Hmm, nu credeam ca replyul meu o sa genereze discutii atat de intense.
S-au spus foarte multe si nu vreau sa le reiau. Oarecum pe scurt :
1. Implicare nu inseamna doar sa fii membru, inseamna si sa ai idei, pe marginea carora se poate discuta. Idei care pot fi sau nu puse in practica. Asta s-a vrut a fi postul meu, si am mai vazut idei asemanatoare si in alte posturi. Idei la care AISS ar trebui sa fie deschisa (nu sa le accepte neaparat, ci sa le ia in considerare) indiferent de sursa lor - motiv pentru care AISS inseamna Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti si nu Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti Care Platesc 100.000/luna.
Ideile pot fi privite in mod constructiv, sau pot fi considerate reprosuri. Personal sugerez prima varianta.
2. Banii - nu toate proiectele implica bani. Sugestia pe care v-am facut-o NU continea nici un fel de implicare financiara a AISS. La fel si majoritatea celor postate undeva prin iulie. Daca pleci de la premisa ca a) nu avem bani si b) nu avem, in AISS, oameni dornici sa se implice pentru ca au facultate/serviciu/familie, atunci nu vei ajunge foarte departe.
3. Catalin, abordarea ta este gresita. Comunicarea clara si eficienta cu cei care nu sunt membri este principalul atu in atragerea de noi membri. Pentru ca e vorba de crearea unei imagini, imagine care contine un set de valori, un set de actiuni, un set de membri, daca vrei. De asta companiile platesc sume imense pentru un departament ce se cheama PR, de asta pentru partide (ca tot veni vorba) conteaza imaginea (si oamenii pretutindeni adera la partide pentru imagine si pentru doctrina, explicatia ta deformand putin realitatea), de asta ONGurile incearca sa devina cunoscute in presa, oamenilor, samd.
In momentul in care intrerupi sau viciezi acel canal de comunicare, imaginea are de suferit. Personal, ii multumesc lui Ovidiu pentru efortul de a raspunde intrebarilor, chiar daca unele au avut o usoara tenta rau-voitoare. Nu ar strica (iata, o sugestie) sa existe o (singura) persoana care sa se ocupe de imaginea AISS - raspunzand intrebarilor, clarificand neclaritati, samd - lucru care ar crea o imagine constata si unitara a asociatiei.
4. Inscrierea mea in AISS - chiar nu e important, nu sunt mai bun sau mai rau decat altii. Probabil ca o sa se intample la un moment dat, mai apropiat sau mai departat in timp. Sunt sigur ca exista multi alti utilizatori ai acestui site care au idei asemanatoare, doar ca dintr-un motiv sau altul nu si le expun public. E sansa voastra, a conducerii AISS, de a scoate ce e mai bun din fiecare membru - unul poate fi bun la proiecte, altul la facut un text pentru fluturasi, altul la impartit fluturasi, altul la mentenanta siteului, samd. Atat timp cat exista, dupa cum ziceai, doar 2-3-4 oameni care se zbat, este insa foarte greu.
Multa bafta, si tinem aproape
.