@ !rish "a si pasaportu poate nil cer astia la granita ....."
sunt si ei in UE merge doar cu buletinu' =)))
@ !rish "a si pasaportu poate nil cer astia la granita ....."
sunt si ei in UE merge doar cu buletinu' =)))
greco & fcsteaua.ro
si eu vreau sa vin, nu ca este gratis, ci pentu ca este la Miercurea Ciuc, cum pot sa fac, sau ce trebuie sa fac sa fiu luat cu voi? Am 2 steaguri "oficiale" ale Romaniei, banuiesc ca sunt indispensabile nu? ia spune? si pe urma, sti ceva de biletele de la patinoar? sau alte detalii despre meciul in sine?
Mihai
Eu zic ca ar fi mai bine sa deschideti un site al echipei si al suporterilor de hochei,fiindca aici e clar ca nu se mai poate.
Ati reusit sa ma scoateti din sarite cu imbecilitatile si absurditatile debitate.
Vreau sa va spun un lucru "mari romani" ce sunteti. In 1918 cand a fost incorporata ,dupa lungi si dureroase secole de astepari, Transilvania Romaniei, toti politicienii vremii si toti oamenii "din fata" au trebuit sa gaseasca metode de a aduce Vechiul Regat la nivelul mult,mult mai avansat pe care Transilvania il avea,ca urmare a politicii moderne,apusene,mult mai civilizate a Habsburgilor.
Fie ca vreti sau ca nu vreti,ungurii,sasii si svabii au fost cei care au ajutat la progresul economic,cultural al acestei provincii,facand-o o adevarata perla a Imperiului multinational austro-ungar.
Bineinteles,nu gasesc nicio scuza pentru ...politica hortista ,dar nici pentru poltica anterioara[mergand pana chiar in medievalitate] pe care ungurii au imbratisat-o in mare parte,care a insemnat,dupa cum bine se stie, opresiunea multor romani pe diferite considerente...
N-are rost insa abuzez de Istorie pe un forum al suporterilor Stelei.
Ideea mea,a unui roman ardelean 100%, este de fapt un indemn. Va rog nu judecati o etnie dupa o minoritate nesemnificativa[vorbesc despre o parte a secuilor,care sunt *iredentisti*]. Ungurii din Romania nu-si doresc ungaria in Transilvania,fiti siguri de asta. Am multi camarazi maghiari si ,per total,eu ma impac bine cu toti. Prostiile astea cum ca toti sunt iredentisti si rai este doar un stereotip cu vadite accente "sudiste".
Ar fi bine sa vedeti ce efecte "devastatoare" au lasa-o austro-ungarii in Cluj-Napoca,Sibiu,Brasov,Medias ,samd, asupra culturii,oamenilor si arhitecturii acestor orase ardelenesti. Eu zic ca au fost chiar efecte benefic, iar UE-ul ,mult iubit de toti asta presupune: intelegere intre toti europenii,indiferent ca sunt latini,germanici sau ungro-finici.
NU condamn nationalismul,iubirea de romanism. Sunt un nationalist ,chiar extremist, si tin cu orice roman,ori de unde ar fi,imi iubesc patria,tara si semenii.Dar de aici pana a-i condamna cu atata furie pe unguri e cale lunga.
Sunt atatea probleme care ma intristeaza ca roman: Situatia romanilor din BASARABIA,BUCOVINA DE NORD,MARAMURESUL DE NORD, BANATUL SARBESC , CADRILATER ,incat o regiune atat de romana ca si Transilvania nu ma poate enerva ,fie si ea cu cateva etnii in ea.
Eu as zice sa fiti mai europeni si sa luati modelul maghiar,bucurestenilor.
Ei au avut taria sa protesteze impotriva incompetentei guvernului lor ,inca cu cata brutalitate! M-am simtit EXTRAORDINAR cand am vazut cum toti skinheadsii maghiari si-au spus parerile si au aratat lumii intregi ca tin la tara lor! E un model demn de urmat!
Si fiti siguri ca la nicio echipa din ungaria nu ar fi jucat FERNANDEL Nicolita!
