FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

In momente grele se formeaza caractere

«1678»
MoWeed06.05.2008 11:29

Victor ti-ai dat seama ca ai spus o tampenie cu bugetul tau fantastic si ai trecut la urmatoarele baliverne?

Mendoza e pozitionat aiurea. I-auzi!! De acord, dar cine sa joace in locul lui? Ilustrul tau Jiji i-a facut o echipa rupta lui Lacatus cu multi atacanti si multi fundasi. Dar la mijloc e jale!!Singurul mijlocas lateral de meserie e Banel, care a fost praf tot returul. Dica, Neaga, Mendoza, Dayro, Surdu sunt atacanti

victor06.05.2008 11:36
ia sa facem un mic calcul anual:

- drepturi UEFA-CL = app. 12 mlnE

- sponsori principali + secundari = 3.1 mlnE

- venituri reclame pe stadion = 1 mln.E

- incasari drepturi de televiziune pentru locul I = 2 mlnE

- incasari din vanzare bilete = 2 mlnE

- incasari din vanzare directa materiale promotionale = 1mlnE

- contributie patron = 3 mlnE

TOTAL (anual): app. 24 mln.E

(si asta fara sa mai pun la socoteala contributiile din eventualele vanzari de jucatori)

ia sa mai facem inca un MIC calcul

transferuri in vara - 5 milioane euro

transferuri in iarna - 3 milioane eoro

salarii - 1,5 milioane

cheltuieli - 2 milioane (cu foarte multa indulgenta)

total - 11,5 milioane euro

24 - 11,5 = 12,5 milioane euro OOOOOOPS!!

Acum putem vorbi si de sezonul precedent, cand cheltuielile au fost mult mai mici, iar incasarile au fost mai mari.

OOOOPS!

Imi mentin parerea despre tine.

Bafta!

nu stii nimic: transferurile in vara au sarit de 8.5 mln.E (si aici principalul artizan a fost regele, cu magnificii rada 850mii, zaharia 500mii, surdu 800mii).

in plus pentru cultura ta generala, indirectele pare ca au sarit de 2 bucati! iar numai primele pregatite pentru castigarea campionatului ajungeau la 3mln (bani care erau deja pregatiti, caci jucatorii nu prea au rabdare)!

iar contributia din CL vin mereu la sfarsitul sezonului competitional!

dar ce stiu unii dintre voi despre finante-banci? multi isi inchipuie ca banii cresc in copaci si, din cand in cand, mai trimite gigilet pe cineva cu-n sac sa-i culeaga!

oricum cert si indubitabil este ca maestrul Lacatus a transferat duminica seara cam 15 mlnE direct din contul lui Steaua in contul CFR! exceptionala performanta! si unica prostie!

Marius06.05.2008 11:41

treaba cu 8,5 mil sa i-o spui lu' Mutu'! presupunand prin absurd ca asa este, raman 9 milioane "in aer"

"PRIMELE" acordate rivalelor nu intra in bugetul niciunui club... fabulezi victore...

P.S. eu stiam ca banii din Liga vin in iarna, dupa ce parasesti grupele... dar ce stiu io'...

SSK06.05.2008 11:41

Argumentul ca am pierdut titlul cu niste "desculti" e fals: din moment ce suntem Steaua, era clar ca cu oricine ne-am impiedica acela va fi un "descult". Dupa regula asta, si noi suntem niste "desculti" ca ne-a batut U Cluj si am facut egal cu Pandurii acasa. Deci nu tine.

Iar la problema dezvoltarii sanatoase nu raspunzi, ci lovesti in Lacatus. Preferi sa-i acorzi circumstante lui Becali, care e clar ca "manageriaza" Steaua neprofesionist si dupa ureche, probabil fiindca esti un adept al principiului "cine plateste, f***". Cum zicea si Moweed, arata-ne tu care sunt cei 4 mijlocasi cu care Steaua trebuia sa defileze prin campionat. Gaseste-i tu, profesionistule! Si pune-i la bataie cu Trica (jeg, dar stie fotbal), Cadu, Culio, Leao, Dani.

Hai, te tine?

MoWeed06.05.2008 11:44

@Victor

Pe surdu l-a adus idolul tau din pipera, rada a fost cel mai bun stelist in retur, zaharia era mai bun ca Vali Badea de exemplu dar a fost dat afara pentru ca nu-i placea lui Jiji de fata lui.

