FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Pawel Golanski

«13456»
danimarcu18.03.2009 20:06

Jucatorul Stelei, Pawel Golanski, a declarat, in exclusivitate pentru www.steauafc.com, ca nu-si doreste sa plece din Ghencea, unde se simte foarte bine si unde doreste sa cunoasca satisfactia castigarii titlului de campion. Aceasta declaratie a venit in urma articolului publicat in Gazeta sporturilor, conform caruia polonezul intentioneaza sa paraseasca echipa noastra.

Ma simt extraordinar la Steaua, iubesc acest club si vreau sa raman aici cat mai mult timp. Vreau sa devin campion al Romaniei si sa joc in cupele europene cu aceasta echipa. Nu s-a pus si nu se va pune problema ca eu sa imi doresc sa plec. Ma simt respectat si iubit la Steaua, atat de colegi, antrenori si conducere, cat si, mai ales, de suporteri. Aceleasi sentimente le am si eu pentru ei - Pawel Golanski

red&blue_boy28.04.2009 08:04

Respect Pawel Golanski !

cristian01428.04.2009 08:43

Pawel Golanski never walk alooonee, never walk alone ! :))

Melku07.05.2009 15:29

Polonezul Pawel Golanski condamnã gestul celui care i-a spart capul, spune cã nu vrea sã plece din țara noastrã "deși am fost la un pas de moarte" și anunțã cã vrea sã marcheze cu capul împotriva lui Dinamo

- Ai fost unul dintre jucãtorii strãini care au vorbit mereu frumos despre România. Dupã acest incident, ți-ai schimbat pãrerea și te gîndește sã pleci de aici?

- Nu, nici nu intrã în discuție ca eu sã-mi doresc sã pãrãsesc România. În nici un caz așa ceva. România nu înseamnã acel huligan, dar, totuși, nu e normal ceea ce s-a întîmplat. Cel care a fãcut acel gest nu se poate numi suporter. Noi sîntem jucãtori și consider cã nu este normal sã fim atacați pe stradã

- Care anume?

- Sã dau gol. Dar nu oricum, ci cu capul! Am spus cã sînt puternic și vreau sã-i arãt celui care a aruncat cu piatra în mine cã nu sînt ușor de doborît.

"Cînd am venit la Steaua, am descoperit cã jucãtorii de aici sînt foarte deschiși fațã de cei proaspãt sosiți. În Polonia nu e la fel, dar aici este o atmosferã superbã"

Mare om, mare caracter, mare jucator. Pacat ca a fost neglijat de banca tehnica.

Bombonel9407.05.2009 17:45

Respect Pawel Golanski !

un jucator excelent :steag_cruce_invers:

ionutzsteaua07.05.2009 17:53

Merita sa fie titular !!! Nu il mai neglijati !!!

Lari28.09.2009 01:10

Fundașul polonez intrã la iarnã în ultimele șase luni de contract și i-a transmis agentului sãu sã-i caute un nou angajament.

Tensiunile din Ghencea și atacurile furibunde ale lui Gigi Becali la adresa jucãtorilor l-au pus serios pe gînduri pe Golanski (27 de ani). Fundașul dreapta polonez a pus repede mîna pe telefon și s-a confesat impresarului sãu, Jaroslaw Kolakovski:

"Nu vreau sã mai rãmîn la Steaua! În ianuarie, cînd intru în ultimele șase luni de contract, aș vrea sã semnez cu altã echipã".

De ce vrea Golanski sã plece din Ghencea

1. Atitudinea ostilã a lui Becali fațã de jucãtori. Afirmațiile tot mai tãioase ale patronului l-au speriat zdravãn pe fundașul de bandã. În plus, conaționalul sãu, Rafal Grzelak, sosit în Ghencea chiar la recomandarea sa, este "clientul" principal al lui Becali în materie de critici.

2. Viitorul. Dacã nu-și prelungește acordul cu Steaua, Golanski va avea șanse sã cîștige mai mulți bani, pentru cã viitoarea echipã nu va plãti nimic în schimbul sãu. FC Porto și Benfica l-au curtat intens stagiunea precedentã, iar în prezent este monitorizat de cluburi din Serie A și Bundesliga.