NUMAI IN Romania EXISTA ATAT "LIBERTATE" SI "TOLERANTA"
Eu,personal,sunt scarbit de acest jucator si vad cu parere de rau cum multi bucuresteni nu vad de unde vine raul absolut : de la etnia lui Nicolita,o etnie care suge sangele romanilor si a ungurilor ,sasilor si svabilor din Romania,prin furt,viata de canale,aurolac,ajutoare sociale si ,mai ales,prin imagina proasta degradanta ,deloc europeana pe care ni-o "transmit" in UE. Acolo e buba,aceia sunt cei care ne termina economic.
Cu parere de rau vad ca va indreptati asupra ungurilor,in loc sa va canalizati asupra celor care rad cand vad ca albii se cearta intre ei . Tziganii rasufla usurati cand va ca noi albii ne certam aiurea,iar ei traiesc bine-merci!
Motivele mele sunt simple,clare si adevarate si nu am cum sa fiu contrazis,ar fi sinonim cu ideea conform careia negri din Sua pot sa-i ajunga pe albi,sau turcii pe germani....absurditati.
Oricum cred mi-am pierdut vremea cu "mari romani" ca voi care sunt mari anti-maghiari,dar ei voteaza cu niste milogi si niste evrei gen PNL,pd,psd,pc,png,prm,niste scursori care au facut praf o tara atat de frumoasa ca Romania ,sau cu "mari romani" care sunt anti-maghiari dar zic despre Antonescu ca a fost un nazist nermernic,sau care-l condamna pe Corneliu Zelea Codreanu....m-ati scarbit "marilor romani"
p.s. Noi nu-l putem contesta pe Jiji care e expresia EVIDENTA A PROSTIEI,INCULTURII SI INCOMPETENTEI ABSOLUTE,dar ii contestam pe cei care iau atitudine si protesteaza,doar fiindca sunt unguri...scarbos.
p.p.s: Marilor romani moderatori,sa-mi stergeti mesajul...deoarece nu am voie sa-mi zic parerea fiindca sunt un element subversiv,nu?![]()
FORZA Steaua in meciul cu harghitenii! FORZA Steaua IN ORICE MECI!
Corectare: "Ne-o transmit". Ma scuzati.
Vreau sa va spun un lucru "mari romani" ce sunteti. In 1918 cand a fost incorporata ,dupa lungi si dureroase secole de astepari, Transilvania Romaniei, toti politicienii vremii si toti oamenii "din fata" au trebuit sa gaseasca metode de a aduce Vechiul Regat la nivelul mult,mult mai avansat pe care Transilvania il avea,ca urmare a politicii moderne,apusene,mult mai civilizate a Habsburgilor.Fie ca vreti sau ca nu vreti,ungurii,sasii si svabii au fost cei care au ajutat la progresul economic,cultural al acestei provincii,facand-o o adevarata perla a Imperiului multinational austro-ungar.
Bineinteles,nu gasesc nicio scuza pentru ...politica hortista ,dar nici pentru poltica anterioara[mergand pana chiar in medievalitate] pe care ungurii au imbratisat-o in mare parte,care a insemnat,dupa cum bine se stie, opresiunea multor romani pe diferite considerente...
N-are rost insa abuzez de Istorie pe un forum al suporterilor Stelei.
Ideea mea,a unui roman ardelean 100%, este de fapt un indemn. Va rog nu judecati o etnie dupa o minoritate nesemnificativa[vorbesc despre o parte a secuilor,care sunt *iredentisti*]. Ungurii din Romania nu-si doresc ungaria in Transilvania,fiti siguri de asta. Am multi camarazi maghiari si ,per total,eu ma impac bine cu toti. Prostiile astea cum ca toti sunt iredentisti si rai este doar un stereotip cu vadite accente "sudiste".
Ar fi bine sa vedeti ce efecte "devastatoare" au lasa-o austro-ungarii in Cluj-Napoca,Sibiu,Brasov,Medias ,samd, asupra culturii,oamenilor si arhitecturii acestor orase ardelenesti. Eu zic ca au fost chiar efecte benefic, iar UE-ul ,mult iubit de toti asta presupune: intelegere intre toti europenii,indiferent ca sunt latini,germanici sau ungro-finici.
