Zenga din ***** a facut diamant din Steaua, mi-ar place o revenire a lui dar nu acum...ar fi jalnic sa-l judecam pe Gica cum nu ar fi un antrenor bun...trebuie sa asteptam pana la sfarsitul sezonului si atunci sa ne dam cu parerea despre Hagi.
Zenga din ***** a facut diamant din Steaua, mi-ar place o revenire a lui dar nu acum...ar fi jalnic sa-l judecam pe Gica cum nu ar fi un antrenor bun...trebuie sa asteptam pana la sfarsitul sezonului si atunci sa ne dam cu parerea despre Hagi.
excelent articol Mihai. excelent!
Oricum Walter e mai bun ca Hagi astai sigur.. dar cum la Steaua Jiji ciobanu deja se vede calificat in optimile UCL de ce sal aduca..Ce mai cont dak Steaua pierde inca vreo 4 5 meciuri cu Hagi antrenor la ce atit a avut el ieri nu mai zic nimik..
Cum poti sa spui mah ca Steaua era *****?! Oribila exprimare, pentru un stelist!!!
Poate ne spui si noua pe unde ai fost in sezonul 2003-2004 ?
Walter Zenga, Oleg Protasov, Emerich Jenei, Anghel Iordãnescu...Forever the best... Cei mai tarie antrenori pe care i-a avut Steaua vreodata.... care... se sterg la fund cu murinio, trapatoni etc....
Cum poti sa spui mah ca Steaua era *****?! Oribila exprimare, pentru un stelist!!!
Omul vroia sa spuna ca loturile de care a dispus Zenga si pe care il are Hagi acum sunt incomparabile si cam are mare dreptate. Sa nu uitam ca pe vremea aia de exemplu erau in atacul Stelei Cristea, Dinita, Ciocoiu, Oprita si Neaga care a fost si vandut. Acum totusi sunt Iacob, Badea, Surdu, iarasi Neaga....orice pofta a avut Hagi i s-a indeplinit ..acuma sa fim sinceri chiar Becali a dat cacalau de bani pe transferuri si ar fi treaba lui Hagi sa-i faca sa joace cum trebuie. Ca sa-ti reamintesc: Vatca -500.000, Zapata- 500.000, Rada- 800.000, Golansky- 1.000.000, Emeghara-1.200.000, Badoi-500.000,Neaga-800.000, Surdu-800.000, Zaharia-500.000, Plesan- 1.500.000 plus Bicfalvi care chiar dak a fost adus mai pe nimik tot e bun. Ba mai mult Hagi si-a permis luxul sa-l imprumute la Buzau pe Ochirosii.
Io zic ca Zenga cu echipa care o avea chiar a facut lucruri formidabile.
Toți vorbiți de Zenga, M. Rednic este liber, dupã ce o sã pierdem cu Rapid și la Praga o sã aducã Becali alt antrenor, dar atunci o sã fim pe locul 11,12. Va de noi ce am ajuns! fularsteau2
Walter Zenga, Oleg Protasov, Emerich Jenei, Anghel Iordãnescu...Forever the best... Cei mai tarie antrenori pe care i-a avut Steaua vreodata.... care... se sterg la fund cu murinio, trapatoni etc....
De-asta Protasov antreneaza pe Dnepr, Zenga e somer, iar Mourinho e la Chelsea Londra. Am mai spus ca multi nu aveti simtul realitatii si al valorii. De-asta tara asta e in mocirla.
De-asta Protasov antreneaza pe Dnepr, Zenga e somer, iar Mourinho e la Chelsea Londra. Am mai spus ca multi nu aveti simtul realitatii si al valorii. De-asta tara asta e in mocirla.
Te invit sa vezi pe ce loc e Dneper in campionatul ucraienei.. si iti amintesc ca era candidata la retrogradare atunci can a fost luata de Protasov.. anul asta joaca in Cupa UEFA.. sa vezi acolo rezultate.... Prin urmare a facut din tantar armasar(ca si la Steaua).... Iar Zenga nu a avut ocazia sa confirme inca afara.. dar tin sa iti spun ca Steaua rosie belgrad joaca mult mai prost cu aceias jucatori decat atunci cand era antrenata de Zenga... La Steaua a confirmat... dar a fost aruncat la gunoi de Becali....
