Nu va cunosc dar totusi... Ati venit aici in Romania pentru ca dorinta ta a fost acea de a juca fotbal si de a progresa incariera.
Dar, ceva grav s-a intamplat, tu ai ajuns la un club care este un simbol pentru Romania, iar aceasta echipa este Steaua. Nu vreau sa vorbesc despre tine ca fotbalist, pentru ca nu este cazul acum, vreau sa vorbesc despre importanta plecarii tale pentru noi suporterii.
In 1986 o mare echipa a realizat cea mai mare performanta a fotbalului romanes, care a deveit identitatea noastra nationala in materie de sport(fotbal).
Steaua a invins in finala pe Barcelona castigand LC. Desi in plin regim comunist, unde manifestarile populare erau interzise, fanii Stelei au iesit pe strazi pentru a se bucura de victoria magica.
Anul trecut Steaua a revenit in UCL. Vara MM ne-a anuntat de un transfer, si anume Thereau de la Charleroi, care este un fotbalist francez, acest aspect spunand multe, penrtu noi fiind o mare oportunitate. Francezii au alta mentalitate.
Stirea a fost adevarata. Tu ai o mare personalitate, muncesti enorm, esti modest si ai o mentalitate puternica. Dupa un meci pe care echipa l-a pierdut, imi amintesc ca tu ai spus: "nu este bine pentru ca am pierdut puncte pentru campionat, dar trebuie sa le recuperam penntru suporteri."
Stiu ca nu este un licru iesit din comun, dar pentru noisuporterii acest gest a cantarit enrom.
Stiu ce ai declarat si stiu ca gestul tau este unul irevocabil. Dar vreau sa va explic ca pentru noi a insemna incapacitatea de a avea performanta sportiva si umana.
Stim ca nu putem oferi cele mai bune conditii pentru un fotbalist ca tine. Noi avem un patron(un cioban, stii bine) care este xenofob si incult, incapabil sa respecte valorile adevarate.
Aceasta scrisoare este rezultatul mai multor mesaje pe care eu le-am citit si ascultat. Sunt suporteri care plang si care au plans cand au citit/auzit declaratia ta de la aeroport. Eu la randu-mi plang.
Cu mare respect pentru un mare caracter care sunteti, va urez mult noroc in activitatea dvs.
Un suporter al echipei Steaua Bucuresti
traducerea postului in lb franceza, scuze pentru intarziere dar acuma mi-am amintit ca ar fi trebuit sa fac acest lucru.