A se muta la Lotul actual
)))
A se muta la Lotul actual
)))
Laca.. welcome back ![]()
Ma bucur ca Laca s-a intors la echipa,in momentul de fata alta solutie decat ca el sa fie antrenorul nostru nu cred ca exista,sa speram ca echipa va merge mai bine fata de cum a mers in tur,si sa speram ca Laca se va tine de cuvant si ne va arata echipa ofensiva care ne-a promis-o,si cel mai important,speram sa nu se mai bage rahatul de Becali peste el in organizarea echipei,pentru ca,dupa parerea mea,asta a fost principala problema pentru esecurile suferite in toamna.
vrem nu vrem, ne place sau nu ne place, Lacatus este din nou antrenorul Stelei. asta inseamna ca are nevoie de suportul nostru. sper insa ca "fiara" va intelege ca daca ii sustinem pe el si pe jucatori nu inseamna ca nu i-o mai daruim prin gura becalopitecului! asta nu trebuie sa uite nici suporterii Stelei, ca raul nu a fost inlaturat de la echipa! raul e la loja, si din pacate nu sunt sanse sa ajunga la jilava prea curand!
later edit 2 ianuarie 2009: daca Lacatus acepta ca o sluga indepartarea din echipa a lui rica Neaga, atunci pentru mine o legenda a devenit carpa, buna de sters la c... berbecii si oile!
Mihai Stoichita despre antrenorul Lacatus, in Adevarul:
Marius este un luptãtor desãvârșit, știe sã-și monteze jucãtorii, indiferent de situația pe care o traverseazã echipa. Este un antrenor de mare angajament, cu o tacticã destul de bunã
Se mai inseala si maestrul Stoichita cateodata.
Mihai Stoichita despre antrenorul Lacatus, in Adevarul:
Este un antrenor de mare angajament, cu o tacticã destul de bunã
parca tot mai bine ar fi cu jucatori de mare angajament si antrenor inteligent...
plecarea lui rica neaga dovedeste ca Lacatus e un mare PROST, sau un Becali in devenire! ca om, Lacatus de azi 9 ianuarie este o nulitate. una mica mica.
![]()
iti multumim Laca!
inima noastre bate de 7 ori
ori Lacatus isi bate joc de noi servindu-ne acest joc jalnic in meciurile amicale (pentru a induce in eroare spionii gen Rednic), ori Lacatus este demn de mila ca antrenor. bine ar fi sa fie prima varianta...
"Avem lot valoros,nu mai avem nevoie de jucatori!"
"Suntem acoperiti pe toate posturile!"
"Suntem pe drumul cel bun!"
-danimarcu,user al siteului fcsteaua.ro(amintiri din declaratiile eterne si de fiecare data aceleasi ale antrenorului stelist)
Cum descrie Gazeta Sporturilor antrenamentele din Antalya, din perspectiva lui Lacatus:
1. Motto-ul sãu: "Fotbal la sacrificiu!"
Dacã stai la cîțiva pași de Lãcã în timpul amicalelor și îl asculți, îți vine sã-ți pui repede echipamentul Stelei pe tine și sã intri pe teren pentru a da totul. Nu-i tace gura aproape niciodatã și auzi de la el îndemnuri de a juca la sacrificiu, de a fi agresiv, de a evolua cu inima. E întotdeauna rãgușit la final și nu-l enerveazã ceva mai mult decît dacã vede la elevii sãi douã lucruri: cã nu aleargã și cã nu joacã la sacrificiu, marile calitãți ale carierei lui de fotbalist.
2. Creeazã superatmosferã
Lãcãtuș are un mod aparte de a cîștiga jucãtorii de partea lui. Nu existã dimineațã în care sã nu glumeascã atunci cînd iese pe terenul de antrenament, sã nu se hîrjoneascã sau sã nu îi facã sã se simtã bine. Atmosfera e destinsã și Lãcã pare a fi cel care ține vestiarul în mînã cu mare lejeritate, așa cum o fãcea și în anii '90 din postura de cãpitan.