NU condamn nationalismul,iubirea de romanism. Sunt un nationalist ,chiar extremist, si tin cu orice roman,ori de unde ar fi,imi iubesc patria,tara si semenii.Dar de aici pana a-i condamna cu atata furie pe unguri e cale lunga.
Sunt atatea probleme care ma intristeaza ca roman: Situatia romanilor din BASARABIA,BUCOVINA DE NORD,MARAMURESUL DE NORD, BANATUL SARBESC , CADRILATER ,incat o regiune atat de romana ca si Transilvania nu ma poate enerva ,fie si ea cu cateva etnii in ea.
Eu as zice sa fiti mai europeni si sa luati modelul maghiar,bucurestenilor.
Surpinzator poate, aici sunt de acord cu tine.
Cat despre a doua parte a post-ului tau, stii parerea mea. Ma bucura doar faptul ca ai vorbit in limitele bunului simt.
2 autocare nu se pot inchiria?intelg ca foarte mult conteaza gestul,dar facem noi fata unei tribune pline de unguri?ma gandesc ca vom fi insignifianti,chiar nu putem merge macar intr-un nr apropiat de cati vin ei la noi...suntem Steaua totusi...
cat despre mine...prezent (2locuri,eu si un alt abonat al sudului
Pai daca tot se merge la ciuc sa luam si un traslator cu noi .... si un steag tricolor .... cu toate ca ciuc e situat in Romania dar in fine ... care vrea sa mearga sa mearga da nu tot cetateni .... care vin si la stadion ....a si pasaportu poate nil cer astia la granita .....
Am senzatia ca se confunda Sport Club Miercurea Ciuc cu Dinamo, ca altfel nu gasesc o explicatie rationala pentru aversiunea unora. Sfertul maghiar din mine se revolta ![]()
@ !rish fii linistit ca o sa te inteleaga; mai greu cu exprimarea, ca deh' nu exerseaza zilnic, dar de inteles nu se pune problema. Si in ceea ce priveste exprimarea nu ti-ar strica nici tie sa mai exersezi.
@ SS Lazio
ai perfecta dreptate legat de dezvoltarea economica a Transilvaniei..da' nu tre sa te cobori la un anumit nivel pentru a critica ca a zis unu moarte maghiarilor sau a zis un maghiar moarte romanilor, oameni de astia sunt destui si nu cred ca poti sa le shimbi gandirea! eu am 2 prieteni maghiari pe care ma pot baza oricand .. dar mie sincer nu-mi place deloc cum sunt tratati ramanii in harghita si covasna si aici si cei doi prieteni ai mei sunt de acord cu mine. intradevar adevarata problema a Romaniei sunt tiganii nu ungurii..nu auzi la TV prea des ca s-au batut sau omorat romanii cu ungurii! "conflictul" dintre romani si maghiari e mai mult unul verbal
@SS Lazio
ai dreptate nu toti tiganii sunt negri,dar tot milogi raman,sa nu imi spui tu mie ca ciucanii nu ne urasc din tot sufletul,spune asta baietilor care au fost in deplasare acum cativa ani,asa ca te rog sa lasi istoria,prietenii tai si folozofiile despre conflictele interednice,poate multi chiar vor sa sustina echipa,nu ii descuraja si nu ma intelege gresit,nu am nimic cu toti ungurii,cu 95% din ei,presupun ca din cei 5% fac parte si tovarasii tai,hai bafta,poate merg si eu
@ SS Lazio
Sunt de acord cu articolul tau mai putin un singur aspect. Tu spui ca maghiarii care doresc independenta sunt minoritari si lasi de inteles ca ar fi chiar un numar foarte mic. Cand mi-am facut stagiul militar am stat 8 luni in Miercurea-Ciuc si dupa aceste luni am tras urmatoarele concluzii:
- maghiarii se aseamana cu noi nici mai buni nici mai rai si, in general, m-am inteles bine cu ei
- cei care vor independenta si sustin ca Ardealul e provicie ungara sunt cam 50% si in nici un caz o mica minoritate
- am fost cu un coleg la magazin sa isi cumpere tigari si s-a lovit de faimoasa replica "nem tudom romano" insa cand a inceput sa injure i s-a spus intr-o romana stricata ca nu e frumos ce zice (acum stia romana) si, dupa cum vezi, cazurile de acest gen nu sunt tocmai rare in zona respectiva.
