"Le-am dat banii, le-am spus cã se va organiza altfel clubul. Le vom asigura totul. Cine vrea sã-și cumpere casã, le dau 2-300.000 de euro în avans. ªi laptele pentru copii îl vor lua de la club", a spus Becali.
Exact ce aveam nevoie, o organizare de tip stana. Gigi se crede la teledon, milostivindu-se de jucatori cu cate o donatie din cand in cand. Acum intelegeti de ce fotbalistii tac malc? Cine e mai ascultator primeste "bani de casa".
Este adevarat ceea ce spui, insa partea trista este ca:
1- daca pentru jucatori gen jijel Coman, Baciu, chiar si Nicolita, Paraschiv asta este maximul care il pot obtine de la viata tinand cont de faptul ca nu joci fotbal pana la 60 de ani si aici este vina lui Jiji pentru ca tine asemenea jucatori la echipa in detrimentul altora care chiar joaca fotbal, dar ori sun straini ori sunt circari, ori duhul sfant nu palpaie in sufletele lor.
2- pentru jucatori care joaca ceva si nu vreau sa mai nominalizez aceasta stare de automultumire nu se mai explica, ei pot mai mult si in teren si pot si sa castige mai mult de 2-3 mil de euro cat le da Jiji pentru case, sa ne gandim cati bani se investesc si se castiga in fotbal, prin publicitate sponsorizari, sume care vin de la UEFA, reclame, etc
Ar fi niste explicatii:
1- pentru jucatorii din a doua categorie ar fi spiritul gregar, instinct de turma spune-i cum vrei, de ce sa mearga ei impotriva valului, daca se poate si asa, gandire tipic romaneasca.
2- valabil pentru toti jucatorii si buni si rai- nu au mentalitate de invingator, nu au mentalitate nici macar de profesionist.
Partea proasta este ca nici nu are cine sa le insufle, nu pot fi motivati, cel putin nu de catre Oli&Jiji.
Mare parte din ei jucau prin B, prin C, alergau desculti pe la Faurei, simplul fapt ca au ajuns la Steaua reprezinta apogeul, nu pot mai mult de atat, daca cu Dinamo Kiev au mai jucat ceva, cand au ajuns sa ii vada in teren pe cei de la Real s-au blocat a fost prea mult pentru ei.
Daca cumva ajungem iar in grupe, cu toate declaratiile lor sforaitoare cred ca in momentul in care o sa ii vada pe cei de la Chelsea, Milan sau Barcelona in teren vor avea aceeasi prestatie jalnica. cu toata parerea de rau dar cred ca vor fi mai preocupati sa fac schimb de tricouri cu Kaka, Ronaldinio sau Lampard deca de meci in sine.
Atata pot, atata fac, mentalitatea de invingator ti se innoculeaza de mic, ei deja au niste ani, au un loc caldut la Steaua, de ce le-ar trebui mai mult? Se gandesc probabil ca nemultumitului i se ia darul .... ![]()
Si as mai adauga alt proverb " calul batran nu il mai inveti la buiestru", solutia ar fi investirea masiv in tineri , dornici de afirmare, infometati de rezultate si nu neaparat romani