3. Banii. Plafonul salarial impus în Ghencea nu e deloc pe placul polonezului. Acesta cîștigã 150.000 de euro pe an, însã șefii Stelei vor sã limiteze cîștigurile la cel mult 120.000. În plus, primele de victorie vin de multe ori cu întîrziere.

Golanski n-a fost în lot pentru meciul de asearã, cu FC Brașov. Din cauza refacerii anevoioase în urma accidentãrii la tendonul lui Ahile, e foarte probabil ca polonezul sã absenteze și joi, atunci cînd Steaua joacã în Europa League, cu Twente, în deplasare.

750.000 de euro a costat transferul polonezului de la Korona Kielce, în vara lui 2007.

55 de meciuri și un gol a strîns Golanski pentru Steaua în toate competițiile.

53,5 este media din acest sezon a baloanelor jucate de Golanski pe meci. E primul la acest capitol în lotul Stelei.

Fundașul polonez intrã la iarnã în ultimele șase luni de contract și i-a transmis agentului sãu sã-i caute un nou angajament.

Tensiunile din Ghencea și atacurile furibunde ale lui Gigi Becali la adresa jucãtorilor l-au pus serios pe gînduri pe Golanski (27 de ani). Fundașul dreapta polonez a pus repede mîna pe telefon și s-a confesat impresarului sãu, Jaroslaw Kolakovski:

"Nu vreau sã mai rãmîn la Steaua! În ianuarie, cînd intru în ultimele șase luni de contract, aș vrea sã semnez cu altã echipã".

De ce vrea Golanski sã plece din Ghencea

1. Atitudinea ostilã a lui Becali fațã de jucãtori. Afirmațiile tot mai tãioase ale patronului l-au speriat zdravãn pe fundașul de bandã. În plus, conaționalul sãu, Rafal Grzelak, sosit în Ghencea chiar la recomandarea sa, este "clientul" principal al lui Becali în materie de critici.

2. Viitorul. Dacã nu-și prelungește acordul cu Steaua, Golanski va avea șanse sã cîștige mai mulți bani, pentru cã viitoarea echipã nu va plãti nimic în schimbul sãu. FC Porto și Benfica l-au curtat intens stagiunea precedentã, iar în prezent este monitorizat de cluburi din Serie A și Bundesliga.

3. Banii. Plafonul salarial impus în Ghencea nu e deloc pe placul polonezului. Acesta cîștigã 150.000 de euro pe an, însã șefii Stelei vor sã limiteze cîștigurile la cel mult 120.000. În plus, primele de victorie vin de multe ori cu întîrziere.

Golanski n-a fost în lot pentru meciul de asearã, cu FC Brașov. Din cauza refacerii anevoioase în urma accidentãrii la tendonul lui Ahile, e foarte probabil ca polonezul sã absenteze și joi, atunci cînd Steaua joacã în Europa League, cu Twente, în deplasare.

750.000 de euro a costat transferul polonezului de la Korona Kielce, în vara lui 2007.

55 de meciuri și un gol a strîns Golanski pentru Steaua în toate competițiile.

53,5 este media din acest sezon a baloanelor jucate de Golanski pe meci. E primul la acest capitol în lotul Stelei.

gsp

JDERUL28.09.2009 05:25

Nu stiu ce va alege din iarna,dar il doresc cat mai curand in teren! Aseara Ninu mi-a imbogatit zestrea de peri albi!

MoWeed28.09.2009 07:10

Lasa ca-l avem pe Ninu, carlanu tanar

Maye28.09.2009 08:54

Foarte bine!Pawel merita mai mult decat sa fie tinta urmatorului atac miselesc din loja.Daca poti pleaca Pawel.

Respectul meu va fi acelasi indiferent.

valentin2day17.12.2009 21:19

Golanski nu pleca! Esti printre putinii fotbalisti de la Steaua care au caracter!

f234567k17.12.2009 22:41

Aceeasi determinare pe care a avut-o si anul trecut la ultimul meci al anului cu Fiorentina. Felicitari!!!

Lari29.12.2009 23:19

Polonezul zice că nimeni din club nu i-a propus prelungirea contractului. El il contrează si pe Gigi Becali, care spusese că nu-l mai vrea pentru că se accidentează des.

