FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Robinson "Rufay" Zapata

«1789101115»
Lari26.03.2009 08:20

Vasile Iordache, care a jucat 269 de meciuri în roș-albastru și care a fost antrenorul lui Duckadam la Sevilla '86, îl desființeazã pe goalkeeper-ul columbian.

- Domnule Iordache, de ce a ajuns Steaua în situația actualã la nivel de portari?

- E simplu, chiar foarte simplu. Valoarea jucãtorilor aduși pe acest post. Cum e posibil sã iei un asemenea gol, cum a încasat Zapata la Pitești? E chiar inexplicabil pentru mine.

- Dar Zapata a fost numãrul 1 în sezonul trecut.

- Vã spun eu ce e cu acest portar. Ne-a luat ochii cu reflexele și cu paradele de pe linia porții, însã are o inconstanțã desãvîrșitã, ieșitã din comun. Nu poți sã fii așa la o echipã cum e Steaua.

- Dintre portarii strãini aduși în Ghencea în ultimii 10 ani, care v-a plãcut cel mai mult?

- Hamutovski. Devenise om de bazã în acea echipã antrenatã de Pițurcã. E adevãrat cã și el mai gafa, dar în nici un caz atît de des ca Zapata. Hamutovski este peste tot ce s-a adus ulterior.

- ªi peste Zapata?

- Pãi, peste Zapata era și Carlos, dar ãla era nebun din naștere! A pierit pe limba lui. La el a fost de vinã viața nocturnã cu care era obișnuit în Portugalia și cu care a crezut cã poate face treabã și aici, dar ca și calitãți de portar și la ce meciuri a fãcut, a fost peste nivelul lui Zapata.

- Dacã ați fi în acest moment antrenor cu portarii în Ghencea, ce i-ați spune lui Lãcãtuș, sã-l treacã sau nu rezervã pe Rufay?

- Columbianul trebuia pus deoparte de foarte multã vreme. Nu e posibil ca un portar sã o comitã o datã, de douã ori, de trei ori și sã-l ții în continuare titular.

- De ce? Asta nu l-ar afecta și mai mult?

- Fals. În nici un caz nu-l distrugi, dimpotrivã, eu spun cã dacã îl pui deoparte, îi liniștești psihicul, are timp sã se refacã mental. Dacã însã mergi tot pe mîna lui, atunci el va greși în continuare deoarece concentrarea nu va mai fi aceeași și știe cã indiferent de randament, va rãmîne titular. Repet, demult trebuia scos din poarta Stelei.

- Da, dar...

- Pentru cã altfel distrugi și celãlalt portar din lot, adicã pe Cernea. Pãi, de-asta cei de acolo n-au încredere acum în el. Un portar care nu apãrã un timp îndelungat e, practic, zero pentru cã nu-și mai coordoneazã mișcãrile, nu mai are ritm, nu mai știe exact pașii din timpul unui meci.

N-am auzit pe nimeni sã spunã și o altã cauzã a prestației slabe a lui Zapata din 2009. Plecarea lui Rãdoi a slãbit apãrarea Stelei cu minimum 30 la sutã. N-ați vãzut cît de ușor ajung acum atacanții adverși fațã în fațã cu Zapata? - Vasile Iordache, fost portar Steaua.

L-am felicitat pe Vâtcã, dar sã realizeze cã sã fii mare portar la Mediaș nu e totuna cu sã fii mare portar la Steaua - Vasile Iordache, fost portar Steaua.

gsp

MoWeed26.03.2009 13:34
Pãi, peste Zapata era și Carlos, dar ãla era nebun din naștere! A pierit pe limba lui. La el a fost de vinã viața nocturnã cu care era obișnuit în Portugalia și cu care a crezut cã poate face treabã și aici, dar ca și calitãți de portar și la ce meciuri a fãcut, a fost peste nivelul lui Zapata.

Tot respectul domnule Iordache, dar prostie mai mare ca asta nu am mai auzit. Carlos a avut maxim 3 meciuri in care a avut o contributie majora la rezultat, pe cand datorita lui Zapata nu am sfarsit cu un golaveraj dezastruos in CL si ne-am situat pe locul 2 sezonul trecut.

Plus ca portughezul a avut in fata lui cea mai buna aparare a Stelei din ultimii 10 ani, Zapata are in fata aparatori plafonati sau apatici....

Ronnie26.03.2009 13:49

Corect. Insa mare dreptate are la Hamutovski. Super-portar. Si daca nu ma insel a venit si gratis.

Lari26.03.2009 13:54

Eu retin ca s-a platit 100.000 pentru Hamu si Becali nici nu prea a vrut sa scoata banu'.

Melku26.03.2009 14:37
Eu retin ca s-a platit 100.000 pentru Hamu si Becali nici nu prea a vrut sa scoata banu'.

