ACUM
la radio21 emisiunea de dimineatza, caterinca de emo-kids...
cel mai tare sms:" fetita mea de 13 ani este emo. sa stiti ca ei sunt niste copii deosebiti. si eu am fost satanist!" :laugh:
P.S. ca sa nu mai existe divergente, iata o explicatie pe intelesul tuturor:
numarul mach
Mach (pronuntie/mah/,dupa numele fizicianului austriac de origine ceha Ernst Mach 1838-1916.Acest numar este o unitate de masura folosita în aerodinamica pentru a exprima viteza unui corp care se deplaseaz? într-un fluid:proiectil, avion,racheta etc.Viteza Mach 1 este egala cu viteza sunetului în fluidul respectiv;în conditii standard (20 grade C si presiunea atmosferica de 1 bar) Mach 1 este egal cu 340,2 m/sec adica 1225 km/h.
Numarul lui Mach este o marime adimensionala (un raport) care arata de cate ori este mai mare viteza unui mobil decat viteza sunetului in acel mediu.Valorile subunitare ale numarului lui Mach inseamna viteze subsonice (mai mici decat viteza sunetului),iar valorile supraunitare inseamna viteze supersonice. O clasificare mai detaliata defineste în plus vitezele transsonice (între Mach 0,8 si Mach 1,2) si vitezele hipersonice (mai mari de Mach 5).
sper ca este destul de clara...