Contraexemplu
Atmosfera la CFR nu mai e cea de pe vremea lui Andone. Povestește chiar unul dintre masori: "Uhrin și Jindra se poartã foarte urît cu noi, ne trateazã de sus. Ne-au fãcut praf cã n-am fost în stare sã facem masaj la 30 de jucãtori în nu știu cîte minute. Cînd am încercat sã le explicãm de ce nu s-a putut, ne-au trîntit ușa în nas. Sînt aroganți".
3. E aliatul jucãtorilor
Petre Marin a refuzat banderola în finalul meciului cu Slovan, deși "Fiara" îl rugase sã devinã cãpitan. "Principalul" Stelei nu i-a reproșat nimic, iar la urmãtorul joc, tocmai pentru a detensiona atmosfera și de a nu-l pune pe "Jair" într-o situație delicatã, i-a oferit lui banderola din primul minut.
BILE NEGRE
1. La antrenamente, jocurile-școalã sînt de bazã!
Nu vezi aproape nimic spectaculos la ședințele Stelei. E adevãrat cã porțile ți se închid în nas dupã 15 minute, numai cã și de dincolo de gard poți urmãri ce se lucreazã. Încãlzirea obișnuitã, gãrdulețe, jaloane și apoi jocuri-școalã. Jocuri-școalã cît cuprinde! "7 contra 7", "8 contra 8", depinde și de cîți jucãtori are la dispoziție Lãcãtuș. Jocuri-școalã aproape nonstop, chiar și a doua zi dupã un amical, în care se joacã din maximum douã atingeri și în care antrenorul stã pe margine și dã indicații.
Contraexemplu
Ce face Uhrin: scheme lucrate în zone diferite ale terenului, exersarea unor acțiuni de atac "6 contra 4" sau "3 contra 2", cu jucãtorul care are mingea la picior plecînd și din zonele laterale, nu numai din mijloc. Plus un exercițiu pentru posesie-presing, efectuat pe un sfert de teren.
2. Lãcãtuș nu s-a dus sã vadã rivalele
Lãcãtuș e cazat cu Steaua la 10 kilometri de baza sportivã în care își disputã Dinamo și CFR amicalele și la 40 de kilometri de cantonamentul Rapidului. Cu toate astea, n-a participat la nici un meci al principalelor rivale în lupta pentru titlu, deși cele 3 contracandidate au jucat în ultima sãptãmînã 8 jocuri de verificare! L-a trimis pe Pedrazzini doar la un amical al Vasluiului și la unul al lui Dinamo.
"Lãcãtuș mi-a spus cã pe vremea marii echipe a Stelei din anii '80 erau preocupați doar de jocul lor. Adversarele erau cele care trebuiau sã-și facã probleme și sã se intereseze de modul în care joacã Steaua, și nu invers" - Valeriu Argaseala.
3. Indicații tactice puține
Lãcã vorbește mult la meciuri, însã nu auzi prea des din gura lui o schemã tacticã. "Hai, Bãnele!", "Hai, Ioane!", "Hai, Pantelis!", sînt expresiile cel mai des folosite. Atunci cînd joacã Dayro, columbianul e magnetul tuturor nemulțumirilor rãstite ale "Fiarei", al doilea client fidel fiind Semedo. În plus, nu poți sã nu te miri atunci cînd îl auzi pe Lãcãtuș chemîndu-l de la încãlzire pe Lițu, un atacant eminamente de careu, cãruia îi spune: "Vezi cã te bag mijlocaș central. Te mãnînc dacã nu faci și faza defensivã".
aproape sa ma convingi ca Lacatus e antrenor. dar cand vad cum joaca echipa, ma apuca disperarea
Cum descrie Gazeta Sporturilor antrenamentele din Antalya, din perspectiva lui Lacatus:
Te rog eu mult nu mai intoxica lumea pe aici cu "perspectivele" carpetei. Care are ochi sa caute ei insasi ineptiile alora.
