@George am vazut pe un alt site care foloseste acelasi tip de forum, un buton de genul "Fast reply". Se poate adauga?
Da, normal ca se poate adauga, este un MOD pe care il instalezi pe forum:), cred ca este mai greu la asta, dar nu imposibil:D
@George am vazut pe un alt site care foloseste acelasi tip de forum, un buton de genul "Fast reply". Se poate adauga?
Da, normal ca se poate adauga, este un MOD pe care il instalezi pe forum:), cred ca este mai greu la asta, dar nu imposibil:D
"Fast reply" apare in topicul "Articole FCS"
derutant dar fascinant.
ma simt totusi un pic ciudat gandindu-ma ca cine viziteaza profilul meu (si se pare ca am deja un vizitator) vede scris acolo "nu are niciun prieten". am, am. si apropo, vrea cineva sa fie prietenul meu? (m-am hotarat sa nu mai folosesc lol, smiley-uri si alte chestii pentru a arata ca glumesc sau sunt ironic. asta pentru a starni mai multe reactii).
FAST REPLY IT IS ![]()
Intr-un mesaj am vrut sa inserez un link la o pagina de pe forum dar am primit eroarea:
THE FOLLOWING ERROR(S) WERE FOUND
You have entered a link to a website that the administrator does not allow links to
aveti grija, am prieteni in foruri inalte. (merci, George)
forever, vrei sa fii prietena mea?
fast replay-ul merge foarte bine. la fel si fast edit-ul.
Intr-un mesaj am vrut sa inserez un link la o pagina de pe forum dar am primit eroarea:
THE FOLLOWING ERROR(S) WERE FOUND
You have entered a link to a website that the administrator does not allow links to
poate era dintre linkurile pe care n-ai voie sa le pui. Cum ar fi site-uri create de unele ziare si care pretind si mint ca sunt site-uri ale suporterilor.
@George Stan
Era link la topicul dedicat lui Oli de pe forumul asta. Vroiam sa ii atrag atentia cuiva care a deschis un topic despre posibila plecare a lui Oli.
@axl23
Bineinteles! :-D
@George Stan
Si mi-e mi s-a intamplat acelasi lucru cu un link de pe acest site.
Acesta era mesajul la care am primit eroarea respectiva:
@cRiss4Steaua
Despre plecarea lui Oli ar fi bine sa discuti aici:
*
*am pus linkul de la topicul lui Oli
Ok am sa studiez problema. Acum nu am timp dar sper ca in seara asta sa ma prind si sa revin cu un raspuns.
Eu nu sunt incantat deloc de "facelift-ul" forumului...
nu e vorba de obisnuinta dar cel dinainte era oarecum mai ordonat, mai usor de gasit subiecte, erau evidentiate mai bine...
mda, asta e problema ala avea putine butoane, comenzi, asta e mult mai complex si zic eu, mai ordonat, mai frumos, tinand cont ca este platit:)
Sper sa va obisnuiti cu timpul.
Propuneri:
- de schimbat neaparat oribilitatea "Membrii" din jostul paginii care apare asa:
Singular nearticulat: "membru". Plural nearticulat: "membri". Plural cu articol hotarit (determinativ): "membrii". Alaturi de un numeral nu poate sta decat forma de plural nearticulata, "membri". Nu exista situatii in care sa se scrie "10 membrii"; se poate spune "5 dintre membrii grupului", dar "cei 10 membri ai grupului" in caz ca se doreste o determinare suplimentara (functia respectiva este indeplinita de "cei" iar nu de articolul determinativ enclitic "-i").
- "Topic" este un cuvant ce are un sens cu totul diferit in limba romana fata de intentia administratorilor acestui server (se refera la ordinea cuvintelor). Se poate folosi cu succes "Subiect" sau "Tema (de discutie)". Reamintesc ca adoptarea unui neologism este justificata doar daca in limba proprie nu exista un termen echivalent neologismului respectiv. Nu este cazul.
