Uitati-va bine la personajul din imagine, el este imaginea manelismului din fotbalul romanesc.
Seara de duminica a programat meciul dintre Rapid si Steaua, un derby de traditie al fotbalului romanesc. Personajul din imagine, nu merita sa ii scriu numele, a organizat inaintea meciului o conferinta de presa in care si-a terfelit rivalii. Ajuns pe stadionul din Giulesti, un stadion ce il uraste, nu si-a incheiat show-ul si a continuat sa provoace.
Este trist ca un om ca cel din imagine se pretinde manager, cel mai bun manager, asa zice el. Il auzim mereu pe la televizor cum se lauda cu performantele lui, cert e ca nimeni nu mi-a explicat vreodata care e meritul sau in aceasta afacere. In aceasta seara l-am vazut fluturand un scaun, probabil aruncat din tribune, dar pana la urma ce pretentii ai atunci cand tu faci pe zmeul peste tot, te astepti ca pentru prostiile ce le debitezi sa te iubeasca cineva? Mai mult ca sigur ca nici proprii suporteri nu apreciaza atitudinea asta, cand vorbesc de suporteri ma refer la cei adevarati.
Rapidistii si-au sustinut echipa exceptional in aceasta seara, chiar au aratat ce inseamna sa fii suporter, aceasta cultura chiar lipseste din Romania. Totul a degenerat atunci cand Latovlevici a vrut sa arunce de la margine, i-a aratat arbitrului ca suporterii visinii arunca diverse obiecte catre teren. Normal, s-a creeat haos, Chiriches a fost lovit de o bricheta, jucatorii au inceput sa se impinga intre ei, ma asteptam la un nou caz bricheta, Steaua e obisnuita, nu il putem uita pe curajosul Lovin.
In timpul incidentelor l-am vazut pe cel din imagine cu un scaun in mana, probabil a fost aruncat din tribuna. Era mirat de acest gest, dar oare nu s-a intrebat niciodata de ce nimeni nu pateste asa ceva in afara de el?
Fotbalul nu se conduce asa. Rivalitatea dintre fani este absolut normala, dar totul are o limita. Ca si conducator insa nu trebuie sa te comporti ca un fan. Tot se lauda ca citeste diverse carti despre fotbal, dar se pare ca nu intelege nimic. Am vazut saptamana trecuta cum antrenorul lui Lazio il imbratisa pe cel al lui AS Roma dupa meci, am vazut cum presedintele Realului ia masa cu cel al Barcelonei. Daca tu ca si conducator pui paie pe foc nu ar trebui sa te mire astfel de gesturi ale tribunei, nu te poti pune cu o multime de oameni.
Ce am vazut astazi m-a convins ca noi nu avem fotbal, nu avem minte si nu avem conducatori. Totul este asa neprofesionist. Poate ca arogantele astea din fotbalul romanesc ar trebui sa dispara, primele pentru umilirea rivalilor.
Nu sunt de acord cu astfel de actiuni, dar poate ca cel din imagine s-ar putea comporta si el normal. Se crede un fin cunoscator al fotbalului, dar nu demonstreaza asta. Nu ne poate tine lectii de morala unu' care a coborat din tribuna oficiala pentru a trage un pumn unui fan, un pumn cam feminin fie vorba intre noi.
Octavian Nanu