Am jucat bine si ma bucura sincer si rezultatul. Sa ma explic.
1. Am jucat bine, daca ne uitam si pe statistici:
Am avut posesie 63%, am avut 12 suturi fata de 5 ale cehilor, am avut 4 cornere fata de 0 ale cehilor, am avut 440 de pase fata de 210 ale cehilor ... cu alte cuvinte, posesia este data de jocul din multe pase scurte, ceea ce ne spun si cifrele, ne apropiem incet incet catre o echipa care are posesie si joaca scurt, cu mingea pe jos. Trecerea nu se va face imediat, ne vor mai ajuta si aceste 6 meciuri ramase din actualul sezon, ne va ajuta pauza de iarna sa trecem peste schimbarile de antrenori, poate va veni Thereau si vom scapa de V Iacob ...
2. Tot statisticile ne arata ca punctul prost au fost migile pierdute: am pierdut 71 de baloane fata de 50 ale cehilor. Avand in fata meciul de aseara si stiind ca cehii nu au facut pressing ucigator, rezulta ca baloanele acestea au fost pierdute din greseala jucatorilor nostri, nu din presiunea echipei adverse ... si aici apar jucatori precum Croitoru, Lovin, Surdu, Vali Badea care trag echipa in jos si pierd o multime de baloane cand echipa noastra este in atac, punand echipa adversa in pozitie favorabila. Statistica asta ne arata ca avem jucatori CLAR LIPSITI DE VALOARE de care trebuie sa scapam NEAPARAT. Ideea e simpla: cand joci cu pase directe si lungi, intr-un ritm ridicat, trebuie sa stie sa paseze fundasii centrali. La mijloci bagi doi inchizatori care distrug orice actiune a adversarului, mijlocasii laterali au valente defensive, mingile se joaca de la fundasii centrali direct pe un pivot care redistribuie mingiile in careul advers (cu alte cuvinte, jucand asa cum a jucat si Olaroiu, conta mai putin ca Lovin, Ov Petre si Banel Nicolitza sunt muci, atata vreme cat rolul lor era mai mult sa nu lase echipa adversa sa desfasoare jocul la mijlocul terenului, de unde se puteau crea ocazii periculoase) ... cand joci asa cum incercam noi acum, spectaculos si la posesie, iti trebuie la mijlocul terenului si pe aripi jucatori tehnici, in viteza, sa stie sa dea pase, sa stie sa scoata macar un adversar din joc cu un dribling, etc. Adica exact ce nu avem noi. Cand incerci sa joci asa si ai la mijlocul terenului 2-3 rotite ca Surdu si Lovin si Ov Petre care dau pase la adversar cand toata echipa noastra pleaca pe atac, esti mancat. Deci, ori aducem jucatori pentru sistemul asta, ori mai bine jucam urat ... dar nu vom avea nici o sansa cu jucatorii astia (imi aduc aminte ca si in era Protasov am pierdut o gramada de puncte tocmai din aceasta cauza ...)
3. Bun, o alta parte negativa incepe sa fie irosirea fazelor fixe. Statistica ne arata ca am avut 4 cornere si destule faze fixe din preajma careului advers, nereusind sa transformam nici una din ele macar intr-o faza periculoasa, daca nu in gol. Lucru ingrijorator, pentru ca intr-o partida ca cea de aseara, un gol din corner iti poate aduce cele 3 puncte ...
4. O alta parte negativa este Vali Badea. Poate sa zica cine ce o vrea, cei doi jucatori adusi de la Vaslui, Badea si Croitoru, sunt PETARDE si cu asta basta. Este inadmisibil in pozitie de 1 la 1 cu portaru sa luftezi, sa te arunci pe jos sa ceri penalty, sa nici nu vezi ca din greseala ai dat gol, este inadmisibil ca in pozitie 1 la 1 cu portarul sa dai semiluft, sa tragi in pamant pe centrul portii in picioarele portarului advers, este inadmisibil sa nu prinzi pasa lui Neaga si pasele lui Dica, este inadmisibil sa incerci sa driblezi cand esti intre 4 jucatori adversi, este inadmisibil sa pierzi cu o asemenea usurinta mingile, este inadmisibil sa stai 70% din timp in offside ... iar la Croitoru, nu mai zic, este inadmisibil sa fii jucator de fotbal profesionist si sa nu dai pe poarta goala de la 25 de metri ...
5. Acum partea finala, partea buna, ca nu am castigat. Pai da, exact asta imi doream, sa fim pe drumul cel bun cu jocul, dar sa nu ajungem in primavara europeana. Cu ce ne-ar fi ajutat pe noi acum sa ajungem in UEFA la anul? Bani nu, 2 jocuri tari in plus, posibile accidentari, alte jocuri de campionat sacrificate in dauna unor meciuri de Cupa UEFA, etc. Nu, imi doresc sa fim concentrati pe campionat, la fel ca Rapid, CFR si Dinamo ... in acest moment, reprezenta un handicap pentru noi sa continuam si in UEFA. Sincer, si in cupa Romaniei as juca numai cu pustii de la Steaua II ... decat sa ti se accidenteze jucatorii de la prima echipa si sa te mai si elimine o echipa disperata sa castige cupa, gen Urziceni, Brasov, etc ... mai bine dai o sansa unor jucatori care vor da totul in teren, chit ca se vor accidenta. Pentru un jucator ca Dica, Goian, Emeghara, etc, un joc de cupa este o povara in plus, un risc de accidentari, pe terenuri grele cu echipe stupide ... pentru Prunescu, un joc de cupa este ca o finala UEFA la ora actuala ...
In rest, numai de bine.
Nu am nici o emotie, campionatul acesta se va incheia bine pentru noi