rock.jpg

Marius17.08.2008 08:58

Marlyn Manson e comercial?

Si ce canta el?

dee17.08.2008 09:00
Tokio Hotel nu canta pentru toata lumea, mie nu-mi plac deloc. Tokio Hotel canta pentru copii impresionabili care pun botu' la o campanie de marketing excelenta.

pai tocmai asta e ideea, muzica (ahh, Mariuse) comerciala are un public tinta pe o perioada scurta de timp, si e in general o muzica simplista. Oricine poate combina basul, toba si chitara, nu? ;)

le: Marlyn Manson are un look comercial, e exponentul glam rock-ului :)

axl17.08.2008 09:00

Da, da, si MM. Uitasem. Da' o iau mai mult ca pe-o toana decat ca pe-o pasiune.

SS Lazio17.08.2008 09:04

El e ceva mai alternative, dar si anumite tendinte spre industrial.

Nu-l cunosc, dar unele melodii au versuri reusite.

In schimb, a atras o mare masa de copii impresionabili cu lookul sau... sa-i zicem ciudat. Ce e trist, e faptul ca a facut-o cu buna-stiinta.

Altminteri, e un artist in felul lui. Scrie poezii, picteaza, sculpteaza, oricum, pe mine nu m-a prea impresionat.

Pentru bani a optat sa fie ceea ce el nu este si ceea ce nu-l reprezinta, chiar el a recunoscut, compunand melodii mult mai simple si mai usor digerabile.

Marius17.08.2008 09:05
muzica comerciala are un public tinta pe o perioada scurta de timp, si e in general o muzica simplista

Ei uite, cu asta nu-s de acord. O sa ies putin din sfera rock-ului, si iti dau doua exemple: Madonna si Mariah Carey sunt comerciale de vreo 20 de ani, deci aia cu perioada scurta de timp e relativa... La fel, Linkin Park, care cred ca au 10 ani de activitate si despre care se spune ca-s comerciali... si ar mai fi exemple, e drept ca in rock mai putine.

P.S. muzica comerciala? :ohmy: :tongue:

axl17.08.2008 09:08
Pentru bani a optat sa fie ceea ce el nu este si ceea ce nu-l reprezinta, chiar el a recunoscut, compunand melodii mult mai simple si mai usor digerabile.

Din cate stiu eu MM se ocupa mai mult cu cover-urile, si-aici cred ca e punctul lui forte. Compune slab, dupa parerea mea, peak-urile fiind The dope show si The nobodies. Dar poate ma insel.

CatalinBerceni17.08.2008 09:13
muzica comerciala are un public tinta pe o perioada scurta de timp, si e in general o muzica simplista

Ei uite, cu asta nu-s de acord. O sa ies putin din sfera rock-ului, si iti dau doua exemple: Madonna si Mariah Carey sunt comerciale de vreo 20 de ani, deci aia cu perioada scurta de timp e relativa... La fel, Linkin Park, care cred ca au 10 ani de activitate si despre care se spune ca-s comerciali... si ar mai fi exemple, e drept ca in rock mai putine.

P.S. muzica comerciala? :ohmy: :tongue:

Dap dar in afara Rock-ului nu exista Underground decat la Rap si atat, n-am auzit de Pop metall sau house underground

Marius17.08.2008 09:15

exista DJ despre care poti spune ca sunt, intr-un fel, underground :)

Si astfel, ajungem iar la nedumerirea mea:

underground=necomercial si open market = comercial? cam asa reiese din postul tau :)

CatalinBerceni17.08.2008 09:23
exista DJ despre care poti spune ca sunt, intr-un fel, underground :)

Si astfel, ajungem iar la nedumerirea mea:

underground=necomercial si open market = comercial? cam asa reiese din postul tau :)

PE ALTE STILURI DE MUZICA NU MA PRICEP dar pentru Rock se observa de la o posta diferentza in primul rand in muzica apoi in stilul de promovare al formatiei....

blackstonecherry4.jpg

AdrianUltras2517.08.2008 09:23

Va tot ambalati atat da'

tot Zeppelin rule!

CatalinBerceni17.08.2008 09:25
Va tot ambalati atat da'

tot Zeppelin rule!

Eu ascult "Pantera- Fucking Hostile" si urmeaza "AC/DC-BLack in Black"

in ritmul asta ma trezesc cu garda la usa ca si asa e destul de tare muzica ...am iesit sa-mi cumpar o bere si se auzea pe afara destul de tare :D

«1234515»