@ Vlad Bogdan
Eu personal folosesc PS3-ul pentru filme, ca merge HD si rahaturi de astea, nu pentru jocuri. Consolele nu vor egala niciodata un calculator pentru ca sunt limitate doar la jocuri. E adevarat, un joc ar fi soft-ul comercial care solicita cel mai mult o consola/PC, din cauza operatiunilor pe secunda (cateva zeci de mii), dar atata tot.
Am inteles ce-ai vrut sa zici cu PC-ul, ca n-ai treaba cu el 3-4 ani. Eu am un PC pe care l-am facut acum 3 ani, la fostul loc de munca (am lucrat in domeniu IT timp de 8 ani) si am stat si am analizat tot ce era pe piata, teste peste teste, pentru ca mi-am permis, avand la mana toate modele de placi de baza, video, RAM, procesoare, etc. Asa am ajuns la PC-ul ala care era pe placa INTEL, cu Core2Duo, 3GB ram, 8800GT video... a fost o gramada de bani, atunci, dar astazi nu mai valoreaza mare lucru. Merg pe el majoritatea jocurilor din ziua de azi, cele care nu merg sunt chiar ultime aparitii, unde tre sa lucrez la detalii in jos, pentru a merge. Oricum eu nu-l folosesc pentru jocuri, mai mult pentru multimedia, photoshop, editari video si audio.
Iti dai seama ca pentru un gamer adevarat, fanatic, nu o sa-l multumeasca un PC mai mult de 2 ani?! Totul depinde de ceea ce faci pe PC, ca sa te multumeasca mai mult de 1-2 ani.
Am avut clienti care cumparau PC-uri asamblate la 5-6000 RON (fara display) ultime aparitii in placi video and co. puneau pe ele tot felul de chestii... si dupa 1 an si ceva veneau la upgrade. Norocul lor era ca faceam trade-in (luam piesa veche cu 75% pret si ii dadeam aia noua cu diferenta).
Cat despre sisteme de operare pentru jocuri... eu recomand Vista sau Win7, daca va tine PC-ul dintr-un singur considerent: DIRECT-X.
Am avut o experienta ciudata cu un joc, nu mai tin minte care. Pe acelasi PC, aceleasi setari grafice la joc (FULL) pe XP... trageam de disperat intr-un copac si nu se intampla nimic. Pe Vista faceai job copacul, aschii, chestii. Asta s-a intamplat din cauza directX 10... care pe XP este decat in varianta 9C.
Aceiasi chestie cu orice aplicatie interactiva, video... directX face diferenta dintre sistemele de operare.