FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Probleme legate de calculator, internet, etc.

«1222324252658»
RaMs3s02.05.2009 20:27

cred ca am umblat la browser....ori am umblat aici pe forum...si nu stiu ce am fauct si nu-mi mai apar postarile !!!

Help please :wall:

MoWeed02.05.2009 20:28

Cum adica nu-ti mai apar postarile?

RaMs3s02.05.2009 20:30
Cum adica nu-ti mai apar postarile?

pai am pus si un print....nu a aparut?

MoWeed02.05.2009 20:38

Nu e nici un print...

bodanelu05.05.2009 07:17

nu tine de calculator sau de internet.... so:

Am un mio a210 cu igo 2006 instalat. Si vreau sa updatez harta Romaniei.

1) de unde pot lua harta

2) cum fac?

vlad11.05.2009 07:05

Salut oameni buni,

"Sa incep cu inceputul"

Anul trecut mi s-a busit placa de baza si am cumparat una noua, un ASUS P5VD2-VM,la vreo 9 milioane,si cred ca m-am intepat.( Procesorul este un Intel Pentium 4 la 3,2 GHZ.)

De ce? Pentru ca folosesc niste softuri destul de grele care au cerinte de sistem mari. Eu am un ram DDR-2 la 512 MB si 667 de MHz.Foarte putin pentru ce fac eu. Am zis sa fac un upgrade de RAM si am intrat in posesia unui ram ZEppelin DDR-2 de 2 Giga la 800 de MHz.

Pe placa de baza am doar 2 sloturi pentru ram. Am bagat noul ram de 2 giga in celalat slot,lasand si ram-ul vechi.Calculatorul a vazut memoriile,a lucrat chiar foarte repede,dar brusc s-a restartat. A inceput o sacaiala cu restartarile de Windows.Zic,bai am eu windowsul busit.Repede,altul! Aici alta buba ! Pe la mijlocul instalarii,alte bube.Mai bag un hard(40 gb),il scot pe asta mare(am zis ca o fi vreun virus strong), reusesc in final un nou OS windows.

Dar a inceput balamucul. Tot se restarta windowsul dupa ce boota. Schimb memoriile intrele ele. La fel. Scot memoria noua ,ramane aia veche de 512 si calculatorul nu se mai restarteaza dar merge ca melcul. Insist pe aia mare,o las singura si se restarteaza dupa maxim un minut. Zic,hai s-o bag pe aia veche singura si vad ce fac de luni incolo. Dar surpriza,nu o mai citeste calculatorul. Am zis ca am busit-o si mi-am bagat picioarele in el de calculatorul. Iau laptopul si incep sa ma documentez pe site-ul producatorului ASUS. "M-am lamurit".

Am facut un update de bios,ca era mai vechi si tot nu se rezolva problema cu memoria noua.Dar am incercat din nou cu aia veche pe care am crezut-o busita si a vazut-o. A fost bun si update -ul ala de BIOS. Mai ales ca dupa noua instalare de windows am intampinat probleme cu placa audio.Am rezolvat si sunetul cu ocazia asta

In fine,am incercat in BIOS sa ii dau manual frecventa ramului,de la 400 pana la 667 de Mhz,ca asa suporta placa. Pe auto,memoria apare cu 333 de MHz. Am citit mai bine pe site-ul producatorului si am constatat ca ram-ul Zeppelin nu apare pe lista componentelor compatibile cu placa mea de baza. Plus ca nu suporta decat maxim 4 GHz, 2x2Giga . Si nici aia nu vor fi la maxim, pentru ca eu am windows la 32-bits. In cazul asta nu se vor vedea decat 3 GHz sau posibil 3,5 GHz.Sunt buni si aia daca ar merge. Si cica maxim 667 de MHz RAM-ul!

Intrebarea mea este: nu se poate umbla la latenta in Bios,cumva? La niste setari pe acolo? Am instalat CPU-z sa vad exact procesorul,placa de baza sau memoria. Daca nu se poate face nimic din Bios in privinta asta ce memorie imi recomandati pentru a face calculatorul sa mearga mult mai repede? Pentru ca deja mi-am pierdut rabdarea la viteza de acum . Nu ma intereseaza jocurile sau filmele. Am niste programe de modelare structuri,de desenare si altelele care merg foarte,foarte greu acum.