Offtopic :))))) Eu cred ca trebuie sa mai lasam subiectul asta sa se raceasca. Iar devenim maniaci cu portarul si o sa fim lupa pe Zapata. Daca prinde mingea in doi timpi deja sarim de fund in sus. S-a rumegat subiectul mai mult decat era cazul, incurajati fiind si de presa.

zeussbdc26.03.2009 15:29

Corect ... sa nu uitam ca Zapata a facut multe minuni in poarta chiar si in meciul cu pitesti.E adevarat ca si greseste copilareste dar este om nu este un robot, si robotzi dau gres uneori.

DelPiero1026.03.2009 18:28

Zapata are si va avea tot respectul meu in continuare.De ce nu ne i8ntrebam cum de Zapata e jucat extraordinar sezonul trecut si acum decade.Nu e doar vina lui...s-a intamplat si cu Tudor sau Hamu,de Carlos nu zic,ca a fost petarda de cand a venit...

Robinson Rufay Zapata27.03.2009 15:50

Vasile Iordache m'a dezamagit , chiar foarte tare...portar ca Zapata nu mai pupam mult timp. Tatarusanu sau Cernea nu sunt nici la jumatate din valoarea lui Zapata , sunt buni , dar mult mai incostanti decat Zapata , portar care anul trecut ne'a adus pe 2. Recunosc ca acum gafeaza mult , enorm de mult. Aici are dreptate Vasile Iordache , trebuie trecut rezerva pentru a se monta din nou , practic el acum se increde prea mult in el si e foarte linistit , stiind ca va apara tot el. Dar sa nu fie cedat la alta echipa , dupa doua-trei meciuri pe banca de rezerva , garantez eu ca acest portar va fi din nou cel mai bun jucator al Stelei , pe acest final de sezon.

IONUTZ-CIPRIAN28.03.2009 09:16

Cu toata taria...cred ca omul asta are probleme de vedere....cu toate ca este un portar f bun....are si el momentele lui....momente care ne-au facut sa pierdem o gramada de puncte!

Melku28.03.2009 11:04
Cu toata taria...cred ca omul asta are probleme de vedere....cu toate ca este un portar f bun....are si el momentele lui....momente care ne-au facut sa pierdem o gramada de puncte!

Asa cum tu spui ca e posibil ca el sa aiba probleme de vedere, asa e posibil ca si parerea ta despre el sa fie complet neavizata si eronata.

D4v1dstelist10.04.2009 07:48

Zapata e talent pur.Atat.Dar parca nu stie ABC unui portar..Asta nnu inseamna ca trebuie inlaturat,ce trebuie invatat.Ar trebui antrenat de Duckadam.Chiar nu inteleg de ce niciodata nu a avut un post in stafful Stelei.Zapata trebuie doar sa invete sa se pozitioneze mai bine si inca cateva detalii.Dar are niste reflexe................

razvan2808.05.2009 10:11

Sa il felicitam pe Zapata...astazi a devenit tata :beer2:

mihaitza8508.05.2009 10:26

Felicitari Zapata... sa-ti traiasca fata !

Fane08.05.2009 10:33

Felicitari Zapata,sa fii mandru ca s-a nascut pe data de 07 Mai.

razvan2808.05.2009 11:45

Fata are ? :hmmm: pacat ca nu e baiat ca-l facea portar si in 10-15 ani apara la Steaua II:D

Dar oricum orice sex ar fi conteaza sa fie sanatoasa

Bombonel9408.05.2009 12:45

felicitari zapata :hooray: sa il faci atacant si sa il aduci la Steaua ca noi nu avem asa ceva:)) :thumbdown::chair:

axl08.05.2009 12:47

Da, da, asa, bravo.

razvan2808.05.2009 13:16
felicitari zapata :hooray: sa il faci atacant si sa il aduci la Steaua ca noi nu avem asa ceva:)) :thumbdown::chair:

vezi ca cica e fata:))

dar la cum juca arthuro si o fata e buna la noi...

Robinson Rufay Zapata08.05.2009 13:21

Numai bine fetei tale si tie Robinson Rufay Zapata . Sper sa fie una din zilele bune ale tale azi , sa ne bucuri prin paradele tale. :hooray:

D4v1dstelist10.07.2009 14:35

Deja gafeaza prea mult.Nu stiu ce sa zic,iese aiurea la centrari,ati vazut la meciul cu TSKA...

gby1020.07.2009 15:50

hoho Zapata ne-a salvad de foartee multe ori cu paradele sale dar si ne-a si tras inapoi...oricum greselile sunt inevitabile.. dar Tatarusanu ii cam ia fata...concurenta concurenta...hai portarilor Van Der Sar si Casillias

Stryker27.09.2009 19:50

Astazi a fost ca un zid , nota maxima , sa speram ca ne putem baza pe el si in meciul de joi .

Maye29.09.2009 23:03

La multi ani Rufay!

fredysteaua30.09.2009 06:17

LA multi ani Rufy !!

cred cu tarie ca Zapata merita sa fie capitanul echipei!

Catalyn0730.09.2009 10:12

La multi ani Robinsoane :bananadance::alcoholic:

«1789101115»