Propun sa nu mai transformati automat B.ecali in Ciobanul. Din punctul meu de vedere acest apelativ nu este unul potrivit in primul rand pentru ca un cioban (de fapt orice cioban) este mult mai sus cel putin din punct de vedere moral decat jigodia care ne conduce. De fapt acest apelativ nu mai are legatura cu jigodie decat prin faptul ca inca mai detine niste oi (din pacate si la propriu si la figurat). Nu putem spune insa ca aceasta este principala lui indeletnicire deci apelativul cioban nu i se potriveste nici din punct de vedere profesional. Daca vrem sa il jignim prin acest cuvant nu avem cum. Ciobanul este un om care practica una dintre cele mai vechi indeletniciri de pe teritoriul tarii noastre, o activitate care necesita multa truda fizica, te solicita si mental iar daca o practici cu raspundere te rasplateste pe masura. Putem spune ca este una dintre cele mai "sincere" meserii ce face parte dintr-un sistem vechi de-o varsta cu poporul nostru, departe de job-urile moderne si sistemele corupte (chiar si in mediul privat) de care acestea apartin.
Nu mi se pare asadar un apelativ negativ pentru jigodie, ba din contra. Prin faptul ca ii spunem Cioban cred ca aducem noi o jignire oamenilor care practica aceasta meserie.