Mersi fain.
Jucam slab rau de tot. Nu inteleg de ce l-a inlaturat pe Vali Badea, nu o sa se impuna niciodata.Pacat de Laca,mare jucator....
imi pare rau pentru fostul jucator Lacatus, bagat intr-un mare rahat de antrenorul cu acelasi nume.
cu siguranta doreste binele Stelei, spre deosebire de ciobanul corcitura de berbec cu bou, dar incet incet se scufunda mai tare ca titanicul. are o povara ca antrenor secund, un lingau ce nu face altceva decat sa toarne la patron ce se intampla sau ce se va intampla la echipa, are lingai si printre jucatori, greu sa faca performanta. mai ales ca nici el insusi ca antrenor nu prea e cine stie ce.
ar fi timpul ca Lacatus sa fie baiat destept si sa iasa din decor. daca nu vrea ca rahatul produs de Becali sa il acopere si pe el. pentru ca becalopitecul o omoara si pe ma-sa inainte de propriul sfarsit...
becalopitecul va lua muhhe la greu in acest retur, si cum pentru a evita chestia asta a fost adus Lacatus antrenor, Marius risca o concediere ce cu siguranta va fi si umilitoare. daca mai are o urma de demnitate, ar trebui sa-i dea el la muhhe ciobanului inainte sa pateasca la fel ca Hagi si Dorinel!
Site-ul stelisti.ro i-a invitat pe suporterii din Ghencea sã-i adreseze întrebãri tehnicianului, iar timp de 4 zile s-au strîns aproape 100. Lãcãtuș a primit întrebãrile pe mail luni seara și chiar dacã pregãtirea meciului cu Vaslui îi ia cel puțin 10 ceasuri pe zi, miercuri dimineațã, la ora 11:00, a oferit rãspunsurile.
- Domnule Lãcãtuș, vã place cum joacã Steaua de acum? (întrebare adresatã de forzza Steaua)
- Mi-aș dori sã jucãm mult mai bine. Ce antrenor nu ar vrea ca echipa lui sã joace bine și foarte bine? Cert e un lucru: calitãțile pe care le au elevii mei au arãtat cã aceștia se pot exprima mult mai bine.
- Dacã dumneavoastrã ați jucat atît de agresiv și erați atît de determinat, de ce nu vedem același lucru și în jocul de acum al Stelei? (corb)
- Agresivitate în joc le cer și eu fotbaliștilor. Fiecare are modul lui de a se exprima în teren. Nu toți pot fi la fel de agresivi cum am fost eu. Mi-aș dori sã se întîmple asta. Sper ca problema atacului sã se rezolve în meciurile de campionat și aportul jucãtorilor implicați în faza de atac sã fie mai ridicat decît în tur.
- S-a renunțat la "un-doi"-uri și la șuturile de la distanțã care au fãcut celebrã Steaua în anii '80? De ce? (stelist de mic)
- Nu s-a renunțat. Sînt lucruri pe care le exersãm și acum la antrenament. Cã nu ne ies mereu, asta e altceva.
- De ce nu i-ați dat o ultimã șansã lui Vali Badea? (setosiris)
- Badea a avut șansa sã arate cã meritã un loc, fie de titular, fie în lotul lãrgit, la Steaua. La revenirea pentru pregãtirea returului, am considerat cã atît Kapetanos, cît și Lițu, Pedriel sau chiar Rusu pot aduce mai mult echipei. Sã vedem dacã m-am înșelat sau nu.
- De ce îl folosiți mereu pe Szekely pe banda stîngã, cînd el e mijlocaș dreapta?! Dacã pe dumneavoastrã v-ar fi folosit antrenorul pe alt post decît cel pe care erați obișnuit, mai aveați același randament? (robert)
- Mereu discut cu jucãtorii și nu folosesc pe nimeni pe un post doar pentru cã așa doresc eu. Îi întreb întotdeauna dacã se simt bine unde urmeazã sã joace și dacã primesc un rãspuns favorabil, atunci îi titularizez în acea zonã.