Noaptea de Revelion va avea o dublă insemnatate pentru Pawel Golanski. Pe lingă trecerea in noul an, incepind din prima zi a lui 2010 va intra in ultimele 6 luni de contract cu Steaua si va avea dreptul să semneze cu orice echipă fară ca gruparea din Ghencea să se poată opune. Aflat acasa in Polonia, Golanski a acceptat să acorde un amplu interviu Gazetei Sporturilor.

- Pawel, s-a clarificat in vreun fel situatia ta la Steaua?

- Nu stiu deocamdată absolut nimic despre viitorul meu la Steaua. Acesta e raspunsul pe care pot să-l dau in acest moment.

- Dar clubul ti-a facut vreo propunere de continuare?

- Haideti să vă spun ceva. Eu vreau să ramin să joc aici, dar mie nu mi-a spus nimeni nimic.

- Și atunci, ce o să faci?

- O să vin la reunirea echipei, pe 7 ianuarie, si atunci vom vedea.

- Dar care e motivul principal care te face să-ți doresti să ramii la Steaua?

- Mi-am facut prieteni adevarati in Romania. De aseamenea, suporterii Stelei te fac să te simti fotbalist adevarat. Pentru mine, momentul in care fanii mi-au scris acel banner in poloneza in care mi-au urat "La Multi Ani!", a fost ceva deosebit.

- Unul dintre motivele pentru care Gigi Becali a spus că nu te mai doreste e faptul că a investit multi bani in tine in ultimii doi ani si jumatate, dar tu ai fost mai mereu accidentat.

- Niciodată nu poti să stii cind te accidentezi, pentru că altfel ai preveni aceste lucruri nedorite. Eu am stat o lună si jumatate după accidentarea de la echipa nationala din această toamna iar apoi am avut nevoie de recuperare. Am dat tot ce am avut mai bun la fiecare meci si este normal să mai apară si accidentari pentru că nu sintem roboti, ci oameni.

- Care dezamagire a fost mai mare: pierderea titlului cu Steaua sau ratarea calificarii la Campionatul Mondial din 2010 cu Polonia?

- Cred că ambele in egală masura

- Ce a schimbat venirea la echipă a lui Mihai Stoichiță?

- Multe, foarte multe. Principalul merit al noului nostru tehnician e faptul că a adus in Ghencea jocul ofensiv, bazat total pe atac. Am simtit acest lucru din primele antrenamente pe care le-am facut sub comanda lui. E un tehnician caruia ii place fotbalul total, fotbalul spectacol si eu, sincer, il apreciez si il respect foarte mult.

- Apropo de antrenori, in afara lui Stoichiță ai mai lucrat cu Hagi, Lacatus Pedrazzini, Dorinel Munteanu si Bergodi. Cu care te-ai inteles cel mai bine?

- E mare diferență intre ei pentru că fiecare vine cu ideile lui de joc, cu sistemul lui. Eu m-am inteles bine cu absolut toti, dar ce mă bucură foarte tare e că n-am avut nici un conflict cu nici unul dintre ei.

- Care a fost cel mai bun meci al tau in actualul sezon?

- Cred că intilnirea cu FC Vaslui. Am fost condusi cu 1-0 si am reusit să intoarcem si să cîștigam, iar eu am dat o pasă de gol.

- Tu esti polonez, joci in Romania, iar sotia ta, Detelina, e din Bulgaria. Cum ai ordona aceste țări din punctul de vedere al frumusetii si al civilizatiei?

- Polonia este cea mai frumoasă si pentru simplul motiv că e tara mea, dar in Romania mă simt extraordinar.

