Jucatori buni avem. Porblema e Lacatus. Sau oieru. Sau amandoi. Arthuro nu e pivot. Dayro, Neaga si Stancu nu sunt mijlocasi. Tiago si Plesan nu sunt mijlocasi defensivi. Lovin nu e fotbalist. Nimic nu ma poate convinge ca avem un lot excelent.
Zapata e ,alaturi de Coman si Lobont, unul dintre cei mai buni portari din tara. A gafat de 2 ori, dar i-am vazut valoarea sezonul trecut.
Radoi e de departe cel mai bun fundas din tara. Goian si Ghionea sunt si ei de nationala, peste ce au Dinamo, Rapid sau CFR. (doar Moti si Marius Constantin ar fi pe aproape). Rada e si el peste media campionatului.
Golanski cred ca e cel mai bun fundas dreapta din tara.
Emeghara printre cei mai buni fundasi stanga din tara. Nesu si Petre Marin sunt si ei peste media campionatului, desi nu solutii de CL.
Ov. Petre e cel mai bun inchizator din tara. In schimb Lovin e cel mai slab.
Plesan e unul dintre marile talente ale fotbalului nostru, dar nu e valorificat deloc si il mai chinuie si accidentarile.
Tiago nu a aratat prea multe deocamdata, dar nu e jucat pepostul lui. Sa avem rabdare. Pare si el peste media campionatului.
Nicolita e o enigma. In urma cu 3 ani juca exceptional, de atunci joaca exceptional de slab. Cred ca e o problema psihologica. Totusi (riscand sa imi atrag criticile si antipatia voastra), e peste media campionatului. Nu e tehnic, nu stie sa centreze sau sa dribleze. Dar alearga, pune presiune pe adversar, recupereaza etc. Nu e folosit cum trebuie. E o solutie ideala de final de meci cand ai de aparat un rezultat.
Ochirosii e un mare talent. Inca nu a ajuns la maturitatea necesara si mai are multe de invatat. Dar chiar si asa e printre cei mai buni mijlocasi stanga din tara. Daca nu joaca, nu va progresa.
Szekely e un jucator fantastic. De departe cel mai bun mijlocas dreapta din tara. Si fara indoiala merita sa fie titular in nationala pe acest post.
Neaga. Un supertalent, muncitor, serios si stelist adevarat. In ciuda acestor calitati, joaca deosebit de slab. Chiar si asa ar avea loc in orice echipa din Liga I. Daca revine la forma care l-a adus la Steaua (ca sa nu mai zic de forma de dinainte sa plece in Coreea), va fi un atacant de temut, capabil sa traga echipa dupa el. Trebuie insa lasat sa joace atacant si ajutat sa iasa din acest blocaj.
Dayro Moreno e una din vedetele campionatului nostru. Poate chiar cel mai bun jucator. Si asta in ciuda faptului ca nu joaca pe postul lui.
Vali Badea e un alt jucator talentat, dar complet iesit din forma. Imi aminteste de perioada post-valenciana a lui Cristea. Daca iese din blocaj, poate deveni un jucator important.
Bogdan Stancu e o alta mare speranta si un jucator foarte talentat. E o solutie pentru echipa, dar ca atacant, nu ca mijlocas.
Arthuro pare asa si-asa, dar sa nu uitam ca e de abia la al treilea joc oficial. Si nu e pivot, cum tot insista Lacatus sa il foloseasca.
Kapetanos pare cel mai slab atacant din lot, dar a jucat prea putin ca sa imi dau seama ce poate. Si el revine dupa o perioada nefasta, in care a fost chinuit de accidentari si a jucat foarte putin. Nu pare a fi o solutie momentan.
Acum il avem si pe Toja, despre care is convins ca e un jucator cel putin de nivelul lui Mendoza.
Nu vad unde e problema cu lotul.... Portar bun avem (Zapata), fundasi avem (Radoi, Goian, Ghionea, Rada, Emeghara, Golanski), mijlocasi avem (Petre, Plesan, Szekely, Toja, Ochirosii) si atacanti avem (Neaga, Dayro, Stancu, Arthuro). Poate ne lipsesc rezerve de calitate pe unele posturi, poate ar mai lipsi un mijlocas de creatie valoros, poate unii nu sunt jucatori de CL, DAR lotul este excelent pt Liga I. Peste ce au Dinamo, Timisoara sau CFR (doar ca ei au jucatori mai in forma si rezerve de nivelul titularilor). Doar pe Rapid ii vad cu un lot la fel de valoros si cu un antrenor si mai valoros.
Asadar... Unde e problema?