31-05-11

Starea lui Mihaita Nesu ramane dramatica

Starea lui Mihai Neşu nu dă semne de îmbunătăţire. Jucătorul român este imobilizat de trei săptămâni pe un pat de spital din Utrecht. Nu poate să-şi mişte mâinile şi nici picioarele, însă respiră normal, fără ajutorul aparatelor. Este un semn bun, dar nu suficient, susţine doctorul Constantin Popa, de la Institutul de Boli Cerebrovasculare din Bucureşti.

"Faptul că nu este asistat la respiraţie şi că poate vorbi sunt semne bune. Înseamnă că unele fisuri s-au reparat într-un fel. Dacă acest lucru se menţine şi va respira singur, are mari şanse să supravieţuiască bine din punct de vedere mental. Cu toate acestea, este greu de spus dacă recuperarea va fi completă. Durata recuperării se poate aproxima în urma analizei progreselor pe care le face pacientul. Ar putea rămâne cu un deficit, fie că este vorba de tetraplegie - cel mai rău scenariu -, sau doar deficienţe în ceea ce priveşte mişcarea picioarelor, a căror recuperare durează mai mult decât în cazul membrelor superioare", ne-a declarat medicul.

A trecut o săptămână de când fotbalistul român a părăsit secţia de terapie intensivă, fiind mutat într-o rezervă a spitalului din Utrecht. Mai mult, Neşu poate respira singur şi nu mai este hrănit intravenos. "În general, un pacient în starea sa suferă de numeroase tulburări. Aparatul urinar are de suferit, la fel şi musculatura, care se va atrofia. De asemenea, structura pielii este greu de menţinut - apar iritaţiile", a mai precizat specialistul.

Vizitat doar de familie


Academicianul atrage însă atenţia asupra fragilităţii condiţiei în care se află Mihai Neşu. "Important este să nu apară din nou tulburări ale respiraţiei. Dacă va fi intubat din nou, orice progres se pierde. O ia de la capăt cu recuperarea. Poate fi orice: o infecţie banală, o neglijenţă, o defecţiune. Orice tulburare este echivalentă cu o complicaţie. Există şanse să se recupereze, însă leziunile în zona cervicală, unde spaţiul este limitat, duc, de cele mai multe ori, la situaţii tragice", a adăugat specialistul.

Contactat de EVZ, purtătorul de cuvânt al grupării FC Utrecht, Harry van Dam, ne-a precizat că starea lui Mihai Neşu este "relativ bună" în acest moment: "Este optimist şi încrezător, însă în afară de familie şi cei doi doctori ai grupării FC Utrecht, Mihai nu primeşte vizite".

Fundaşul Alje Schut, olandezul care l-a accidentat involuntar pe Neşu, încă nu este lăsat să-l vadă pe român.

"Să nu plângă nimeni pentru mine!"


"Bichonul" nu poate să îşi mişte nici braţele şi nici picioarele, însă starea lui de spirit pare să fie bună. "Să nu plângă nimeni pentru mine! Toată lumea trebuie să fie optimistă!", i-a transmis Neşu soţiei sale, Maria, săptămâna trecută.

Aseară, la spitalul UMC din Utrecht, oamenii au zîmbit după multă vreme. De 25 de zile, de cînd Mihai Neşu, un erou al oraşului batav, fusese internat după teribilul accident suferit la antrenament, doctorii aşteptau un semn. Voiau să-l vadă pe tînărul cu păr cîrlionţat mişcînd măcar un deget. Orice mişcare care să le dea speranţe.

Şi aseară, în timp ce în Giuleşti fanii "naţionalei" îi scandau numele şi fluturau un steag tricolor inscripţionat cu numele său, Neşu şi-a mişcat mîna dreaptă. Nu mult, dar suficient cît să-i bucure pe medici şi pe cei apropiaţi, care au fost permanent lîngă el în ultima lună.
Doctorii olandezi susţin că Mihai a început să simtă partea dreaptă a trunchiului şi, de aici, acea mişcare a mîinii drepte. Un semn divin, luptătorul blond începe să îşi revină.


Evenimentul Zile si Gsp

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
32 ani de la 04-06-1979

Ziua de nastere a lui Adrian Neaga

Neaga a revenit la Steaua in vara anului 2007
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Unde mergem noi, domnule?

Drumu' e bun, viteza avem...Aşa cum mediul climateric şi geografic influenţează caracteristicile psihice ale unui popor, reprezentând o uriaşă determinantă asupra a ceea ce va deveni pshihologia particulara a acelui neam

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di