"De-asta tara asta e in mocirla." ... Poate motivul e invers...by the way.. eu unul nu mai am mocirla pe pantofi... Tara asta e in mocirla pentru cei care nu stiu sa traiasca in ea. Nu inseamna ca daca esti tare in gura esti si tare in sula.... Detaliile mici conteaza nu cele mari.... Eu stiu una si buna... Steaua a jucat fotbal in era Protasov si Zenga... acum joaca turca in propria poarta.
O altfel de tactica
Primul care intra in cabina Stelei inaintea meciurilor este chiar Walter Zenga. Ia un pix sau o bucata de creta si scrie pe o foaie de hirtie sau pe tabla cu majuscule citeva cuvinte, pe care apoi le prezinta elevilor sai chiar inainte ca acestia sa iasa pe teren.
Gazeta Sporturilor a intrat in posesia textului original scris de Zenga inaintea meciului cu Valencia, imagine publicata si in ultimul numar al revistei "Suporter Steaua". Walter a notat 6 idei si un text de final. A scos foaia de hirtie si a lipit-o pe perete in vestiar.
"Punem in teren tot ce avem in inima, in suflet, in picioare", era unul dintre indemnuri, completat de un altul: "Ajutam, alergam, luptam".
Fiind scrise chiar de italian, unele mesaje sunt un amestec de romana, italiana si de lipsuri gramaticale: "Daca nu dam goal repede nu sa intimplat nimic", "Protejam portarul nostro". In incheiere, Zenga a scris si mai mare: "Va doresc succes pentru ca voi sinteti o echipa mare". Acestea au fost sfaturile lui Zenga. Rezultatul? Calificarea in optimile Cupei UEFA.
Concluzia lui Zenga? "Daca si cu Villarreal vom pune suflet, vom alerga, vom avea inima, concentrare si vointa, vom reusi".
Ce le-a spus inaintea meciului cu Villarreal
"Baieti, sa aveti incredere in voi. Puteti realiza multe pentru ca sinteti o echipa fantastica!"
"Nu e prima data cind Walter ne scrie asa ceva pe tabla. Are efect. In primul rind, te face sa crezi cu adevarat ca nimic nu e imposibil daca pui inima si suflet"
Gabriel Bostina
In tur i-a amenintat cu bataia
Un alt episod inedit petrecut in vestiarul Stelei si care l-a avut in prim-plan pe Zenga s-a intimplat in turul de campionat. La pauza meciului Steaua - Farul, cind scorul era 0-0, Walter a intrat in cabina si s-a dezlantuit. "Daca nu va reveniti si nu vom cistiga acest meci, va rup in bataie pe toti la final. Nu glumesc, va bat pe fiecare in parte!", le-a strigat Zenga.
Urmarea? In repriza a doua Steaua s-a impus cu 3-1.
Cristea: "Stie sa motiveze extraordinar un jucator"
- Andrei, cit conteaza aceste mesaje incurajatoare scrise de Zenga pe tabla din vestiar?
- Enorm! Sa stiti ceva, o echipa poate sa aiba multe valori, multe nume, insa daca nu e motivata, nu va reusi niciodata nimic. Sa va dau si un exemplu: Inter Milano. Fotbalisti mari de tot, dar n-au cistigat nimic in ultimii ani.
- Stie Zenga sa motiveze un jucator?
- Este incredibil modul in care o poate face de fiecare data, indiferent ca jucam cu Farul, CFR Cluj, Dinamo sau Valencia. Eu spun ca principalul merit pentru ca Steaua a ajuns departe in Europa il are Walter, prin aceasta putere a lui de a ne motiva. E una dintre marile lui calitati, pentru ca in general, in sport, latura psihologica e importanta.
Pentru antrenorul unei gimnaste sau al unei atlete poate e mai usor, dar sa reusesti sa tii in priza 22 de jucatori e de-a dreptul extraordinar.
- "Va doresc succes pentru ca sinteti o echipa mare!". Tu ce zici, Zenga scrie acele lucruri doar pentru a va motiva sau chiar crede in acele mesaje?