- De ce un jucãtor care nu joacã nimic de cînd a venit la Steaua, Dayro Moreno, continuã sã fie titular? (biggportos)
- Deocamdatã nu sînt variante foarte multe în ceea ce privește jucãtorii tineri care sã poatã juca pe postul lui Dayro. Fiți siguri cã dacã nu va juca bine, va fi tratat la fel ca orice altul. Pentru mine, antrenamentele și prestația în meciurile oficiale determinã alcãtuirea primului "11".
- Este echipa actualã mai slabã valoric decît cea pe care ati avut-o la dispoziție în returul din sezonul trecut? (Bogdan)
- Asta rãmîne de vãzut la finalul campionatului, cînd vom trage linie. Rezultatele sînt cele care îți aratã valoarea unei echipe.
- O datã plecat Rãdoi, sînteți singurul motiv adevãrat pentru care venim încã din dragoste în peluze. Fãrã dumneavoastrã ar fi doar ura fațã de conducere și disprețul fațã de lipsa de interes a fotbaliștilor! De ce nu luați atitudine împotriva lui Becali? (ogararu20)
- Sper ca prin jocul pe care îl facem, prin rezultatele obținute, sã-i facem pe suporteri sã vinã alãturi de echipã, pentru cã avem nevoie de ei. Atitudine iau fațã de jucãtori și modul în care se exprimã pe teren. Restul problemelor mã depãșesc și nu pot interveni în conflictul dintre patron și suporteri.
- Am fi foarte fericiți dacã o sã luați atitudine în relația cu patronul. Istoria și munca dumneavoastrã la Steaua vã dau acest drept. Vrem sã vedem personalitatea lui Lãcã al nostru. Are Gigi Becali așa putere încît sã decidã absolut totul? (cata2006)
- Indiferent ce am fãcut ca jucãtor, cred cã aceastã neînțelegere între suporteri și patron poate fi rezolvatã pe cale amiabilã, chiar între ei, fãrã discuții prea multe și jigniri.
- De ce acceptați sã vã terfeleascã Becali în halul acesta? (vladpint)
- Eu nu mã simt deloc terfelit. Cînd m-am simțit jignit, am luat atitudine. Poate cã pentru mulți a fost o surprizã revenirea mea la Steaua. Cei care sînt suporteri adevãrați știu ce înseamnã Steaua pentru mine, iar șansa de a antrena din nou a contat foarte mult pentru mine.
- Gigi nu a fãcut nici un transfer, n-a adus pe nimeni, a renunțat la piese grele ca Rãdoi, Neaga, Arthuro, Abel. De ce nu vã dați demisia? (dany)
- O datã ce m-am întors, am discutat și cu patronul, și cu președintele clubului. Am spus cã, din moment ce am revenit, nu voi mai demisiona. Voi încerca pînã la capãt, alãturi de colegii mei, sã obțin rezultate bune.
- La echipa din '86, aproape toți jucãtorii de la mijloc în sus aveau calitãți de coordonator, acum nu avem! De ce nu a fost transferat un asemenea fotbalist? (orbeni)
- Prin ceea ce spuneți, vã contraziceți. Ați spus cã echipa din 1986 avea mai mulți coordonatori, de ce am cãuta unul singur acum? Pentru mine, purtãtorul de balon este coordonator. Toți trebuie sã știe sã facã asta. Nu trebuie ca jucãtorul X sã fie acela. Toți trebuie sã fie coordonatori și sã aleagã cea mai bunã soluție pe faza de atac, fie individualã, fie colectivã.
- De ce nu le arãtați actualilor jucãtori DVD-uri cu meciurile dumneavoastrã ca sã înțeleagã ce așteptãri avem noi de la ei? (pitiku28)
- DVD-urile cu meciurile mele? Sincer, nu știu dacã ar fi soluția cea mai nimeritã pentru a-i motiva pe jucãtori.