@mdionis
mda, e deranjant, dar nu cred sa fie vina fcsteaua.ro, cred ca asa au primit formatul asta nou. standard adica. in fine, cred ca se pot face modificarile respective.
ar fi frumos totusi daca s-ar putea observa de pe prima pagina a forumului in ce categorii de discutii s-au postat lucruri noi, adica faza cu dreapta sus, se vede in ce articol s-a postat ultima oara si cine, e enervanta, urmaresc destul de greu discutiile si trebuie sa retin unde am postat ultima oara ca sa ajung din nou acolo.
ce bine ca folosesc varianta in engleza... ![]()
nu trebuie sa ne suparam pe nimeni, traducerea a fost facuta de cei care au creat softul pentru forum sau de niste colaboratori... am mari indoieli ca erau profesori de romana.
@axl23
urmarirea posturilor proprii poti sa o faci din Profilul tau... daca apesi pe numele tau in stinga sus (Logged in as: axl23 ( Log Out ) - ceva de genul asta) si apoi alegi Posts din My Content (Postari din Continutul Meu, daca ai interfata in romana) ... o sa gasesti acolo ultimele 5 postari.
ce bine ca folosesc varianta in engleza...
nu trebuie sa ne suparam pe nimeni, traducerea a fost facuta de cei care au creat softul pentru forum sau de niste colaboratori... am mari indoieli ca erau profesori de romana.
Probabil, insa asta nu scuza greseala evidenta de gramatica. Nu ma face cu nimic fericit sa constat ca in paginile web ale unui forum presupus respectabil isi fac loc astfel de aberatii de limba. Pe de alta parte, sunt convins ca greselile se pot remedia usor: orice informatie despre termenii tradusi se gaseste intr-un fisier de configurare sau "internationalizare". Nu cred ca software-ul contine textele romanesti exclusiv in vreun *.exe sau *.dll greu de modificat. In definitiv este vorba de niste fisiere html banale, ale caror modele preexistente ("templates") se pot edita cu orice editor de text.
Mda, nici pe mine nu ma face fericit sa aud agramaticalitati din gura ministrului educatiei sau din gura unor ziaristi.
Hai totusi sa nu dramatizam situatia, fac si baietii ce pot, in timpul liber. Pe de alta parte asta este si rostul unor rubrici ca asta unde userii pot semnala greselile si sugera imbunatatiri, nu poate nimeni sa observe tot, mai ales cind vorbim de un forum destul de complex. Sa nu o dam in minie proletara ca nu e cazu' ![]()
De ce nu mai am cate posturi aveam inainte?
De ce nu mai am cate posturi aveam inainte?
Cu scuzele de rigoare, ai fost o victima a conversiei de la phpbb la ipb. ![]()
Mai bine zis, una din victimele, ca am vazut c aau fost mai multi:)
Propuneri:
- de schimbat neaparat oribilitatea "Membrii" din jostul paginii care apare asa:
21 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (11 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)10Membrii:mdionis, Rossoblu, Chaos, thewayiam85, Cazorla, Steaua rosie, undeva, Danutss1, cmc_steaua, forever_STEAUA
Singular nearticulat: "membru". Plural nearticulat: "membri". Plural cu articol hotarit (determinativ): "membrii". Alaturi de un numeral nu poate sta decat forma de plural nearticulata, "membri". Nu exista situatii in care sa se scrie "10 membrii"; se poate spune "5 dintre membrii grupului", dar "cei 10 membri ai grupului" in caz ca se doreste o determinare suplimentara (functia respectiva este indeplinita de "cei" iar nu de articolul determinativ enclitic "-i").
- "Topic" este un cuvant ce are un sens cu totul diferit in limba romana fata de intentia administratorilor acestui server (se refera la ordinea cuvintelor). Se poate folosi cu succes "Subiect" sau "Tema (de discutie)". Reamintesc ca adoptarea unui neologism este justificata doar daca in limba proprie nu exista un termen echivalent neologismului respectiv. Nu este cazul.