- Acele cuvinte nu sunt vorbe goale. El stie sa umble la coarda sensibila a fotbalistilor, cunoaste foarte bine modul in care gindeste fiecare dintre noi si, extrem de important, are incredere in jucatori.
arhiva gsp
aveti 2 etape rabdare.ori vine Zenga ori vedem alta stea
ps jucam cu sevilla in grupe. mama ce echipa. ne mananca astia cu tot. nu ramane nici kkt de analiza
Te invit sa vezi pe ce loc e Dneper in campionatul ucraienei.. si iti amintesc ca era candidata la retrogradare atunci can a fost luata de Protasov.. anul asta joaca in Cupa UEFA.. sa vezi acolo rezultate.... Prin urmare a facut din tantar armasar(ca si la Steaua).... Iar Zenga nu a avut ocazia sa confirme inca afara.. dar tin sa iti spun ca Steaua rosie belgrad joaca mult mai prost cu aceias jucatori decat atunci cand era antrenata de Zenga... La Steaua a confirmat... dar a fost aruncat la gunoi de Becali....
E pe locul 2, la 3 puncte in spatele lui Shakhtar. Si e doar etapa a 8-a. Ce tot vorbesti, bre, acolo? Dnepr terminase pe 4 sezonul precedent venirii lui Protasov, juca in Cupa UEFA. De unde ai mai scos-o si p-asta cu candidata la retrogradare?!
Nu a spus nimeni ca Zenga si Protasov nu sunt antrenori bunicei, dar sa-i compari cu Mourinho e o mare aiureala. Ar trebui sa-ti reamintesc si faptul ca cei 2 au avut un mare avantaj in fata lui Jose: au fost mari fotbalisti. E mult mai usor sa devii antrenor, daca ai jucat fotbal la nivel inalt, decat atunci cand ai fost un translator anonim. Zenga si Protasov sunt mult, mult, mult sub Mourinho.
O altfel de tactica
Frate ma ia cu fiori cand recitesc articolul asta, mi-a ramas si mie adanc intiparit in minte inca de pe atunci ... ce vremuri. Ce echipa a facut Zenga dintr-un lot care de 12 ani nu vedea lumina primaverii europene ...
Si terminati oribilitatea aia cu "M Rednic e liber". Daca il mai aduce si pe ala Jiji la Steaua, imi dau foc. Las-o dreacu, am adus jucatori de la Rapid si antrenor de la Dinamo. Cand Zenga care vede numai rosu albastru e liber, si atatia alti antrenori buni, noi il aduce pe viermele ala de Rednic, alt caracter ZERO de om.
Zenga e singurul care ar redresa psihicul jucatorilor acum, ar fi singurul care ar stii ce sa le spuna ca sa-i motiveze pentru meciurile de CL -> campionat -> CL -> campionat ...
Zenga si Protasov sunt mult, mult, mult sub Mourinho.
Asta e foarte greu de stabilit ... Si Zenga daca ar fi antrenat Chelsea dupa Steaua cred ca avea performantele lui Mourinho. Totusi, Zenga a antrenat doua echipe din niste tari care nu prea mai contau in Europa. La ce minuni a facut cu Steaua ... pai daca avea lotul lui Chelsea ... normal ca pus asa pe hartie, comparatie din aia gen Rahan era mai tare ca Tarzan, pare ca Mourinho e mai bun. Dar pur si simplu sunt comparatii imaginare ... si oricum, pe Mourinho nu il putem aduce la Steaua, pe Zenga da
scz pentru off topic dar..min 55 aek-sevilla 0-4=)) gicaaaaa...sa nu ne-o luam asa
fularsteau2
Asta e foarte greu de stabilit ... Si Zenga daca ar fi antrenat Chelsea dupa Steaua cred ca avea performantele lui Mourinho. Totusi, Zenga a antrenat doua echipe din niste tari care nu prea mai contau in Europa. La ce minuni a facut cu Steaua ... pai daca avea lotul lui Chelsea ... normal ca pus asa pe hartie, comparatie din aia gen Rahan era mai tare ca Tarzan, pare ca Mourinho e mai bun. Dar pur si simplu sunt comparatii imaginare ... si oricum, pe Mourinho nu il putem aduce la Steaua, pe Zenga da
Pai de ce crezi tu ca Zenga nu a antrenat Chelsea, dupa Steaua?! Mourinho s-a nascut la Chelsea, pe Benitez l-au gasit ratacind prin Liverpool? Oamenii astia au antrenat echipe mult mai slabe decat Steaua, inainte sa ajunga la nivelul asta. Leiria iti spune ceva, Extremadura, Tenerife, juniorii lui Castilla?! Zenga nu e la Inter pentru ca nu are valoare de Inter.
