Tin sa precizez de la inceput ca tot ce o urmeaza in continuare reprezinta punctul meu de vedere si atata tot.
Asta e bine.
De la bun inceput vreau sa afirm cu tarie ca pentru tot ce s-a intamplat, vina o poarta un singur om: George Becali. Prea putini se obosesc sa observe ca reactia baietzilor din cele doua peluze reunite la t2, este numai o consecinta, un efect al actiunilor deloc-intamplatoare ale finantatorului. Practic in aceste momente aproape nimeni nu poate sau nu vrea sa-si reaminteasca faptul ca Becali nu a facut nici macar un pas, pentru reconciliere si pace. Nu i-a pasat nici un moment de linistea echipei sale, in schimb a tinut sa-si duca razboaiele personale pana la capat.
E incorect sa arunci intreaga vina pe un singur om, fie el si Gigi. Exista si vor exista intotdeauna alti factori, Gigi este doar unul dintre ei, probabil cel mai important.
Aceia care spun despre cei care il contesta ca sunt niste huligani, pleaca de la principiul ca suporterii trebuie neaparat sa se supuna vointei unice, a "stapanului".
Un silogism care nu sta in picioare.
Acel stapan care are voie sa faca orice, inclusiv sa jigneasca niste oameni mai educati ca el, sa faca gesturi care ne jeneaza pe toti ca stelisti. De ce presa nu a fost oripilata cand Becali a hotarat ca nu mai vor fi emise abonamente la peluze? De ce n-ai scris Tolontane ca astfel li se ia multora dreptul de a vedea si incuraja Steaua, pentru ca n-avem timp sa stam in fiecare saptamana la cozi interminabile pentru bilete? Atunci de ce n-ati sarit in sus?
De ce nu s-au facut comentarii si articole in presa despre gesturile de oaie turbata a lui Becali, care a iesit aseara pe geamul lojei si incita la violenta verbala si fizica? Sau provocarile nu conteaza? Chiar nu vede nimeni ca toate actiunile lui Becali au fost facute tocmai pentru a incita, de a amplifica conflictul? Sau probabil credeati ca toti suntem ca turmele de oi de la tribuna 1 care nu zic nimic si inghit orice mizerie?
Atitudinea presei fata de fenomen nu justifica intamplarile de aseara.
Da. Ati citit bine! Niste oi, aia sunteti,cei care aseara i-ati huiduit pe contestari. Intr-un fel e bine ca suporterul ala a intrat in teren, astfel am avut ocazia sa vedem cati suntem demni si cati suntem oi. Din pacate, ca si in societatea romaneasca, oile predomina. Diferenta e ca pe stadion, oile rod seminte si injura. Aceia sunt suporterii adevarati in viziunea acestui exemplu de eruditie si cultura a secolului 21, pe numele sau g.Becali.
Te contrazici singur, vezi silogismul contestat mai sus.
Vreau sa inchei spunand ca, desi nu sunt membru al vreunei brigazi si nu mi-as permite sa le dau sfaturi vreodata acestor baieti, singura solutie pe care o vad, este ca PN si PS sa inceteze sa mai incurajeze echipa, fie prin absenta, fie prin tacere. Sa faca atmosfera semintarii si burtosii, sa faca mearga ei in deplasari de sute de km, sa vada si Becali si oile sale, cum e fara "huligani"! Sa vada cum atmosfera aia care a impins Steaua inainte de atatea ori, de data nu mai e. Singurul meu regret si e imens, este acela ca victima acestor evenimente este Gica Hagi. Si nu merita acest lucru. Pentru el inca mai sper la o minune, care mi-e teama ca nu va veni...
Daca asta e singurul tau regret fata de ce s-a intamplat aseara atunci trag concluzia ca esti un om cu vederi obtuze.
Ce lectie le-a dat Bostina oilor si ciobanului! Merita tot respectul nostru pentru ca aratat prin fapte si nu prin vorbe, ca este stelist pur sange. Sunt mandru de tine, Gabi!
Nu stiu din ce considerente a facut Bostina ce-a facut, ideea e ca a calmat situatia, ceea ce e foarte bine. Nu a demonstrat ca e stelist pur-sange, a demonstrat ca in momentul ala a fost OM.
Am comentat acest articol paragaf cu paragraf pentru ca merita. Singurul lucru acceptabil este prima fraza.