- Ați încercat sã-l aduceți pe Emeric Ienei, antrenorul din 1986, lîngã dumneavoastrã sau nu-l doriți ca sfãtuitor? (Constantin chisinau)
- Nu se pune problema cã îl vreau sau nu. Cînd am fost întrebat dacã sînt de acord ca domnul Ienei sã facã parte din conducerea tehnicã, nu m-am opus. Discuțiile de apoi nu vreau sã le comentez eu, deoarece au fost între el și conducere. Motivele pentru care nu s-a ajuns la o înțelegere sînt altele și nu țin de mine.
"De ce nu joc cu doi atacanți? Pentru cã la ce calitãți au jucãtorii din lot, sistemul actual este cel mai nimerit. Apoi, nu conteazã cu cîți atacanți joci, ci cu cîți oameni ajungi în careul advers" - Marius Lãcãtuș
- Ce le rãspundeți celor din presã care au scris din cantonamentul din Antalya cã în afara indicațiilor , , nu ați oferit nici un sfat tactic? (bebeto)
- Sper sã le rãspund prin rezultate la sfîrșitul campionatului. În ceea ce privește indicațiile, jucãtorii nu intrã pe teren fãrã sã știe ce au de fãcut. Aceste lucruri se discutã la antrenamente și la ședințe. Pe parcursul unui joc trebuie fãcute unele mici observații și nu trebuie sã ieși la marginea terenului sã dai indicații tactice, decît dacã apar schimbãri în jocul adversarului.
LÃCÃTUª DESPRE
... tinerii jucãtori din lot (întrebare adresatã de >fzcsm>
"Deocamdatã sînt mulțumit de randamentul dat de ei în antrenamente. Nu mã pot pronunța vizavi de momentul în care vor ajunge în Vest. Au nevoie de timp sã-și demonstreze valoarea"
... cine are meritul principal al echipei din 1986 (adikadi)
"La obținerea Cupei Campionilor, fiecare a avut un aport și nu pot spune cine a contribuit cel mai mult. Fie cei de pe teren, fie antrenorii, fie conducerea, dar știu sigur cã, nu în ultimul rînd, au contribuit suporterii, care ne-au susținut în toate meciurile"
... penalty-ul executat în finala de la Sevilla (liliacu)
"Ce am simțit înainte de a bate? Nu prea multe, fiindcã eram prea concentrat asupra loviturii. Mã gîndeam cum sã fac sã înscriu. Vãzînd cã înaintea mea au ratat cei mai buni din echipã, Majearu și Boloni, m-am decis cã trebuie sã bat în forțã, dar sã prind cadrul porții. Așa am și fãcut"
... cum a ajuns simbolul Stelei (adikadi)
"În copilãrie, primul meu gînd era sã ajung fotbalist. Nu mi-am imaginat atunci cã voi ajunge la Steaua și la echipa naționalã. Cu atît mai puțin m-am gîndit cã voi deveni simbolul Stelei"
... comparație între munca de jucãtor și cea de antrenor (adikadi)"
"Sã fii antrenor e mai greu. Numai cine a trecut prin ambele ipostaze poate înțelege și se poate exprima. Este mult mai greu ca antrenor, dar și mai frumos"
DE CE E LÃCÃTUª SIMBOLUL Stelei?
- Pentru cã e cel mai galonat jucãtor din toate timpurile, cîștigînd 21 de trofee din totalul de 50 din palmaresul clubului (o Cupã a Campionilor, o Supercupã a Europei, 10 titluri, 6 Cupe ale României și 3 Supercupe ale României)
- Pentru cã a jucat la Steaua nu mai puțin de 14 sezoane (1983-1990, 1993-2000), cele mai multe, la fel ca Tudorel Stoica și Iordãnescu
- Pentru cã a jucat cele mai multe meciuri în cupele europene în tricoul roș-albastru (70)
- Pentru cã a marcat cele mai multe goluri în Europa pentru Steaua dintre toți fotbaliștii care au jucat vreodatã în roș-albastru, nu mai puțin de 17
- Pentru cã a jucat peste 500 de meciuri în tricoul Stelei, în toate competițiile, fiind numãrul 1 în topul all-time
- Pentru cã a fost timp de 7 ani cãpitan de echipã, în perioada 1993-2000
- Pentru cã a bifat 80 de meciuri pentru echipa naționalã, fiind selecționat de fiecare datã din postura de jucãtor al Stelei
gsp
Doar o umbra a celui care era poreclit "fiara".Acum nu mai dezamageste doar din punctul de vedere al antrenorului Lacatus,ci si din punct de vedere al omului Lacatus.