Zenga a preluat o echipa la pamant,un lot care.atunci,era al treilea din tara ca valoare!I-a facut mari pe Ogararu,Dica,Banel si ar mai fi altii,el a readus mentalitatea de campion in Ghencea!El are principalul merit in alcatuirea echipei ce va ajunge,dupa nu mult timp,in semifinalele Cupei UEFA!E un profesionist adevarat si nu ascund faptul ca mi l-as dori inapoi antrenor in Ghencea!Insa tot Protasov ramane febletea mea... :biggrin:
era clar ca Jiji nu ii suporta pe cei mai iubiti decat el!
asta era clar de mult timp.
acum ati vazut ca a incercat sa intoarca suporterii impotriva antrenorului si si impotriva jucatorilor
omul e bolnav la cap
si nu are cum sa ne fie bine cu el aici
Steaua trebuie sa scape de becalii daca e sa redevenim o forta cum eram pe vremuri
sper si eu sa vina Zenga dar nu cred ca acest lucru se va intampla
becalii are nevoie doar de antrenori-pres cu care sa poata face ce vrea,carora sa le dea ordine,carora sa le impuna jucatori si tactica de meci.
are model pe Berlusconi din cate am inteles
ei bine
diferenta intre Berlusconi si becalii e ca primul stie fotbal
becalii nu stie nici macar sa numere oile
Zenga nu cred ca se va mai intoarce
cel mai probabil va reveni Oli
e un antrenor-pres,asa cum ii place lui becalii, si e si iubit de jucatori pentru ca stie cum sa ii pupe in fund
sper intr-o minune si ma rog sa revina Walter!
Doamne ajuta!
p.s. nu cred ca Titi Dumitriu e un antrenor fara nume.a facut totusi ceva pentru clubul asta.acum mai bine de 10 ani,dar a facut!
discutia asta e complet inutila...
in acest moment...Steaua are antrenor...Gheorghe Hagi !!
Daca`l demite Gg ...atunci postati in continuare...
ar fi mutare soc...Hagi dat afara..antrenor...nimeni altu...decat "antrenoru` din umbra"...Gigi
Daca Zenga refuza saptamana asta pe Dinamo , in maxim 3 saptamani e la Steaua.
DACA Hagi isi da demisia (greu de crezut) , atunci revine la Steaua Oli .....viitoru e asigurat
....
Tot respectul pentru Hagi ca jucator insa ca antrenor nu face nimik...Walter Zenga a facut ,scuzati-mi expresia din kkt aur.Sper ca va reveni kt mai repede la Steaua !!!!!
Ar fi extraordinar daca am avea din nou un antrenor strain! Si cine ar fi mai potrivit decat Zenga?
Doar ca am auzit ca nu se prea intelege cu Pedrazzini. Sper ca e doar un zvon minicinos.
haideti sa va spun ceva..toti il iubeam p Zenga a fost dat afara toti il iubeam pe Protasov a fost dat afara toti strigam Elton Elton a fost data afara toti strigam ALEZ Thereau a fost dat fara....toti am strigat Hagi Hagi..va fi dat afara..Oli ii va lua locu..cand am cantat noi vreoo data Oli ?! hai sa fim sinceri a facut multe pentru Steaua ooli dar nu il iubeste lumea..exact cei place lu Becali..asa e sigur becal ca va fi iubit mai mult el decat aceste nume..se inseala...ma uitam acum cate ore la meicurile in care juca ELTO si Thereau si Dica ce minune...ce miscari..doamne o aveam p Barcelona in Ghencea...ce vis am trait..veneam la stadion cu gandu..ce faza o mai face Elton-Thereau-Dica....ce vise
(...uf//kt nasi da sa vin Oli..ca asa lar aduce p Elton inapoi...
( vreau spectacol la Steaua....nu vreau sa n mai bata Unirea
(...Hagi dati demisia..vrem antrenor..nu LEGENDA VIE ![]()
DACA Hagi isi da demisia (greu de crezut) , atunci revine la Steaua Oli .....viitoru e asigurat....
ma..stii care'i faza?Oli nu a avut un asemenea lot la dispozitie..io cred ca ne'ar fi mult mai bine cu Oli. macar am stii sa ne aparam.acum nu stim nimic..