de-acord cu colegul de pe foruum dar, Dayro inca nu poate juca virf. spun inca pt ca, Steaua nu are un pasator mai bun decit el. Probabil ca ar juca mult mai bine ca virf...
Szecheli ar putea deveni coordonator in faza ofensiva dar, trebuie sa prinda mai mult curaj. si in plus cam sufera la exprimarte pe teren..
si eu cred c a, prin nefolosirea lui Nicolita Steaua are un plus in joc.
asteptam sa vedem ce poate si Toja asta ca, de astia care au venit in vara, ne-am convins...
NU.
NU SUNT DE ACORD.
Si stii de ce?
Pt ca noi avem pasatori foarte buni.
Cu un sistem 4-4-2 in care sunt folositi 2 jucatori de viteza in atac(Dayro, Stancu, poate si Neaga) si 4 mijlocasi asezati in cruce nu in linie poti face treaba foarte buna.
Ma refer aici la un mijloc Ov Petre(la inchidere)-Szekely----Ochirosii(pe benzi)-Plesan(mijlocas ofensiv).
Si daca joci cum zic eu, nu ai nevoie de playmaker.
Ai o cruce la mijloc, o cruce foarte mobila.
In momentul cand te aperi, mijlocasii laterali iti stau la mijloc iar mijlocasul ofensiv vine in centru.In tot acest timp, mijlocasul la inchidere ara zona din fata fundasilor nostri.
O sa ziceti ca e periculos sa joci asa, cu doar 1 inchizator, dar nu e.
Nu e pt ca fundasii laterali urca la nivelul inchizatorului formandu-se practic o asezare
2(fundasii centrali-3(fundasii laterali si inchizatorul)-3(ceilalti 3 mijlocasi)-2 (atacantii care vin in linie cu fundasii centrali adversi, asteptand pasele lungi printre sau peste.tineti cont ca vorbim de atacanti de viteza)
Cu un astefel de 2-3-3-2 esti destul de blindat in ceea ce priveste centrul terenului si laturile sale.Practic, in astfel de momente, tu joci cu 3 inchizatori.E astfel foarte greu pt echipa adversa sa construiasca ceva.
Singurul punct slab e intr-adevar jocul pe margini.
Fundasii tai laterali sunt mai avansati.Si daca adversarul are mijlocasi laterali de viteza acestia pot scapa cu mingea la picior.Ar urma deci centrari pe care o echipa care are un fundas ca Goian ar putea sa le culeaga foarte usor.
In faza de atac inchizatorul urca la centrul terenului iar fundasii laterali urca si ei pana la nivel de mijlocas.
Pt ca nu joci cu varfuri puternice si inalte, centrarile devin inutile.
Asa ca mijlocasii laterali nu mai sunt pusi sa are benzile.
Sunt in schimb obligati sa intre in diagonala spre poarta luand rol de mijlocas ofensiv central.
Echipa devine un fel de 2(fundasii centrali)-1(inchizatorul)-2(fundasii laterali adusi la nivel de mijlocasi)-3(mijlocasi ofensivi-2(atacantii)
Echipa adversa e inghesuita pe centru.
Aici, daca ai jucatori tehnici si de viteza, poti foarte usor, prin triunghiuri de pase sau 1-2uri sa iti depasesti adversarii.Nu iau in calcul calitatile individuale a jucatorilor.
Un om ca Dayro sunt sigur ca ar putea sa ia mingea sa o care pana in poarta.
Oricum.Cand ai 3 oameni in fata careului si 2 in careu, posibilitatile cresc enorm.
Suturile de la distanta pot creste ca numar.Si faptul ca in careu ai multi oameni inseamna ca pot aparea devieri norocoase, care iti aduc de multe ori goluri.
Pe langa asta, mai sunt si pasele printre.
In meciul cu Roma, Neaga si Dayro au aratat ca iubesc acest gen de pase.Chiar si Kapetanos a avut o sansa de gol iar el e lent.
Jucatorii de viteza se pot desprinde usor de fundasii adversi si pot urma alte pase sau suturi.
Si noi avem jucatori de viteza: Ochirosii,Szekely,Neaga,Dayro,Stancu.
Avem si pasatori fini:Plesan,Neaga,Dayro.
Deci se poate.
Totul e sa se vrea schimbarea asta.
Dar nu cred ca se vrea.
Pt ca stilul asta de joc e total opus celui italian.
E prea artistic, prea multe riscuri.
In faza de atac, ramai cu doar 2 fundasi in jumatatea ta.
Si daca nu esti atent adversarul te poate surprinde cu pase lungi pe centru sau pe margini.
Astept acum sa vina Marius sa ma ia iar la rost cu marginile terenului.
Mie nu imi place jocul pe flancuri.
Nu cred ca e potrivit pt Steaua.
Insistam prea mult pe centrari.
Inainte, asa era jocul lui dinam0.
straluceascu fugea si centra si dudu georgescu punea capul si iesea golgeter.
Steaua in schimb juca pe jos, in viteza.
Acum s-au schimbat vad ca treburile.
dinam0 joaca pe jos, in viteza, cu pase printre, pt 2 varfuri care stau tot timpul cu fata la poarta in timp ce noi ne obosim cu centrari.Pacat ca ne lipseste dudu georgescu.
SSK
Becalii deja face orice!
Mai ti minte: "acum Gigi, acum"?