Dupa o discutie in contradictoriu cu mimoza am hotarat de comun acord apelativele cu care ne vom adresa unul altuia in continuare. Eu sunt "chinezul" iar ea e "mielul".
Dupa o discutie in contradictoriu cu mimoza am hotarat de comun acord apelativele cu care ne vom adresa unul altuia in continuare. Eu sunt "chinezul" iar ea e "mielul".
Sextil Puscariu s-a nãscut în Brasov în data de 04.01.1877.Numele sãu este Sextil Iosif Puscari.Anul nasterii a rãmas în istorie. Va rãmâne si omul, prin tot ce a publicat si a scris. Sextil Puscariu a luat în studiu numeroase aspecte ale culturii nationale, de la filologie la artã si la viata socialã, si a dovedit pentru toate, nu numai o profundã întelegere, ci si o mare pasiune.
A scris versuri si schite, a întretinut legãturi strânse cu numerosi reprezentanti ai literaturii noastre, a scris cronici muzicale si teatrale.
Initiazã si conduce ziarul "Glasul Bucovinei" apãrut la 22.10.1918, cea mai activã si rãspânditã publicatie româneascã din Bucovina.
Participã activ la Unirea Bucovinei cu Vechiul Regat. În primãvara lui 1919 i se oferã postul de ministru al Bucovinei la Bucuresti, dar refuzã: Sextil Puscariu rãmâne omul de stiintã integru.
Acceptã sã fie primul rector român al Universitãtii din Cluj si pune temelia Muzeului limbii române (1919).
Infiinteazã la Cluj si este directorul revistei "Dacoromânia", în anul
1920. Este membru în delegatia României la Liga Natiunilor de la Geneva (1922-1925). Domeniile în care si-a desfãsurat activitatea sunt foarte numeroase, dintre care amintim: problemele mari ale românitãtii si ale continuitãtii limbii noastre în Dacia; cunoasterea aspectelor cu caracter practic (ortografie, dictionar, sistemul fonetic si fonologic al limbii noastre); probleme legate de lexicografie;metodenoi de studiere a vocabularului etc.
A publicat lucrãri lingvistice de amploare:
"Dictionarul Limbii Române"
"Atlasul lingvistic român"
Alte opere:
"Istoria literaturii române"
"Limba Românã"
"Brasovul de altãdatã"
"Cãlare pe douã veacuri"
A murit în data de 05.05.1948 la Bran si este înmormântat la Brasov în data de 7 mai.
Sextil Puscariu rãmâne un remarcabil reprezentant al filologiei si lingvisticii, dar si al memorialisticii românesti.
@mielu' a.ca.a. frumu
nu te vad bine de Paste.....
De biografia lui Sextil Puscariu ai dat pe net, gugalind "sex"?
sal sunt nou pe forum ai id sji u ca sa putem vorbi sji noi
???
tr raspuns plssssssssssssss
----------
As dori sa fiu sji eu mod ??? ce tre sa fak ?? fak orice va rog datimi o sansa nu va voi dezamagi plzzzzzzz dak o fak ma suspenzi pe viata plssssssssssssssss te roggggg raspuns urgent plssssssss
----
:biggrin:
@Azzido
Eu pe astia ii trimit la forumul lui stelistub, sa-si faca acolo ucenicia. (Nu-s sigur ca e stelistub, poate confund user-ii, dar e ceva asemanator)
@mielu'
nu.....hoinaream pe saitu univ din Cluj,aia cu nume de ungur....
@Marus
Mielu' e frumu, eu sunt chinezu'.
danimarcu nu mai posteaza de vreo 3 zile ca sa nu se faca misto de el, ca de deni, ca strange posturi:DO balbaie pe la 999 si nu stie cum sa faca
Pai ar fi cazul sa fac si eu mia,de doi ani ma chinui... :biggrin:
De fapt ma trag pe c*r,ca sa nu dau de baut!... ![]()
@chinezu'
credeam ca tu esti frumu,dar vad ca mielu' e frumu.....in fine....sper totusi sa nu te gasim intr-o valiza in Colentina cum s-a intamplat cu alti chinezoi....
LE: buey joga vad ca te-ai dat la fund cu creatza aia........ce lume rea domne'....
Propun un concurs <<Cel mai mare betivan de pe forum>> cred ca Stanici ar fi pe primul loc detasat dar vad ca incepe concurenta
@Axl zi-mi Dany te rog,eu nu umblu cu miloaga sa fiu Mod si chiar de ce sa fiu eu mod........nu-mi place....si vorbesc serios,poate la un campionat de fifa doar atat...e meseria voastra baieti asta cu mozii
)
Bai Maruse, cum sa se dea la fund cu creata?!! Speri ca e de-al tau?![]()
Stelistub.. lasa, mah! Ai uitat cand ii promiteai lu' apciupalitcul ala mare in grad ca o sa ii speli vasele? Umblai dupa postul lu' nea Virgil, perfidule! Bine ca nu intra omu' pe topicul asta naspa - ca te alegeai cu ceva carne in frigider transmisa prin PM-uri.
Hai mah ca a aparut si asta mica, nevinovata ca o floare !!!!! Cum a fost prin SE, do'nsoara ?!!!?!!!!? V-ai bronzat?
De fapt ma trag pe c*r,ca sa nu dau de baut!...
asa se explica ... chitrosule :laugh:
.... (eu si cu postasu)...
hmmm, ce faceai la ...oficiu?
... tot asa costumata ... de bal ai fost?
Stanici!!! Scoal' maaa! ca au venit fetele din cantonament
Alinuta, cum ie iarna la 2 mai?
ce parapanta!!!!.......am vazut azi pe aerodrom....incredibil....
Novac- daca au venit, ce, mah? Oricum tre' sa fii mod ca sa ai sanse..
A!
Parapante pe aerodrom, Maruse... Parasute- in Plaza, fraate..
nu frecventez "molurile" mah!!! singurele parasute pe care le-am vazut sunt alea de pe clinceni si alea de la periferia Bucurestiului....
dar daca stau sa ma gandesc mai bine.....
Yo la 2 mai ???? pey nush ….am fost p'acolo si yo nu stiu …. ![]()
Oricum, de apreciat la Bugaboo ca e fata petrecareata... sau era zi de pensii?![]()
Alinaaa- cat ai de gand sa postezi?!! Nu are lumea loc de tine..
te rog frumos acus nu ai loc de mine ?????
Duamne!!!! Nu se poate asa ceva... Iar a postat... O sa ajungi Deni 2
.
buey nene,avea dreptate ala...."a venit" fetele!!
singurele,singurele?
Maruse- sa iti vand un pont:D. Stiu pe cineva care ar face moarte de om pentru un kinder
.
cine stie ?? poate vreau sa ajung si yo moderator :tongue:
offff........viata-i greu....
Alina, dupa cum il stiu eu pe prealibidinosul de admin - indeplinesti conditia suficienta pentru a deveni moderator:)).