Ma intereseaza cati rami sa pun,la ce frecventa sa fie? Repet ,nu am decat 2 sloturi pentru RAM si nu merg decat 4 giga dupa producator. Ramul este obligatoriu sa fie cel din lista elementelor compatibile cu placa de baza ASUS P5VD2VM? Sa fie maxim 667 de MHz? Sau nu conteaza asta?

PS: Se poate umbla in BIOS pe la latenta Ram-ului?

Multumesc si scuze pentru postul lung.

Bodanel11.05.2009 08:03

Unele placi de baza nu suporta memorii cu cipuri pe ambele parti. Vezi sa nu fie cazul si la tine. Daca e asta si cei de la magazin nu ti-au spus te poti duce cu placa la garantie.

vlad11.05.2009 08:31
Unele placi de baza nu suporta memorii cu cipuri pe ambele parti. Vezi sa nu fie cazul si la tine. Daca e asta si cei de la magazin nu ti-au spus te poti duce cu placa la garantie.

Desi sunt prieten cu unii de pe acolo,nu mai duc la aia la magazin cu placa de baza. Dar m-au pierdut ca(si) client. Le-am spsu clar de ce am nevoie cand am cerut o placa de baza.

Pentru ca mi-au dat un jaf de palca de baza nu mai calc pe acolo. Imi facusera si o oferta pentru un notebook dar s-au lins pe bot.

Cat despre faza cu cipurile de ambele parti ,nu cred ca asta ar fi problema.M-am uitat pe niste imagini la cateva memorii si am vazut ca au pe ambele parti acele cipuri. Placa de baza imi vede RAM-ul de 2 giga,dar se restarteaza windowsul. Oricum,imi bag picioarele si imi iau o super configuratie si de calitate,macar sa stiu ca stau linistit si nu va vedea calculatorul ala nicio picatura de internet sau update-uri de programe. Doar pentru lucru ,atat. :)

O sa imi iau azi 2 ramuri de 2 giga ,pana in 667 de MHz si exact brandurile acceptate de placa mea de baza. Sper ca 4 giga (sau 3,cat o citi) sa fie suficienti pentru programele mele. Folosesc 6 softuri simultan si am nevoie de viteza.

Pai cand export de la unul la altu' imi creste barba! :wall:

bodanelu11.05.2009 08:54

cam asta e problema vlad. Daca placa de baza nu suporta ddr2 mai mare de 667 nu ti-l vede sau iti creaza probleme (cum ar fi restartatul)

placa ai cumparat-o acum de curand? pentru ca e foarte scumpa sa suporte doar ddr2 667

vlad11.05.2009 11:48
cam asta e problema vlad. Daca placa de baza nu suporta ddr2 mai mare de 667 nu ti-l vede sau iti creaza probleme (cum ar fi restartatul)

placa ai cumparat-o acum de curand? pentru ca e foarte scumpa sa suporte doar ddr2 667

Anul trecut. Dar nu este singurul lucru cumparat de la ei. Mi-a facut unul dintre oamenii de baza de la firma aia o configuratiel pentru un notebook toshiba la vreo 34 de milioane.Si eu care credeam ca este afacere! Dar nu mai pun botul.

Fac pariu ca daca ma duc la ei nu mai au pe stoc genul asta de placi. E ca la hypermarket! In primul raft sunt puse produsele cu termene de expirare apropiate iar prin spate sunt dosite cele cu termene indepartate! Normal ca omul a vrut sa scape de modelul ala de placa vechi. De acum incolo o sa ma documentez mai bine ca d'aia exista netul.

Sper sa fie doar asta problema,legata de frecventa RAM-ului. Si imi iau 2 x2Giga de 667 MHz. Dar ce fac daca nici asta nu e problema??? Deja nu mai rezist,pierd timp si bani cu acest desktop. Probabil ca o sa-i dau un "sut in fund" sa scap de el. Cum am facut cu monitorul de curand. :)

Multumesc pentru sfaturi.