"Cel mai urit moment pe care l-am trait in cei doi ani si jumatate de cind sunt in Romania e, fară indoiala acela cind un fan dinamovist mi-a spart capul cu o piatra Nu voi uita niciodată acel cosmar" - Pawel Golanski

ALEGERILE FOTBALISTICE ALE LUI GOLANSKI

Cel mai frumos moment la Steaua: Primul meci disputat in Ghencea in Champions League

Cel mai bun fotbalist pe care l-a intilnit in Romania: Mirel Radoi

Jucatorii care i-au pus cele mai mari probleme: Gigel Bucur si fratii Costea

Ce fotbalist admira cind era copil: Paolo Maldini

Antrenorul cu care visează să lucreze: Alex Ferguson

ALEGERILE EXTRAFOTBALISTICE ALE LUI GOLANSKI

Lucrul de care se teme cel mai tare: Întuneric

Hobby-uri: Masinile

Mincarea preferată: Cascaval pane cu ceapă

Cel mai frumos loc din lume pe care l-a vizitat: Nessebar (Bulgaria)

Calitățile pe care le admiră la o femeie: Calmul, intelegerea

GOLANSKI SPECIAL

Peste 10 ani mă vad..." tot in fotbal, iar dacă nu, atunci conducind o agentie de turism sau un restaurant"

Ca să mă echipez complet pentru a fi gata să joc un meci oficial am nevoie de... "maximum zece minute. Cinci minute fac stretching, după care imi iau echipamentul si sunt gata"

Cel mai pacatos obicei pe care il am e acela ca.. "atunci cind ajung acasă sau la hotel, cind sunt in deplasare cu echipa, imi arunc hainele la gramada Doar atunci cind vad că sunt prea multe, le iau si le pun la spalat. Recunosc, sunt un pic dezordonat"

Atunci cind vreau să mă relaxez... "aleg un masaj si un film, mai ales după meciuri obositoare. Este cel mai bun mod de a mă relaxa"

Motto-ul meu in viață e... "Munceste din greu si vei fi rasplatit pe masură".

gsp

mountytoma30.12.2009 07:50

Pawel dovedeste inca o data ca este un caracter deosebit. este un fotbalist demn de Steaua noastra!

daca nu ar fi jegosul ala de la loja, l-as ruga in genunchi pe Pawel sa ramana. insa stiu ca este mult mai bine pentru el sa plece de la Fc Steaua 2003.

oricare ar fi alegerea lui, pentru mine va fi mereu un fotbalist excelent si un om deosebit! respect Pawel! djekuie!

MoWeed30.12.2009 08:52
Motto-ul meu in viață e... "Munceste din greu si vei fi rasplatit pe masură".

Cat de incompatibila este aceasta idee cu ceea ce reprezinta Steaua de azi...

Lari02.03.2010 12:41

După plecarea lui Ionuț Rada si a lui Sorin Ghionea, polonezul Pawel Golanski (foto) este si el pe cale să parasească Steaua. Polonezul vrea să dea curs ofertei de la Kuban.

Desi conducerea din Ghencea a insistat pe langă jucator, polonezul ezită să semneze un nou contract. Partile vor purta o nouă rundă de negocieri după disputarea partidei din etapa viitoare, cu Urziceni. Salariul primit in Ghencea l-a nemultumit pe jucator, care ar pleca in Rusia. "Acolo câștig cel putin 400.000 de euro pe sezon. La Steaua, doar 140.000. Cred că ar fi cazul să mă gandesc si la mine", le-a explicat Golanski apropiatilor.

Hotararea pare deja luata pentru că aparatorul aflat in ultimele sase luni de contract si-a pus impresarul să-i caute echipa "Perioada de transferuri nu s-a incheiat in unele țări", a dezvaluit, misterios, pentru ProSport, Jaroslaw Kolakowski, impresarul fotbalistului. Surse ale ProSport susțin că Pawel e pe cale să semneze un contract cu echipa lui Dan Petrescu, Kuban Krasnodar.

"Golanski incă nu si-a prelungit contractul cu Steaua. Probabil că vom discuta după meciul de la Urziceni!" - Valeriu Argaseala presedinte Steaua de mii de euro.

ProSport

blindica29.03.2010 21:44

Sa nu va suparati pe mine,dar in afara de caracterul sau ok,ca jucator nu rupe gura targului.Cred ca am vazut ca nu poate dribla,viteza nu are,plasament nici atat,nici un aut nu este un pericol cum era pe vremea lui Ogararu.Viata de fotbalist e grea,banii sunt pe masura,si chiar si in lipsa unui inlocuitor viabil,mai bine ar fi sa plece din vara,sau,de cand poate.

red&blue_boy30.03.2010 06:40

Cred ca pleaca la vara Golanski...Nu-si mai prelungeste contractul,se pare ca de aceea nu prea se mai omoara cu firea cand joaca...