S-auzim de bine si poate scapam odata de milogi care sunt, dupa cum ai spus si tu, adevarata problema a Romaniei.
SS Lazio - Ai dreptate in mare, exceptand faza cu "sudistii" si "ardelean 100%"- mi se pare ca e o urma de infatuare acolo. Sunt perfect de acord cu tine- in Ardeal se vede clar, dupa arhitectura, monumente, cladiri, etc. faptul ca civilizatia vestica a ajuns mai devreme acolo. Problema mea este cu modul in care a ajuns- cucerirea unei natiuni de catre alta natiune, ori ar fi fost mai bine oare daca era toata Romania sub dominatia austro-ungara si ajungeam o tara in care sa se vorbeasca enspe limbi? Oricum, ca bucurestean (nu in sensul usor peiroativ pe care l-ai folosit tu) am de gand sa ajung la un nivel de civilizatie superior educandu-ma ca om, nu preluand modelul unora pe care nu-i apreciez in niciun fel, nu e vina mea ca nu am avut norocul sa traiesc intr-o regiune cucerita de unguri.
P.S. :Eu stau in Militari-cel mai vestic cartier din Bucuresti- crezi ca ar trebui sa sufar de mine in fata celorlalti romani din capitala?
ori ar fi fost mai bine oare daca era toata Romania sub dominatia austro-ungara si ajungeam o tara in care sa se vorbeasca enspe limbi?
nu, sigur ca nu, e de preferat o civilizatie infestata de spirit fanariot-balcanic si miticism.
@Bodanel
Intr-adevar formularea mea este putin eronata,amplificata si de numeroasele greseli de scriere facute din graba. Secuii sunt un caz aparte si cred ca 50% este un procent adevarat,viabil.Eu nu prea am trecut prin judetele Harghita si Covasna dat fiind faptul ca nu am avut niciun interes sa merg acolo si ,bineinteles,fiindca am multe lucruri de facut care primeaza in fata vizitarii acestor judete-problema.
Este o mare diferenta intre unguri si secui,din cate vad eu . M-as grabi sa zic ca ar fi ,intr-un fel,o diferenta la fel de mare ca intre noi si aromani,dar nu e asta asa important acest lucru . Ce vreau sa zic este ca :Practic, in conditiile actuale, nu se poate pune sub nicio forma problema autonomiei....efectiv conditiile actuale nu permit. Eventual daca am deveni tinta americanilor[vezi : Yugoslavia],dar nici atunci nu e sigur...uita-te cum rezista Kosovo ca provincie a SERBIEI ,avand o populatie de 90% albaneza. Astea sunt niste "gogosi" aruncat de fosti securisti,din prm sau pd,sau ami stiu eu ce partid
Inca o data iti multumesc de observatie,ai dreptate...ce sa facem? omul e perfectibi,nu?![]()
@stanici
Nu iti inteleg rostul ironiilor si nu inteleg motivele pentru care m-ai luat la colimator . Cred ca esti unul dintre marii romani care considera un roman din Ardeal[roman ca mine spre exemplu,100% sange romanesc] ca fiind ungur.
Spun asta avand in fata ochilor mei P.S-ul tau. Este mai mult decat edificator si iti divulga adevaratul tau scop-ai postat ceva astfel incat sa intru in polemica cu tine ,un fel de "postez ca sa posteze si alalalt,sa am si eu ocupatie..."
Acum ,ca sa te clarific :
1." "sudistii" si "ardelean 100%"- mi se pare ca e o urma de infatuare acolo" -nu ,nu este. Apreciez orice roman,precum am zis,cu atat mai mult capitala si oamenii de acolo.Cunosc multi bucuresteni si chiar daca au un temperament diferit,imi sunt camarazi de mare incredere.Probabil ca temparamentul vostru e un avantaj,din punctul meu d evedere chiar este.
2. "ori ar fi fost mai bine oare daca era toata Romania sub dominatia austro-ungara si ajungeam o tara in care sa se vorbeasca enspe limbi?"-nu,nu ar fi fost bine. Cucerirea succesiva a districtelor,"tarilor" lui Gelu,Menumorut si Glad ,este exemplul perfect al "Evului Intunecat" care a insemnat un regres si o perioada de declin in istoria umanitatii civilizate.
