"Prioritatea Cociş
Eduard Apostol, Răzvan Rotaru
Gigi Becali ţine neapărat să-l aducă pe internaţional în Ghencea, însă jucătorul ar vrea un salariu de 300.000 de dolari
Ţinta numărul unu pentru Steaua în acest moment este Răzvan Cociş, mijlocaşul de 23 de ani al lui Şerif Tiraspol. "Moldovenii aşteaptă discuţiile cu Steaua. L-am anunţat şi pe fotbalist de ofertele pe care le are şi urmează să le analizeze", a anunţat ieri impresarul jucătorului, Tiberiu Petriş. Oficialii lui Şerif au acordat un termen-limită românilor: "Pînă luni, cel tîrziu marţi, vrem o ofertă clară!". Gigi Becali ar fi dispus să achite celor de la Tiraspol două milioane de dolari ca să-l achiziţioneze pe Cociş. "Îl vreau şi ştiu cum să fac ca să accepte", a spus ieri patronul roş-albaştrilor. Becali i-ar oferi jucătorului un contract de 150.000 de dolari, dublu faţă de cît are la Şerif. Aici apar probleme întrucît fotbalistul ar dori un salariu de 300.000 de dolari. "Lokomotiv Moscova sau Dinamo Kiev atît îmi oferă", a motivat Cociş apropiaţilor.
A refuzat Dinamo
În luna ianuarie a anului 2004, "cîinii" au presat pentru aducerea lui Cociş de la "U" Cluj. Venit din Franţa, unde a fost testat de Ladislau Boloni la Rennes, fotbalistul a fost aşteptat la aeroport de directorul sportiv al dinamoviştilor, Constantin Dănilescu, şi dus să discute cu Nicolae Badea şi Cornel Dinu. Roş-albii erau dispuşi să achite 100.000 de dolari clujenilor, iar jucătorului îi ofereau un contract de 25.000 de dolari. "Domnul Dănilescu m-a luat de la aeroport şi am crezut că mă duce la gară, să iau trenul spre Cluj. Am ajuns la nişte birouri, iar eu n-am fost de acord să vin la Dinamo. Nu vreau sub nici o formă la această echipă, mi-ar conveni să merg la Rennes", a spus Cociş la acea vreme. "
Sursa: GSP
Baiatul a refuzat pe Dinamo deci are un punct in plus. Sper sa fie adus la Steaua. Daca altii transfera mult si prost, macar noi sa reusim un transfer cu adevarat bun.
Cocis, Cristocea si grecul Sifakis ar reprezenta o lista de transferuri destul de reusita in opinia mea.