Indolenta crasa,nesimtire maxima
Aceste doua epitete au caracterizat prestatia majoritatii jucatorilor nostri in meciul de aseara.Sau as putea spune,aseara am avut o echipa formata din Radoi,Ghionea,Nesu,Zapata si restul.Da,pentru ca aseara numai cei patru au dat dovada ca sunt fotbalisti adevarati si simt spiritul STELIST.Ceilalti,adica restul o adunatura de miutari care s-au agitat in teren precum gastele, fara un orizont precis,fara vlaga,plictisiti si suparati parca pe faptul ca trebuie sa indure vicisitudinile vremii doar in tricou si chiloti.Aseara,acesti restul ne-au demonstrat ca pentru ei conceptul GLORIE nu exista.Sunt prea mici pentru a intelege ce inseamna si insignifianti in raport cu ea.De fapt,acesti restul au mentalitatea pariorilor amatori.Nici macar a celor profesionisti.Asa cum un parior amator se decide sa parieze o suma mica in speranta unui castig mare,tot asa si ei au vrut sa castige o suma imensa(recte 200000 euro) cu un efort minim.In ambele cazuri sansele de reusita sunt extrem de mici si asta s-a vazut aseara.Cum altfel decat indolenta ar putea fii caracterizata prestatia lor de aseara daca,la un meci de o asemenea importanta s-au prezentat mai jalnici decat la miutele de la sfarsitul antrenamentelor,apatici,plictisiti,obositi,asteptand sa treaca timpul si apoi sa o zbugheasca la dus si sa plece cat mai repede spre locuri mult mai interesante si mai atragatoare pentru ei:un cazinou,un bar de noapte,o discoteca(locuri unde ,,fotbalisti"ca ei se simt mult mai in largul lor decat pe terenul de fotbal).Cum altfel decat indolenta poate fii executia lui Dica din prima repriza cand,desi avea in partea stanga jumatate de poarta libera alege sa suteze exact in partea opusa desi era previzibil ca sutul ii va fii blocat de aparator.Priviti faza si observati atitudinea lui din timpul sutului.Cata aroganta,cat aer de superioritate,vai,de-abia daca se mai suporta de ce mare fotbalist este el! Banelul(pe care trebuie sa-l antrenam pentru d-nul Piti in vederea lui Euro) s-a agitat ca un ,,c.. intr-o galeata"(vorba lui soacra-mea) nefiind niciodata unde trebuia sa fie si permanent acolo unde nu-i era locul.In rarele momente cand s-a intalnit cu mingea a facut ce stie el mai bine si anume ,,s-o dea in balarii".Cei doi siamezi inchizatori,Ovidelul si Lovinelul au topait tot meciul ca niste cocostarci culminand cu faza in care l-au faultat pe Izvoranu si apoi erau sa se ,,dea"cap-in-cap.Rica a ,,misunat si el pe-acolo incercand sa mimeze cate ceva dar nu ni-a iesit nimic.Despre Dica....De cand i s-a promis ca i se va gasi o echipa pe undeva pe afara,sta cu bagajele facute cu gandul mai mult la biletul de avion decat la meciurile Stelei! Pepe si Mendosa au prins ,,smecheria"de a ,,nu-si rupe oasele"mai mult decat trebuie.Badea cred ca a prins gustul bancii de rezerve si de aici si atitudinea lui cand intra in teren:face putina agitatie si atat.
Cum altfel decat nesimtire se poate traduce atitudinea acestor restul fata de suporteri,fata de culorile clubului,fata de antrenor si chiar fata de jjjj?
Asa inteleg ei sa rasplateasca pe toti cei care meci de meci vin pe stadion indiferent de vreme,indiferent de situatie materiala(stiu cazuri cand oamenii au dat ulrimul ban din casa pe un bilet la meciul Stelei),ragusesc incurajandu-i 90 min.,se bat cu fortele de ordine,iau bataie pe strada si trebuie sa indure fel si fel de sicane?
Am vazut ca multi contesta priceperea lui Lacatus.Credeti ca el le-a indicat sa joace asa? El le-a recomandat sa greseasca doua pase din trei?Sa nu-si respecte sarcinile de joc? Sa suteze la poarta in halul cum au facut-o ei?
Credeti ca jjjj le-a ordonat sa faca figuratie pe teren? Credeti ca el nu vrea sa castige primul loc? Credeti ca el n-ar fii vrut sa le faca in ciuda borcelului,turcului si celorlalti din haita?
Cu parere de rau trebuie sa remarc ca aseara s-au intalnit doua echipe ai caror jucatori au fost animati de sentimente deosebite:Dinamo ai caror jucatori au fost patrunsi de dragostea pentru clubul lor si Steaua lui Radoi,Ghionea,Nesu,Zapata+restul.
Inaintea meciului scriam pe un topic ca ni se pregateste ceva.Cu toate ,,pregatirile":suspendarile lui Goian si Golanski,acuzatiile unor ,,importanti"cum ca Steaua ar fii beneficiat de greseli de arbitraj,delegarea lui Tudor care nu a fost deloc intamplatoare...Ei bine,cu toate aceste ,,pregatiri"Dinamo nu a reusit sa ne invinga.
Ne-am invins singuri!
De aici si supararea lui Radoi!
Si umilinta noastra!
Restul a invins Steaua!
Restul a facut ca cei frustrati sa triumfe si sa ne rada in nas!
Indemn pentru Restul: PENTRU Steaua NICIUN SACRIFICIU NU ESTE PREA MARE!