Ca roman,era mult mai bune ca noi toti romanii: Moldoveni[moldoveni+basarabeni+bucovineni],Dobrogeni[Din dobrogea si cadrilater],Banateni[din banat ,cat si din Banatul sarbesc],si ardeleni sa fi format o tara si mai puternica ,o si mai buna "poarta a crestinatii" in fata pericolelor din zona,dar mandria noastra ca romani este ca :si asa ,restransi teritorial,i-am invins pe toti....am fost mereu invingatori in conditiile date,ceea ce un merit extraordinar. Acesta e unul dintre miile de motive pentru care nu ca sunt mandru ca sunt roman,ci sunt orgolios ca sunt roman.
Si inca ceva,eu am zis acel lucru legat de influentele apusene pentru a arata ca noi romanii am colaborat bine si cu vestul,ceea ce e o bila alba pentru noi toti in contextul european cat si cel istoric,care a adus si beneficii[pe care le-am mentionat]. Asadar,nu are nicio legatura cucerirea,cu aprecierea unor valori,ca asta sun ,nu?, perene .
"nu e vina mea ca nu am avut norocul sa traiesc intr-o regiune cucerita de unguri.
"- iti multumesc ca ma plasezi intr-un fel de sfera a *loserilor" iit raman vesnic indatorat.Oricum ,eu nu ma simt nici superior,nici inferior,ma simt ROMAN in Romania.
Numai bine,confrati stelisti.
@SS Lazio
Eu am luat hotararea sa nu mai merg la vot deoarece nu am de unde alege insa impotriva maghiarilor care vor autonomie si independenta voi avea tot timpul un dinte sau chiar mai multi. Orice ce gand de secesiune trebuie inabusit in fasa (sa nu uitam asa zisul referendum pentru autonomie) cu vorba buna daca e posibil, daca nu, cu mijloacele adecvate. Dar deviem de la subiect. Hai sa mergem la Ciuc cu totii sa ne sustinem echipa.
P.S. Eu sunt din Moldova dar m-am stabilit in Bucuresti de ceva vreme.
Bun, sa ne concentram asupra deplasarii acum. Cam cat o sa dureze drumul? Eu am un consum mediu de 2 beri/ora, asa ca explicati-mi in beri.
Copii mei sa spun si eu putina istorie si ceva legat de maghiarii care "nu vor Transilvania"
Prima data despre dezvoltarea economica a Transilvaniei, uneori mai ne inselam cand vine vorba de asta, Translivania nu era cu mult mai dezvoltata ca Vechiul Regat, poate in unele domenii era mai avansata. Iar ca dezvoltare pe gospodarie familiile transilvane o duceau mult mai rau pentru ca nu aveau pamant, de exemplu aproximativ 6000 de familii nobiliare detineau peste 80% din terenul arabil din Transilvania, restul fiind in proprietatea conlocuitorilorm de obicei altii decat romani. Situatia romanilor era mult mai grava penru ca sistematic se emiteau legi care le interziceau aproape orice drept, cum ar fi "legea uniunii", "legea invatmantului", "legea electorala" "Legea Trefort"- ce insemnau astea-administratia toata maghiara, excluderea taranilor si orasenilor romani de la a vota si obligativitatea studiului in limba maghiara. In 1870 existau 26 de scoli medii (generala de astazi) din care doar in 5 se preda limba romana, restul fiind in mahiara. Drepturile religioase erau inexistente, religiile recepte fiind cele catolice, calvina, luterana si unitariana, astfel ortodoxismul desi majoritar nu era recunoscut!!, iar ca o limitare a raspandirii acestuia prin legile Appony s-a introdus obligatoriu limba maghiara in scolile confesionale si gradinite. Au mai fost emise legile Banffy (in 2 perioade-prevedeau maghiarizare numelor si denumirilor localitatilor, precum si desfiintare scolilor care nu erau de limba maghiara, ca urmare a acestui fapt au fost desfiintare in numai 2 ani (1908-1910) 420 de scoli.
