Polonezul zice că nimeni din club nu i-a propus prelungirea contractului. El il contrează si pe Gigi Becali, care spusese că nu-l mai vrea pentru că se accidentează des.
Noaptea de Revelion va avea o dublă insemnatate pentru Pawel Golanski. Pe lingă trecerea in noul an, incepind din prima zi a lui 2010 va intra in ultimele 6 luni de contract cu Steaua si va avea dreptul să semneze cu orice echipă fară ca gruparea din Ghencea să se poată opune. Aflat acasa in Polonia, Golanski a acceptat să acorde un amplu interviu Gazetei Sporturilor.
- Pawel, s-a clarificat in vreun fel situatia ta la Steaua?
- Nu stiu deocamdată absolut nimic despre viitorul meu la Steaua. Acesta e raspunsul pe care pot să-l dau in acest moment.
- Dar clubul ti-a facut vreo propunere de continuare?
- Haideti să vă spun ceva. Eu vreau să ramin să joc aici, dar mie nu mi-a spus nimeni nimic.
- Și atunci, ce o să faci?
- O să vin la reunirea echipei, pe 7 ianuarie, si atunci vom vedea.
- Dar care e motivul principal care te face să-ți doresti să ramii la Steaua?
- Mi-am facut prieteni adevarati in Romania. De aseamenea, suporterii Stelei te fac să te simti fotbalist adevarat. Pentru mine, momentul in care fanii mi-au scris acel banner in poloneza in care mi-au urat "La Multi Ani!", a fost ceva deosebit.
- Unul dintre motivele pentru care Gigi Becali a spus că nu te mai doreste e faptul că a investit multi bani in tine in ultimii doi ani si jumatate, dar tu ai fost mai mereu accidentat.
- Niciodată nu poti să stii cind te accidentezi, pentru că altfel ai preveni aceste lucruri nedorite. Eu am stat o lună si jumatate după accidentarea de la echipa nationala din această toamna iar apoi am avut nevoie de recuperare. Am dat tot ce am avut mai bun la fiecare meci si este normal să mai apară si accidentari pentru că nu sintem roboti, ci oameni.
- Care dezamagire a fost mai mare: pierderea titlului cu Steaua sau ratarea calificarii la Campionatul Mondial din 2010 cu Polonia?
- Cred că ambele in egală masura
- Ce a schimbat venirea la echipă a lui Mihai Stoichiță?
- Multe, foarte multe. Principalul merit al noului nostru tehnician e faptul că a adus in Ghencea jocul ofensiv, bazat total pe atac. Am simtit acest lucru din primele antrenamente pe care le-am facut sub comanda lui. E un tehnician caruia ii place fotbalul total, fotbalul spectacol si eu, sincer, il apreciez si il respect foarte mult.
- Apropo de antrenori, in afara lui Stoichiță ai mai lucrat cu Hagi, Lacatus Pedrazzini, Dorinel Munteanu si Bergodi. Cu care te-ai inteles cel mai bine?
- E mare diferență intre ei pentru că fiecare vine cu ideile lui de joc, cu sistemul lui. Eu m-am inteles bine cu absolut toti, dar ce mă bucură foarte tare e că n-am avut nici un conflict cu nici unul dintre ei.
- Care a fost cel mai bun meci al tau in actualul sezon?
- Cred că intilnirea cu FC Vaslui. Am fost condusi cu 1-0 si am reusit să intoarcem si să cîștigam, iar eu am dat o pasă de gol.
- Tu esti polonez, joci in Romania, iar sotia ta, Detelina, e din Bulgaria. Cum ai ordona aceste țări din punctul de vedere al frumusetii si al civilizatiei?
- Polonia este cea mai frumoasă si pentru simplul motiv că e tara mea, dar in Romania mă simt extraordinar.
"Cel mai urit moment pe care l-am trait in cei doi ani si jumatate de cind sunt in Romania e, fară indoiala acela cind un fan dinamovist mi-a spart capul cu o piatra Nu voi uita niciodată acel cosmar" - Pawel Golanski
ALEGERILE FOTBALISTICE ALE LUI GOLANSKI
Cel mai frumos moment la Steaua: Primul meci disputat in Ghencea in Champions League
Cel mai bun fotbalist pe care l-a intilnit in Romania: Mirel Radoi
Jucatorii care i-au pus cele mai mari probleme: Gigel Bucur si fratii Costea
Ce fotbalist admira cind era copil: Paolo Maldini
Antrenorul cu care visează să lucreze: Alex Ferguson
ALEGERILE EXTRAFOTBALISTICE ALE LUI GOLANSKI
Lucrul de care se teme cel mai tare: Întuneric
Hobby-uri: Masinile
Mincarea preferată: Cascaval pane cu ceapă
Cel mai frumos loc din lume pe care l-a vizitat: Nessebar (Bulgaria)
Calitățile pe care le admiră la o femeie: Calmul, intelegerea
GOLANSKI SPECIAL
Peste 10 ani mă vad..." tot in fotbal, iar dacă nu, atunci conducind o agentie de turism sau un restaurant"
Ca să mă echipez complet pentru a fi gata să joc un meci oficial am nevoie de... "maximum zece minute. Cinci minute fac stretching, după care imi iau echipamentul si sunt gata"
Cel mai pacatos obicei pe care il am e acela ca.. "atunci cind ajung acasă sau la hotel, cind sunt in deplasare cu echipa, imi arunc hainele la gramada Doar atunci cind vad că sunt prea multe, le iau si le pun la spalat. Recunosc, sunt un pic dezordonat"
Atunci cind vreau să mă relaxez... "aleg un masaj si un film, mai ales după meciuri obositoare. Este cel mai bun mod de a mă relaxa"
Motto-ul meu in viață e... "Munceste din greu si vei fi rasplatit pe masură".
gsp