Adriane aici se discuta numai si numai despre Dayro.
Si faceam o comparatie cu ce a zis Bodanel. Una e sa pui in atacant in aparare, alta e sa-l pui la mijloc. Desi e logic ca va avea un randament scazut, totusi calitatile de atacant ar fi trebuit sa-l ajute catusi de putin si pe pozitia de mijlocas.
Macar un dribbling, un sut mai de Doamne-ajuta, o centrare tot trebuia sa fie in stare sa dea. In schimb, el se plimba pe teren...
Si cand ma gandesc cat de injurat era Dica anul trecut pe vremea asta. Acelasi Dica care a dat nenumarate goluri la Steaua, care a contribuit la acel sezon european excelent(apropo, in cazul lui Dica nimeni nu se plangea ca a fost reprofilat; el nu era playmaker ci al 2-lea atacant). Iar Dayro, desi nu a facut nimic pentru Steaua este menajat. Sictirul nu o sa-l suport niciodata, indiferent de numele jucatorului
Caline, nimic mai gresit!
Atributile si calitatile unui atacant sunt total diferite fata de cele ale unui mijlocas.
Un atacant trebuie sa aiba explozie, viteza de reactie si finalizare buna. Un mijlocas trebuie sa aibe pase bune, viziune buna a jocului si control bun al mingii(un mijlocas de creatie),rezistenta la efort + centrari(mijlocasul de banda). Sarcinile de joc sunt total diferite. Atacantul acopera o zona mica de teren. Mijlocasul acopera cea mai mare zona.
Uite, Bucur e un atacant de acelasi profil ca si Dayro. Pune-l mijlocas(chiar si de banda) si zi-mi ce joaca.(uita-te la meciurile nationalei cand Piturca il punea mijlocas - nu a jucat nimic.
Dica nu a avut niciodata rol de mijlocas. Niciodata. El totdeauna a jucat slab cand a fost pus la creatie. Si pe vremea lui Zenga, daca iti aduci aminte, era cel mai slab de pe teren cand juca la mijloc alaturi de Parasciv si Dorinel Munteanu. Apoi, in retur, cand a trecut varf, a fost golgeterul nostru.
Eu cred ca ce am scris aici nu e offtopic. Nu e offtopic pentru ca e doar o explicatie a formei lui Dayro. Am dat si exemple.
De aia omul a ajuns asa. Din atacant care a stat toata viata lui cu fata la poarta, a ajuns mijlocas si s-a stricat.
Sezonul trecut Dayro nu rata cand era in careu cu mingea la picior. Sezonul asta...si-a pierdut reflexele necesare postului. O sa ii fie foarte greu sa isi revina. Sper ca urmatorul antrenor, daca il vrea, sa il puna sa joace pe postul pe care se stie, nu mijlocas.
Daca nu, sa il vanda. Nu are rost sa il tina degeaba.