Cat despre cladirile si monumentele extraordinare din Transilvania, este o mare porcarie, pentru ca ele nu erau ale romanilor, erau ale maghiarilor si comunitatilor de sasi, asa ca pentru noi ca romani nu reprezentau nimic, din contra era o modalitate de umilire pentru ca romani traiau in sate si nu prea aveau voie sa inalte cladiri asa de mari. De aici s-a incetatenit bisericile din lemn in Adreal, pentru ca romanii nu aveau voie sa aiba biserici din piatra/ciment(mortat sau forme mai rudimentare). Asa ca dezvoltarea Transilvaniei era uneori regionala, conditionata de prezenta unor nobili sau comanditari maghiari.
Iar acuma revenind la problema apartenentei Transilvaniei, este o mare minciuna "o mica parte", nu este adevart, foarte multi doresc asta, iar ca marturie stau cateva evenimente:
1.dorinta unanima a maghiarilor in a obtine autonomie
2.dorinta maghiarilor ca parte din judetele Harghita, Covasna, Tg Murs sa aiba un statut special
3.Infiintarea unei universtiati DE STAT in limba maghiara
4.Existenta unui partid politic udmr (asta este ilegal, intrucat nu indeplineste condtiile constitutionale de formare a unui partid politic) care are o baza electorala Constanta de peste 800.000 de mii de alegatori
5.manifestari fatise antiromanesti (sarbatorirea trianonului, antimanifestari cand sunt sarbatori nationale romnesti, heraldica hungarizata si cu simboluri maghiare pentru localitati, folosirea limbii maghiare in administratie si justitie, neatasamentul la valorile romane si respingerea acestora, celebrarea unor persoane care au avut o politica extremista si represiva fata de romani)
6.necunoasterea limbii romane
7. sprijinul autoritatilor de la budapesta in aceste demersuri,precum si atitudinea duplicitara a budapestei fata de problema apartenentei Transilvaniei la Romania (pana acuma nu a fost nimic oficial so...)
Cu bine
PS: nu sunt membru PRM si nici nu vreau sa fiu vrodata
cred ca o sa facem cam vro 8 beri pana acolo...sunt vro 260 de km din ce stiu eu.. dk o sa fim prea multi care vrem sa mergem la ciuc cum facem sa mai inchiriem un autocar eu sunt dispus sa platesc drumu dk e nevoie
Drumul nu o sa coste nimic. Ar fi foarte bine daca ati putea preciza ca veti veni (cei care nu ati facut-o inca)... pentru ca ar fi bine sa aflam din timp daca vom fi macar 20-30, un minim decent pentru a avea rost sa facem deplasarea.
Din raspunsurile voastre se pare ca vom fi. Eu sunt 100% sigur ca nu ne strangem peste un autocar. In zilele urmatoare (maine, probabil) vom anunta si locul plecarii, dar ora ramane in jurul pranzului iar intoarcerea imediat dupa meci in acelasi timp cu echipa.
Ar fi foarte frumos sa venim cu cat mai multe steaguri ros-albastre si tricolore, dar daca nu se poate, macar cu fularele cu Steaua! Daca totul merge bine cred ca o sa fie o deplasare foarte frumoasa!
ok, eu vin, sau cel putin vreau,daca se poate.
E obligatorie trimiterea mailului respectiv?
Mult succes.
E puternic recomandata.
Voi veni si eu ...si inca cativa prieteni 100% prefer sa las meciu pentru aceasta deplasare
eu zic ca va veni multa lume ...cu siguranta vom umple autocarul
fularsteau2
ok, eu vin, sau cel putin vreau,daca se poate.E obligatorie trimiterea mailului respectiv?
Mult succes.
Imi explica si mie cineva mai exact cu adresa de mail plz ... ![]()
Adresa de mail este scrisa asa deoarece exista anumite programe care cauta adrese de mail in site-uri si apoi trimit mesaje nesolicitate. Trebuie inlocuite [at] cu @ si [punct] cu . ca intr-o adresa normala de mail, de genl c***@***
Ce coincidenta uimitoare!!!! Adresa mea de mail este chiar c***@***
In contidiile in care nu se schimba nimic (si probabil n-o sa se schimbe),
Sambata 29 Septembrie ora 11:00 - la intrarea in Complexul Sportiv Steaua
sambata e meciul cu Vaslui...