Indirectele au sarit de 2 milioane. Pai mai bine Jiji decat sa dea 2 milioane Mioveniului, Pandurilor si mai stiu eu cui punea banii aia si lua un mijlocas la inchidere care sa nu se uite la mingie ca ciobanul la nava spatiala.

Iar nu stii! Contributia celor de la UEFA vine la sfarsitul sezonului, restul(incasari pe bilete, televizare, publicitate, etc) intra imediat in visteria clubului, neavand nici o treaba cu UEFA.

Parca ai fi un tonomat stricat: Laca a pierdut 15 milioane, dar cand trebuie sa justifici o asemenea prostie nu prea mai ai argumente. Laca nu a pierdut nimic, de vreme ce vom fi in turul 3 preliminar. Daca va fi eliminat, abia atunci vei putea zice ca a pierdut bani, si in nici un caz 15 milioane

victor06.05.2008 11:51
@Victor

12 milioane pe drepturi?=)) ia mai gandeste-te maestre. Anul trecut nu am avut 12 milioane cu tot cu biletele, televizarea ,materiale promotionale si bani de la UEFA.

Sponsorii oricum dau bani, deci nu poate fi considerata pierdere\

Diferenta intre primul si al 2-lea loc la drepturi de televizare este mica.

Materiale promotionale de 1 milion de euro o vinde Steaua in 5 ani ca in unul sunt mici sanse. La CL reclamele de pe stadion sunt reclamele lor daca nu ma insel, asa ca bani de acolo nu ne vin. Cat despre reclamele din campionat, alea oricum vor fi si daca suntem pe primul loc si daca suntem pe al 2-lea

Concluzia: Habar nu ai despre ce vorbesti, dar mizezi in continuare pe aceste prostii pentru a nu ne da dreptate si datorita faptului ca ti s-a pus pata la Lacatus cred....

nu te mai contrazice cu mine in genul asta de probleme, caci nu esti pregatit! si nu iti spun asta ca sa te jignesc sau peiorativ! intamplator eu cu asta ma ocup, asa ca n-am chef sa explic abc-ul la marketing-finante si nici sa port dezbateri tampe. retii ce iti spun, sau asta e!

anul trecut am luat de la UEFA 9.8mln prima transa si inca 1,78 mln. la redistribuire. anul asta am facut mai putine puncte, dar incasarile generale ale UCL cresc progresiv, asa ca probabil tot cam o suma similara ne-ar reveni!

sponsorii conditioneaza sumele varsate de prezenta in UCL. daca aceasta prezenta este repetata, si sumele pe care le varsa cresc progresiv (cam cu 20-25% anual). in plus pentru a III participare consecutiva, CITI se angajase sa suplimenteze bugetul cu 600miiE. in caz ne necalificare in UCL Steaua pierde automat peste 1mlnE de la sponsorii principali!? deci sa va intre in cap ca banii sponsorilor nu vin oricum!

reclamele din timpul jocului la care faceam referire sunt cele din campionat. contractul semnat sare cu putin de 1mlnE pentru sezonul actual.

media vanzarilor in acest an la materiale promotionale se invarte cam la 3000-3200 E / saptamana. cum in lunile de vara veniturile sunt ceva mai scazute, probabil ca se va incasa cam 1 mlnE (+/-)per total!

MoWeed06.05.2008 11:55

Anul trecut am luat banii aia in total din CL: UEFA, televizare, sponsori, etc... Asa ca draga expert in marketing nu ai dreptate.

Nu oi sti eu marketing. Banii din campionat nu i-am pierdut, mumai cei din CL. Si nu erau nici pe departe 15 milioane. Asta poate daca am trece de grupe

Marius06.05.2008 11:56

perfect de acord Victor, dar raman cele 9 milioane "in ceata"... cu banii ce se intampla?

JDERUL06.05.2008 11:56

Cred ca discutiile din partea a doua a acestui topic il fac sa devieze spre ,,IN MOMENTE GRELE SE DEZVALUIE CARACTERE" sau ,,CUM NE DAM ARAMA PE FATA"

victor06.05.2008 11:58
Argumentul ca am pierdut titlul cu niste "desculti" e fals: din moment ce suntem Steaua, era clar ca cu oricine ne-am impiedica acela va fi un "descult". Dupa regula asta, si noi suntem niste "desculti" ca ne-a batut U Cluj si am facut egal cu Pandurii acasa. Deci nu tine.

