02-06-11

"Saraca" Timisoara

O vorbă veche românească spunea „ că aşa cum îţi aşterni, aşa dormi”, iar proverbul pare să se aplice excelent în cazul Timişoara, Gloria Bistriţa. În mod normal, un asemenea articol nu are ce să caute pe site-ul suporterilor stelei, însă este un subiect la ordinea zile şi este un subiect pe care mulţi stelişti, ziarişti şi suporteri l-au numit drept abuz. Într-o săptămână în care naţionala antrenată de Lucescu Jr, o naţională care nu mai stârneşte nicio reacţie din partea suporterilor, îşi joacă ultima şansă pentru a prinde un turneu final, cerneala din presa scrisă a urmărit subiectul Timişoara + Bistriţa.

Personal, de foate mulţi ani nu am mai văzut asemenea ipocrizie, cum mi-a fost dat să vâd în aceste zile. Această empatie stârnită faţă de cazul clubului din Bragadiru distruge şi ultima fărâmă de bun simţ. Până să discutăm de aceştia, să analizăm un pic Bistriţa, campioana cooperativei. Majoritatea jurnaliştilor au acuzat de-alungul timpului că această echipă este cea mai coruptă din istoria fotbalului românesc, echipa a carui nume a apărut şi în cartea lui Declan Hill, The Fix, în care erau rememorate echipe care au fost considerate corupte. Imediat după ce Bistriţa a fost retrogradată, imediat am auzit o reacţie incredibilă a mass-mediei faţă de această echipă, susţinere totală şi preocupare faţă de starea lui Tata Jean, maestrul blaturilor. După ce de 10 ani presa a cerut mai mult sau mai puţin public, retrogradarea Bistriţei, când acest lucru s-a întâmplat, a apărut o „extraordinară” susţinere faţă de acest club.
Revenind la clubul din Bragadiru şi la ipocrizia care înconjoară situaţia acestui club, trebuie să stabilim o serie de lucruri. În primul rând, palmaresul a ajuns la acest club ÎN MOD FRAUDULOS, deoarece Politehnica Timişoara, echipa cu Guşatu ce bătea Steaua în anii 90 se află în Liga a 3 a. Cu toate acestea, palmaresul a fost alocat echipei Fulgerul Bragadiru, devenit Aek Bucureşti, apoi Poli AEK Timişoara, după ce Toni Doboş a dus echipa pe malul Begăi. Foarte interesant, nu?

În al doilea rând, trăim o situaţie mai mult decât oribilă, deoarece suntem bombardaţi mediatic de fel şi fel de ipocriţi care plâng clubul din Bragadiru, club ce le-a furat palmaresul echipei Poli Timişoara, echipă din Liga a 3. Măi oameni buni, la fel ca multe echipe din Liga asta coruptă, Timişoara are datorii la stat, la Benfica şi la jucători. Este prima dată când statul, liga sau cine o decide, taie în carne vie aceste pseudocluburi din campionatul românesc şi cu toate astea avem zeci de „bocitoare” ce le plâng situaţia.

Oare unde erau aceşti ipocriţi când UTA retrograda, când astă iarnă era aproape desfiinţată cea mai importantă echipă a provinciei? Unde erau când Petrolul se zbătea în anonimat, Progresul era desfiinţaţ, iar palmaresul Ripensiei, Chinezului sau al Sibiului zac prin dosarele federaţiei, fiind cluburi dispărute

Iar pentru „minunatul” public timişorean, Mitică o să o rezolve, că la vârsta lui nu îşi permite să îşi piardă prietenii cu beneficii, dar aceştia să nu uite că bravul lor club se zbate în liga a 3 a, iar aceştia, susţin cu atâta ipocrizie un hibrid.


I.N.Money

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Unde mergem noi, domnule?

Drumu' e bun, viteza avem...Aşa cum mediul climateric şi geografic influenţează caracteristicile psihice ale unui popor, reprezentând o uriaşă determinantă asupra a ceea ce va deveni pshihologia particulara a acelui neam

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di