FuNNky LowE suD01.06.2010 17:37

foarte bune centrarile lui ! :) app cel mai probabil v-a pleca in vara asta :|

Maye01.06.2010 17:44

Nu strica si topicul asta ca iti iau fata in p...

bobbyREDblue01.06.2010 17:55

Sper sa ramana..

Din lotul actual, dupa mine este in primii 11 si ca atitudine si ca jucator.

Plus ca, ati vazut ca poate juca si la inchidere la fel de bine ca in banda...

red&blue_boy01.06.2010 19:07

El a declarat ca vrea sa ramana la Steaua,ca se va prezenta la reunirea lotului,pentru negocieri...Dar nu cred ca Jiji sa-l mai tina.Pacat...

Lari04.06.2010 23:59

Piturcă face cunostință pentru prima dată cu imixtiunea patronului in alcatuirea lotului. Becali l-a anuntat pe Piti că Golanski nu vrea să semneze prelungirea angajamentului. Polonezul spune insă că nimeni de la Steaua nu i-a facut o ofertă

Relatia Gigi Becali - Victor Piturcă incepe tumultuos in Ghencea. Primul scurtcircuit a fost provocat de Pawel Golanski.

"Prelungeste-i contractul!"

Imediat cum si-a dat acceptul să vină la Steaua, Piturcă a facut radiografia lotului si i-a transmis in mod clar patronului: "Jelev nu mă intereseaza insă de Golanski imi place. Să faci tot posibilul să-i prelungesti contractul!".

"Nu vrea să mai stea"

Replica lui Gigi a fost facută public: "Da, Piturcă mi-a zis că-i place de Golanski, insă dacă jucatorul nu mai vrea să ramina eu ce să fac?! Vrea să plece si la revedere, nu-l putem opri. Se duce să joace in Germania". Becali a spus incă din timpul returului că nu-l mai doreste pe Pawel din vară "pentru că el stă mai mult accidentat si nici nu mai are chef de Steaua".

"Eu imi doresc să ramin"

Marea surpriză vine abia acum. Fundasul polonez a vorbit ieri in exclusivitate pentru Gazetă si a anuntat că nu i s-a propus extinderea intelegerii. "Eu aș semna imediat cu Steaua dacă mi s-ar face o propunere decentă de a ramine la club. Am avut o singură discutie cu domnul Argaseala dar atit, in care nu mi s-a facut vreo oferta Voi veni la reunirea echipei si atunci voi sti si eu mai multe. Steaua e prima mea optiune, insă pentru ca «mariajul» să continue trebuie să mi se facă o propunere clară", a spus Golanski.

"Eu n-am spus niciodată «Nu!» Stelei. Dimpotriva Steaua e prima mea optiune, pe 11 iunie sunt la reunire si vreau să ramin in Ghencea, dar oare vrea acest lucru si patronul?" - Pawel Golanski, fundaș Steaua

21 de meciuri a jucat Golanski in acest sezon pentru Steaua, reusind să marcheze un gol

2 fundasi laterali are Steaua in lot acum, in afara lui Golanski: Emeghara si Petre Marin. Și el la final de contract, "Jair" iși va prelungi curind intelegerea cu roș-albastrii

gsp

RobYnho04.08.2010 15:19
Golanki nu a mai putut ramane la Steaua. Nu s-a inteles la contract, asa a ca a asteptat alte oferte.

Tom Tomsk, fosta echipa a unui alt fost stelist, Hamutovski, a ajuns la o intelegere cu Golanski.

"Am fost deja la Tomsk in urma cu cateva zile, am facut vizita medicala si imediat mi s-a propus semnarea unui contract. Am cerut cateva zile de gandire, dar in cele din urma am acceptat. Nu ma sperie gandul ca voi locui in Siberia, chiar daca din noiembrie va incepe o iarna grea! Ma voi obisnui si cu frigul!", a declarat Golanski, informeaza SE.pl.

sport.ro

Ste@ua2304.08.2010 22:19

Nu e mare pierdere.Sunt fundasi mai buni in lot adusi de Piturca.Oricum,si-a facut treaba mai mereu.

«13456»