Iar la problema dezvoltarii sanatoase nu raspunzi, ci lovesti in Lacatus. Preferi sa-i acorzi circumstante lui Becali, care e clar ca "manageriaza" Steaua neprofesionist si dupa ureche, probabil fiindca esti un adept al principiului "cine plateste, f***". Cum zicea si Moweed, arata-ne tu care sunt cei 4 mijlocasi cu care Steaua trebuia sa defileze prin campionat. Gaseste-i tu, profesionistule! Si pune-i la bataie cu Trica (jeg, dar stie fotbal), Cadu, Culio, Leao, Dani.

Hai, te tine?

nu mai incerca sa intri in dialog cu mine, caci nu ma interesezi! dupa mesajele private golanesti pe care mi le-ai trimis, imi pare culmea tupeului ca acum sa mai cauti prilej de polemica!

ti-am mai spus: UITA-MA si nu imi mai pomeni atat numele! provenim din doua universuri diferite si in afara de scuze nu astept nimic de la dumneata! intai sa inveti ce inseamna bunele maniere, apoi sa vorbesti despre fotbal!

este ultima oara cand iti mai raspund! nu ma mai plictisi, te rog!

DanStan06.05.2008 13:13

1. In concluzie, dragi stelisti, acum STIM din surse sigure ca Steaua NU va trece de turul 3 preliminar al Champions League. Altfel nu s-ar fi facut afirmatia ca Steaua 'a 'pierdut 15 milioane pe mana lui Lacatus'.

2. Cu aceasta ocazie am aflat si ca o mare parte din sumele pe care Steaua le-a cheltuit in ultima perioada nu proveneau din buzunarele marelui nostru binefacator ci din incasari datorate exclusiv performantelor obtinute de echipa. Deci binefacatorul nu are nici in drept sa afirme 'eu il cumpar pe x' sau 'eu am sa dau X milioane ca sa-l aduc pe y'. De ce ? Pentru ca achizitiile nu-s din banii lui !

3. O informatie interesanta este legata de faptul ca onor conducerea Stelei a acceptat ca echipa sa fie condusa de un antrenor submediocru si incompetent. Caz in care acel antrenor submediocru si incompetent nu poate fi tras la raspundere pentru nereusitele sale intrucat adevaratii vinovati sunt cei ce l-au numit in acel post fara o minima verificare anterioara a capacitatii sale de a conduce o echipa de talia Stelei. Ar fi poate util daca am afla de ce nu s-a optat pentru aducerea unui antrenor a carui experienta si competenta sa GARANTEZE obtinerea unor rezultate.

victor06.05.2008 13:30
1. In concluzie, dragi stelisti, acum STIM din surse sigure ca Steaua NU va trece de turul 3 preliminar al Champions League. Altfel nu s-ar fi facut afirmatia ca Steaua 'a 'pierdut 15 milioane pe mana lui Lacatus'.

2. Cu aceasta ocazie am aflat si ca o mare parte din sumele pe care Steaua le-a cheltuit in ultima perioada nu proveneau din buzunarele marelui nostru binefacator ci din incasari datorate exclusiv performantelor obtinute de echipa. Deci binefacatorul nu are nici in drept sa afirme 'eu il cumpar pe x' sau 'eu am sa dau X milioane ca sa-l aduc pe y'. De ce ? Pentru ca achizitiile nu-s din banii lui !

3. O informatie interesanta este legata de faptul ca onor conducerea Stelei a acceptat ca echipa sa fie condusa de un antrenor submediocru si incompetent. Caz in care acel antrenor submediocru si incompetent nu poate fi tras la raspundere pentru nereusitele sale intrucat adevaratii vinovati sunt cei ce l-au numit in acel post fara o minima verificare anterioara a capacitatii sale de a conduce o echipa de talia Stelei. Ar fi poate util daca am afla de ce nu s-a optat pentru aducerea unui antrenor a carui experienta si competenta sa GARANTEZE obtinerea unor rezultate.

(1) in situatia actuala (antrenor + lot), cand deja o echipa romaneasca este calificata in UCL, accederea in grupe este mai mult decat dificila! UEFA nu e chiar o organizatie de binefacere! Becali trebuie sa cheltuie foarte mult, din buzunarul propriu, si sa umble la banca tehnica?! chiar si asa nu exista nici un fel de garantie. sansele ca doua echipe romanesti sa fie in grupe sunt sub 50%, indiferent de cat se va cheltui! parerea mea! e greu de spus acum ce decizie se va lua! oricum toata lumea este acum extrem de dezamagita.

