Culmea fotbalului: sa conduci cu 1-0 si sa pierzi cu 0-3!

E trist ca am ajuns in situatia de a asista la fotbal cu chipurile incrancenate de o pasiune care depaseste limitele normalului combinata cu un comportament necivilizat. Inteleg pasiunea unora, insa lipsa de discernamant nu! Asta-i din pacate publicul giulestean, sau ma rog, o parte din ei. ( hai sa nu-i jignesc pe toti). Daca ramneau doar la partea cu "pasiunea" era ok, insa sicanele repetate si dupa avertizarea crainicului stadionului au facut ca arbitrul sa ia decizia corecta. Am auzit clar inca din prima repriza apelul catre suporteri sa nu arunce cu obiecte in teren, asa ca pretentiile rapidistilor de a continua meciul nu sunt justificate. Duritatea si incrancenarea din teren, transmisa probabil si in tribune, nu poate fi folosita ca si scuza.
Imi pare intr-un fel rau ca am castigat in maniera asta, dar trebuie o data si o data ca anumiti suporteri sa inteleaga ca pot intr-adevar compromite echipa favorita prin comportamentul lor deviant, ce nu are ce cauta pe un stadion de fotbal. Probabil acum se vor naste diverse scenarii,partea giulesteana afirmand ca n-a fost suporter rapidist cel care a aruncat. Din punctul meu de vedere nu conteaza daca a fost stelist (ma cam indoiesc, doar a aruncat in Nesu) sau rapidist, a fost un suporter ,iar responsabilitatea asigurarii securitatii revenea clubului Rapid. De era meciul pe Ghencea , la fel, eram pentru castigarea meciului de catre adversari la masa verde, indiferent de scor in momentul intreruperii. Una, doua brichete s-au mai aruncat in trecut, insa ploaia de injurii continue nu s-a auzit niciodata in Ghencea ( doar scandari izolate si alea, la nervi,mai mult pe fondul scorul nefavorabil)
Inteleg si frustrarea echipei Rapid, pana la urma ei sunt doar o victima colaterala. Intr-o declaratie, Sapunaru spunea :" Pe domnul Deaconu l-a lovit o brichetã în cap și plângea ca o fetițã". Probabil vroia un pietroi aruncat spre arbitru ca sa se intrerupa meciul. Ceea ce el nu intelege este ca gestul in sine trebuie sanctionat aspru, nu ai voie sa-ti reversi nervii pe arbitru, nici macar sa-l atingi cu o pana. Sunt destule comisii care sa-l judece daca greseste. Eventual, pentru moral sa rejoace un amical cu Steaua, insa meciul in sine NU trebuie rejucat! Si nu spun asta pentru ca imi pare bine de cele 3 pct, ci pentru ca trebuie sa se creeze o data un precedent pentru astfel de situatii. Daca tot au facut un regulament (bun sau prost) trebuie sa-l aplice si sa nu mai faca derogari de la el.
later: respect pentru omul Boya, singurul care n-a sarit la gatul lui Deaconu si a incercat sa-si calmeze colegii. Pancu trebuia sa sara la bataie in T2, la cel/cei care au aruncat si i-au compromis meciul, nu la arbitru. Pe ei trebuia sa-si verse mania.