O sa incerc asap sa modific setarile legate de limba. Asa cum cineva spunea mai sus, este intradevar un fisier de configurare pentru asta, si poate fi modificat cu un simplu editor text. Insa e o operatiune care necesita ceva timp pentru ca in acel fisier de configurare apar acesti termeni (membri, mebrii etc) de multe ori de de obicei scosi din context, existand cazuri cand nu iti poti da seama daca e vorba de plural sau plural articulat.
desi la inceput mi s-a parut odios acum m-am indragostit de forumul asta nou. si mai ales de butoanele "vizualizati ultimele postari" si "fast reply". probabil de asta am fost asa activ in ultimele zile. asta si pentru ca sunt in concediu medical.
in fine, problema e urmatoarea: cand apas, mai nou, pe "vizualizati ultimele postari" imi apare chestia asta:
Mesaj al Forumului
Ne pare rau, dar a intervenit o eroare. Daca nu sunteti sigur cum sa utilizati o functie, sau nu stiti de ce ati primit acest mesaj de eroare, incercati sa cautati mai multe informatii in fisierele de ajutor.
Eroarea aparuta a fost:
Ne pare rau, dar nu am gasit nimic corespunzator pentru afisare. Incercati din nou si alegeti criteriul corespunzator pentru cautare. Daca ati incercat sa gasiti ultimele subiecte noi de la ultima dumneavoastra vizita, este posibil ca acestea sa nu existe.
e de la ei?
aa, si va anunt cu mandrie ca am -(minus) 9 mesaje personale noi.
MAI nou, problema cu "vizualizeaza ultimele postari" se pare ca s-a rezolvat de la sine, ba chiar acum arata NUMAI postarile noi si nevizualizate, lucru pe care nu-l facea inainte. ceea ce nu poate decat sa ma bucure.
desi la inceput mi s-a parut odios acum m-am indragostit de forumul asta nou. si mai ales de butoanele "vizualizati ultimele postari" si "fast reply". probabil de asta am fost asa activ in ultimele zile. asta si pentru ca sunt in concediu medical.in fine, problema e urmatoarea: cand apas, mai nou, pe "vizualizati ultimele postari" imi apare chestia asta:
Mesaj al Forumului
Ne pare rau, dar a intervenit o eroare. Daca nu sunteti sigur cum sa utilizati o functie, sau nu stiti de ce ati primit acest mesaj de eroare, incercati sa cautati mai multe informatii in fisierele de ajutor.
Eroarea aparuta a fost:
Ne pare rau, dar nu am gasit nimic corespunzator pentru afisare. Incercati din nou si alegeti criteriul corespunzator pentru cautare. Daca ati incercat sa gasiti ultimele subiecte noi de la ultima dumneavoastra vizita, este posibil ca acestea sa nu existe.
e de la ei?
aa, si va anunt cu mandrie ca am -(minus) 9 mesaje personale noi.
MAI nou, problema cu "vizualizeaza ultimele postari" se pare ca s-a rezolvat de la sine, ba chiar acum arata NUMAI postarile noi si nevizualizate, lucru pe care nu-l facea inainte. ceea ce nu poate decat sa ma bucure.
NU am reusit sa reproduc eroarea de care care zici cu ultimele postari, e posibil sa fie din cauza scriptului prin care introducem in forum articolele din site. Probabil nu completam niste date necesare acestui search for last posts. Problema se rezolva dupa un interval x deoarece din timp in timp forumul isi face automat un reorder regroup and stuff.
Partea cu -x mesaje private e o reminiscenta a vechiului phpbb si a sistemului lui de conotizare a privbatelor. Si eu am patit-o. Sa vad ce pot face. Am sa postez peste cateva minute dupa ce dau un recount private messages, parca exista asta.
Ok, in legatura cu contorul negativ, se pare ca e un mic bug in ipb despre care poti citi aici http://forums.invisionpower.com/index.php?...mp;bug_cat_id=1
Am pus facut modificarile care se spun acolo, sper ca acum sa fie ok.