(2) aici gresesti. fiind unic patron si actionar, si respectivele sume incasate de Steaua sunt tot ale lui Gigi. e dreptul lui sa incaseze, asa cum are obligatia sa cheltuie! asta e situatia de fapt, fie ca le place unora sau nu. ca s-a ajuns aici, ca bugetul sa fie in principal construit pe sumele atrase dovedeste un management corect. in general, cred eu ca Becali este dispus in aceste momente sa suplimenteze bugetul atras cu sume din buzunarul propriu de max. 3 pana la 5 mln. e mult sau putin, asta e! oricum sunt bani dati, si NU luati!

(3) subscriu! aducerea pe banca Stelei atat a lui Hagi cat si a lui Lacatus, antrenori fara experienta, a fost o eroare impardonabila si Gigi trebuie sa si-o asume. probabil ca nu a mai dorit sa intre in contre cu peluzele, asa ca a ales o varianta facila. un conducator adevarat insa trebuie sa ia deciziile care TREBUIE, fara teama ca si-ar pierde din popularitate! l-a demis pe Hagi dar apoi s-a temut sa duca miscarea pana la cap (sau nu a putut?)! asta e! sa-l vedem acum daca va avea curajul sa taie in carne vie!?

MoWeed06.05.2008 13:43

@Victor

1.Sunt de acord cu tine ca probabil UEFA va incerca sa faca in asa fel incat sa avem un adversar greu in turul 3, la fel ca la sfertul cupei UEFA cu frustratii de sub pod. Dar cel mai bun adversar in turul 3 ar putea fi Atletico Madrid sau Galatasaray, nicidecum vreo forta a Europei(Atletico Madrid are lot bun, insa jocul este inconstant, dovada si eliminarea prematura din Cupa UEFA de anul asta)

2.Aici nu te mai inteleg. Atata il laudai pe Becali ca baga el multi bani, el razboinicul. Daca calculul tau ar fi adevarat ar ramane 9 milioane de euro, cum bine zice Marius pe care incaseaza Jiji. Deci el nu baga bani ci castiga bani din Steaua....pentru ca nu vad cei 9 milioane de euro de anul trecut(in care am jucat in aceeasi comptetitie) investiti in jucatori. Aia cu 8 milioane si ceva de euro cheltuiti vara trecuta pe transferuri sa i-o spui lu Mutu...

Oricum raman la parerea ca calculele tale sunt gresite, indiferent cat de avizat esti sa le faci(mai ales intr-o tara unde seful Directiei Financiare nu stie sa calculeze un TVA amarat)

3. Un conducator adevarat i-ar fi pus antrenorului la dispozitie un lot competitiv si echilibrat, nu ar fi insistat sa joace Banel ca sa-si ia varu-su comision mai mare din vanzarea lui la vara. Demiterea lui Hagi nu a fost facuta din considerente sportive(chiar Hagi incerca sa ii faca sa joace in viteza dar daca Lovin sau Banel nu-s in stare sa faca o preluare ce vina avea el?)ci din faptul ca a refuzat sa faca echipa cum a vrut ciobanul. Prin deminterea lui Hagi a vrut sa demonstreze ca el este seful si ca face ce vrea, altfel nu inteleg cum naiba la prima infrangere a inceput sa tipe ca de ce nu a jucat Radoi fundas ca de ce a jucat rada, etc...

Asa ca noi nu avem un conducator adevarat, ci un circar...De aceea ne uraste toata lumea acum

DanStan06.05.2008 19:53

Deci dupa o semifinala de Cupa UEFA si doua calificari consecutive in CL noi inca mai depindem de o noua calificare in CL. In caz contrar vom deveni (citez) "o echipa mica cu-n buget mic, de pana in 10 mln". Curios e faptul ca Steaua a incasat vreo 35-40 de milioane in ultimii 3 ani iar seful al mare se lauda si cand merge la closet cu faptul ca 'baga bani la Steaua'. Cu toate astea o simpla neparticipare in grupele CL ne va transforma - financiar vorbind - in egalii potailor sau ai porumbeilor. Foarte interesant.