LE: mi-am pus un ram de 2 giga la 677 de mhz si merge acum ok. Si nu este marca agreata de placa mea de baza. Am inteles si eu ca orice calculator cu un sistem de operare windows pe 32 de bits nu vede decat 3 giga. Indiferent de performantele calculatorului.

Si este cazul sa trec la un procesor dual core. Daca nu ma pricep ce sa fac? Mi-o iau in barba. Nu am vrut sa ma bag pe domeniul asta pentru ca nu vreau sa amestec bucatariile. Fiecare cu domeniu lui. Cand multi vor intelege acest lucru vom fi cu totii departe. Doar asa putem evolua,exceland fiecare in domeniul lui. Mai ales ca avem foarte multe de invatat.

Robinson Rufay Zapata22.05.2009 18:08

Stie careva cum pot sa recuper ID de YM? Din cauza problemelor cu netul am bagat parola de cateva ori , desi era cea buna mess-ul nu mi-o accepta si astfel mi-a blocat contul cica pentru ca am bagat parole gresite de n X

vlad22.05.2009 18:47
Stie careva cum pot sa recuper ID de YM? Din cauza problemelor cu netul am bagat parola de cateva ori , desi era cea buna mess-ul nu mi-o accepta si astfel mi-a blocat contul cica pentru ca am bagat parole gresite de n X

Ti-a fost blocata temporar. Se poate recupera. Iti aduci aminte intrebarea de siguranta,datele la crearea contului.Daca nu merge asa,trimiti un mail la ei.CIteste pe google ca gasesti cum se face.

Robinson Rufay Zapata22.05.2009 18:49

Prima parte am facut-o. Imi tot zice ca e blocat pentru 24 de ore desi am ceva zile. Poate am sa trimit un mai , daca nu il las balta :D

redondo23.05.2009 00:50

Care e cea mai buna varianta de Nero? Vad ca la toate mi se cere serial number. Mi s-a sters tot ce aveam cand l-am formatat.

bodanelu23.05.2009 06:19

cauta pe torrente, pe dc++ si o sa le gasesti cu tot cu serial. Cea mai buna varianta nu pot sa-ti zic care e..

Melku23.05.2009 08:37
Care e cea mai buna varianta de Nero? Vad ca la toate mi se cere serial number. Mi s-a sters tot ce aveam cand l-am formatat.

Nero 6, simplu, fara balarii, isi face treaba.

Pentru imagini, ia imgburn, e gratis, micuts, isi face treaba. :)

Dragoshel26.05.2009 14:04

si pe google daca scrii serial number nero XXX iti apar...

cRiss4Steaua26.05.2009 15:11

de ce imi apare asa?:|

fcsteaua.JPG

Melku26.05.2009 15:14

buna intrebare, si eu patesc dar pe alt forum.

MoWeed26.05.2009 15:18

@cRiss4Steaua

Vezi ca la prima postare dintr-un topic pe headerul albastru pe care scrie si numele topicului ai in partea stanga scris Optiuni. Intra acolo si selecteaza mod de afisare standard.

cRiss4Steaua26.05.2009 20:41

Multumesc :D

cRiss4Steaua27.05.2009 12:28

am si eu nevoie de un referat .. postez aici pt ca am mai cautat si nu prea am gasit .. poate careva stie sa caute mai bine sau are in calculator

un referat despre instalatia de aer conditionat, masina de spalat rufe sau vase, storcator de fructe sau uscatorul de par .. oricare din acestea .. In special cum functioneaza .. pe ce sistem ..

multumesc :|

bodanelu27.05.2009 13:53

pe baza de energie electrica :D

cRiss4Steaua27.05.2009 13:54

bine .. :)) asta stiu si eu .. dar trebuie sa prezint neaparat maine la fizica .. :|

razvan2811.06.2009 18:53

Mai stiti careva Blacklistu din jocul NFS Most Wanted

«1222324252658»