Interventia de aseara de la OTV,in care practic s-a pus in genunchi in fata lui Jiji,mi-a lasat un gust amar.Nu mai are mult si darama singur tot ce a construit intr-o viata!...
Exagerezi... Esti sigur ca prinzi OTV pe acolo?
Exagerezi... Esti sigur ca prinzi OTV pe acolo?
Stai sa verific...da,il prind,impreuna cu toate celelalte canale transmise prin digitv...
Am vazut cu ochii mei interventia lui Laca de aseara,nu vorbesc din auzite!Si in general cred ceea ce vad cu ochii mei...
Stiu ca pare greu de crazut,nici mie nu mi-a venit sa cred...
Doar o umbra a celui care era poreclit "fiara".
Nu mai are mult si darama singur tot ce a construit intr-o viata!...
altadata de neimaginat, acum e tot mai probabil ca Lacatus sa si-o ia in gura chiar in Ghencea
altadata de neimaginat, acum e tot mai probabil ca Lacatus sa si-o ia in gura chiar in Ghencea
Si cand o sa si-o ia o sa spuna ca sunt cativa pusti teribili care au fost pusi de altii sa strige impotriva lui. E o conspiratie mondiala impotriva lui si a lui Gigi. Ca vorba aia, echipa merge super strong si nimeni nu are motive sa il conteste pe Lacatus (antrenorul).
"Daca ar vrea Lacatus sa plece, el poate sa plece. Daca Lacatus pleaca, nu mai poti sa pui intrebarea ca ti-ar conveni sa vina Olaroiu! E ca si cum sa ma intrebi, daca ar pleca Kapetanos, ti-ar conveni sa vina Ronaldinho?" a mai spus Gigi Becali!
tare mi-as dori sa il sune pe Lacatus si sa il intrebe ce parere are de declaratia "omului" care il apara cu atata inversunare acum 2 zile...de abia astept sa vad cum o sa isi bata iar joc de tine ciobanul,pentru ca meriti Lacatus pentru ca nu ai avut onoare o sa meriti tot ce o sa iti faca ciobanul(kapetanos al antrenorilor)
doar cateva cuvinte;..........a facut pipi pe el
"Daca ar vrea Lacatus sa plece, el poate sa plece. Daca Lacatus pleaca, nu mai poti sa pui intrebarea ca ti-ar conveni sa vina Olaroiu! E ca si cum sa ma intrebi, daca ar pleca Kapetanos, ti-ar conveni sa vina Ronaldinho?" a mai spus Gigi Becali!
tare mi-as dori sa il sune pe Lacatus si sa il intrebe ce parere are de declaratia "omului" care il apara cu atata inversunare acum 2 zile...de abia astept sa vad cum o sa isi bata iar joc de tine ciobanul,pentru ca meriti Lacatus pentru ca nu ai avut onoare o sa meriti tot ce o sa iti faca ciobanul(kapetanos al antrenorilor)
Nu pot sa cred cat de jegos este ciobanul asta,si cat de umil poate sa fie idolul nostru Lacatus!
Pai trebuie sa fii nesimtit si sclav sa mai ramai 1 minut la Steaua dupa o astfel de declaratie data de cel pt care ti-ai pus suporterii in cap!
Si sa nu aud de reintoarcerea secundului lui Jiji!