Discutabil e si faptul ca se pune in discutie 'pierderea suprematiei interne' cauzata de eventualele pierderi financiare. Nu pot sa nu reamintesc faptul ca in editia trecuta de campionat ne-am clasat pe locul 2 la o distanta totusi apreciabila de prima clasata iar in aceasta editie avem - din pacate - mari sanse sa ratam titlul. Nu mai vorbesc de faptul ca in ultimii ani Steaua practic a facut figuratie in Cupa Romaniei si ca acum 2 ani am beneficiat de o incredibila serie negativa a potailor in retur, fapt ce ne-a permis sa castigam titlul la limita. Deci o echipa ce detine suprematia interna (inclusiv dpdv financiar) a castigat in 3 ani in un titlu chinuit de campioana si zero cupe ale Romaniei. Mai mult, aceeasi echipa a practicat in general un fotbal defensiv si nespectaculos specific mai degraba echipelor mici. Ma intreb cam cate sute de milioane de euro ne-ar fi necesare pentru a castiga (de exemplu) de doua ori consecutiv cupa si campionatul, eventual practicand si un joc spectaculos si ofensiv (daca nu in competiile europene macar in amarata asta de Liga 1 romaneasca). In tot acest timp lotul Stelei a fost insuficient echilibrat atat numeric cat si valoric, multe transferuri au fast facute dupa ureche, unii jucatori seriosi si muncitori au fost marginalizati iar altii iesiti din forma, multumiti financiar sau chiar lipsiti de valoarea necesara au fost tinuti in brate si impinsi in prima echipa. Antrenorii au fost supusi unor presiuni imense dar nu din motive strict sportive ci mai degraba din ambitia personala a patronului, ajungandu-se deseori la subminarea pozitiei antrenorului atat in vestiar cat si in exterior prin afirmatii ce sugerau ca atat echipa cat si tactica de joc sunt stabilite 'la nivel inalt'.

In aceste conditii efectiv ma surprinde faptul ca se solicita plecarea unui antrenor caruia i s-a solicitat in primul rand sa fie marioneta patronului.

De asemenea ma uimesc performantele echipei in conditiile in care tactica e stabilita de un neprofesionist asistat de doi antrenori asa zis mediocri si in conditiile in care jucatorii sunt perfect constienti de faptul ca locul in prima echipa depinde nu atat de forma de moment si de calitatile personale cat de abilitatea de a nu cadea in dizgratia conducerii.

SSK06.05.2008 20:59

DanStan, n-ai priceput nimic.

Steaua este unde este si risca sa ajunga mai jos din cauza lui Hagi, Lacatus, MM Stoica si a suporterilor care mor de grija lui Becali.

victor07.05.2008 13:23

@MoWeed

mersi pentru. mesaj! as vrea sa-l comentez putin si sa-ti raspund, dar sunt oarecum prins acum! promit sa revin!

precum vezi putem dialoga si pe fond nu doar prin lozinci! revin!

DanStan, n-ai priceput nimic.

Steaua este unde este si risca sa ajunga mai jos din cauza lui Hagi, Lacatus, MM Stoica si a suporterilor care mor de grija lui Becali.

doresc sa fac public o rectificare: am avut un dialog verbal mai contondent cu SSK pe unul din topic-uri, acuzandu-l de limbaj golanesc in mesajele private. a fost o confuzie din partea mea pe care mi-o asum public. nu am primit de la ssk "golanii" pe privat!

pentru danstan: nu e problema ca am pierdut mln. din UCL (sau ca le putem pierde), marea problema este ca am transferat respectivele mln. (vreo 15) direct in contul unei adversare directe! PE CARE ASTFEL AM INTARIT-O NEPERMIS! in campionatul urmator (ultimul cu locul I direct in Liga), Steaua o sa se dea de ceasul mortii prin preliminarii, in timp ce CFR va sta cu sula in sus pana la 20 sept.?! si va avea si teschereaua plina sa se intareasca si sa faca aranjamente! ASTA E MAREA REALIZARE A micutului Lacatus!

cat despre bani si bugete, cred ca voit faci anumite confuzii. oricum sper ca aseara pe bi Gigi a fost clar cand a spus: orice buget se previzioneaza avand in vedere posibilele venituri din anul ce urmeaza! daca ai -15mlnE, urmare a ratarii prezentei in UCL, inseamna ca ai o mare problema! din Romania nu ai cum sa compensezi astfel de pierdere! scurt si concis!

cu un antrenor gen Lacatus nu intram in Liga, indiferent de adversar. el nu stie si nu poate sa depaseasca meciurile de "care pe care" (nici nu are de unde sa stie, pentru ca nu a absolvit nici un fel de scoala de antrenori cat de cat recunoscuta)! putem face orice transfer, daca pe banca ai un amator!

«1678»