Tind sa cred ca acest site a ajuns pe mana unor necunoscatori de fotbal si a unor oameni care vor doar sa faca scandal sau sunt platiti de unii sa scrie articole anti-nu stiu cine ca sa aiba alti materiale de ziar. Unii vorbesc rau de Lovin, il cearta din nou pe Nicolita sau critica schimbarile lui Lacatus.
Pai in cazul in care nu s-a vazut meciul aseara, Lovin la ora asta face mult mai bine munca de inchizator decat Tiago si putin mai bine decat Ov. Petre. De ce? Pentru ca acopera zonele bine, face recuperari utile si spre deosebire de Tiago sau Ov. Petre are un moment de inspiratie mai mare si reuseste sa utilizeze bine mingile recuperate prin pase catre coechipieri. E mult mai luptator la ora asta, mai determinat, mai lucid chiar daca stilul sau de joc si miscarile lui par foarte colturoase.
Banel Nicolita a fost aseara cu siguranta unul dintre cei mai buni jucatori ai echipei, prezenta buna in atac chiar daca reusitele sale nu au fost multe, prezenta sa in joc a fost per totalul meciului mai mare decat a lui Dayro Moreno. A marcat un gol incredibil de important, a facut si munca defensiva prin blocarea culoarelor, fie pe stanga, fie pe dreapta. Bineinteles a avut si probleme, executii nereusite insa este incorect sa-l acuzam din nou pentru ca nu a avut un numar exagerat de inexactitati fata de alte partide si in orice caz a fost in nota coechipierilor sai.
Chiar daca am privit cu teama acest debut, Toja a fost folosit intr-un meci foarte important in care a dat dovada de maturitate si stiinta a jocului, pentru ca venit de 9 zile la o echipa si sa poti sa te integrezi in ea e dovada de mult caracter. Sigur, mici greseli de intelegere insa mult mai putine decat ne-am fi asteptat. O decizie inspirata a lui Lacatus care a simtit pofta de joc a columbianului la antrenamente si a profitat de asta pentru a il introduce intr-un meci care ii va fi de folos lui Toja pentru a cunoaste nivelul la care joaca Steaua si pofta imensa de performanta.
Golanski a fost folosit pentru ca in cazul in care Nesu era titular alaturi de Petre Marin, tanarul blond din apararea noastra avea de blocat un vulpoi batran si cu executii surprinzatoare, Hasan Sas, care desi a facut un meci slab aseara putea fi o bataie mare de cap iar jocul uneori haotic al lui Nesu putea duce la o eliminare. In plus, Golanski este jucator de echipa nationala, cu experienta internationala, titularizarea lui nu trebuie comentata, era normala chiar daca in fata lui a stat Arda Turan, jucator care isi continua pasa extraordinara prin care trece.
Schimbarile au fost logice, accidentare Ov. Petre, urcarea lui Radoi si intrarea lui Ghionea, absolut normale, nu vad de ce Lacatus l-ar fi folosit pe Baciu in locul lui Ghionea din moment ce cuplul Goian-Ghionea are foarte multe meciuri in picioare, a compensat prin plasament in multe meciuri in care adversarii directi au fost mai rapizi in plus, Ghionea este jucator de nationala cu multa experienta, Nonda chiar daca a marcat de doua ori, nu este cel mai periculos adversar intalnit de acesti fundasi.
Nesu in locul lui Golanski din nou o accidentare usoara, decizie normala, nimic de comentat.
Schimbarea a treia, poate fi acuzata sau comentata, Lacatus a ales varianta precauta, cu Tiago in post de mijlocas stanga, sigur, Neaga sau Stancu ar fi fost mai pe placul nostru insa nu stiu cati dintre noi se asteptau ca pe finalul meciului noi sa avem initiativa, mai ales dupa performantele Turciei de la Euro 2008.
Nu sunt aparatorul lui Lacatus insa se exagereaza groaznic in cazul lui, ne dorim performante si stabilitate insa unii vor sa schimbam antrenorul in stilul patronului, PAC-PAC, asa a inceput si Olaroiu, avea un stil similar de joc si totusi performantele ne-au facut sa uitam de lipsa jocului spectaculos. Stilul spectaculos va lipsi cu desavarsire indiferent de antrenor pentru ca vom juca doua meciuri pe saptamana aproape mereu, rezultatul primeaza iar acest rezultat trebuie sa vina cu minim de efort daca dorim performante pe toate fronturile pe care e angrenata Steaua. Jucatori la Lovin sau Banel Nicolita sunt extrem de utili echipei, chiar daca posturile lor pot fi acoperite de jucatori mai polivalenti si mai inzestrati insa in cazul nefericit al lipsei unuia dintre acestia, pe ei ne vom baza, chiar daca vor fi introdusi doar in campionat insa dupa cum stiti si cupele europene cer un lot dens, echilibrat valoric cu jucatori cu multa experienta in meciurile importante. Insa asta este pentru cei care stiu acest sport, nu pentru cei care iau halca cu noroi si arunca pe unde vad, fie din cauza unei bauturi, unei seri proaste, unor bani de la Chiotea sau mai stiu eu ce. Sa fim obiectivi, sa criticam cand e de criticat, sa apreciem cand e de apreciat, fiecare are viziunea lui insa as fi vrut ca acest site sa nu se lanseze nici pe o parte si nici pe alta, ci sa fie echilibrat, in fond asta inseamna jurnalism in teoria lui, nu in practica.
Rezultatul este unul foarte bun, chiar daca se putea mai mult. Mai avem 90 de minute de atingerea obiectivului, FORZA Steaua!