@dragosr
E o problema interesanta. Unele din punctele subliniate de tine au fost deja discutate in cadrul AISS, o parte din acestea s-au lovit de unele probleme insolvabile. De exemplu, un lucru e clar - Becali nu va vinde Steaua decat in niste situatii extreme, la care se poate ajunge foarte greu; sau, alt exemplu, stelistii (oricat de multi ar fi ei) nu sunt dispusi - decat intr-un procent foarte mic - sa investeasca ceva mai mult in pasiunea lor, de aceea ma indoiesc ca o initiativa de finantare, fie ea sustinuta de mari glorii, va avea succesul scontat. Exista exemple europene, dar trebuie sa ne gandim cat de departe suntem de acele exemple, social vorbind - un "socios" poate da 100 de EUR dintr-un salariu de cateva mii, un roman a) nu poate da 100 de euro dintr-un salariu de cateva sute sau b) o suma mica donata de un numar mic de persoane nu reprezinta o sustinere relevanta. Noi ne-am lovit de asta in practica, cand referitor la membrii asociatiei. Daca vrei, te asteptam in AISS (si implicit, in sectiunea rezervata membrilor) pentru a detalia cele de mai sus intr-un cadru mai...propice
.
Eu inteleg perfect situatia suporterului roman versus un socios de exemplu. De-aia nici n-am pus problema ca suporterii sa poata sustine de unii singuri clubul. Mai ales ca pe langa posibilitatea financiara apare dupa cum spuneai si problema disponibilitatii. Deocamdata e oarecum normal ca AISS-ul sa fie vazut cu retinere, fiind putini cei dispusi sa dea bani si sa se inscrie. Daca in schimb ar intra intr-o forma de sponsorizare la club si suporterul ar stii ca banii aia ajung in cele din urma la buget, eu cred ca ar aparea mai multi dornici.
Acum, revenind: dupa cum spuneam, sunt constient ca e imposibil in conditiile economiei actuale ca suporterii sa sustina de unii singuri un club de talia Stelei. Ar fi si o schimbare prea brusca in peisajul fotbalistic romanesc. Cred insa ca o intrare in actionariatul Stelei a AISS-ului, cu o participatie de circa 20%, ar fi benefica. Nu pot intra acum in detalii economice, pentru ca ar fi estimari clar departe de adevar, insa macar din punct de vedere al imaginii si al transparentei fatza de suporteri ar fi ceva benefic. Plus de asta, s-ar creea sa zicem de exemplu avantaje la achizitionarea de abonamente de catre mebrii AISS, actiuni de fidelizare cu caracter oficial al clubului.
Bun, si ca sa inchei: scenariul a prezentat o modalitate de a incerca schimbarea lui Becali. Dupa cum am scris si acolo, AISS-ul ar urma sa se asocieze cu foste glorii, care la randul lor, prin imagine si cunostinte ar putea coopta alti sponsori interesati. Asta referitor la problema contributiei suporterilor.
Cat despre problema "Becali nu vinde Steaua", am explicat destul de clar: in conditiile in care s-ar confrunta cu opozitia clara a suporterilor, a fostelor glorii, si, cel mai important, AR AVEA O OFERTA CLARA de preluare a clubului, facuta de catre aceste foste glorii in asociere cu AISS si cu alti investitori, atunci cred ca ar vinde-o.
Eu mai intru pe forum pe-aici, pana sa ma hotarasc daca intru sau nu in AISS. Am un motiv destul de serios pentru a nu o face, dar prefer sa nu mentionez aici care este acela.