Ajutor!
Am un laptop Compaq peste care am vrut sa instalez un nou sistem de operare "Windows XP cu SP3 integrat" pentru ca aveam nevoie sa instalez niste softuri dar nu prea mai mergeau pe vechiul sistem de operare.
In fine, am bagt XP-ul am formatat partitia C si am asteptat sa vad ce se intampla.Pe la inceputul instalarii imi tot zicea ca-mi lipseste nu stiu ce fisier si sa aleg o cale .Avem A> si C>i386.Am tot incercat operatia dar tot in tampenia asta ma baga.
Am zis,poate nu e bun Cd-ul,hai sa incerc alt sistem de operare.Am tras repede Vista Nvidia Evolution,am dat sa booteze si tot probleme. Am citit ceva pe net si m-am dezumflat cand o parte a problemei parea a fi chiar unitatea DVD a laptopului. I-am dat 2 capace la laptotp si am incercat sa instalez Vista din nou.A mers !
Dar,imi prind urechile(deocamdata) in Vista.Nu asta ar fi problema ci driverele.Fiind mai vechi laptopul ,nu gasesc drivere pt placa video(Eu am ATI) pt Vista. Vista asta vine cu drivere la Nvidia. Si nu gasesc nicaieri drivere pt Ati(pt ca nu sunt).
Am zis,"hai sa incerc sa instalez XP-ul,dar ...surpriza!
Nu-mi booteza !.In loc sa-mi apara mesajul "press any key to boot from cd or DVd" imi apare mesajul :
"Booting GRLDR...
Resetting the boot drive..."
Specific ca daca bag dvd-ul cu Vista imi apare mesajul cu "press any key to boot from DVD or CD"
Inainte sa instalez Vista pe laptop imi aparea mesajul ok pt XP
Nu vreau sa raman cu Vista pe calculator.
MS